قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي فنوفیبرات و کاهش ۳۰ درصدی خطر بیماری های قلبی – عروقی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲

فنوفیبرات و کاهش ۳۰ درصدی خطر بیماری های قلبی – عروقی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲

▫️فنوفیبرات، داروی کاهنده چربی خون، خطر بیماری های قلبی – عروقی را در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ تا ۳۰ درصد کاهش می دهد.
▫️براساس یافته های محققان، تجویز داروی فنوفیبرات برای زنان و مردان درمعرض خطر بیماری های قلبی – عروقی نظیر افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، فشارخون بالا و کلسترول بالا موثر است و در نتیجه احتمال مرگ در این افراد را کاهش می دهد. محققان در جدیدترین مطالعه خود با بررسی ۱۰۰۰۰ فرد مبتلا به دیابت در معرض خطر بیماری های قلبی دریافتند که تجویز فنوفیبرات برای این افراد، احتمال بروز این بیماری ها را تا ۳۰ درصد در زنان و ۱۳ درصد در مردان کاهش می دهد.
▫️بیماری های قلبی-عروقی شایع ترین علت مرگ ومیر در میان زنان است و تقریبا سه برابر بیشتر از سرطان پستان موجب مرگ زنان می گردد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

رگورژیتاسیونرگورژیتاسیون

عارضه رگورژیتاسیون دریچه های قلبی با فن فلورامین در چاقی در ۲۳٪؜ مصرف کنندگان دارو مشاهده می شود.

در این وضعیت دریچه بخوبی بسته نمی شود و با انقباض بطن، خون به داخل دهلیز پس می زند.

سندرم کاوازاکیسندرم کاوازاکی

▫️شایع‌ترین واسکولیت دوران کودکی است و بیشتر در کودکان کمتر از ۵ سال بروز می‌کند.
▫️شیوع بیماری بین ۳-۸/۰درصد می‌باشد.
▫️نسبت مونث به مذکر ۳۷/۱ است.
▫️بیماری کاوازاکی بیماری است که باعث التهاب عروق خونی درسراسر بدن می‌شود.
▫️بعضی ازکودکان مبتلا به بیماری کاوازاکی، بدون درمان خود بخود بهترمی شوند، درحالی که ٪۲۵-۱۵ دچارصدمه به عروق کرونرمی گردند.
▫️ دربیماری کاوازاکی بسیاری ازعروق دچار آسیب می‌شوند، اما عروق کرونربیشترصدمه می‌بینند که باعث شده بیماری کاوازاکی یکی ازعلل عمدهٔ بیماری قلبی دردوران کودکی (بعد ازتولد) باشد.
🔻تشخیص
▫️ تشخیص بیماری کلینیکی است.
▫️نشانه اصلی این بیماری #تب بدون منشا مشخص است.
▫️این تب حداقل باید ۵ روز طول کشیده باشد و به درمان‌های آنتی بیوتیک معمول پاسخ نداده باشد.
▪️ وجود حداقل ۴ نشانه از نشانه‌های زیر برای تشخیص بیماری علاوه بر تب لازم است:
1️⃣ پر خونی دوطرفه ملتحمه
2️⃣ لب‌های قرمزخشک و شقاق دار با اروفارنکس پرخون یازبان توت فرنگی
3️⃣ راش پوستی غیر وزیکولی لنف
4️⃣ آدنوپاتی غیر چرکی گردنی
5️⃣ قرمزی
6️⃣ ادم
7️⃣ پوسته ریزی انگشتان و سطوح کف دست و پا

آیا تمام اعضا و قسمت های بدن قابل استفاده است؟آیا تمام اعضا و قسمت های بدن قابل استفاده است؟

آیا می دانستید قسمت هایی از بدن انسان غیر ضروری و بی استفاده است؟

اعضای بلا استفاده بدن انسان

۱-ارگان ومرونازال  VOMERONASAL ORGAN: یا ارگان جاکوبسون که حفره ای است در پل های بینی دو سمت با گیرنده های شیمیایی که در انسان عملکردی ندارند. در جانوران پست تر وظیفه درک ماده شیمیایی فرومون رو بر عهده دارند. (فرومون در جانوران پست تر برای جلب و جذب جنس مخالف کاربرد داشته است)

۲-عضلات خارجی گوش : ۳ عضله هستند که در بخش خارجی گوش واقع شده اند و در سایر حیوانات نظیر خرگوشها و سگها، وظیفه حرکت مستقلانه گوش از سر را بر عهده دارند. اما انسانها هنوز دارای آن هستند و توسط این عضلات است که بعضی از افراد می‌توانند گوششان را تکان دهند.

۳-دندان عقل: در انسانهای اولیه که مقادیر زیادی از گیاهان رو جهت به دست آوردن انرژی مصرف می‌کردند داشتن یک جفت اضافه دندان آسیا در هر فک مفید به نظر می‌رسید اما در انسانهای امروزی که انواعی از غذاها را مصرف می‌کند، زیاد ضروری به نظر نمی‌آید

۴-دنده گردنی: حدود یک درصد از مردم یک جفت دنده اضافی در بالای دندهای خود (در بخش گردن) دارند که به نظر می‌رسد باقی‌مانده از اجداد خزنده ما باشد. این دنده می‌تواند در این افراد مشکلات عروقی یا عصبی ایجاد کند.

۵-پلک سوم: در اکثر پرندگان و پستانداران یک لایه محافظ به عنوان پلک سوم بر روی چشمشان وجود دارد که وظیفه حفاظت از چشم و خروج شن ریزه و گرد و غبار را از چشم بر عهده دارد. باقی مانده این پلک در انسان به صورت یک چین نازک در گوشه داخلی چشم وجود دارد.

۶-تکمه یا نقطه داروین: اگر لبه خارجی لاله گوش خود رو لمس کنید به یک برجستگی بر‌می‌خورید که به نام دکمه داروین مشهور است. در حیواناتی نظیر خرگوش این تکمه در انتهای گوشها قرار دارد و وظیفه فوکوس صداهای دور را روی گوش بر عهده دارد.

۷-عضله زیر ترقوه: عضله کوچکی که در زیر شانه قرار دارد و از دنده اول به ترقوه کشیده شده است و در صورتی برای انسان مفید بود که هنوز بر روی ۴ پا راه می‌رفت. البته بعضی از مردم این عضله را ندارند و بعضی نیز یک جفت از آن را دارند.

۸-عضله پالماریس (خیاطه): عضله بلند و نازکی که از زانو به کمر کشیده شده و ۸۹ درصد مردم دارای این عضله هستند. این عضله در جانوران پست تر در آویزان شدن و بالا رفتن از درخت بسیار مهم است. جراحان معمولا این عضله رو در جراحی های ترمیمی عضلات برداشته و از آن استفاده می‌کنند.

۹-نوک پستا‌ن در مردان: مجاری شیری قبل از اینکه هورمون جنسی مردانه (تستوسترون) در جنین باعث ایجاد صفات مربوط به جنس مذکر بشود به وجود می‌آیند. مردان دارای بافت پستا‌نی هستند اما عملا استفاده‌ای از آنها نمی‌کنند.

۱۰- عضلات صاف کننده مو: در بسیاری از جانوران این عضلات که در قاعده موهای بدن واقع شده اند وظیفه سیخ کردن موهای جانور را در هنگام بروز خطر دارند تا جانور بتواند از آن به عنوان ترساندن مهاجم استفاده کند.این عضلات در پرندگان موجب با اصطلاح پف کردن پرهای پرنده و در نتیجه گرم نگه داشتن دمای بدن می شود.