قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي تداخل داروهای گیاهی با سایر داروها را جدی بگیرید

تداخل داروهای گیاهی با سایر داروها را جدی بگیرید

▫️داروهای وارفارین یکی از داروهای مورد مصرف بیماری‌های قلبی عروقی است که تداخل آن با گیاهان دارویی اهمیت حیاتی دارند.
زنجبیل یکی از گیاهان دارویی است که از تشکیل لخته در خون جلوگیری می‌کند، لذا باید در مصرف آن مراقب بود که همراه با داروهای شیمیایی مصرف نشود.
مصرف گیاه سیر ثابت شده است که از تشکیل لخته خون پیشگیری می‌کند و کسانی که وارفارین مصرف می‌کنند, نباید بیش از یک حبه مصرف کنند.
🔻چای سبز باعث خنثی شدن اثرات وارفارین می‌شود بنابراین افرادی که جای سبز و وارفارین مصرف می‌کند, باید مدام خون خود را چک کند تا مشکل پیش نیاید.
🔻گیاه گزنه دارای ویتامین k است که اثرات وارفارین را کاهش می‌دهد و بهتر است از مصرف آن پرهیز کرد.
مصرف مداوم گریپ فروت اثر وارفارین را زیاد می‌کند و احتمال خون ریزی را افزایش می‌دهد اگر وارفارین مصرف می‌کنید از آب گریپ فروت خودداری کنید.
🔻گریپ فروت اثر داروهای انتی هیستامین و داروهای آرامبخش و کاهنده کلسترول را نیز  مختل می‌کند و در مصرف آن با این داروها باید خودداری کرد.
🔻مصرف انبه اثر وارفارین را افزایش داده و احتمال خون ریزی را افزایش می‌دهد، پس در مصرف آن احتیاط باید کرد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

اضطراب در هنگام سخنرانی، نمایش، اجرااضطراب در هنگام سخنرانی، نمایش، اجرا

🔻این اضطراب در سخنرانی های عمومی شایعتر است، اما می تواند فعالیت های بسیاری را شامل شود و از امتحان دادن و نواختن ساز در استیج تا انجام سکس را دربرگیرد.

🔻داروها اغلب بصورت “درصورت لزوم” تجویز می شوند.‌ بنزودیازپین و بتابلاکر خط اول درمان می باشند. بهتر است فرد یک بار در زمان دیگری اثر و عوارض احتمالی این داروها را یک بار تست کند.

🔻این اضطراب ساب تایپ از SAD* می باشد.

🔻کلونازپام با دوز ۰/۲۵ تا یک میلی گرم و لورازپام ۰/۵ تا یک میلی گرم ۶۰-۳۰ دقیقه قبل از اجرا تجویز می شود. تولرانس و وابستگی با چنین تجویزی ایجاد نمی شود.

🔻داروی دیگر پروپرانولول با دوز ۶۰-۲۰ میلی گرم می باشد که بیشتر در افرادی توصیه می شود که تپش قلب علامت اصلی اضطراب آنهاست. در افراد با آسم، دیابت، اختلالات هدایتی قلب و سابقه بلوک های قلبی استفاده نشود.

✍️دکتر فانک فهیمی
استاد گروه فارماکوتراپی، بیمارستان دکتر مسیح دانشوری
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

مشکلات مصرف ریتالین (متیل فنیدات) برای افزایش عملکرد مغزی در امتحاناتمشکلات مصرف ریتالین (متیل فنیدات) برای افزایش عملکرد مغزی در امتحانات

🔻سوء مصرف در درازمدت می تواند به تولرانس و وابستگی روانی به متیل فنیدات و درجات متفاوتی از رفتارهای غیرطبیعی منجر شود.

🔻افراد مصرف کننده ممکن است دچار حملات سایکوز (جنون) شوند که البته با فرم تزریقی بیشتر گزارش شده است.

🔻متعاقب سوء مصرف توسط افراد سالم بمنظور افزایش یادگیری و قدرت حافظه، درصورت قطع مصرف این دارو مراقبت منظم لازم است، چراکه احتمال افسردگی شدید وجود دارد.

✍️دکتر فانک فهیمی

استرس در دوران میانسالی زنان را مستعد بیماری آلزایمر می‌کند!استرس در دوران میانسالی زنان را مستعد بیماری آلزایمر می‌کند!

▫️مطالعات اخیر محققان دانشکده پزشکی جان هاپکینز در آمریکا نشان می‌دهد تاثیر استرس بر زنان به ویژه در دوران میانسالی، احتمال بروز اختلالات شناختی را افزایش می‌دهد.
▫️احتمال بروز آلزایمر و بیماری‌های شناختی در زنان بیشتر است.
– بر اساس این مطالعه دو سوم مبتلایان به آلزایمر در آمریکا زنان هستند. مطالعات قبلی نشان داد سن نقش مهمی در پاسخ زنان نسبت به استرس دارد و تجربه استرس مزمن در زندگی، باعث ایجاد اختلال حافظه و اختلالات شناختی دیگر می‌شود، ولی بر اساس این مطالعه این مشکلات کوتاه مدت است.
▫️محققان مطالعات جدیدی را در رابطه با استرس و تاثیر آن بر اختلالات شناختی ماندگار آغاز کردند.
– در این مطالعه آمده است استرس نرمال باعث افزایش موقتی هورمون کورتیزول می‌شود و هنگامی‌که استرس از بین می‌رود، سطح هورمون به حالت طبیعی بازمی‌گردد؛ اما با استرس‌های مکرر،‌ پاسخ استرسی افزایش یافته و هورمون در سطح بالایی باقی می‌ماند و این موضوع به هیپوکامپ مغز که مسئول اصلی حافظه است، صدمه وارد می‌کند.
– این مطالعه نشان می‌دهد تاثیر استرس بر زنان به ویژه در دوران میانسالی، احتمال برروز اختلالات شناختی را افزایش می‌دهد؛ ولی چنین ارتباطی در مردان دیده نشده است.
نتایج این مطالعه در نشریه
Geriatric Psychiatry
منتشر شده است.