قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي دستورالعمل درمانی انجمن قلب و انجمن آترواسکلروزیس اروپا جهت کنترل دیس لیپیدمی

دستورالعمل درمانی انجمن قلب و انجمن آترواسکلروزیس اروپا جهت کنترل دیس لیپیدمی

سطح هدف LDL:

برای بیمارانی که در ریسک بسیار بالایی قرار دارند، توصیه می شود میزان LDL کمتر از ۷۰mg/dL حفظ شده و یا در شرایطی که LDL پایه بیمار mg/dL ۱۳۵-۷۰ است، حداقل ۵۰٪‏ کاهش یابد.

بیماران با ریسک بسیار بالا شامل:
– بیماری قلبی عروقی شناخته شده
– دیابت و آسیب ارگانی
– نارسایی شدید کلیوی

برای بیمارانی که در ریسک بالایی قرار دارند، توصیه می شود میزان LDL کمتر از ۱۰۰mg/dL حفظ شده و یا در شرایطی که LDL پایه بیمار mg/dL ۲۰۰-۱۰۰ است، حداقل ۵۰٪‏ کاهش یابد.

بیماران با ریسک بالا شامل:
-دیابت
– نارسایی کلیه

ESC/EAS Guidelines for the management of dyslipidaemias. 2016 Oct 27;38(29):2245-55.

✍دکتر بیتا شهرامی
دستیار تخصصی فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی تهران

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

گره خوردن با خاطرات کودکیگره خوردن با خاطرات کودکی

در حال نوشتن پرونده بیمار قبلی بودم که دیدم سر و صدا از اتاق آنژیوگرافی میاد. رفتم اونجا دیدم بیماری مشغول سر و کله زدن با پرسنل هست که من نمیخوام آنژیو بشم. یک آقایی با سن بالای ۴۰ سال دیابتیک و فشار خون بالا؛ که به تازگی سکته قلبی کرده بود. میرم بالای سرش و میگم:

من دکتر مصطفی بیات هستم و شروع به صحبت میکنم که شما باید آنژیو شوید.

ناگهان مرا نگاه میکند و میگوید:

مصطفی تویی؟ منم حمید.

یادته در مدرسه راهنمایی توحید در اراک چکار می کردیم؟ بعد از ظهرها تیله بازی، فوتبال و هفت سنگ و بعد می رفتیم با سر و صورت خاکی در منزل و مادرهایمان با روی خوش و خندان برایمان شربت درست می کردند.

در کوچه های کودکی در حال دویدن هستم که صدایی مرا از دوران کودکی خارج می کند. صدای پرستارمونه که میگه آقای دکتر مریض رو بخوابونیم؟

نیم ساعت بعد بیمار در اتاق آنژیو بود و رگش با استنت باز شده بود.

بعد از چند روز پسرش با صدایی کودکانه گفت:  عمو جون ممنون که بابام رو خوب کردی.

اونجا بود که فکر کردم علیرغم همه سختی های این رشته بهترین شغل دنیا رو دارم.
از خداوند ممنونم بخاطر انتخاب من برای کمک به مردم.

دکتر مصطفی بیات –  ۲۰ مرداد ۹۷

فاکتورهای خطرساز آلزایمرفاکتورهای خطرساز آلزایمر

▫️خانم‌ها بیشتر درگیر آلزایمر می شوند. دلایل مختلفی بیان می شود. یکی از دلایلی که برای توجیه این موضوع ذکر شده است، طول عمر بیشتر خانمها نسبت به آقایان است.

▫️بانوان با تعداد فرزند بیشتر که درمعرض استروژن بیشتری هستند، خطر کمتری به نسبت خانم‌های با فرزند کمتر برای آلزایمر دارند.

▫️آلزایمر در بانوانی که بیشتر دچار گرگرفتگی می شوند (احتمالا بدلیل کمبود استروژن)، بیشتر مشاهده شده است. مطالعات در این زمینه محدود است.

▫️مصرف استروژن در اوایل شروع منوپوز مانع آلزایمر و در ادامه باعث افزایش ریسک آلزایمر می شود.

▫️سایر فاکتورهای خطرساز عبارتند از: وجود دمانس در فامیل درجه یک، ضربه به سر، پرفشارخونی، هیپرلیپیدمی، سکته مغزی، سیگار کشیدن خود یا اطرافیان، مارکرهای آترواسکلروز، دیابت، نوع ۲ و چاقی، فعالیت کم، آلودگی هوا، سمهای آفات، رژیم غذایی ناسالم، یادگیری بی وقفه می باشند.

▫️مصرف طولانی مدت بنزودیازپینها، ضدافسردگی های سه حلقه ای، آنتی کولینرژیک های مثانه، آنتی هیستامین های نسل ۱،  مصرف  درازمدت مهارکننده های پمپ پروتون (احتمالا چون ممکن است جذب ویتامین ب ۱۲ را کاهش دهند) هم با آلزایمر مرتبط می باشند.

📔 Drugs Aging. 2002;19(6):405-27.
📔 J Am Geriatr Soc 1996;44:865.
📔 Geriatrics 1998;53(Suppl 1):S28.
📔 Arch Womens Ment Health. 2002;5(2):83-6.

کروناویروس (Covid-19) و بارداریکروناویروس (Covid-19) و بارداری

▫️در حاضر شواهد بسیار محدودی در مورد تأثیر کرونا-ویروس روی خانمهای باردار و‌ جنین وجود دارد. تغییرات فیزیولوژیک و ایمونولوژیک در دوران بارداری ممکن است افراد باردار را در ریسک بیشتری قرار دهد.

▫️مطالعه مروری‌ موجود از تاریخ هشتم مارس شواهد منتشر شده تا این تاریخ را جمع بندی کرده است. طبق این مطالعه از ۱۹ مورد خانم باردار مبتلا به کروناویروس، ۱۶٪ بدون علامت و یک مورد بستری در ICU بودند.

▫️۹۰ درصد این خانمها به روش سزارین زایمان کردند که ۴۲ درصد موارد پره ترم (زایمان زودرس) بوده است.

▫️تا کنون موردی از مرگ و‌میر مادر با COVID-19 رسما گزارش نشده است. گرچه مواردی بوده است. میزان مرگ و‌میر مادر با سارس (SARS) ۱۵ درصد و با مرس (MERS) ۲۷ درصد گزارش شده است.

▫️تا این لحظه سقط جنین در خانمهای باردار آلوده به COVID-19 گزارش نشده است.

▫️طبق مطالعه مروری ۱۵ نوزاد تست شده از مادران آلوده، تست منفی داشته اند. همچنین نمونه های مایع آمنیوتیک این بیماران منفی بوده است.
– در حال حاضر شواهدی از انتقال مادر به جنین موجود نیست. (گزارشات موردی از برخی خبرگزاری ها تا کنون ۲ مورد تست مثبت نوزاد پس از تولد را اعلام‌ کرده اند که علت انتقال هنوز مشخص نیست.)

▫️در مورد شیردهی اطلاعاتی موجود نمی باشد. مرکز بیماری های واگیردار بدلیل احتمال خطر احتمال انتقال ویروس از طریق قطرات تنفسی، توصیه به احتیاط در شیردهی می کند. منابع چینی توصیه به منع شیردهی توسط مادران آلوده به COVID-19 کرده اند.

▫️داده رسمی ای از ایران در این زمینه منتشر نشده و احتمال تغییر آمار اعلام شده با گذر زمان وجود خواهد داشت.

@SciJournals