قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي استفاده از مکمل هورمونی برای خانم های یائسه

استفاده از مکمل هورمونی برای خانم های یائسه

▫️بر اساس تعریف انجمن یائسگی آمریکای شمالی یائسگی به آخرین قاعدگی اشاره دارد که به طور متوسط در ۵۱ سالگی اتفاق می افتد. این رویداد طبیعی زندگی سبب می شود مقدار استروژن و سایر هورمون ها در بدن افت کند که افت این هورمون ها عوارضی را برای برخی خانم ها در پی دارد.
▫️بر اساس گفته محققین دوباره امیدهایی برای استفاده از هورمون ها در درمان گرگرفتگی و تعریق شبانه خانم های یائسه وجود دارد، اگر چه زمانی تصور بر این بود این منابع درمانی برای خانم های یائسه بسیار خطرناک می باشد.
▫️هورمون درمانی برای درمان علائم یائسگی ریسک مرگ زودرس را در خانم ها افزایش نمی دهد و این یافته بر اساس بزرگترین کارآزمایی بالینی به دست آمده است که در زمینه هورمون درمانی انجام شده است. مرگ زودرس به مرگ ناشی از سرطان و یا بیماری های قلبی اشاره دارد.
▫️به گفته مانسون استروژن به تنهایی می تواند برای خانم هایی نسخه شود که هیسترکتومی انجام داده اند. در مورد سایر موارد پروژسترون نیز نسخه می شود تا از افزایش ریسک ابتلا به سرطان رحم پیشگیری شود.

2 thoughts on “استفاده از مکمل هورمونی برای خانم های یائسه”

  1. دارویی هست یا درمانی وجود داره که این دوره عقب بیفته ؟!!!

    [پاسخ]

    مدير سايت پاسخ در تاريخ خرداد ۲۳ام, ۱۳۹۸ ۱۱:۴۱:

    @پروانه,
    پاسخ دکتر بیات به سوال فوق:

    با سلام
    جواب نه هستش
    نمیشه جلوی یائسگی رو گرفت

    با تشکر

    [پاسخ]

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

آلودگی هوا و راهکارهای مقابله با آنآلودگی هوا و راهکارهای مقابله با آن

🔻آلودگی هوا به یک مشکل جهانی تهدید کننده سلامت بشر تبدیل شده که میلیون ها نفر در سراسر دنیا را تحت تاثیر قرار داده است.

🔻بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی (WHO) سالانه حدود ۲/۴ میلیون نفر در دنیا به دلیل عوارض حاصل از آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.

🔻اثرات آلودگی هوا بر روی سلامت انسان طیف وسیعی را شامل شده که از میان آنها می توان به افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی، بیماری های تنفسی، دیابت، اختلالات اعصاب و روان، التهابات چشم و پوست، اختلالات جنینی، سرطان و افزایش مرگ و میر ناشی از بیماری های مزمن اشاره کرد.

🔻علاوه بر راهکارهای اصلی مقابله با آلودگی هوا نظیر سیاست گذاری های شهری و ترافیک و کنترل منابع آلودگی، راهکارهای فردی زیر در مقابله با اثرات مخرب آلودگی هوا توصیه می گردد:

🔸کاهش در معرض قرار گرفتن در فضای بیرون در روزهای آلوده
🔸ماندن در منزل
🔸کاهش نفوذ هوا به داخل منزل از طریق درب و پنجره ها
🔸تهویه هوای منزل
🔸محدود کردن فعالیت فیزیکی بخصوص در بیرون از منزل
🔸خودداری از استعمال سیگار و دخانیات

⛔️توجه به این توصیه ها بخصوص برای افراد با بیماری مزمن قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان حائز اهمیت است.

🔻نقش #تغذیه در پیشگیری از اثرات مخرب هوای آلوده چیست؟

🔸بر اساس نتایج حاصل از مطالعات، #تغذیه سالم و غنی از ویتامین ب، ویتامین سی، (در میوه ها، سبزیجات و مرکبات) ویتامین ای، ویتامین دی و امگا۳ (در غذاهای دریایی) با تعدیل عوارض حاصل از آلودگی هوا می تواند از پیشرفت بیماری های مزمن نظیر بیماری های قلبی ریوی پیشگیری کند.

🔸توصیه هایی مثل مصرف عرق پونه، عرق شوید، سوپ جو، شلغم، لیمو و نارنج، سرکه، گلاب و سیر،… راهکارهای غیرعلمی است، که در منابع معتبر علمی تایید نشده است*.

🔸جهت توصیه قطعی به مصرف مکمل ها و تعیین دوز مناسب آنها به مطالعات بیشتری نیاز است.
🔦* گرچه لحاظ کردن این نوع غذاها برای هر فرد در رژیم غذایی مفید است، اما تاثیر جلوگیری از عوارض آلودگی با این نوع تغذیه با استفاده از مقالات و مطالعات اثبات نشده است.

✏️UpToDate, 2017
✏️WHO.int
✏️Respirology. 2012 Oct; 17(7): 1031–۱۰۳۸.
✏️Nutrients. 2015 Dec; 7(12): 10398–۱۰۴۱۶.

✍️🏻دکتر بیتا شهرامی
دستیار تخصصی فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی تهران

کاهش احتمال دیابت نوع ۲ با افزایش استقامت عضلاتکاهش احتمال دیابت نوع ۲ با افزایش استقامت عضلات

▫️محققان دانشگاه ایالتی آیوا واقع در آمریکا دریافتند افزایش استقامت عضلات می‌تواند موجب کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ شود.
▫️در این تحقیقات که با استفاده از اطلاعات مربوط به ۴۵۰۰ داوطلب انجام گرفت، مشخص شد افزایش حجم متوسط عضلات صرفنظر از وضعیت سلامت قلب و عروق، موجب ۳۲ درصد کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود.
▫️بر اساس این تحقیقات انجام حداقل تمرینات مقاومتی مانند کار با وزنه می‌تواند موجب افزایش حجم عضلات و ممانعت از ابتلا به دیابت نوع ۲ شود اما به دلیل این که هنوز معیار استانداردی برای اندازه‌گیری استقامت عضلات وجود ندارد، نمی‌توان میزان بهینه‌ای از تمرینات را توصیه کرد؛ اما آنچه مسلم است ارتباط افزایش استقامت عضلات با کاهش خطر بروز دیابت است.
▫️در این مطالعه آمده است برای انجام تمرینات استقامتی نیازی به روش‌های پرهزینه و سخت نیست و می‌توان تمرین‌هایی مانند پلانک، لانژ و اسکاوت را در منزل نیز انجام داد و انجام این تمرینات دو تا سه ساعت در هفته کفایت می‌کند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه
Mayo Clinic Proceedings
منتشر شده است.

@SciJournals