قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي مصرف روزانه آجیل و سویا به حفظ سلامت قلب کمک می کند

مصرف روزانه آجیل و سویا به حفظ سلامت قلب کمک می کند


▫️یکی از دلایل اصلی افراد مبتلا به بیماری قلبی، کلسترول بالاست که می تواند موجب انسداد جریان خون در شریان ها شود.
▫️محققان توصیه می کنند افراد گوشتخوار می توانند به منظور پرهیز از تشکیل کلسترول، یک یا دو وعده از پروتئین های حیوانی نظیر گوشت و محصولات لبنی را با پروتئین های گیاهی نظیر سویا، مغزیجات آجیلی و حبوبات جایگزین نمایند.
یافته ها نشان داد مصرف روزانه یک یا دو وعده پروتئین های گیاهی می تواند نشانه های اصلی کلسترول بالا را تا حدود ۵ درصد کاهش دهد.
▫️جان سیونپیپر، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان سنت میشل کانادا، در این باره می گوید: «فواید سلامت این پروتئین های گیاهی زمانی بیشتر می شود که افراد از سایر مواد خوراکی کاهش دهنده کلسترول نظیر فیبرهای محلول در آب، جو و استرول های گیاهی استفاده نمایند.»
در این مطالعه، محققان ۱۱۲ نفر را که به طور تصادفی پروتین های گیاهی جایگزین گوشت در رژیم غذایی شان شده بود را به مدت حداقل ۳ هفته بررسی کردند.
▫️به گفته محققان، پیروی از یک رژیم غذایی گیاهی می تواند منجر به تغییراتی در ترکیب بدن شود که در نهایت به کاهش میزان کلسترول و همچنین کاهش وزن و فشارخون کمک می کند.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

نکته های ضروری برای کنترل دیابتنکته های ضروری برای کنترل دیابت

از روش بشقاب سلامت استفاده کنید تا وعده غذایی سالم و خوشمزه ای را برای خود بسازید. این قانون به شما کمک می کند تا وزن و قند خود را کنترل کنید و مصرف غذاهای غیر نشاسته ای خود را افزایش دهید.
بشقاب خود را به دو نیمه تقسیم کنید. یک قسمت آن را با سبزیجات غیر نشاسته ای مثل اسفناج، بروکلی و .. پر کنید. حالا نصف دیگر بشقاب خود را به دو قسمت تقسیم کنید یک قسمت آن را به غذاهای نشاسته ای مثل نان، برنج یا ماکارونی و قسمت دیگر آن را به غذاهای پروتئینی مثل تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ یا ماهی اختصاص دهید. شما می توانید یک لیوان شیر کم چرب و یک واحد میوه را هم در کنار بشقاب غذای خود داشته باشید.

 آیا مصرف ویتامین «دی» خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش می‌دهد؟ آیا مصرف ویتامین «دی» خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش می‌دهد؟

▫️سایت خبری هلث لاین (Healthline) در مقاله مفصلی، تاثیر مصرف ویتامین «د» (یا دی (https://gdb.voanews.com/DBDE7D18-DF6D-488A-920A-A96DA5120C7E_w1023_r1_s.jpg)) در کاهش خطر ابتلا به ویروس کرونا را بررسی‌ کرده است
– ویتامین «د» یک ویتامین محلول در چربی است که نقش مهمی در بسیاری از کارکردهای حیاتی بدن دارد.
– این ماده مفید برای سلامتی سیستم ایمنی بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است، به همین دلیل این پرسش برای بسیاری مطرح است که آیا مصرف آن می تواند خطر ابتلا به کووید ۱۹ را کاهش دهد.
▫️هر چند که پژوهش های پزشکی (https://t.me/SciJournals/10864) نشان نمی دهد که مصرف ویتامین «د» خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش می دهد ولی به دلایل مختلفی می تواند مفید باشد یا حداقل مصرف آن ضرری ندارد.
– کمبود این ویتامین موجب تضعیف عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود و خطر ابتلا به بیماری های تنفسی را افزایش می دهد.
▫️برخی از مطالعات نشان می دهد که مکمل های ویتامین «د» می تواند سیستم دفاعی بدن را تقویت کند ‌و به صورت کلی محافظ در برابر عفونت های تنفسی محسوب می شود.
▫️یک‌ بررسی جدید (https://t.me/SciJournals/10864) روی بیش از ۱۱ هزار نفر در ۱۴ کشور جهان نشان می دهد، مصرف مکمل این ویتامین خطر ابتلا به عفونت های حاد تنفسی را، هم در میان افرادی که کمبود ویتامین «د» دارند و هم دیگران، کاهش می دهد.
▫️پژوهش ها نشان می دهد که مکمل های ویتامین «د» باعث کاهش مرگ و میر در بزرگسالانی می شود که بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های مختلف تنفسی هستند

نتایج آنالیز ۱۴۱ مطالعه کوهورت در مورد پیامدهای تعداد کم سیگارنتایج آنالیز ۱۴۱ مطالعه کوهورت در مورد پیامدهای تعداد کم سیگار

🔻کشیدن فقط  یک  نخ سیگار در روز، بیشتر از آنچه قبلا انتظار میرفت، منجر به بروز استروک (سکته مغزی) و بیماری های قلبی عروقی (*CHD) می شود.

🔻در این متاآنالیز نشان داده شد که در خانمهایی که روزانه یک عدد سیگار می کشیدند، ۱۱۹٪ خطر ابتلا به CHD و ۴۶٪ خطر ابتلا به سکته مغزی و در مردانی که روزانه یک عدد سیگار می کشیدند، ۷۴٪ خطر ابتلا به CHD و ۳۰٪ خطر سکته مغزی افزایش یافت.

🔻نکته جالب نتیجه این تحقیق این بود که ریسک  بروز این دو پیامد در افراد با مصرف روزانه ۲۰سیگار تنها دوبرابر افراد با مصرف روزانه یک نخ سیگار،  بود.

✍️🏼دکتر رضا گنجی
استادیار گروه فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز