قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي مصرف زیاد ویتامین سبب پوسته شدن اطراف ناخن می شود!

مصرف زیاد ویتامین سبب پوسته شدن اطراف ناخن می شود!

▫️پوسته شدن اطراف ناخن « ناخن ریش» معمولا یک عارضه بی خطر است، ولی گاهی می تواند نشانه زیاده روی در مصرف ویتامین A باشد.
▫️پوست پوست شدن اطراف ناخن معمولا به دلیل کم آبی لایه شاخی (stratum corneum) پوست است. این لایه خارجی ترین لایه سطح روپوست (اپیدرمیس) است. این لایه به طور مکانیکی با دنیای خارجی و اجسام مختلف در تماس است و بر اثر اصطکاک با عوامل خارجی نازک و حساس می شود وگاهی این حساسیت منجر به خشکی، پوسته شدن، خراش و خونریزی این لایه می شود. خارش و قرمزی از دیگر علایم این عارضه هستند.
▫️پوسته شدن اطراف ناخن دلایل متفاوتی دارد که می تواند شامل استفاده از موادشوینده،‌ آب و هوای سرد و خشک زمستانی یا کمبود ویتامین باشد. از طرفی افزایش مصرف ویتامین نیز می تواند عامل ناخن ریش باشد. مطالعات نشان می دهد کمبود ویتامین هایB3 یا B7 یا مسمومیت ویتامین A ( استفاده بیش از حد از این ویتامین )مهمترین دلایل این عارضه هستند.
▪️مصرف بیش از اندازه ویتامین A یا رتینول
ویتامین A یک آنتی اکسیدان محافظ پوست، بهبود دهنده زخم و عامل رشد و ترمیم پوست است. این ویتامین در دو شکل بتاکاروتن و ویتامین A فعال وجود دارد. ویتامین A فعال رتینول نیز نامیده می شود. مصرف بیش از اندازه این ویتامین می تواند منجر به پوست پوست شدن اطراف ناخن شود.
▪️کمبود ویتامین B3 یا نیاسین
▫️ویتامین B3 یا نیاسین یکی از مهمترین نیازهای پوست است. کمبود این ویتامین می تواند به عارضه ای به نام پلاگرا منجر شود. پلاگرا شامل التهاب پوست، زخم و ترک خوردگی پوست است. این حالت گاهی در لب ها و زبان هم دیده می شود. کمبود ویتامین مهمترین دلیل پلاگراست، ولی اسهال طولانی، مصرف الکل و داروهای مختلف نیز می توانند منجر به این عارضه شوند.
▪️ویتامین B7 یا بایوتین
ویتامین B7‌ یکی از ویتامین های لازم برای سلامت پوست و ناخن است. گاهی این ویتامین با علامت مستعار H نیز شناخته می شود. خشک پوست و مو، ریزش مو، ترک خوردن دهان، خستگی، افسردگی، بی اشتهایی و بی خوابی از مهمترین علایم کمبود این ویتامین هستند.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

خوردنی های مفید برای کنترل قند خونخوردنی های مفید برای کنترل قند خون

انواع حبوبات: همه انواع حبوبات اعم از عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سیاه یا نخود، شاخص گلوکز (شاخص گلیسمی) پایینی دارند و این بدان معناست که کربوهیدرات موجود در خود را به تدریج آزاد می‌کنند.

سیب: بسیاری از افراد تصور می‌کنند هیچ میوه‌ای در رژیم غذایی افراد دیابتی وجود ندارد اما این تصور اشتباه است. میوه‌هایی هم‌چون سیب که شاخص گلیسمی پایینی دارند را می‌توان در رژیم غذایی دیابتی مصرف کرد.

بادام: این نوع از آجیل سرشار از منیزیم است که می‌تواند به بدن شما کمک کند تا انسولین خود را به طور موثرتری مصرف نماید.

اسفناج: هر فنجان از این برگ سبز پخته شده ۲۱ واحد کالری دارد و سرشار از منیزیم مفید برای قند خون و فیبر است.

