زمان مصرف داروها

🔺 #وارفارین: بهترین زمان توصیه شده برای مصرف آن ساعت ۵ عصر است، چون مهم است که از ۲ ساعت قبل، تا ۲ ساعت بعد از مصرف وارفارین، هیچ غذایی خورده نشود.

🔺 #آسپرین: آخر شب‌ها (یا صبح خیلی زود)، برای این‌که پیک اثر آن صبح زود باشه و جلوی حوادث قلبی- عروقی رو بگیرد

🔺 #نیتروکانتین: بهتر است ۲ بار در روز خورده شود، ۸ صبح و ۵ عصر. این روش مصرف کمک می‌کند که بین دوز ۵ عصر تا ۸ صبح روز بعد، فاصله‌ی زیادتری ایجاد شود تا بدن چند ساعتی بدون دارو باشد. (می‌دانید که بهتر است در مصرف نیترات‌‌ها، ساعاتی در روز بدن بدون دارو باشد تا مقاوم به اثر دارو نشود).

🔺 #دیگوکسین: ساعت خاصی از شبانه‌روز ذکر نشده.

🔺 #پلاویکس: ساعت خاصی از شبانه‌روز ذکر نشده. (مراکز درمانی ساعت ۱۰ صبح به بیماران پلاویکس می‌دهند).

🔺 #آتورواستاتین (یا همان قرص چربی خون): بهترین زمان مصرف آن شب‌‌‌ها، قبل از خواب است، چون کبد در طول شب بیشترین متابولیسم چربی را انجام می‌دهد.

🔺 #آتنولول: هرگز بعد از ساعت ۴ عصر داده نشود. (ترجیحاً روزها بدهید)، چون یک بتا بلاکر طولانی‌اثر است، و اگر شب مصرف شود، موجب کاهش ضربان قلب در حین خواب می‌گردد.

🔺 #متورال: اصولا بخاطر داشته باشید که دادن بتابلاکر ها در طول روز مفیدتر از شبهاست. چون بیشترین میزان استرس و تاکى کاردى رو ما در طول روز داریم

🔺 #اُمپرازول یا #پنتوپرازول: باید حداقل نیم ساعت قبل از صبحانه و با معده خالى خوده بشن تا بیشترین اثر رو داشته باشن

🔺 #تریامترن_اچ،  #هیدروکلروتیازید، #فورزماید ( لازیکس) : این‌‌ها همگی دیورتیک می‌باشند، حتماً باید در طول روز تجویز شوند و شب‌‌ها تجویز نکنید

✏️خانم دکتر عفت روشنی مقدم : دیابتولوژیست

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

خوردنی های مفید برای کنترل قند خونخوردنی های مفید برای کنترل قند خون

انواع حبوبات: همه انواع حبوبات اعم از عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سیاه یا نخود، شاخص گلوکز (شاخص گلیسمی) پایینی دارند و این بدان معناست که کربوهیدرات موجود در خود را به تدریج آزاد می‌کنند.

سیب: بسیاری از افراد تصور می‌کنند هیچ میوه‌ای در رژیم غذایی افراد دیابتی وجود ندارد اما این تصور اشتباه است. میوه‌هایی هم‌چون سیب که شاخص گلیسمی پایینی دارند را می‌توان در رژیم غذایی دیابتی مصرف کرد.

بادام: این نوع از آجیل سرشار از منیزیم است که می‌تواند به بدن شما کمک کند تا انسولین خود را به طور موثرتری مصرف نماید.

اسفناج: هر فنجان از این برگ سبز پخته شده ۲۱ واحد کالری دارد و سرشار از منیزیم مفید برای قند خون و فیبر است.

عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقیعوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی

در حال حاضر بیماریهای قلبی عروقی یک مشکل عمده بهداشتی و اجتماعی بشمار می‌رود که ابعاد آن بسرعت در حال گسترش است. دگرگونی‌های سریع اقتصادی و اجتماعی دهه‌های اخیر سبب شده است که شیوع عوامل خطر این بیماریها افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته باشد. عوامل خطر عبارتند از مجموعه عادات یا ویژگی‌هایی که رابطه مستقیم و تنگاتنگی با بروز بیماری‌ها دارند.
•    عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی به سه دسته ی  کلی تقسیم می شوند:
الف)    عوامل خطر غیر قابل تعدیل
ب)    عوامل خطر رفتاری
ج)    عوامل خطر فیزیولوژیک

الف)    عوامل خطر غیر قابل تعدیل :
عوامل خطر غیر قابل تعدیل عواملی هستند که غیر قابل تغییر و مداخله هستند. این عوامل همراه فرد هستند و فرد و جامعه نمی‌توانند برای تغییر در آن دخالتی بکنند. این عوامل شامل موارد ذیل هستند:
1)    افرادی که دارای سابقه خانوادگی هستند(به ویژه وجود سابقه سکته قلبی در پدریا برادر قبل از ۵۵ سالگی و یا مادر یا خواهر قبل از ۶۵ سالگی)
2)    افرادی که حداقل یکی از اعضای درجه یک خانواده (پدر، مادر، خواهر و برادر) آن ها بیماری فشارخون بالا دارند.
3)    افرادی که حداقل یکی از اعضای درجه یک خانواده آن ها مبتلا به بیماری دیابت نوع ۲ است.
4)     افرادی که حداقل یکی از اعضای درجه یک خانواده آن ها اختلالات چربی خون دارند ( LDL  بالا و HDL  پایین)
5)    سالمندان ۶۰ سال و بالاتر
6)    زنان بعد از سن یائسگی

ب)    عوامل خطر رفتاری:
1)    افرادی که دخانیات(سیگار، قلیان، پیپ،…) مصرف میکنند.
2)    افرادی که در طول زندگی خود از رژیم غذایی نامناسب استفاده می کنند.
3)    افراد با سبک زندگی کم تحرک و فعالیت بدنی ناکافی

ج)    عوامل خطر فیزیولوژیک
1)  افرادی که بدون سابقه ی بیماری در افراد درجه یک خانواده، مبتلا به فشار خون بالا هستند.
2) افرادی که مبتلا به بیماری دیابت(مرض قند) هستند.
3)  افرادی که اضافه وزن و چاقی دارند.
4) مردان با HDL کمتر از ۴۰ و زنان با HDL کمتر از ۵۰ (بدون سابقه ی بیماری در افراد درجه یک خانواده)
5) افرادی که بدون سابقه ی فامیلی ،LDL بالا دارند.
6 ) افرادی که تحت فشارهای روانی(استرس) هستند.

در صورت وجود بیش از یک عامل خطر در فرد، اثرات نامطلوب آن ها تشدید می شود .بنابراین با مشاهده یک یا چند مورد از این عوامل ، مراجعه به پزشک و کنترل آن ها ضروری است تا به این ترتیب، از بروز سکته قلبی جلوگیری شود.

ورزش ریسک مرگ زودهنگام را در زنان کاهش می دهدورزش ریسک مرگ زودهنگام را در زنان کاهش می دهد

▫️به گفته محققان، ورزش به هر شکلی یک داروی عالی برای افرادی است که می خواهند از مشکلات متعدد سلامت دور بمانند.
▫️محققان عنوان می کنند فعالیت فیزیکی ریسک مرگ به هر دلیلی را در زنان مسن تا ۷۰ درصد کاهش می دهد.
▫️عدم ورزش یا تحرک فیزیکی همانند سیگار کشیدن سالانه موجب مرگ جمعیت زیادی می شود. طبق دستورالعمل های فعلی، حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت فیزیکی در حد متوسط در هفته یا ۷۵ دقیقه فعالیت فیزیکی هوازی با شدت بالا (یا تلفیق هر دو) و ورزش های تقویت کننده ماهیچه دو روز یا بیشتر در هفته توصیه می شود.
▫️فعالیت فیزیکی در حد متوسط تا شدید (مثل پیاده روی تند) با کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی مرگ در پایان چهار سال مطالعه در بین زنان دارای بیشترین تحرک فیزیکی در مقایسه با زنان دارای حداقل تحرک مرتبط بود.