قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي مصرف متفورمین و کمبود ویتامین ب۱۲

مصرف متفورمین و کمبود ویتامین ب۱۲

▫️#متفورمین باعث کاهش جذب روده ای ویتامین  ب۱۲ در بیش از ۳۰ درصد بیماران و کاهش غلظت سرمی این ویتامین در کمتر از ۱۰ درصد بیماران می شود. این کاهش اغلب در اوایل مصرف متفورمین یعنی در ۴-۳ ماه ابتدایی دیده شود ولی علایم ناشی ازکمبود ب۱۲ گاهی ۱۰-۵ سال بعد از شروع مصرف متفورمین در فرد بروز می کند.
– مکانیسم کاهش جذب ویتامین B12 در مصرف کنندگان متفورمین ناشی از تغییر هموستاز کلسیم می باشد.
– دوز و مدت مصرف متفورمین در میزان بروز کمبود ویتامین  B12 موثر است.
– در مصرف کنندگان متفورمین ، توصیه می شود، هموگلوبین، هماتوکریت و گلبول قرمز به صورت پایه و دوره ای به خصوص در صورت بروز درجاتی از نارسایی کلیوی یا علایم آنمی و نوروپاتی بررسی شود. در صورت بروز آنمی حتما باید سطح ویتامین ب۱۲ و فولات چک و در صورت کمبود درمان شوند.
– درمجموع نیازی به درمان پیشگیرانه با ویتامین ب۱۲ در صورت مصرف مزمن با متفورمین نیست.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

درباره مصرف نوشیدنی های گازداردرباره مصرف نوشیدنی های گازدار

▫️در سال های اخیر، مصرف نوشیدنی های گازدار بسیار افزایش یافته و تغییر در ترکیبات سازنده ی نوشیدنی های قدیمی، سبب به وجود آمدن محصولاتی جدید و به ظاهر سالم تر شده، اما با توجه به نتایج تحقیقات، در مصرف این نوشیدنی ها باید جوانب احتیاط را رعایت کرد.
– علیرغم اظهارات گفته شده در رابطه با ارتباط آن با دیابت، چاقی، افسردگی و زایمان زودرس، یکی از حقایق در رابطه با این نوشیدنی ها، گاز موجود در آنها می باشد که سبب پوکی استخوان می شود.

▫️در مطالعه ای که در سال ۲۰۰۸ در مجله ی با ۹,۵۱۴ نفر بازدید کننده به چاپ رسید، نشان می دهد مصرف نوشیدنی های رژیمی، ۳۴% احتمال سندرم متابولیک را بالا می برد. در مطالعاتی دیگر افزایش ۳۶% سندرم متابولیک و همچنین افزایش احتمال دیابت به دنبال مصرف نوشیدنی های رژیمی گزارش شده است.

▫️همچنین نوشیدنی های رژیمی سبب افزایش احتمال زایمان زودرس می شود. در مطالعه ای بین ۵۹.۳۳۴ نفر در دانمارک، مصرف روزانه ۱ سروینگ از نوشابه های رژیمی، ۳۴% سبب افزایش احتمال زایمان زودرس می شود و در صورت مصرف روزانه ۴ سروینگ، این احتمال به ۷۸% می رسد.

ویروس کرونا چه بلایی به سر بدن ما می آورد؟ویروس کرونا چه بلایی به سر بدن ما می آورد؟

▫️شبیه ویروس SARS، کرونا ویروس جدید نیز به گیرنده های موجود روی اپی تلیوم گوارشی متصل می شود تا درون این سلول ها زنده بماند و همین امر منجر به آسیب و بروز اسهال می شود.
▫️دو مطالعه ثابت کرده است که ویروس درون نمونه مدفوع بیماران آلوده نیز وجود دارد و حاکی از انتقال این ویروس از طریق دهان به انتهایی ترین بخش های گوارشی بدن است و در نتیجه به طور قطع این ویروس را می توان دلیل بسیاری از علایم گوارشی دانست.
– هم چنین ثابت شده است که SARS-CoV-19 به گیرنده های
ACE2
که به وفور در دهان وجود دارند متصل می شود و همین امر می تواند مسئول انتقال آئروسلی ویروس باشد.
▫️با یک عفونت شدید کروناویروس، انتشار سیتوکین می تواند از کنترل خارج شده و منجر به قتل و عام افسار گسیخته سلول های آلوده و غیر آلوده در بدن شود.
– هم زمان به دلیل آزاد شدن ترکیبات درون سلولی مربوط به سلول های مرده یا در حال مرگ، التهاب تشدید می شود که خود با ضعف عروق خونی ریوی همراه است که آلوئول ها یا کیسه های هوایی ریه را به معنای واقعی دچار خونریزی می کند.
– همچنین سیتوکین ها بر قلب و سایر رگ های خونی تأثیر می گذارند و باعث کاهش خونرسانی به اندام های متعدد می شوند که به نوبه خود منجر به آسیب شدیدتر و گسترده تر می شود.
– نتیجه نهایی بحرانی ترین شدن امر و نارسایی چندین اندام به دلیل فعالیت بیش از حد سیتوکین ها و ضعف عملکرد قلب است که خونرسانی به بقیه بدن را به خطر می اندازد. بنابراین سیتوکین ها به همان اندازه یا بیش از خود ویروس در ایجاد آسیب بافتی به ریه ها ، کبد ، طحال و کلیه ها به همان اندازه یا مهمتر هستند.

مصرف مسکن و بیماریهای قلبی عروقیمصرف مسکن و بیماریهای قلبی عروقی

▫️در بیماران با یا بدون بیماری قلبی عروقی استفاده از اغلب ضدالتهاب های غیر استروئیدی با افزایش خطر عوارض وقایع قلبی عروقی مانند مرگ ناگهانی، انفارکتوس میوکارد، نارسایی قلبی و سکته مغزی همراه است.
▫️برای کاهش این خطر استفاده از کمترین دوز و کوتاهترین زمان با این داروها توصیه می شود.
▫️برای بیماران بدون مشکل شناخته شده ی قلبی عروقی و بدون مشکل گوارشی، که برای مدت بیش از یک ماه مسکن لازم دارند، توصیه یه تجویز  ایبوبروفن یا ناپروکسن می باشد.
▫️برای بیماران بدون مشکل شناخته شده ی قلبی عروقی ولی وجود فاکتورهای خطرساز مشکل گوارشی، که برای مدت بیش از یک ماه مسکن لازم دارند، توصیه یه تجویز  سلکوکسیب می شود.
▫️جهت بیماران واجد بیماری قلبی عروقی، توصیه به استفاده از استامینوفن درصورت امکان می باشد.
▫️اگر بیمار شناخته شده قلب وعروق لیکن بدون واقعه اخیر باشد، توصیه به #سلکوکسیب با دوز تا ۲۰۰ میل گرم روزانه و یا #ناپروکسن تا ۵۰۰ میلی گرم دوبار درروز است.