قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي کاردیولوژی کودکان و جوانان

کاردیولوژی کودکان و جوانان

نشانگان بالینی در بیماران قلبی (بخش۱)

۱- خستگی زودرس:
سنگین ترین کار فیزیکی، در شیرخوار مکیدن شیر از سینهٌ مادر است. شیرخواری که بیماری قلبی دارد، در هنگام مکیدن سینه مادر، زود خسته (easy fatigue) میشود، فراوان عرق میکند، به تندی دم می زند، و پیش از سیر شدن سینه را رها میکند، و میخوابد. و چون سیر نشده، بزودی از خواب بیدار میشود، و دو باره شیر میخواهد. به گفته مادر خواب شیر خوار سبک است. و همیشه گرسنه!  مادر گمان میکند، که شیرش کم است، یا اینکه کودک قولنج (کولیک) دارد، یا شیرش به بچه نمی سازد! کودک بخوبی وزن نمیگیرد، و این در حالیست که شیرخواران کولیکی وزن گیری خوبی دارند.
– این پترن ویژه شیرخوارانی ست که به سینه مادر مک می زنند. در کودکی که شیر خشک میخورد، اینگونه پترنی دیده نمی شود، چون شیرخوردن با بطری انرژی بر و خسته کننده نیست. بنابرین کودک می تواند وزن گیری و خواب خوبی داشته باشند.
– خستگی زودرس در کودکان بزرگتر که راه افتاده اند، در هنگام جنب و جوش، ورزش، بازی و در بزرگترها در هنگام کار، خود را نشان میدهد.
– کودک بیمار از همبازیهایش باز می ماند، و در برابر همسالانش وزن کمتری دارد. کودک خسته رنگ پریده است، تپش قلب دارد، به تندی دم میزند، و خیس عرق می شود، که شوند(دلیل) آن بر انگیختگی جبرانی سیستم اتونوم می باشد. برخی ازین کودکان در هنگام ورزش یا جنب و جوش، دچار کبودی هم می شوند، که شوند (دلیل) آن افزایش O2 Extraction از هموگلوبین است.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

نقش پروبیوتیک ها در سندرم روده تحریک پذیر (IBS*)نقش پروبیوتیک ها در سندرم روده تحریک پذیر (IBS*)

🔻پروبیوتیک ها (probiotics) میکروارگانیسمهایی با ویژگی های سودمند برای میزبان هستند.

🔻بسیاری از محصولات پروبیوتیک تجاری موجود از منابع غذایی بویژه لبنیات بدست آمده اند. اگرچه پروبیوتیک موجود در مواد غذایی حساسیت بالایی به اسید معده دارند و اثرگذاری ازین طریق مورد سوال است.

🔻پره بیوتیک ها (prebiotics) موادغذایی غیرقابل هضمی هستند که به طور اختصاصی روی رشد و فعالیت یک یا چند میکروارگانیسم فلور نرمال تاثیر می گذارند.

🔻سین بایوتیک (synbiotics) به ترکیبی ازین دو عامل گفته می شود.

🔻مطالعات ابتدایی بر روی سویه های پروبیوتیک مشخص ( تنها یا بصورت ترکیبی) درسندرم روده تحریک پذیر (IBS) و سایر بیماریهای سیستم گوارش (IBD، اسهال ناشی از آنتی بیوتیک، کولیت ناشی از توکسین کلستریدیوم دیفیسیل، اسهال عفونی ، انسفالوپاتی کبدی ، آلرژی) موثر بوده اند.

🔻نکته مهم: پروبیوتیک ها از نظر ظرفیت مقاومت در برابر اسید معده و صفرا، قابلیت کلونیزاسیون در بخش انتهایی روده و تاثیر در ترشح سایتوکاینها متفاوتند و بنابراین نمیتوان نتایج حاصل از تجویز یک مکمل پروبیوتیکی (محصولی ترکیبی از میکروارگانیسم ها یا یک نوع سویه، دوز مصرفی و طول دوره درمان) را به کل پروبیوتیک ها تعمیم داد.

🔻مطالعات متعدد در زمینه اثربخشی پروبیوتیکها در IBS، از نظر متدولوژی و مدت درمان محدودیت دارند و شواهد کافی برای اثرگذاری قطعی در نتیجه تجویز پروبیوتیک ارائه نمی کنند.

🔻به نظر میرسد، بیمار مبتلا به IBS با شکایت اسهال، با جایگزنی فلور از دست رفته متعاقب اسهال، سود بیشتری ازین درمان می برد.

🔻سویه هایی که شواهدی از تاثیرگذاری در IBS داشته اند:
✅✅باسیلوس اینفانتیس، که مطالعات قوی تری در موردش وجود دارد ولی دوز-پاسخ مشخصی از مطالعات بدست نیامده است.
✅لاکتوباسیلوس سالیواریس، که در مطالعات نسبت سطح سرمی اینترلوکین ۱۰ به ۱۲ و شرایط پیش التهابی را کاهش داده است.
✅لاکتوباسیلوس پلانتاروم، که سبب تثبیت شرایط بیماری شده و اثر تجویز یکماهه آن، تا یکسال مشاهده شد.

