قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي افراد جوان دیابتی ۷ برابر بیشتر در معرض مرگ ناگهانی قلبی

افراد جوان دیابتی ۷ برابر بیشتر در معرض مرگ ناگهانی قلبی

تازه‌های پزشکی

▫️طبق نتایج یک تحقیق جدید، افراد جوان تر از ۵۰ سال که مبتلا به دیابت هستند هفت برابر بیشتر در معرض ریسک مرگ ناگهانی قلبی قرار دارند.
▫️به گفته محققان دانمارکی، همچنین ریسک مرگ ناشی از هر نوع بیماری قلبی در افراد دیابتی در مقایسه با افراد فاقد دیابت هشت برابر بیشتر است.
▫️جاسپر سوان، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کپنهاگ، در این باره می گوید: «پزشکان و متخصصان باید آگاه باشند که بیماران جوان مبتلا به دیابت در معرض ریسک بالا مرگ و میر قرار دارند و این ریسک عمدتا با افزایش ریسک مرگ ناگهانی قلبی قابل توضیح است.»
▫️مرگ ناگهانی قلبی ناشی از عملکرد بد در سیستم الکتریکی قلب است و معمولا بدون هیچ هشدار و نشانه ای اتفاق می افتد.
▫️همچنین آنها دریافتند مرگ ناشی از بیماری قلبی در افراد مبتلا به دیابت نوع۲ پنج برابر بیشتر و در افراد مبتلا به دیابت نوع۱، ۱۲ برابر بیشتر است.
▫️به گفته محققان، نوسانات قند خون، کلسترول غیرعادی و تری گلیسیرید بالا که در بسیاری از افراد مبتلا به دیابت وجود دارد، ریسک تصلب شریان و بیماری قلبی عروق کرونر را افزایش می دهد. و در نهایت ریسک مرگ ناگهانی قلبی یا نارسایی قلبی نیز افزایش می یابد.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/320062.php

