قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي فنوفیبرات و کاهش ۳۰ درصدی خطر بیماری های قلبی – عروقی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲

فنوفیبرات و کاهش ۳۰ درصدی خطر بیماری های قلبی – عروقی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲

▫️فنوفیبرات، داروی کاهنده چربی خون، خطر بیماری های قلبی – عروقی را در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ تا ۳۰ درصد کاهش می دهد.
▫️براساس یافته های محققان، تجویز داروی فنوفیبرات برای زنان و مردان درمعرض خطر بیماری های قلبی – عروقی نظیر افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، فشارخون بالا و کلسترول بالا موثر است و در نتیجه احتمال مرگ در این افراد را کاهش می دهد. محققان در جدیدترین مطالعه خود با بررسی ۱۰۰۰۰ فرد مبتلا به دیابت در معرض خطر بیماری های قلبی دریافتند که تجویز فنوفیبرات برای این افراد، احتمال بروز این بیماری ها را تا ۳۰ درصد در زنان و ۱۳ درصد در مردان کاهش می دهد.
▫️بیماری های قلبی-عروقی شایع ترین علت مرگ ومیر در میان زنان است و تقریبا سه برابر بیشتر از سرطان پستان موجب مرگ زنان می گردد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

کلگزانکلگزان

🔴نام تجاری انوکساپارین سدیم کلگزان است که از نوع وزن مولکولی پایین بشمار میرود برحسب وزن بیمار بصورت 1mg/kg روزانه یا دوبار در روز تزریق میشود

🔴هنگام تزریق آمپول کلگزان برخلاف هپارین از آزمایشات CBC و تست گایاک و آزمایش ادرار استفاده میشود

📝 عوارض جانبی کلگزان:

❌تحریک و قرمزی وکبودی درمحل تزریق
❌افزایش خونریزی قاعدگی
❌مدفوع خونی
❌آنمی
❌خونریزی ازبینی
❌سردرد

📝 موارد منع مصرف:

⭕️درخونریزی های شدید
⭕️درحاملگی های تهدید به سقط
⭕️حساسیت به هپارین

📝 نحوه تزریق آمپول کلگزان:

🔵پوست را به آرامی بین دوانگشت گرفته تا یک چین پوستی ایجاد شود

🔵سرنگ را بصورت ۹۰ درجه تا انتهای نیدل وارد نموده دارو را به آهستگی تزریق کنید و در حین تزریق چین را ول نکنید

🔵پس از اتمام تزریق محل تزریق را ماساژ ندهید

🔵تزریق بصورت زیرجلدی در فاصله ۵ سانتی اطراف ناف ازسمت راست یا چپ تا پهلوها انجام میشود

🔵سرنگ را بصورت طولی نگه داشته وحباب هوا را خارج نکنید

📝 موارد استفاده داروی کلگزان بصورت پروفیلاکسی:

ترومبوز ورید عمقی
آمبولی ریه
انفارکتوس میوکارد
انژین ناپایدار

اولوکوماب‏ (رپاتا) جدیدترین داروی تایید شده برای پیشگیری از حوادث قلبی و عروقاولوکوماب‏ (رپاتا) جدیدترین داروی تایید شده برای پیشگیری از حوادث قلبی و عروق

اولوکوماب‏ (#رپاتا) جدیدترین داروی تایید شده برای پیشگیری  از حوادث  قلبی و عروق
Evolocumab (Repatha®)

▫️این دارو یک مهارکننده PCSK9 است که  برای پیشگیری از حوادث قلبی و عروقی مانند انفارکتوس میوکارد، سکته مغزی، بازگشایی مجدد عروق کرونر در بیماران مبتلا به حوادث قلبی عروقی تأیید شده است.
▫️اندیکاسیون این داروی تزریقی، در ابتدا هیپرکلسترولمی خانوادگی هتروزیگوت (بزرگسالان)، هیپرکلسترولمی خانوادگی هموزیگوت (بزرگسالان) و یا آترواسکلروز عروق بیمارانی که علی رغم دریافت درمان مناسب همچنان LDL  بالایی دارند، بود.
▫️اخیراً براساس نتایج یک کارآزمایی بالینی، در بیماران مبتلا به بیماری های قلبی عروقی آترواسکلروتیک و LDL  برابر۷۰ یا بالاتر، تجویز این دارو توانست میزان مرگ و میر قلبی، MI، سکته مغزی و بستری شدن برای بازگشایی مجدد عروق کرونر به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

پیش بینی حمله قلبی از کودکیپیش بینی حمله قلبی از کودکی

▫️یک گروه بین المللی از محققان موفق به توسعه آزمونی شده اند که بر اساس فاکتورهای ژنتیکی، احتمال بروز حمله قلبی یا بیماری های قلبی عروقی را از دوران کودکی پیش بینی می کند.
▫️یک گروه بین المللی از محققان بر اساس فاکتورهای ژنتیکی آزمونی را ترتیب داده اند که احتمال حمله قلبی و بیماری های عروقی را از دوران کودکی پیش بینی می کند. این آزمون Genomic Risk Score یا به اختصار GRS نام دارد.
▫️در این تست اطلاعات ژنتیکی نیم میلیون نفر و حدود دو میلیون تنوع ژنتیکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در واقع این آزمون حلقه مفقود تشخیص است و محققان با ترکیب آن با عوامل خطر دیگر می توانند افراد در معرض ابتلا را با دقت بالا شناسایی کنند.
▫️این مطالعه نشان می دهد آزمایش GRS در پیش بینی بروز بیماری های قلبی از هر عامل خطر دیگری از جمله استعمال دخانیات، فشار خون، شاخص توده بدنی، دیابت، سابقه خانوادگی و کلسترول بالا، موفق تر و دقیق تر است.
– این آزمون بسیار ارزان است و با استفاده از آن می توان افراد در معرض خطر را از دوران کودکی شناسایی کرد و با اقدامات پیشگیرانه احتمال بروز بیماری های قلبی را به حداقل کاهش داد.
نتایج این مطالعه در نشریه
Journal of the American College of Cardiology
منتشر شده است.