سندرم کاوازاکی

▫️شایع‌ترین واسکولیت دوران کودکی است و بیشتر در کودکان کمتر از ۵ سال بروز می‌کند.
▫️شیوع بیماری بین ۳-۸/۰درصد می‌باشد.
▫️نسبت مونث به مذکر ۳۷/۱ است.
▫️بیماری کاوازاکی بیماری است که باعث التهاب عروق خونی درسراسر بدن می‌شود.
▫️بعضی ازکودکان مبتلا به بیماری کاوازاکی، بدون درمان خود بخود بهترمی شوند، درحالی که ٪۲۵-۱۵ دچارصدمه به عروق کرونرمی گردند.
▫️ دربیماری کاوازاکی بسیاری ازعروق دچار آسیب می‌شوند، اما عروق کرونربیشترصدمه می‌بینند که باعث شده بیماری کاوازاکی یکی ازعلل عمدهٔ بیماری قلبی دردوران کودکی (بعد ازتولد) باشد.
🔻تشخیص
▫️ تشخیص بیماری کلینیکی است.
▫️نشانه اصلی این بیماری #تب بدون منشا مشخص است.
▫️این تب حداقل باید ۵ روز طول کشیده باشد و به درمان‌های آنتی بیوتیک معمول پاسخ نداده باشد.
▪️ وجود حداقل ۴ نشانه از نشانه‌های زیر برای تشخیص بیماری علاوه بر تب لازم است:
1️⃣ پر خونی دوطرفه ملتحمه
2️⃣ لب‌های قرمزخشک و شقاق دار با اروفارنکس پرخون یازبان توت فرنگی
3️⃣ راش پوستی غیر وزیکولی لنف
4️⃣ آدنوپاتی غیر چرکی گردنی
5️⃣ قرمزی
6️⃣ ادم
7️⃣ پوسته ریزی انگشتان و سطوح کف دست و پا

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

اندیکاسیون متفورمین در دیابتِ بارداریاندیکاسیون متفورمین در دیابتِ بارداری

🔻با بررسی مطالعاتی که به مقایسه ی داروهای ضد دیابت خوراکی و انسولین در دیابت بارداری پرداخته اند، می توان نتیجه گرفت که هر دو رویکرد موثر هستند.

🔻سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) درمان خوراکی را برای دیابت بارداری تصویب نکرده است و انجمن دیابت امریکا (ADA) نیز انسولین را پیشنهاد می دهد. با این حال اگر درمان تغذیه ای شکست بخورد و یا بیمار از پذیرفتن انسولین امتناع ورزد، درمان با دارو های خوراکی انتخاب بعدی است.

🔻در مقایسه بین متفورمین و #گلیبنکلامید، متفورمین بیش از گلیبنکلامید از جفت عبور می کند و در مورد ایمنی آن در بارداری اطلاعاتی در دست نیست. با این حال، طبق کارآزمایی های بالینی انجام شده، درمان با متفورمین در دوماهه دوم و سوم در مطالعات بی خطر بوده است. البته حدود یک سوم این افراد به دوز مکمل انسولین نیز نیاز پیدا می کنند.

🔻در بیماران دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS، متفورمین تا زمان باردار شدن تجویز می شود و درصورت باردار شدن نیازی به ادامه ندارد.

✏️UpToDate, 2018
✏️ American Diabetes Association, 2018
✏️PSAP, 2017
✏️ADA, 2018

✍️ دکتر ساره رزاززاده
دستیار تخصصی فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

استفاده از مکمل هورمونی برای خانم های یائسهاستفاده از مکمل هورمونی برای خانم های یائسه

▫️بر اساس تعریف انجمن یائسگی آمریکای شمالی یائسگی به آخرین قاعدگی اشاره دارد که به طور متوسط در ۵۱ سالگی اتفاق می افتد. این رویداد طبیعی زندگی سبب می شود مقدار استروژن و سایر هورمون ها در بدن افت کند که افت این هورمون ها عوارضی را برای برخی خانم ها در پی دارد.
▫️بر اساس گفته محققین دوباره امیدهایی برای استفاده از هورمون ها در درمان گرگرفتگی و تعریق شبانه خانم های یائسه وجود دارد، اگر چه زمانی تصور بر این بود این منابع درمانی برای خانم های یائسه بسیار خطرناک می باشد.
▫️هورمون درمانی برای درمان علائم یائسگی ریسک مرگ زودرس را در خانم ها افزایش نمی دهد و این یافته بر اساس بزرگترین کارآزمایی بالینی به دست آمده است که در زمینه هورمون درمانی انجام شده است. مرگ زودرس به مرگ ناشی از سرطان و یا بیماری های قلبی اشاره دارد.
▫️به گفته مانسون استروژن به تنهایی می تواند برای خانم هایی نسخه شود که هیسترکتومی انجام داده اند. در مورد سایر موارد پروژسترون نیز نسخه می شود تا از افزایش ریسک ابتلا به سرطان رحم پیشگیری شود.