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

روغن پالمروغن پالم

▫️روغن پالم از میوه درخت پالم که نوعی خرما است و در مناطق حاره که در فاصله ۱۰ درجه خط استوا قرار دارند به عمل می آید و از گیاهان بومی آفریقا شمرده می شود.
– گونه آفریقایی آن در غرب آفریقا، بین آنگولا و گامبیا و گونه آمریکایی‌اش در نواحی گرمسیر آمریکای جنوبی و مرکزی یافت می‌شود.
– این گیاه اولین بار در کشورهایی مانند آنگولا و توگو کشت شد و از سال ۱۸۴۸ میلادی کشت آن در کشورهایی مانند مالزی، اندونزی و فیلیپین آغاز شد.
▫️نخل روغنی برای اولین بار در مالزی به عنوان یک گیاه زینتی کاشته شد و هم‌اکنون کاشت آن سنگ ‌بنای بخش کشاورزی این کشور را تشکیل می‌دهد و ۳/۳ میلیون هکتار را زیر کشت خود دارد.
– میوه این درخت به شکل آلو بوده و از دو بخش گوشتی میوه و هسته تشکیل شده که ۴۹ درصد میوه را روغن پالم و ۵۰ درصد از هسته را روغن هسته پالم (Palm kernel Oil) تشکیل می دهد به طوری که این دو روغن از ترکیبی کاملاُ متفاوت برخوردارند.
– هر دو روغن به صورت فیزیکی و نه از طریق حلال های شیمیایی استحصال می شوند.
– روغن پالم از اسیدهای پالمیتیک و اولئیک تشکیل شده و میزان اشباع آن ۵۰ درصد است حال آنکه روغن هسته پالم (پالم کرنل) از اسید لوریک تشکیل شده و میزان اشباع آن بیش از ۸۰ درصد است.
– تولید روغن هسته پالم همراه تولید روغن پالم بوده و مقدار ۱۳-۱۰ تن روغن هسته پالم به ازای هر ۱۰۰ تن روغن پالم تولید می شود. هسته خشک پالم در حدود ۵۳-۴۴ درصد روغن داشته و این روغن شبیه به روغن نارگیل است. بیشترین مصرف روغن هسته پالم در محصولات غذایی نظیر مارگارین و کره قنادی و همچنین در صابون سازی است.
– پالم به دلیل مقاوم بودن در برابر حرارت برای تولید روغن های جامد خوراکی استفاده می شود. این روغن دارای بیشترین میزان اسید چرب اشباع در حدود ۵۰ درصد است.
– امروزه روغن پالم دومین روغن نباتی جهان از نظر تولید به شمار می آید و بالاترین میزان صادرات را در میان روغن های نباتی خوراکی به خود اختصاص داده است. مالزی تولیدکننده و صادر کننده تراز اول روغن پالم در جهان به شمار می رود.
▪️هر گرم روغن پالم ۹ کیلوکالری انرژی تولید می‌کند. از سوی دیگر روغن‌ها منبعی سرشار از ویتامین‌های A,D,E به شمار می‌آیند.
– روغن پالم قرمز که به مقدار کمی فرآوری شده حاوی توکرفرول و توکوتری انول های طبیعی (ویتامین E) و کاروتنوئیدها می باشد که علت رنگ قرمز روغن است.
▫️روغن خام پالم منبعی سرشار از پیش ویتامین A به شکل انواع کاروتنوئید به میزان ۵۰۰ تا ۷۰۰ بخش در میلیون است.
– روغن پالم قرمز حاوی مقداری زیادی آلفا و بتا کاروتن می باشد که حدود ۹۰ درصد کل محتوای کاروتنوئید آن است.
– آلفا کاروتن دارای اثرات ضدسرطان قوی بوده و به طور کلی کاروتنوئیدها فعالیت پیش سازی ویتامین A را دارند.
– در بدن کاروتنوئیدها به ویژه بتا کاروتن می تواند به ویتامین A تبدیل شود و از این رو عملکرد سیستم ایمنی را افزایش داده و از کمبود ویتامین A در بدن جلوگیری می کند.
▫️روغن پالم سرشار از ویتامین E بوده و حاوی هر دو نوع توکوفرول و توکوتری انول به میزان ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ بخش در میلیون است. ویتامین E یکی دیگر از ترکیبات آنتی اکسیدانی مهم در ترکیب روغن پالم است که می توان به کاهش LDL و تری گلیسیرید کمک کرده و سطح کلسترول HDL (کلسترول خوب) را افزایش دهد و خطر حمله قلبی را کاهش  و عملکرد ایمنی و مبارزه با سرطان افزایش می دهد.
▫️روغن پالم مثل همه چربی ها از اسیدهای چرب و گلیسرول تشکیل شده اما برخلاف تمام چربی ها، اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارد که در دمای اتاق جامد هستند.
▫️یک سوم روغن مصرفی دنیا پالم است اما در ایران در چند سال گذشته یک دوم روغن مصرفی کشور را پالم تشکیل داده است.
▫️روغن پالم شبیه روغن جامد است و مصرف آن در هیچ جای دنیا ممنوع نیست اما از نظر تغذیه ای توصیه می شود آن را مصرف نکنند، هرچند که این روغن به دلیل بالا بودن پایداری حرارتی در روغن های سرخ کردنی مورد استفاده قرار می گیرد و لذا توصیه این است که مردم روغن پالم و سرخ کردنی را کمتر مصرف کنند.

فنوفیبرات و کاهش ۳۰ درصدی خطر بیماری های قلبی – عروقی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲فنوفیبرات و کاهش ۳۰ درصدی خطر بیماری های قلبی – عروقی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲

▫️فنوفیبرات، داروی کاهنده چربی خون، خطر بیماری های قلبی – عروقی را در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ تا ۳۰ درصد کاهش می دهد.
▫️براساس یافته های محققان، تجویز داروی فنوفیبرات برای زنان و مردان درمعرض خطر بیماری های قلبی – عروقی نظیر افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، فشارخون بالا و کلسترول بالا موثر است و در نتیجه احتمال مرگ در این افراد را کاهش می دهد. محققان در جدیدترین مطالعه خود با بررسی ۱۰۰۰۰ فرد مبتلا به دیابت در معرض خطر بیماری های قلبی دریافتند که تجویز فنوفیبرات برای این افراد، احتمال بروز این بیماری ها را تا ۳۰ درصد در زنان و ۱۳ درصد در مردان کاهش می دهد.
▫️بیماری های قلبی-عروقی شایع ترین علت مرگ ومیر در میان زنان است و تقریبا سه برابر بیشتر از سرطان پستان موجب مرگ زنان می گردد.