قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي بهبود کلسترول خون (۲)

بهبود کلسترول خون (۲)

۴. کاهش وزن: کاهش وزن در صورت وجود اضافه وزن، باعث کاهش تری گلیسرید، کلسترول LDL و کلسترول کل می گردد. همینطور به ازای هر ۳ کیلوگرم کاهش وزن، کلسترول خوب به میزان یک واحد افزایش می یابد.
5. ترک سیگار: با وجود دشواری ترک دخانیات، ولی از آنجا که سیگار کشیدن خطر بروز انواع عوارض دیابت را، مانند حمله قلبی، سکته مغزی، آسیب اعصاب و بیماری کلیوی، افزایش می دهد. در حقیقت خطر مرگ دیابتی های سیگاری به دلیل بیماری های قلبی-عروقی سه برابر بیشتر از دیابتی های غیر سیگاری است؛ این در حالی است که پس از ترک سیگار، کلسترول HDL به میزان ۱۰% افزایش می یابد.
6. ورزش: شروع ورزش در افرادی که چندان فعال نبوده اند، در ماه اول باعث افزایش ۵ درصدی کلسترول HDL می شود. ورزش منظم همچنین باعث کاهش کلسترول LDL می گردد. انجام ورزشهایی که ضربان قلب را تا حدی افزایش می دهند مانند دویدن، شنا کردن، پیاده روی تند، به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در اکثر روزهای هفته (سه تا پنج روز) می تواند شروع خوبی برای این مسئله باشد. حتی اگر این ۳۰ دقیقه به صورت پیوسته نبوده و در دو بخش ۱۵ دقیقه ای انجام شود نیز می تواند همچنان مفید باشد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

بیماران کلیوی مصرف فسفر را محدود کنند!بیماران کلیوی مصرف فسفر را محدود کنند!

▫️افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی باید در استفاده از مواد غذایی حاوی فسفر نیز با احتیاط عمل کنند.
▫️اگر رژیم غذایی فرد مبتلا به نارسایی کلیه از نظر فسفر تنظیم نشود خطر افزایش فسفات خون (هیپرفسفاتمی) و عواقب ناشی از آن وجود دارد مثلاً فسفات اضافی می‌تواند با کلسیم در بافت‌های نرم مانند کلیه نارسا رسوب کند و مشکلات را دو چندان کند.
▫️شکلات ، ذرت برشته، نوشابه های سیاه رنگ حاوی کوال ،کاکائو، ماهی بویژه ماهی سفید ،زرده تخم مرغ ،کله پاچه، شیر،ماست، لوبیا قرمز،عدس،آجیل، فندق،پسته،بادام زمینی حاوی فسفر بالایی هستند . به همین دلیل مصرف محصولات لبنی باید به یک واحد در روز محدود شود.

اضطراب در هنگام سخنرانی، نمایش، اجرااضطراب در هنگام سخنرانی، نمایش، اجرا

🔻این اضطراب در سخنرانی های عمومی شایعتر است، اما می تواند فعالیت های بسیاری را شامل شود و از امتحان دادن و نواختن ساز در استیج تا انجام سکس را دربرگیرد.

🔻داروها اغلب بصورت “درصورت لزوم” تجویز می شوند.‌ بنزودیازپین و بتابلاکر خط اول درمان می باشند. بهتر است فرد یک بار در زمان دیگری اثر و عوارض احتمالی این داروها را یک بار تست کند.

🔻این اضطراب ساب تایپ از SAD* می باشد.

🔻کلونازپام با دوز ۰/۲۵ تا یک میلی گرم و لورازپام ۰/۵ تا یک میلی گرم ۶۰-۳۰ دقیقه قبل از اجرا تجویز می شود. تولرانس و وابستگی با چنین تجویزی ایجاد نمی شود.

🔻داروی دیگر پروپرانولول با دوز ۶۰-۲۰ میلی گرم می باشد که بیشتر در افرادی توصیه می شود که تپش قلب علامت اصلی اضطراب آنهاست. در افراد با آسم، دیابت، اختلالات هدایتی قلب و سابقه بلوک های قلبی استفاده نشود.

✍️دکتر فانک فهیمی
استاد گروه فارماکوتراپی، بیمارستان دکتر مسیح دانشوری
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی