قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي کروناویروس (Covid-19) و بارداری

کروناویروس (Covid-19) و بارداری

▫️در حاضر شواهد بسیار محدودی در مورد تأثیر کرونا-ویروس روی خانمهای باردار و‌ جنین وجود دارد. تغییرات فیزیولوژیک و ایمونولوژیک در دوران بارداری ممکن است افراد باردار را در ریسک بیشتری قرار دهد.

▫️مطالعه مروری‌ موجود از تاریخ هشتم مارس شواهد منتشر شده تا این تاریخ را جمع بندی کرده است. طبق این مطالعه از ۱۹ مورد خانم باردار مبتلا به کروناویروس، ۱۶٪ بدون علامت و یک مورد بستری در ICU بودند.

▫️۹۰ درصد این خانمها به روش سزارین زایمان کردند که ۴۲ درصد موارد پره ترم (زایمان زودرس) بوده است.

▫️تا کنون موردی از مرگ و‌میر مادر با COVID-19 رسما گزارش نشده است. گرچه مواردی بوده است. میزان مرگ و‌میر مادر با سارس (SARS) ۱۵ درصد و با مرس (MERS) ۲۷ درصد گزارش شده است.

▫️تا این لحظه سقط جنین در خانمهای باردار آلوده به COVID-19 گزارش نشده است.

▫️طبق مطالعه مروری ۱۵ نوزاد تست شده از مادران آلوده، تست منفی داشته اند. همچنین نمونه های مایع آمنیوتیک این بیماران منفی بوده است.
– در حال حاضر شواهدی از انتقال مادر به جنین موجود نیست. (گزارشات موردی از برخی خبرگزاری ها تا کنون ۲ مورد تست مثبت نوزاد پس از تولد را اعلام‌ کرده اند که علت انتقال هنوز مشخص نیست.)

▫️در مورد شیردهی اطلاعاتی موجود نمی باشد. مرکز بیماری های واگیردار بدلیل احتمال خطر احتمال انتقال ویروس از طریق قطرات تنفسی، توصیه به احتیاط در شیردهی می کند. منابع چینی توصیه به منع شیردهی توسط مادران آلوده به COVID-19 کرده اند.

▫️داده رسمی ای از ایران در این زمینه منتشر نشده و احتمال تغییر آمار اعلام شده با گذر زمان وجود خواهد داشت.

@SciJournals

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

فواید شکلاتفواید شکلات

▫️تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده، مصرف شکلات از ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی و ضربان نامنظم قلب جلوگیری می کند.
▫️نتایج برخی مطالعات نشان داده، شکلات تلخ فواید بیشتری نسبت به سایرین دارد. شکلات تلخ بیشترین محتوای کاکائو را داشته و از بالاترین میزان آنتی اکسیدان ها به خصوص فلاوونوئیدها، برخوردار بوده که می تواند از برخی آسیب های سلولی جلوگیری کند.
▫️علاوه بر این بررسی ها نشان داده، مصرف شکلات همراه با چای و قهوه که سرشار از آنتی اکسیدان پلی فنول اند، فوایدی نیز برای کاهش خطر کاردیومتابولیک دارد. کاردیومتابولیک احتمال ابتلاء فرد به دیابت، بیماری قلبی و سکته مغزی را نشان می دهد.
▫️شکلات با بهبود سطح آنزیم های کبدی و محافظت در برابر مقاومت به انسولین خطر کاردیومتابولیک را کاهش می دهد. علاوه بر این، مصرف شکلات ضربان قلب را منظم کرده و این وضعیت خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را تا ۲۰ درصد کاهش می دهد.
البته ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که مصرف بیش از حد شکلات با توجه به مقادیر بالای قند و چربی آن به پوسیدگی دندان و چاقی منجر می شود.
به منظور پیشگیری از عوارض مصرف بی رویه شکلات، متخصصان تغذیه مصرف متعادل آن را توصیه کرده اند.
Honor Whiteman. Chocolate may cut risk of irregular heartbeat by a fifth.” Medical News Today. MediLexicon, Intl., 24 May 2017