پزشک خوب یعنی چه؟پزشک خوب یعنی چه؟

-پزشک خوب پزشکی است که مطبش غلغله باشد ولی لازم به وقت گرفتن نباشد و آدم اصلا معطل نشود و هر وقت دلش خواست زود معاینه بشود.
-پزشک خوب پزشکی است که مریض قبل از ما را دو دقیقه ای راه بیاندازد و طولش ندهد ولی به ما که رسید یک ساعت وقت بگذارد و تمام مشکلات خودمان و همراهمان و فامیلمان را حل کند.
– پزشک خوب پزشکی است که پوز داشته باشد ولی فقط پانصد تومان بگیرد و البته سر و ظاهرش شیک باشد و دندان های مرتب و مطب درست و درمان بالاشهری داشته باشد.
– پزشک خوب پزشکی است که منشی اش را بخاطر ما دعوا کند و ما هم بتوانیم هر چقدر دلمان خواست منشی را فحش بدهیم.
-پزشک خوب پزشکی است که فوق تخصص تمام رشته ها از امریکا باشد و با یک مراجعه تمام بیماریها را بدون قرص و دوا و آزمایش حل کند و توی دفترچه ی همسایه ب کمپلکس بنویسد و به داروخانه بگوید که حتما بیمه حساب بشود.
-پزشک خوب پزشکی است که توی بیمارستان دولتی بدون هیچ امکاناتی آدم را درمان کند وگرنه اگر امکانات و وسایل باشد که همه افلاطون می شوند.
-پزشک خوب پزشکی است که آدم هر طور دلش خواست زندگی کند و هر چیز که دلش خواست بخورد ولی با یک نسخه آدم را بهتر از روز اولش بکند.
-پزشک خوب باید در تمام ساعات شبانه روز دم دست باشد و با یک تلفن کار آدم را راه بیاندازد.
-پزشک خوب مواظب بابابزرگ پیر آدم است و عید که می خواهیم به مسافرت برویم شب تا صبح توی بیمارستان مثل پروانه دور سرش می چرخد.
-پزشک خوب هووی آدم را ناکار می کند و مهر آدم را به دل شوهرش می اندازد.
– پزشک خوب کاری می کند که ابعاد آدم مناسب شود و قوت آدم مثل بیست سالگی بشود
-پزشک خوب باید لوطی باشد و اگر به بچه تریاک  یا به مادربزرگ عنبرنسارا خوراندیم و مسمومشان کردیم باید گردن بگیرد و بگوید خطا از من بود.
-پزشک خوب جنبه ی شوخی دارد و به حرف های ما گوش می کند و می خندد و آخرسر بدون هیچ چشمداشتی هر چقدر خواستیم استعلاجی می نویسد.
-افسوس که در این دوره و زمانه پزشک خوب گیر نمی آید و همه تقلبی شده اند… یادش بخیر قدیم… یادش بخیر…

ویتامین B12ویتامین B12

🔺تنها منبع تامین در انسان ها غذاهای حیوانی مانند گوشت،لبنیات، وماهی است.میکروارگانیسم های روده نیز B12تولید می کنند.سبزیجات ومیوه ها فاقد B12هستند.

🔺درافراد بالغ روزانه 1_3میکروگرم ویتامین ب۱۲ ازراه ادرار ومدفوع دفع می شود وچون بدن انسان نمی تواند ب ۱۲ بسازد نیاز روزانه همین قدر است.

🔺ذخیره کوبالامین بدن 2_3 میلی گرم است ودرصورت مصرف نکردن ب ۱۲ برای ۳تا۴ سال کفایت می کند.

🔺ویتامین ب ۱۲ گردش روده ای_ کبدی دارد.روزانه ۰.۵ تا ۵ میکروگرم کوبالامین ازطریق صفرا وارد روده می شود ولی بخش قابل توجهی ازآن بازجذب می شود.