روغن پالمروغن پالم

▫️روغن پالم از میوه درخت پالم که نوعی خرما است و در مناطق حاره که در فاصله ۱۰ درجه خط استوا قرار دارند به عمل می آید و از گیاهان بومی آفریقا شمرده می شود.
– گونه آفریقایی آن در غرب آفریقا، بین آنگولا و گامبیا و گونه آمریکایی‌اش در نواحی گرمسیر آمریکای جنوبی و مرکزی یافت می‌شود.
– این گیاه اولین بار در کشورهایی مانند آنگولا و توگو کشت شد و از سال ۱۸۴۸ میلادی کشت آن در کشورهایی مانند مالزی، اندونزی و فیلیپین آغاز شد.
▫️نخل روغنی برای اولین بار در مالزی به عنوان یک گیاه زینتی کاشته شد و هم‌اکنون کاشت آن سنگ ‌بنای بخش کشاورزی این کشور را تشکیل می‌دهد و ۳/۳ میلیون هکتار را زیر کشت خود دارد.
– میوه این درخت به شکل آلو بوده و از دو بخش گوشتی میوه و هسته تشکیل شده که ۴۹ درصد میوه را روغن پالم و ۵۰ درصد از هسته را روغن هسته پالم (Palm kernel Oil) تشکیل می دهد به طوری که این دو روغن از ترکیبی کاملاُ متفاوت برخوردارند.
– هر دو روغن به صورت فیزیکی و نه از طریق حلال های شیمیایی استحصال می شوند.
– روغن پالم از اسیدهای پالمیتیک و اولئیک تشکیل شده و میزان اشباع آن ۵۰ درصد است حال آنکه روغن هسته پالم (پالم کرنل) از اسید لوریک تشکیل شده و میزان اشباع آن بیش از ۸۰ درصد است.
– تولید روغن هسته پالم همراه تولید روغن پالم بوده و مقدار ۱۳-۱۰ تن روغن هسته پالم به ازای هر ۱۰۰ تن روغن پالم تولید می شود. هسته خشک پالم در حدود ۵۳-۴۴ درصد روغن داشته و این روغن شبیه به روغن نارگیل است. بیشترین مصرف روغن هسته پالم در محصولات غذایی نظیر مارگارین و کره قنادی و همچنین در صابون سازی است.
– پالم به دلیل مقاوم بودن در برابر حرارت برای تولید روغن های جامد خوراکی استفاده می شود. این روغن دارای بیشترین میزان اسید چرب اشباع در حدود ۵۰ درصد است.
– امروزه روغن پالم دومین روغن نباتی جهان از نظر تولید به شمار می آید و بالاترین میزان صادرات را در میان روغن های نباتی خوراکی به خود اختصاص داده است. مالزی تولیدکننده و صادر کننده تراز اول روغن پالم در جهان به شمار می رود.
▪️هر گرم روغن پالم ۹ کیلوکالری انرژی تولید می‌کند. از سوی دیگر روغن‌ها منبعی سرشار از ویتامین‌های A,D,E به شمار می‌آیند.
– روغن پالم قرمز که به مقدار کمی فرآوری شده حاوی توکرفرول و توکوتری انول های طبیعی (ویتامین E) و کاروتنوئیدها می باشد که علت رنگ قرمز روغن است.
▫️روغن خام پالم منبعی سرشار از پیش ویتامین A به شکل انواع کاروتنوئید به میزان ۵۰۰ تا ۷۰۰ بخش در میلیون است.
– روغن پالم قرمز حاوی مقداری زیادی آلفا و بتا کاروتن می باشد که حدود ۹۰ درصد کل محتوای کاروتنوئید آن است.
– آلفا کاروتن دارای اثرات ضدسرطان قوی بوده و به طور کلی کاروتنوئیدها فعالیت پیش سازی ویتامین A را دارند.
– در بدن کاروتنوئیدها به ویژه بتا کاروتن می تواند به ویتامین A تبدیل شود و از این رو عملکرد سیستم ایمنی را افزایش داده و از کمبود ویتامین A در بدن جلوگیری می کند.
▫️روغن پالم سرشار از ویتامین E بوده و حاوی هر دو نوع توکوفرول و توکوتری انول به میزان ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ بخش در میلیون است. ویتامین E یکی دیگر از ترکیبات آنتی اکسیدانی مهم در ترکیب روغن پالم است که می توان به کاهش LDL و تری گلیسیرید کمک کرده و سطح کلسترول HDL (کلسترول خوب) را افزایش دهد و خطر حمله قلبی را کاهش  و عملکرد ایمنی و مبارزه با سرطان افزایش می دهد.
▫️روغن پالم مثل همه چربی ها از اسیدهای چرب و گلیسرول تشکیل شده اما برخلاف تمام چربی ها، اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارد که در دمای اتاق جامد هستند.
▫️یک سوم روغن مصرفی دنیا پالم است اما در ایران در چند سال گذشته یک دوم روغن مصرفی کشور را پالم تشکیل داده است.
▫️روغن پالم شبیه روغن جامد است و مصرف آن در هیچ جای دنیا ممنوع نیست اما از نظر تغذیه ای توصیه می شود آن را مصرف نکنند، هرچند که این روغن به دلیل بالا بودن پایداری حرارتی در روغن های سرخ کردنی مورد استفاده قرار می گیرد و لذا توصیه این است که مردم روغن پالم و سرخ کردنی را کمتر مصرف کنند.