قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي تجویز استاتین و ACEI* در دیابت تیپ ۱

تجویز استاتین و ACEI* در دیابت تیپ ۱

🔻اگرچه استاتین ها مانند آتورواستاتین و مهارکنندگان آنژیوتانسین مانند کوئیناپریل بطور تئوری در کاهش عوارض میکرووسکولار دیابت مطرح هستند،  اما نتوانستند چه در مصرف تنها چه با هم مانع بروز آلبومینوری و یا کاهش پیشرفت رتینوپاتی در دیابت  تیپ ۱ شوند.
*ACE inhibitors

✏️N Engl J Med. 2017;377(18):1733.
✏️UpToDate, 2018

✍️🏼دکتر فانک فهیمی
استاد گروه فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

چه غذایی را با چه روغنی بپزیم؟چه غذایی را با چه روغنی بپزیم؟

🔅 در حال حاضر ۳ نوع روغن در خانه ها پیدا می شود :

🔸 سرخ‌کردنی
🔸 مخصوص پخت‌ و‌ پز
🔸 روغن مخصوص سالاد (زیتون، کنجد یا هسته انگور)

🔅 هر نوع روغنی کاربرد خاص خود را دارد.
مثلا از روغن مخصوص سرخ‌کردن فقط باید برای سرخ کردن استفاده شود یا روغن‌های سالاد را فقط برای طعم دادن به سالاد به کار برد.

🔸سرخ کردن ، به‌خصوص به مدت طولانی و حرارت بالا، ارزش تغذیه‌ای خوراکی‌ها را از بین می‌برد.
🔸مثلا سرخ کردن زیاد سبزی، تقریبا باعث از دست رفتن ویتامین‌های موجود در آن می‌شود .
🔸روغن های مایع معمولی برای پخت‌وپز کاربرد دارند و باید برای پخت برنج و خورش از انواع روغن‌های مایع استفاده کرد.

به‌طور کلی، تمام روغن‌های خوراکی مایع برای پخت غذا مناسب هستند و به ترتیب، استفاده از روغن‌های زیتون، کنجد، کانولا، ذرت، آفتابگردان و سویا برای طبخ غذا توصیه می‌شود.

🔺حواستان باشد که روغن‌های مایع معمولی در مقابل حرارت مقاوم نیستند و به‌همین دلیل برای سرخ‌کردن با مدت طولانی و در درجه حرارت بالا، نباید استفاده شوند چون هنگام سرخ کردن با حرارت بالایی که می‌بینند ، می‌سوزند و ترکیب‌های سرطان‌زایی در آنها ایجاد می‌شود
🔸برای پخت برنج و خورش باید از روغن مایع معمولی استفاده شود. البته روغن زیتون هم برای طبخ برنج مناسب است.

🔸در قنادی‌ها برای تهیه کیک و شیرینی از روغن جامد یا نیمه‌جامد استفاده می‌شود چون باعث ایجاد عطر، طعم، کیفیت بهتر، تردی محصولات تنوری، هوادهی در فراورده‌های خمیری، ورآمدن آنها و مطلوبیت بافت می‌شود.

استفاده از روغن‌های دیگر می‌تواند تاحدی افت کیفیت ظاهری و خوراکی محصولات قنادی را به دنبال داشته باشد .

🔺 به همین دلیل نباید در مصرف کیک و شیرینی زیاده‌روی کنید چون روغن‌های قنادی مقادیر بالایی اسید‌های چرب اشباع دارند که می‌توانند خطر گرفتگی عروق و ابتلا به بیماری‌های قلبی -عروقی را افزایش دهند.

🔅 برای سرخ کردن انواع مواد غذایی  باید از روغن مخصوص سرخ‌کردن استفاده شود.
🔅از روغن زیتون می‌توان برای سرخ کردن سطحی (مثل نیمرو کردن یا تهیه املت) یا تفت دادن مختصر با درجه حرارت ملایم و فقط یکبار استفاده کرد.
🔅روغن کانولا هم دارای خواص تغذیه‌ای بالایی است ولی خواص کیفی آن مانند مقاومت در برابر حرارت و نور، پایین است و برای سرخ کردن‌های عمیق چندان مناسب نیست.

🔅روغن هسته انگور هم به‌دلیل پایین بودن مقاومت در برابر اکسیداسیون و نقطه دود پایین، برای سرخ کردن مناسب نیست.

🔅 از روغن هسته انگور هم باید فقط برای طعم‌دادن به غذاهای سرد و سالاد استفاده شود.

طراحی یک تست ژنتیکی برای شناسایی زودهنگام خطر حمله قلبیطراحی یک تست ژنتیکی برای شناسایی زودهنگام خطر حمله قلبی


حق نشر عکسSCIENCE PHOTO LIBRARY

براساس یک مطالعه تازه افرادی که با خطر افزونتر حمله قلبی به دنیا می آیند را می توان با یک تست ژنتیکی که هزینه زیادی نخواهد داشت شناسایی کرد.

تست موسوم به “نمره خطر ژنومی” (جی آر اس) در بریتانیا حدود ۴۰ پوند هزینه خواهد داشت که به گفته محققان امکان همگانی کردن آن را پدید می آورد.

این مشکلات ژنتیکی می تواند توضیح دهد که چرا افراد ظاهرا سالم که نشانه هایی مثل کلسترول بالا در آنها دیده نمی شود دچار حمله قلبی می شوند.

کارشناسان می گویند که هنوز مطالعات بیشتری برای انجام تست ژنتیکی در عموم لازم است.

شناسایی زودهنگام خطر

به لحاظ نظری “جی آر اس” می تواند در هر سنی حتی نوزادی انجام شود چون دی ان ای که حاوی ژن هاست در طول زمان تغییر نمی کند.

این تست به جای جستجو برای یافتن یک ژن خاص موروثی، به دنبال الگویی از ژن های خطرزا می گردد.

محققان در این مطالعه می گویند که این تست را می توان با یک نمونه برداری ساده از بزاق دهان انجام داد.

آنها این تست را با تحلیل اطلاعات ژنتیکی ۵۰۰ هزار فرد ۴۰ تا ۶۹ ساله که در “بیوبانک بریتانیا” نگهداری می شود طراحی کردند. ۲۲ هزار نفر از این افراد دچار بیماری های قلبی و عروق بودند.

دکتر مایکل اینوی از دانشگاه کمبریج که نویسنده اصلی این گزارش است گفت تقریبا نیمی از موارد بیماری های قلبی و عروق (سی اچ دی) موروثی است و نیم دیگر ناشی از عادات و محیط زندگی است.

او می گوید دانشمندان تاکنون درباره ریشه ژنتیکی این مشکل چیز زیادی نمی دانستند.

بیماری های قلبی و عروقی علت عمده مرگ در جهان است به طوری که فقط در بریتانیا سالانه جان ۶۶ هزار نفر را می گیرد.

متخصصان می گویند این بیماری چند دهه پیش از ظهور علائم شروع می شود، به همین دلیل شناسایی افراد در معرض خطر می تواند به مداخله زودهنگام منجر شود.

این مطالعه با هدایت محققان از دانشگاه های کمبریج و لستر و موسسه قلب و دیابت بیکر در استرالیا انجام شد.

بخشی از منابع مالی مطالعه را موسسه قلب بریتانیا تامین کرده و نتایج آن در ژورنال کالج آمریکایی کاردیولوژی چاپ شده است.

بازنشر از bbc

پزشک و داروخانه قدیمیپزشک و داروخانه قدیمی

kif-d

در ایران قدیم پزشکان کیفشان را پر از دارو و ابزار پزشکی میکردند و به بالین بیمار می‌رفتند. مطب پزشکان که محکمه  نام داشت معمولا در منزلشان بود؛ از این رو نام پزشک را بعنوان نام کوچه انتخاب می کردند.