قلب و زندگی؛ سایت شخصی دكتر مصطفی بیات فوق تخصص قلب و عروق عمومي ریواروکسابان در ترومبوسیتوپنی ناشی از هپارین (HIT*)

ریواروکسابان در ترومبوسیتوپنی ناشی از هپارین (HIT*)

🔻ترومبوسیتوپنی ناشی از هپارین عارضه ای است که افت شدید پلاکت ها اغلب بعد از ۶-۵ روز از فرآورده هپارینی مانند هپارین، انوکساپارین،… رخ می دهد و درصورت مواجهه قبلی این مدت کوتاهتر است. همچنین تولید ترومبین افزایش می یابد.

🔻در چنین شرایطی استفاده از آنتی کوآگولانی غیر هپارینی مانند مهارکنندگان مستقیم ترومبین (DTIs**) مانند لپیرودین، آرگاتروبان، … ضرورت می یابد.

🔻ریواروکسابان، مهارکننده مستقیم فاکتور ١٠ و خوراکی است که تولید ترومبین را هم مهار می کند. با این مکانیسم بنظر می رسد که پتانسیل استفاده این دارو در HIT وجود دارد.  اغلب داروهای این دسته تزریقی هستند و خطر ایجاد خونریزی ماژور در این بیماران دارند.

🔻تجربه چندانی در این مورد بجز یک مطالعه کوهورت و برخی گزارشات موردی، موجود نیست،

🔻روش درمان

‎ HITقطع ضدانعقاد هپارینی متعاقب عارضه◀️
◀️شروع ریواروکسابان با دوز ١۵ میلی گرم دوبار در روز تا زمان ریکاوری پلاکت ها یا روز ٢١ ام درصورت ترومبوزحاد
◀️ادامه ریواروکسابان با دوز ٢٠ میلی گرم روزانه تا روز ‎سی ام و در مواردی طولانیتر (٣ماه) به تشخیص پزشک
*Heparin-induced thrombocytopenia
**Direct Thrombin Inhibitors

✏️J Thromb Haemost.2016;14(6):1206-10.
‎✏️‏J Thromb Thrombolysis.2015;40(3)392-4.
✏️UpToDate, 2017

✍🏼دکتر فانک فهیمی

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

سازمان جهانی بهداشت: برابری جنسیتی با سلامت مردان مرتبط است!سازمان جهانی بهداشت: برابری جنسیتی با سلامت مردان مرتبط است!

▫️متوسط عمر مردان در جهان کوتاه‌تر از زنان است؛ اما به نظر می‌رسد مردان کشورهایی که بیشترین برابری جنسیتی را دارند نسبت به مردانی که متولد یا ساکن کشورهایی با

نتایج آنالیز ۱۴۱ مطالعه کوهورت در مورد پیامدهای تعداد کم سیگارنتایج آنالیز ۱۴۱ مطالعه کوهورت در مورد پیامدهای تعداد کم سیگار

🔻کشیدن فقط  یک  نخ سیگار در روز، بیشتر از آنچه قبلا انتظار میرفت، منجر به بروز استروک (سکته مغزی) و بیماری های قلبی عروقی (*CHD) می شود. 🔻در این متاآنالیز

گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری های قلبی را از طریق باکتری های روده ای افزایش می دهد!گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری های قلبی را از طریق باکتری های روده ای افزایش می دهد!

▫️محققان موفق به کشف دلایلی شدند که نشان می دهد رژیم غذایی گوشت قرمز چگونه با باکتری های روده ای در ارتباط است و می تواند خطر ابتلا به بیماری