🔻اگرچه این لیست رو به گسترش است و حتی گونه هایی با مهندسی ژنتیکی در حال اضافه شدن هستند که میتوانند موادی با خاصیت تعدیل کنندگی سیتم ایمنی آزاد کنند.

🔻در حال حاضر ترجیح بر آن است که در درمان با رژیم پروبیوتیک، به جای استفاده از ترکیب میکروارگانیسمهای مختلف ، تنها فلور خاصی که تحت تاثیر قرار گرفته جایگزین شود، زیرا مطالعاتی که از فرآورده های ترکیبی استفاده کرده بودند تاثیر مضاعفی ندیدند.

🔻پره بیوتیک ها: فیبر و از دسته کربوهیدراتهای غیرقابل هضم هستند
ولی میتوانند اسید چرب، ترکیبات فنولی و فیتوشیمیایی نیز باشند. ترکیباتی که بیشتر استفاده می شوند اولیگوساکاریدهای تخمیر پذیر اینولین، فروکتواولیگوساکارید (FOS)، گالاکتواولیگوساکارید (GOS) و لاکتولوز هستند.

🔻اگرچه در یک مطالعه استفاده از سین بیوتیک با اجزای مشخص نسبت به استفاده از پروبیوتیک سبب بهبود نسبی IBS شده است، شواهد کافی از اثرگذاری قطعی وجود ندارد.
*Irritable bowel syndrome

✏️UpToDate, 2018

✍🏼دکتر زهره لبّانی مطلق
دستیاران تخصصی فارماکوتراپی (داروسازی بالینی) دانشگاه علوم پزشکی تهران

اندیکاسیون متفورمین در دیابتِ بارداریاندیکاسیون متفورمین در دیابتِ بارداری

🔻با بررسی مطالعاتی که به مقایسه ی داروهای ضد دیابت خوراکی و انسولین در دیابت بارداری پرداخته اند، می توان نتیجه گرفت که هر دو رویکرد موثر هستند.

🔻سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) درمان خوراکی را برای دیابت بارداری تصویب نکرده است و انجمن دیابت امریکا (ADA) نیز انسولین را پیشنهاد می دهد. با این حال اگر درمان تغذیه ای شکست بخورد و یا بیمار از پذیرفتن انسولین امتناع ورزد، درمان با دارو های خوراکی انتخاب بعدی است.

🔻در مقایسه بین متفورمین و #گلیبنکلامید، متفورمین بیش از گلیبنکلامید از جفت عبور می کند و در مورد ایمنی آن در بارداری اطلاعاتی در دست نیست. با این حال، طبق کارآزمایی های بالینی انجام شده، درمان با متفورمین در دوماهه دوم و سوم در مطالعات بی خطر بوده است. البته حدود یک سوم این افراد به دوز مکمل انسولین نیز نیاز پیدا می کنند.

🔻در بیماران دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS، متفورمین تا زمان باردار شدن تجویز می شود و درصورت باردار شدن نیازی به ادامه ندارد.

✏️UpToDate, 2018
✏️ American Diabetes Association, 2018
✏️PSAP, 2017
✏️ADA, 2018

✍️ دکتر ساره رزاززاده
دستیار تخصصی فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

تحقیقات جدید درباره منافع صبحانه و قهوه برای مقابله با دیابتتحقیقات جدید درباره منافع صبحانه و قهوه برای مقابله با دیابت

▫️کسی که بخواهد از ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ پیشگیری کند نباید بدون خوردن صبحانه سر کار برود. در ضمن “آشامیدن قهوه با صبحانه سالم است”. این‌ها نتایج دو پژوهش درباره دیابت (مرض قند) هستند که به تازگی منتشر شده‌اند.
▫️افرادی که صبحانه نمی‌خورند اغلب در طول روز تغذیه ناسالمی دارند. وقتی گرسنه می‌شوند شیرینی یا غذایی پرکالری می‌خورند. احتمال هم دارد که تمایل بیشتری به مصرف دخانیات داشته باشند.
▫️این‌ها نتایج پژوهشی است که یک تیم تحقیقاتی از مرکز دیابت آلمان در تاریخ نهم نوامبر در مجله تخصصی
“The Journal of Nutrition”
منتشر کرده است.
▫️پژوهشی که “انستیتوی اطلاعات علمی درباره قهوه” انجام داده، می‌گوید که بهترین نوشیدنی برای صبحانه قهوه است. پاسخ این انستیتو چندان غافلگیرکننده نیست، چون به هر حال شش شرکت اروپایی فعال در صنعت قهوه از این انستیتو حمایت مالی می‌کنند. اما گفته می‌شود که این انستیتو به طور مستقل و علمی با دانشگاه‌ها همکاری می‌کند.
▫️در گزارشی که در آغاز ماه اکتبر در نشست انجمن تحقیقات دیابت اروپا عرضه شده، آمده است که قهوه تا ۲۵ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد.
– ماتیاس مارل‌استروم، استاد پزشکی و داروسازی در انستیتوی کارولینسکا در استکهلم، برای تهیه این گزارش ۳۰ پژوهش را بررسی کرده که اطلاعات مربوط به یک میلیون و ۱۸۵ هزار و ۲۱۰ نفر را در بر می‌گیرند.

https://p.dw.com/p/38Laf