قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي مصرف زیاد ویتامین سبب پوسته شدن اطراف ناخن می شود!

مصرف زیاد ویتامین سبب پوسته شدن اطراف ناخن می شود!

▫️پوسته شدن اطراف ناخن « ناخن ریش» معمولا یک عارضه بی خطر است، ولی گاهی می تواند نشانه زیاده روی در مصرف ویتامین A باشد.
▫️پوست پوست شدن اطراف ناخن معمولا به دلیل کم آبی لایه شاخی (stratum corneum) پوست است. این لایه خارجی ترین لایه سطح روپوست (اپیدرمیس) است. این لایه به طور مکانیکی با دنیای خارجی و اجسام مختلف در تماس است و بر اثر اصطکاک با عوامل خارجی نازک و حساس می شود وگاهی این حساسیت منجر به خشکی، پوسته شدن، خراش و خونریزی این لایه می شود. خارش و قرمزی از دیگر علایم این عارضه هستند.
▫️پوسته شدن اطراف ناخن دلایل متفاوتی دارد که می تواند شامل استفاده از موادشوینده،‌ آب و هوای سرد و خشک زمستانی یا کمبود ویتامین باشد. از طرفی افزایش مصرف ویتامین نیز می تواند عامل ناخن ریش باشد. مطالعات نشان می دهد کمبود ویتامین هایB3 یا B7 یا مسمومیت ویتامین A ( استفاده بیش از حد از این ویتامین )مهمترین دلایل این عارضه هستند.
▪️مصرف بیش از اندازه ویتامین A یا رتینول
ویتامین A یک آنتی اکسیدان محافظ پوست، بهبود دهنده زخم و عامل رشد و ترمیم پوست است. این ویتامین در دو شکل بتاکاروتن و ویتامین A فعال وجود دارد. ویتامین A فعال رتینول نیز نامیده می شود. مصرف بیش از اندازه این ویتامین می تواند منجر به پوست پوست شدن اطراف ناخن شود.
▪️کمبود ویتامین B3 یا نیاسین
▫️ویتامین B3 یا نیاسین یکی از مهمترین نیازهای پوست است. کمبود این ویتامین می تواند به عارضه ای به نام پلاگرا منجر شود. پلاگرا شامل التهاب پوست، زخم و ترک خوردگی پوست است. این حالت گاهی در لب ها و زبان هم دیده می شود. کمبود ویتامین مهمترین دلیل پلاگراست، ولی اسهال طولانی، مصرف الکل و داروهای مختلف نیز می توانند منجر به این عارضه شوند.
▪️ویتامین B7 یا بایوتین
ویتامین B7‌ یکی از ویتامین های لازم برای سلامت پوست و ناخن است. گاهی این ویتامین با علامت مستعار H نیز شناخته می شود. خشک پوست و مو، ریزش مو، ترک خوردن دهان، خستگی، افسردگی، بی اشتهایی و بی خوابی از مهمترین علایم کمبود این ویتامین هستند.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

ارتباط ویتامین های گروه B و دیس لیپیدمیارتباط ویتامین های گروه B و دیس لیپیدمی

🔻 آیا مکمل های مذکور می توانند جایگزین #استاتین ها گردد؟ ▫️شواهد بسیاری مبنی بر افزایش #هموسیستئین، در #آترواسکلروز وجود دارد. ▫️هموسیستئین، یک فاکتور خطرساز مستقل برای آترواسکلروز می باشد.

کانال “قلب و زندگی” در یوتیوبکانال “قلب و زندگی” در یوتیوب

بدینوسیله به آگاهی بازدیدکنندگان گرامی می رساند: کانال دکتر مصطفی بیات متخصص بیماری‌های داخلی فوق تخصص قلب و عروق فلوشیپ انترونشن در پلتفرم یوتیوب/youtube راه اندازی شد لینک آدرس کانال