قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي پیش بینی حمله قلبی از کودکی

پیش بینی حمله قلبی از کودکی

▫️یک گروه بین المللی از محققان موفق به توسعه آزمونی شده اند که بر اساس فاکتورهای ژنتیکی، احتمال بروز حمله قلبی یا بیماری های قلبی عروقی را از دوران کودکی پیش بینی می کند.
▫️یک گروه بین المللی از محققان بر اساس فاکتورهای ژنتیکی آزمونی را ترتیب داده اند که احتمال حمله قلبی و بیماری های عروقی را از دوران کودکی پیش بینی می کند. این آزمون Genomic Risk Score یا به اختصار GRS نام دارد.
▫️در این تست اطلاعات ژنتیکی نیم میلیون نفر و حدود دو میلیون تنوع ژنتیکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در واقع این آزمون حلقه مفقود تشخیص است و محققان با ترکیب آن با عوامل خطر دیگر می توانند افراد در معرض ابتلا را با دقت بالا شناسایی کنند.
▫️این مطالعه نشان می دهد آزمایش GRS در پیش بینی بروز بیماری های قلبی از هر عامل خطر دیگری از جمله استعمال دخانیات، فشار خون، شاخص توده بدنی، دیابت، سابقه خانوادگی و کلسترول بالا، موفق تر و دقیق تر است.
– این آزمون بسیار ارزان است و با استفاده از آن می توان افراد در معرض خطر را از دوران کودکی شناسایی کرد و با اقدامات پیشگیرانه احتمال بروز بیماری های قلبی را به حداقل کاهش داد.
نتایج این مطالعه در نشریه
Journal of the American College of Cardiology
منتشر شده است.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

علائم حمله قلبی در زنانعلائم حمله قلبی در زنان

حمله‌ قلبی در زنان، به جای داشتن درد قفسه سینه، معمولا با این علائم پنهان همراه است

👈 خستگی غیرطبیعی، حالت‌تهوع، اختلالات خواب، سوء‌هاضمه، اضطراب، درد در بازو، گردن، فک و شانه

تغییر آدرس مطبتغییر آدرس مطب

قابل توجه بازدید کنندگان محترم

محل مطب دکتر مصطفی بیات (فوق تخصص قلب و عروق) تغییر یافته است. آدرس جدید:

تهران خیابان پاسداران بوستان هفتم نبش داروخانه شبانه روزی پلاک ۱۶۷ طبقه ۴ واحد ۴۰۳

تلفن: ۲۲۹۲۷۲۹۳ و ۲۲۶۴۳۰۹۱ (با کد ۰۲۱)

شایان ذکر است، همواره آدرس و تلفن مطب در صفحه تماس  در دسترس بازدید کنندگان عزیز قرار دارد.

عوارض واکسن آنفلوآنزا (سندروم میلر فیشر و بیماری گیلن باره)عوارض واکسن آنفلوآنزا (سندروم میلر فیشر و بیماری گیلن باره)

به دنبال انتشار مجدد یک متن حاوی غلط های فاحش علمی راجع به یک عارضه بسیار نادر در بیماری آنفولانزا و واکسن آن (سندروم میلر فیشر) که‌ اخیرا هر سال در فصل آنفولانزا در شبکه های اجتماعی میچرخد، مستندات زیر خدمتتان ارایه می‌شود:
1- واکسن آنفلوآنزا جزو امن ترین فراورده های دارویی است. تب خفیف، درد ، تورم و قرمزی در محل تزریق جزو عوارض شایع واکسن است. گاهی سردرد و درد عضلات دیده می شود. واکسن موجود در بازار غیر فعال است و باعث آنفلونزا نمی شود.
– سنکوپ و افت فشار ممکن است بدنبال واکسن همانند سایر واکسن ها روی دهد. بهتر است بعد از تزریق به مدت ۱۵ دقیقه تحت نظر باشند.
– بیماری گیلن باره  به عنوان عارضه واکسن آنفلوآنزا، بسیار نادر است و بین ۱ تا ۲ در یک میلیون تزریق گزارش شده است. این میزان بسیار کمتر از موارد گزارش شده بدنبال بیماری آنفلونزا می باشد.
– واکنش های آلرژیک تهدید کننده حیات بدنبال واکسن نیز بسیار نادر هستند و معمولا چند دقیقه بعد تزریق واکسن روی می دهد.
افراد دارای سابقه آلرژی به تخم مرغ می توانند همانند سایر افراد واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند. (رفرنس ۱).
2- غیر از افزایش خفیف سندرم میلر فیشر (یکی از زیر گروه های بیماری گیلن باره  است) بدنبال واکسن آنفلوآنزا در ۴۰ سال پیش (یک مورد اضافه در ۱۰۰ هزار نفر)، بعد از آن ارتباط واضحا بین این دو مورد نبوده و اگر هم بوده در حد بسیار کم (یک در میلیون) مشاهده شده و مطالعات پیشنهاد میکنند ابتلا به بیماری گیلن  باره بعد از عفونت با خود آنفولانزا محتمل تر از واکسن آن است. همچنین خطر مرگ بدنبال ابتلا به آنفولانزا وجود دارد و واکسن آنفلوآنزا بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا است (رفرنس ۲).
3- تا کنون فقط سه مورد سندرم_گیلن باره بعد واکسن آنفلوآنزا به صورت علمی گزارش شده که آخرین مورد آن در سال ۲۰۱۱ و مرتبط با واکسن جدید آنفولانزای A(H1N1) در یک پیرزن چینی بوده است (رفرنس ۳).

۱-http://www.cdc.gov/flu
www.who.int/topics/influenza
http://emedicine.medscape.com
2- http://www.cdc.gov/flu/protect/vaccine/guillainbarre.htm
3- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21987549
.