مصرف زیاد ویتامین سبب پوسته شدن اطراف ناخن می شود!

▫️پوسته شدن اطراف ناخن « ناخن ریش» معمولا یک عارضه بی خطر است، ولی گاهی می تواند نشانه زیاده روی در مصرف ویتامین A باشد.
▫️پوست پوست شدن اطراف ناخن معمولا به دلیل کم آبی لایه شاخی (stratum corneum) پوست است. این لایه خارجی ترین لایه سطح روپوست (اپیدرمیس) است. این لایه به طور مکانیکی با دنیای خارجی و اجسام مختلف در تماس است و بر اثر اصطکاک با عوامل خارجی نازک و حساس می شود وگاهی این حساسیت منجر به خشکی، پوسته شدن، خراش و خونریزی این لایه می شود. خارش و قرمزی از دیگر علایم این عارضه هستند.
▫️پوسته شدن اطراف ناخن دلایل متفاوتی دارد که می تواند شامل استفاده از موادشوینده،‌ آب و هوای سرد و خشک زمستانی یا کمبود ویتامین باشد. از طرفی افزایش مصرف ویتامین نیز می تواند عامل ناخن ریش باشد. مطالعات نشان می دهد کمبود ویتامین هایB3 یا B7 یا مسمومیت ویتامین A ( استفاده بیش از حد از این ویتامین )مهمترین دلایل این عارضه هستند.
▪️مصرف بیش از اندازه ویتامین A یا رتینول
ویتامین A یک آنتی اکسیدان محافظ پوست، بهبود دهنده زخم و عامل رشد و ترمیم پوست است. این ویتامین در دو شکل بتاکاروتن و ویتامین A فعال وجود دارد. ویتامین A فعال رتینول نیز نامیده می شود. مصرف بیش از اندازه این ویتامین می تواند منجر به پوست پوست شدن اطراف ناخن شود.
▪️کمبود ویتامین B3 یا نیاسین
▫️ویتامین B3 یا نیاسین یکی از مهمترین نیازهای پوست است. کمبود این ویتامین می تواند به عارضه ای به نام پلاگرا منجر شود. پلاگرا شامل التهاب پوست، زخم و ترک خوردگی پوست است. این حالت گاهی در لب ها و زبان هم دیده می شود. کمبود ویتامین مهمترین دلیل پلاگراست، ولی اسهال طولانی، مصرف الکل و داروهای مختلف نیز می توانند منجر به این عارضه شوند.
▪️ویتامین B7 یا بایوتین
ویتامین B7‌ یکی از ویتامین های لازم برای سلامت پوست و ناخن است. گاهی این ویتامین با علامت مستعار H نیز شناخته می شود. خشک پوست و مو، ریزش مو، ترک خوردن دهان، خستگی، افسردگی، بی اشتهایی و بی خوابی از مهمترین علایم کمبود این ویتامین هستند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Related Post

افزایش خطرابتلای کودکان به بیماری قلبی با مصرف بیش ازحد فست فودافزایش خطرابتلای کودکان به بیماری قلبی با مصرف بیش ازحد فست فود

▫️محققان بریتانیائی با بررسی وضعیت سلامت ۱۹۰۰ کودک ۹ تا ۱۰ ساله دریافتند مصرف بیش از حد فست فود منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت در