از روش بشقاب سلامت استفاده کنید تا وعده غذایی سالم و خوشمزه ای را برای خود بسازید. این قانون به شما کمک می کند تا وزن و قند خود را کنترل کنید و مصرف غذاهای غیر نشاسته ای خود را افزایش دهید.
بشقاب خود را به دو نیمه تقسیم کنید. یک قسمت آن را با سبزیجات غیر نشاسته ای مثل اسفناج، بروکلی و .. پر کنید. حالا نصف دیگر بشقاب خود را به دو قسمت تقسیم کنید یک قسمت آن را به غذاهای نشاسته ای مثل نان، برنج یا ماکارونی و قسمت دیگر آن را به غذاهای پروتئینی مثل تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ یا ماهی اختصاص دهید. شما می توانید یک لیوان شیر کم چرب و یک واحد میوه را هم در کنار بشقاب غذای خود داشته باشید.
نکته های ضروری برای کنترل دیابت
Related Post
متفورمین , قهوه و میکروب معده ؛ جذب B12 و اسید فولیک را مختل می کنندمتفورمین , قهوه و میکروب معده ؛ جذب B12 و اسید فولیک را مختل می کنند
متفورمین بعنوان یک داروی محبوب فوق تخصصین غدد و دیابت محسوب می گردد ولی اگر از عوارض آن غافل شوید از آسیدوز لاکتیک در بیماران کلیوی تا کم خونی شدید مگالوبلاستیک ایجاد می کند.
ویتامین B12 از اهمیت بسیاری برای بدن برخوردار است، اما یکی از ویتامین هایی است که به شدت نادیده گرفته می شود.ویتامین B12 به عنوان ویتامین «انرژی» نیز شناخته می شود. برخی این ویتامین را به عنوان داروی معجزه آسای کاهش وزن در نظر می گیرند و از این رو، در کلینیک های کاهش وزن و اسپاها از محبوبیت قابل توجهی برخوردار شده است.
اما ویتامین B12 به خودی خود یک انرژیزای واقعی نیست. با این وجود، اگر کم خونی مگالوبلاستیک (احساس خستگی و ضعف در فرد ایجاد می کند) در شما تشخیص داده شود، افزایش ناگهانی مصرف ویتامین B12 می تواند شرایط را به گونه ای دیگر رقم بزند و ظاهری پر انرژیتر به شما ببخشد.
این حالت به واسطه آن رخ می دهد که ویتامین B12 در شکل گیری گلبول های قرمز خون نقشی کلیدی دارد. اکسیژن توسط گلبول های قرمز به نقاط مختلف بدن حمل می شود و مشخص است که برای افزایش تحمل و قدرت خود به اکسیژن هر چه بیشتر نیازمند هستیم. خون سرشار از اکسیژن زندگی و انرژی را به شما می بخشد.
👈عملکردهای مهم ویتامین B12 :
۱-ترشح عامل هورمونی آدرنال
۱-گردش خون
۳-شکل گیری گلبول های قرمز خون
۴-سیستم اضطراب سالم
۴-گوارش درست
۶-جذب آهن
۷-سوخت و ساز چربی و کربوهیدارت ها
۸-رشد و توسعه عصبی
۹-سیستم تولید مثل سالم در بانوان
گروه های آسیب پذیر نسبت به کمبود ویتامین B12:
برخی موادغذایی منبع خوبی برای ویتامین B12 هستند، اما در برخی موارد نمی توانند سطح مطلوب و مورد نیاز بدن را تامین کنند. در ادامه گروه هایی که در معرض بیشترین خطر از کمبود این ویتامین قرار دارند و می توانند مصرف مکمل ها را مد نظر قرار دهند را معرفی می کنیم.
افراد ۶۰ ساله یا مسنتر که از اسید معده کافی برخوردار نیستند.
بیمارانی که در آنها بیماری های خود ایمنی مانند سلیاک یا بیماری کرون تشخیص داده شده است.
وگان ها و گیاهخوارانی که محصولاتی با منشا حیوانی مصرف نمی کنند.
بیمارانی دیابتی که داروی متفورمین مصرف می کنند. این دارو روی جذب ویتامین B12 تاثیرگذار است.
☠️نشانه های کمبود ویتامین B12:
فرد در باز نگه داشتن چشم ها و حفظ بیداری ناتوان است. این شرایط به دلیل آن رخ می دهد که خون از مقدار اکسیژن کافی برخوردار نیست و انرژی مورد نیاز بدن تامین نمی شود.
فرد احساس بی حسی دارد و حالت سوزن سوزن شدن را تجربه می کند. این شرایط نشان می دهد که فرد با آسیب عصبی که می تواند در نتیجه کمبود ویتامین B12 در بدن رخ دهد، مواجه است.
از دست دادن حافظه یکی دیگر از شرایطی است که می تواند به واسطه کمبود ویتامین B12 در بدن رقم بخورد. این مساله به ویژه در افراد جوان که برای ابتلا به زوال عقل همچنان خیلی جوان هستند، باید مورد توجه قرار بگیرد.
فرد احساس لرزش و سرگیجه می کند که بار دیگر از کمبود اکسیژن در خون حکایت دارد.
زرد شدن پوست که در نتیجه زوال گلبول های قرمز شکل می گیرد. نابودی گلبول های قرمز به پخش شدن رنگدانه ای زرد از آنها منجر می شود. اگر از ویتامین B12 کافی برخوردار نباشید بدن قادر به تولید سلول هایی قوی نیست.
زبان صاف چیزی است که پس از فقدان پرزها و برجستگی های زبان کسب می کنید. این پرزها به شما در تشخیص مزه غذا کمک می کنند. اگر با تشخیص مزه غذاها دچار مشکل شده اید، ممکن است این شرایط در نتیجه کمبود ویتامین B12 شکل گرفته باشد.
اگر به طور مداوم احساس اضطراب دارید و زیاد گریه می کنید، ممکن است با کمبود ویتامین B12 مواجه شده باشید. این ویتامین در تولید هورمون های مربوط به شادی در مغز یعنی سروتونین و دوپامین مرتبط است.
آسیب عصب بینایی به مشکلات عجیب در بینایی مانند تاری دید و دو بینی منجر می شود. در صورت مواجهه با مشکلات بینایی، سطوح ویتامین بدن خود را آزمایش کنید زیرا ممکن است از ویتامین B12 کافی برخوردار نباشید.
👈دلایل کمبود ویتامین B12 :
ضد اسیدها جذب B12 را کاهش میدهند .
اکسید نیتروژن یا همان نام گاز خنده به B12 بدن آسیب می زند.
میکروب اچ پیلوری به سلول های معده که تولید پروتئین «فاکتور داخلی» که جهت جذبB12لازمست آسیب می زند.
عمل بایپس معده با هدف کاهش وزن می تواند بر جذب B12 تاثیرگذار باشد.
اگر روزی چهار فنجان قهوه می نوشید، ۱۵ درصد ویتامین B12کمتری نسبت به افراد عادی دارید.
یک علامت عجیب بیماری قلبییک علامت عجیب بیماری قلبی
● یکی از مهمترین نشانه های بیماری قلبی لکه های چربی است. لکه های چربی کوچک بر روی پلک ها، باسن ، آرنج ها یا زانو ها که به نام #زانتوماس نامیده می شوند و به خودی خود بی ضرر هستند.
● با این حال، چنین توده های چربی ای نشان دهنده وجود بیش از حد کلسترول هستند ، آنقدر زیادند، که عروق نمی توانند آن را در خود نگه دارند و برای حفظ تعادلشان، آنها را به زیر پوست منتقل می کند.
● بنابراین، عروق خودشان به کمک فوری نیاز دارند. آنها به احتمال زیاد در حال حاضر مبتلا به آترواسکلروز هستند، که می تواند به مشکلات بزرگ تر قلبی منجر شود.
عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقیعوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی
در حال حاضر بیماریهای قلبی عروقی یک مشکل عمده بهداشتی و اجتماعی بشمار میرود که ابعاد آن بسرعت در حال گسترش است. دگرگونیهای سریع اقتصادی و اجتماعی دهههای اخیر سبب شده است که شیوع عوامل خطر این بیماریها افزایش قابل ملاحظهای داشته باشد. عوامل خطر عبارتند از مجموعه عادات یا ویژگیهایی که رابطه مستقیم و تنگاتنگی با بروز بیماریها دارند.
• عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی به سه دسته ی کلی تقسیم می شوند:
الف) عوامل خطر غیر قابل تعدیل
ب) عوامل خطر رفتاری
ج) عوامل خطر فیزیولوژیک
الف) عوامل خطر غیر قابل تعدیل :
عوامل خطر غیر قابل تعدیل عواملی هستند که غیر قابل تغییر و مداخله هستند. این عوامل همراه فرد هستند و فرد و جامعه نمیتوانند برای تغییر در آن دخالتی بکنند. این عوامل شامل موارد ذیل هستند:
1) افرادی که دارای سابقه خانوادگی هستند(به ویژه وجود سابقه سکته قلبی در پدریا برادر قبل از ۵۵ سالگی و یا مادر یا خواهر قبل از ۶۵ سالگی)
2) افرادی که حداقل یکی از اعضای درجه یک خانواده (پدر، مادر، خواهر و برادر) آن ها بیماری فشارخون بالا دارند.
3) افرادی که حداقل یکی از اعضای درجه یک خانواده آن ها مبتلا به بیماری دیابت نوع ۲ است.
4) افرادی که حداقل یکی از اعضای درجه یک خانواده آن ها اختلالات چربی خون دارند ( LDL بالا و HDL پایین)
5) سالمندان ۶۰ سال و بالاتر
6) زنان بعد از سن یائسگی
ب) عوامل خطر رفتاری:
1) افرادی که دخانیات(سیگار، قلیان، پیپ،…) مصرف میکنند.
2) افرادی که در طول زندگی خود از رژیم غذایی نامناسب استفاده می کنند.
3) افراد با سبک زندگی کم تحرک و فعالیت بدنی ناکافی
ج) عوامل خطر فیزیولوژیک
1) افرادی که بدون سابقه ی بیماری در افراد درجه یک خانواده، مبتلا به فشار خون بالا هستند.
2) افرادی که مبتلا به بیماری دیابت(مرض قند) هستند.
3) افرادی که اضافه وزن و چاقی دارند.
4) مردان با HDL کمتر از ۴۰ و زنان با HDL کمتر از ۵۰ (بدون سابقه ی بیماری در افراد درجه یک خانواده)
5) افرادی که بدون سابقه ی فامیلی ،LDL بالا دارند.
6 ) افرادی که تحت فشارهای روانی(استرس) هستند.
در صورت وجود بیش از یک عامل خطر در فرد، اثرات نامطلوب آن ها تشدید می شود .بنابراین با مشاهده یک یا چند مورد از این عوامل ، مراجعه به پزشک و کنترل آن ها ضروری است تا به این ترتیب، از بروز سکته قلبی جلوگیری شود.
