قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي تجویز استاتین و ACEI* در دیابت تیپ ۱

تجویز استاتین و ACEI* در دیابت تیپ ۱

🔻اگرچه استاتین ها مانند آتورواستاتین و مهارکنندگان آنژیوتانسین مانند کوئیناپریل بطور تئوری در کاهش عوارض میکرووسکولار دیابت مطرح هستند،  اما نتوانستند چه در مصرف تنها چه با هم مانع بروز آلبومینوری و یا کاهش پیشرفت رتینوپاتی در دیابت  تیپ ۱ شوند.
*ACE inhibitors

✏️N Engl J Med. 2017;377(18):1733.
✏️UpToDate, 2018

✍️🏼دکتر فانک فهیمی
استاد گروه فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

درمان بیماری عروق کرونردرمان بیماری عروق کرونر

بیماری عروق کرونر قلب، علت اصلی حملات قلبی می باشد. تشخیص بیماری کرونر قلب به دلیل خطراتی که برای سلامتی شخص دارد،بسیار مهم می باشد. در این ویدیو راجع به درمان های بیماری عروق کرونر قلب صحبت کرده ایم.
.
.
آگاهی شما، سلامتی شماست💝
.

لینک اینستاگرام

از دست دادن حس بویایی؟از دست دادن حس بویایی؟

انجمن تخصصی گوش، حلق و بینی انگلستان اعلام کرد:
▫️یک تحقیق جدید نشان داده، از دست دادن حس بویایی می‌تواند یکی دیگر از علائم #کرونا باشد. دانشمندان می‌گویند شواهد موجود از چندین کشور نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از کسانی که آزمایش کرونای آنها مثبت بوده، حس بویایی خود را از دست داده بودند
– کسانی که تب دارند و سرفه‌های مداوم می‌کنند بهتر است در خانه بمانند تا از گسترش #ویروس_کرونا جلوگیری شود اما علاوه بر این‌ها، کم شدن حس بویایی و اشتها هم می‌تواند از علائم ابتلا به بیماری #کرونا باشد.

کلیاتی درباره دستگاه گردش خونکلیاتی درباره دستگاه گردش خون

قلب انسان در هر روز بیش از صد هزار بار می تپد تا از یک طرف خون سرشار از اکسیژن و مواد غذایی را به بافت ها و اعضای بدن برساند و از طرف دیگر خون بازگشتی از اندام های بدن را برای اکسیژن گیری به ریه ها می رساند.
قلب یک پمپ عضلانی با چهار حفره اصلی شامل یک بطن و یک دهلیز در سمت راست  و یک بطن و یک دهلیز در سمت چپ است. خون بازگشتی از اندام ها و بافت های مختلف بدن توسط وریدها (سیاهرگ ها) وارد دهلیز راست می شود. این خون از دهلیز راست به بطن راست می ریزد و از آنجا از طریق شریان (سرخرگ) ریوی به ریه ها فرستاده می شود.
پس از اکسیژن گیری این خون در ریه ها، خون اکسیژن دار از طریق ورید ریوی وارد دهلیز چپ می شود. با ورود خون به بطن چپ و در اثر انقباض عضله قلب، این خون از راه شریان آئورت و از طریق شاخه های شریانی به بافت های بدن می رود تا اکسیژن خون مورد نیاز سلول ها را تامین کند. براى انجام این وظایف مهم، خود عضله قلب هم نیاز به اکسیژن کافی دارد. درسطح قلب دو شریان اصلی تغذیه کننده عضله قلب به نام شریان های کرونر راست و چپ قرار دارند. شریان کرونر چپ به دو شاخه اصلی تقسیم می شود که این دو شاخه به همراه شریان کرونر راست، خون رسانی به عضله قلب را برعهده دارند.