قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي اظهارات جدید برای سطوح TSH در حاملگی

اظهارات جدید برای سطوح TSH در حاملگی

– تریمستر اول : کمتر از ۲.۵ با رنج 1_2.۵
– تریمستر دوم : 3_0.۲
– تریمستر سوم : 3_0.۳

▫️اگر سطوح TSH در هر زمانی از حاملگی بیشتر از ۲.۵باشد، برای تشخیص قطعی هیپوتیروئیدی آشکار یا ساب کلینیکال باید سطوح T4 چک شود.
▫️اگر سطوح T4 پایین بود تشخیص هیپوتیروئیدی آشکار گذاشته میشود که میتواند به تکامل عصبی جنین آسیب برساند. همچنین خطر زایمان زودرس، وزن کم موقع تولد یا LBW و سقط جنین وجود دارد. هیپوتیروئیدی آشکار باید درمان شود.
▫️اگر TSH بالا و T4  نرمال باشد،تشخیص هیپوتیروئیدی ساب کلینیکال است.
– در این مورد قدم بعدی چک آنتی بادی پراکسی آنتی تیروئید است.خانمهایی که آنتی بادی مثبت دارند باید درمان شوند. اثر هیپوتیروئیدی ساب کلینیکال بر تکامل عصبی جنین آشکار نیست. اما در کل مطالعه بزرگ نشان داده شد که تست IQ  در فرزندان مادران درمان نشده پایین تر است.
– اگر سطوح TSH در حد ۱۰ یا بیشتر باشد صرف نظر از سطوح T4 درمان ضروری است.
▫️در مجموع سطح  TSH در طول ۲۰ هفته اول حاملگی هر ۴ هفته یکبار و سپس بین ۲۶ تا ۳۲ هفته یکبار باید چک شود.
☑️ منبع مداسکایپ

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

تاثیر کافئین بر جذب آهنتاثیر کافئین بر جذب آهن

▫️به نقل از “هلث لاین”، چندین مطالعه نشان داده اند که قهوه و دیگر نوشیدنی های کافئین‌دار می توانند جذب آهن را کاهش دهند. نتایج یک مطالعه نشان داد که نوشیدن یک فنجان قهوه به همراه همبرگر جذب آهن را تا ۳۹ درصد کاهش می دهد. نوشیدن چای، یکی دیگر از مهارکننده های جذب آهن، با وعده غذایی مشابه جذب آهن را تا ۶۴ درصد کاهش داد.
▫️مطالعه ای دیگر نشان داد که نوشیدن یک فنجان قهوه فوری با وعده غذایی حاوی نان جذب آهن را بین ۶۰ تا ۹۰ درصد کاهش داده است. هرچه قهوه یا چای غلیظ‌تر باشد، جذب آهن نیز هرچه بیشتر کاهش می یابد. با این وجود، به نظر نمی رسد کافئین تنها ماده ای باشد که در جذب آهن اختلال ایجاد می کند. در حقیقت، نتایج یک مطالعه نشان داد که کافئین به تنهایی تنها با ۶ درصد از آهن یک وعده غذایی پیوند تشکیل می دهد. با توجه به این درصد پایین، عوامل دیگری باید در جذب آهن تاثیرگذار باشند.
▫️افزون بر این، مصرف منظم قهوه ممکن است بر سطوح ذخایر آهن بدن نیز تاثیرگذار باشد. نتایج یک مطالعه با حضور شرکت کنندگانی مسن نشان داد که مصرف روزانه قهوه با یک درصد فرتین کمتر مرتبط بوده است. فرتین پروتئینی است که سطوح ذخایر آهن را نشان می دهد. با این وجود، باید به این نکته توجه داشته باشید که اثرات قهوه و کافئین بر جذب آهن به زمان مصرف نیز بستگی دارد. به عنوان مثال، نوشیدن قهوه یک ساعت پیش از یک وعده غذایی اثری بر جذب آهن ندارد.

تظاهرات آتیپیک و انفارکتوس قلبی خاموشتظاهرات آتیپیک و انفارکتوس قلبی خاموش

▫️انفارکتوس تشخیص داده نشده و یا خاموش به طور شایع‌تری در بیماران بدون آنژین صدری قبلی ، بیماران مسن ، مصرف کنندگان مزمن مسکن های یا مخدر ها و در بیماران با دیابت و هایپرتنشن رخ می‌دهد.
▫️انفارکتوس خاموش اغلب با ایسکمی خاموش دنبال می‌شود و به نظر می‌رسد که پروگنوز بیماران با انفارکتوس خاموش مشابه بیماران با انفارکتوس علامت‌دار باشد.
▫️تظاهرات غیر معمول انفارکتوس شامل موارد زیر است:
۱) تظاهرات نارسایی قلبی (مثل تنگی نفس بدون دردقبلی یا بدتر شدن نارسایی قلبی قبلی بیمار)،
۲) آنژین صدری کلاسیک ولی کوتاه مدت
۳) محل آتیپیک درد، مثل درد گردن یا فک یا دردشانه
۴) تظاهرات سیستم عصبی مرکزی مشابه سکته مغزی ثانویه به کاهش شدید، برون ده قلبی در بیماران با آرترواسکلروز مغزی بعلت شوک یا نارسایی شدید قلبی،
۵) ضعف قابل توجه، دلهره و عصبی شدن، مانیت یا سایکوز ناگهانی

 آیا مصرف ویتامین «دی» خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش می‌دهد؟ آیا مصرف ویتامین «دی» خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش می‌دهد؟

▫️سایت خبری هلث لاین (Healthline) در مقاله مفصلی، تاثیر مصرف ویتامین «د» (یا دی (https://gdb.voanews.com/DBDE7D18-DF6D-488A-920A-A96DA5120C7E_w1023_r1_s.jpg)) در کاهش خطر ابتلا به ویروس کرونا را بررسی‌ کرده است
– ویتامین «د» یک ویتامین محلول در چربی است که نقش مهمی در بسیاری از کارکردهای حیاتی بدن دارد.
– این ماده مفید برای سلامتی سیستم ایمنی بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است، به همین دلیل این پرسش برای بسیاری مطرح است که آیا مصرف آن می تواند خطر ابتلا به کووید ۱۹ را کاهش دهد.
▫️هر چند که پژوهش های پزشکی (https://t.me/SciJournals/10864) نشان نمی دهد که مصرف ویتامین «د» خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش می دهد ولی به دلایل مختلفی می تواند مفید باشد یا حداقل مصرف آن ضرری ندارد.
– کمبود این ویتامین موجب تضعیف عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود و خطر ابتلا به بیماری های تنفسی را افزایش می دهد.
▫️برخی از مطالعات نشان می دهد که مکمل های ویتامین «د» می تواند سیستم دفاعی بدن را تقویت کند ‌و به صورت کلی محافظ در برابر عفونت های تنفسی محسوب می شود.
▫️یک‌ بررسی جدید (https://t.me/SciJournals/10864) روی بیش از ۱۱ هزار نفر در ۱۴ کشور جهان نشان می دهد، مصرف مکمل این ویتامین خطر ابتلا به عفونت های حاد تنفسی را، هم در میان افرادی که کمبود ویتامین «د» دارند و هم دیگران، کاهش می دهد.
▫️پژوهش ها نشان می دهد که مکمل های ویتامین «د» باعث کاهش مرگ و میر در بزرگسالانی می شود که بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های مختلف تنفسی هستند