شیوع «آنفلوآنزای معده» در فصل بهارشیوع «آنفلوآنزای معده» در فصل بهار

▫️برخی بیماری‌ها مانند آنفلوآنزای معده با گرم‌شدن هوا شیوع بیشتری پیدا می‌کند و افراد مستعد را در معرض خطر قرار می‌دهد.
▫️به گزارش روز شنبه پایگاه خبری کلینیک مایو، آنفلوآنزای معده یا گاستروانتریت ویروسی، به التهاب و عفونت روده و معده گفته می‌شود و برخلاف نامش هیچ ارتباطی با آنفلوآنزا ندارد.
– این عارضه بر اثر ویروس‌های مختلفی از جمله نورو ویروس، روتاویروس و آدنوویروس ایجاد می‌شود.
– تماس با فرد آلوده و مصرف آب و غذای آلوده مهمترین عامل انتقال این ویروس است.
– استفاده از ظروف و فضاهای مشترک مانند استخر و غذای بیرون از منزل نیز از دیگر راه های انتقال هستند.
– احساس درد در ناحیه شکم (روده و معده)، باد گلو، نفخ، اسهال، مدفوع سبزرنگ، سوء هاضمه، حالت تهوع، استفراغ، کاهش آب بدن، لرز، خشکی دهان، انسداد معده، احساس تشنگی بیش از حد، خشکی دهان، تب، ضعف، کاهش اشتها، تعریق، سردرد، کاهش ادرار و کاهش وزن از مهمترین علایم این بیماری هستند.
▫️معمولا هیچ درمان پزشکی برای این عارضه وجود ندارد و بیمار پس از حدود ۱۰ روز بهبود می‌یابد. ولی چند روش برای تسریع در بهبود بیماری وجود دارد که شامل شستن مرتب دست، شستن ظروف و سطوحی است که با گوشت نپخته در تماس بوده، ضدعفونی کردن سطوح، اجتناب از مصرف آب آلوده، طبخ مواد در مدت زمان بیشتر، نوشیدن مایعات به ویژه آب، مصرف سوپ و غذاهای سبک می‌شود.

بهترین منابع پروتئین برای کاهش وزن موثربهترین منابع پروتئین برای کاهش وزن موثر

▫️تخم مرغ: هر دو عدد تخم مرغ تنها ۱۴۰ کالری دارد در حالی که ۱۴ گرم پروتئین به بدن شما می رساند. چربی موجود در زرده تخم مرغ قند خون شما را کنترل می کند و باعث کاهش میل به پرخوری می شود. یافته ها حاکی از آنند که مصرف تخم مرغ در وعده صبحانه هورمون گرلین که مرتبط با گرسنگی است را کاهش می دهد.
▫️ماهی سالمون: هر ۳ اونس از این ماهی ۲۲ گرم پروتئین به بدن شما می رساند. این نوع ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که باعث افزایش سوزاندن چربی بدن می شود و به حفظ اشتها نیز کمک می کند.
▫️پنیر کم چرب: یک فنجان از این نوع پنیر ۲۸ گرم پروتئین دارد و مصرف آن به زنان دارای اضافه وزن توصیه می شود.
▫️سینه مرغ بدون پوست: هر تکه سینه مرغ دارای ۲۶ گرم پروتئین و تنها ۱۲۸ کالری است. مصرف روزانه سینه مرغ به کسانی که قصد کاهش وزن سریع دارند توصیه می شود.
▫️عدس: منبع غنی از پروتئین، فیبر و مواد معدنی است و همچنین دارای کالری کم و تقریبا بدون چربی است. یک فنجان عدس پخته شده حاوی ۲۲ گرم پروتئین، ۳۰۰ کالری و کمتر از یک گرم چربی است.
▫️کره دانه های چرب: روغن بادام زمینی، بادام، گردو و دیگر دانه های مشابه، منابعی غنی از پروتئین هستند. تقریبا هر دو قاشق از این روغن دارای ۷ گرم پروتئین است. مصرف روزانه انواع مختلف این روغن در مقادیر کم، یک رژیم غذایی مناسب محسوب می شود که پروتئین مورد نیاز بدن را نیز تامین می نماید.
▫️تخم کدو: کدو سرشار از فیبر، مواد معدنی و ویتامین ها است. ۲۸ گرم تخم کدو حاوی هشت گرم پروتئین و مقادیر زیادی مواد معدنی شامل پتاسیم، منگنز و آهن است. البته به دلیل داشتن چربی بالا، باید در میزان مصرف آن دقت کرد.
▫️بوقلمون: هر ۱۰۰ گرم از گوشت بوقلمون حاوی ۲۵ گرم پروتئین و تنها ۱۴۰ کالری انرژی است. توجه داشته باشید که مقدار سدیم در این گوشت بالاست. بهتر است گوشت تازه بوقلمون را تهیه کرده و آن را کباب کنید تا از مصرف مقدار اضافه نمک و سدیم جلوگیری شود.

@SciJournals