قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي خون – موارد افزایش ESR

خون – موارد افزایش ESR

▫️افزایش ESR نشانه ای از افزایش گلبولینها و یا فیبرینوژن پلاسما بوده و نیاز به بررسی های بیشتری دارد.
۱- افزایش خفیف در التهابات خفیف و جزئی، حاملگی و آنمی. در آنمی ها به دلیل اینکه میزان گلبولهای قرمز کم میشود دافعه بین این سلولها کمتر از حالت عادی شده و بنابراین میزان رسوب افزایش میابد حال اینکه در پلی سیتمی به دلیل افزایش در تعداد اریتروسیتها دافعه بین سلولی بیشتر شده و این امر باعث کاهش رسوب و کاهش ESR میگردد.
۲- افزایش شدید این تست میتواند بیانگر افزایش در پروتئین های خون از جمله گلبولینها باشد. افزایش گلبولینها در مواردی مانند عفونتها، مولتیپل میلوما، ماکروگلبولنمی والدنشتروم ( در این مورد حتی در غیاب التهاب افزایش ESR باز هم دیده میشود.) و رماتیسم مفصلی دیده میشود.
۳-در زنان معمولا میل به افزایش در ESR بیشتر بوده و در دوران قاعدگی و بارداری میزان آن افزایش میابد.
۴- داروها شامل دکستران، متیل دوپا، تئوفیلین، پنیسیلین پروکاینامید و داروهای پیشگیری از بارداری خوراکی باعث افزایش ESR میگردند.
▫️کاهش ESR معمولا حالت مهمی نبوده و گاهی در موارد پلی سیتمی، لکوسیتوز و ناهنجاری گلبولهای قرمز مانند سیکل سل دیده میشود. همچنین داروهایی مانند آسپیرین، کورتیزون و کینیون باعث کاهش ESR میگردند.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

بیماری‌های قلبی فرآیند کاهش شناختی مرتبط با سن را تسریع می‌کند.بیماری‌های قلبی فرآیند کاهش شناختی مرتبط با سن را تسریع می‌کند.

▫️با افزایش سن حافظه و توانایی‌های شناختی فرد به مرور کاهش می یابد، ولی عوامل متفاوتی در بروز و سرعت کاهش شناختی موثرند و مطالعات جدید محققان دانشگاه پکن و امپریال کالج #لندن نشان می‌دهد بیماری‌های قلبی یکی از این عوامل هستند.
▫️در این مطالعه آمده است، حمله قلبی، بیماری‌های عروق کرونر و آنژین قلبی از جمله مواردی هستند که اختلال شناختی را تسریع می‌کنند.
– آنژین قلبی به وضعیتی گفته می‌شود که بیمار بر اثر مشکل در شریان‌های کرونر، در قفسه سینه احساس درد کند.
▫️بر اساس این مطالعه مشکلات گردش خون ناشی از بیماری‌های قلبی تاثیر مستقیمی بر اختلالات شناختی دارد. بیماری‌های عروق کرونر منجر به باریک‌شدن رگ‌های خون‌رسان به قلب می‌شود.
– بر اثر باریک شدن رگ‌ها، خون و اکسیژن کافی در اختیار مغز نیز قرار نمی‌گیرد و اختلال شناختی که شروعی برای زوال عقل است تسریع می‌شود.
▫️بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیماری‌های قلبی عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان هستند. کاهش وزن، کلسترول، چربی، کنترل قند، اجتناب از تنش و استرس و ورزش منظم روزانه؛ مهمترین عوامل در کنترل این عارضه هستند.
▫️نتایج این مطالعه در نشریه
American College of Cardiology
منتشر شده است.

نان جو برای دیابت مضر است!نان جو برای دیابت مضر است!

▫️حتما شما هم شنیده اید که مصرف نان جو برای دیابتی ها مفید است و شاید هم مبتلایان به دیابت را دیده باشید که سعی می کنند بیشتر این نوع نان را مصرف کنند. جو به تنهایی اثر زیادی در در پایین‌ آوردن قند خون دارد اما آرد جو بر خلاف آرد گندم قابلیت ورآمدن و تبدیل‌ شدن به خمیر را ندارد و از طرفی به تنهایی باعث سفت و سیاه رنگ‌ شدن نان می‌شود و اگر با پوسته‌اش آسیاب شود، طعم نان را تلخ و غیرقابل مصرف می‌کند. به همین دلیل تولیدکنندگان برای تهیه این نان حدود ۲۰ درصد آرد جو را با ۸۰ درصد آرد گندم و روغن مخلوط کرده و برای ایجاد طعم شیرین و رنگ تیره جو از شیره مالت استفاده می‌کنند که همین مواد می تواند قند و کالری این نان را بالا ببرد که برای دیابتی ها مضر است.

فواید شکلاتفواید شکلات

▫️تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده، مصرف شکلات از ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی و ضربان نامنظم قلب جلوگیری می کند.
▫️نتایج برخی مطالعات نشان داده، شکلات تلخ فواید بیشتری نسبت به سایرین دارد. شکلات تلخ بیشترین محتوای کاکائو را داشته و از بالاترین میزان آنتی اکسیدان ها به خصوص فلاوونوئیدها، برخوردار بوده که می تواند از برخی آسیب های سلولی جلوگیری کند.
▫️علاوه بر این بررسی ها نشان داده، مصرف شکلات همراه با چای و قهوه که سرشار از آنتی اکسیدان پلی فنول اند، فوایدی نیز برای کاهش خطر کاردیومتابولیک دارد. کاردیومتابولیک احتمال ابتلاء فرد به دیابت، بیماری قلبی و سکته مغزی را نشان می دهد.
▫️شکلات با بهبود سطح آنزیم های کبدی و محافظت در برابر مقاومت به انسولین خطر کاردیومتابولیک را کاهش می دهد. علاوه بر این، مصرف شکلات ضربان قلب را منظم کرده و این وضعیت خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را تا ۲۰ درصد کاهش می دهد.
البته ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که مصرف بیش از حد شکلات با توجه به مقادیر بالای قند و چربی آن به پوسیدگی دندان و چاقی منجر می شود.
به منظور پیشگیری از عوارض مصرف بی رویه شکلات، متخصصان تغذیه مصرف متعادل آن را توصیه کرده اند.
Honor Whiteman. Chocolate may cut risk of irregular heartbeat by a fifth.” Medical News Today. MediLexicon, Intl., 24 May 2017