قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي بیماران کلیوی مصرف فسفر را محدود کنند!

بیماران کلیوی مصرف فسفر را محدود کنند!

▫️افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی باید در استفاده از مواد غذایی حاوی فسفر نیز با احتیاط عمل کنند.
▫️اگر رژیم غذایی فرد مبتلا به نارسایی کلیه از نظر فسفر تنظیم نشود خطر افزایش فسفات خون (هیپرفسفاتمی) و عواقب ناشی از آن وجود دارد مثلاً فسفات اضافی می‌تواند با کلسیم در بافت‌های نرم مانند کلیه نارسا رسوب کند و مشکلات را دو چندان کند.
▫️شکلات ، ذرت برشته، نوشابه های سیاه رنگ حاوی کوال ،کاکائو، ماهی بویژه ماهی سفید ،زرده تخم مرغ ،کله پاچه، شیر،ماست، لوبیا قرمز،عدس،آجیل، فندق،پسته،بادام زمینی حاوی فسفر بالایی هستند . به همین دلیل مصرف محصولات لبنی باید به یک واحد در روز محدود شود.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

پیش بینی حمله قلبی از کودکیپیش بینی حمله قلبی از کودکی

▫️یک گروه بین المللی از محققان موفق به توسعه آزمونی شده اند که بر اساس فاکتورهای ژنتیکی، احتمال بروز حمله قلبی یا بیماری های قلبی عروقی را از دوران کودکی پیش بینی می کند.
▫️یک گروه بین المللی از محققان بر اساس فاکتورهای ژنتیکی آزمونی را ترتیب داده اند که احتمال حمله قلبی و بیماری های عروقی را از دوران کودکی پیش بینی می کند. این آزمون Genomic Risk Score یا به اختصار GRS نام دارد.
▫️در این تست اطلاعات ژنتیکی نیم میلیون نفر و حدود دو میلیون تنوع ژنتیکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در واقع این آزمون حلقه مفقود تشخیص است و محققان با ترکیب آن با عوامل خطر دیگر می توانند افراد در معرض ابتلا را با دقت بالا شناسایی کنند.
▫️این مطالعه نشان می دهد آزمایش GRS در پیش بینی بروز بیماری های قلبی از هر عامل خطر دیگری از جمله استعمال دخانیات، فشار خون، شاخص توده بدنی، دیابت، سابقه خانوادگی و کلسترول بالا، موفق تر و دقیق تر است.
– این آزمون بسیار ارزان است و با استفاده از آن می توان افراد در معرض خطر را از دوران کودکی شناسایی کرد و با اقدامات پیشگیرانه احتمال بروز بیماری های قلبی را به حداقل کاهش داد.
نتایج این مطالعه در نشریه
Journal of the American College of Cardiology
منتشر شده است.

راهکارهای جدید در مورد کاربرد آسپیرین برای پیشگیری اولیه از بیماریهای قلبیراهکارهای جدید در مورد کاربرد آسپیرین برای پیشگیری اولیه از بیماریهای قلبی

۱.کالج متخصصان قفسه سینه امریکا درسال ۲۰۱۲:

برای افراد ۵۰سال و بیشتر بدون بیماریهای قلبی عروقی علامتدار پیشنهاد میشود.

۲.انجمن قلب امریکا درسال ۲۰۰۲:

در بیماران با خطر بیماری کرونری بالا به ویژه اگر خطر ۱۰ساله بیش از ۱۰درصد باشه ممکن است درنظر گرفته شود.دربیمارانی که خطر خونریزی گوارشی یا سکته مغزی هموراژیک درانها بالاست استفاده نمیشود.

۳.انجمن قلب امریکا درسال ۲۰۱۱:

استفاده روتین به منظور پیشگیری از انفارکتوس میوکارد درزنان سالم زیر۶۵ سال توصیه نمیشود.درزنان ۶۵ سال وبیشتر درصورتی که فشارخون کنترل باشد ونفع حاصل از پیشگیری از سکته مغزی ایسکمیک وانفارکتوس میوکارد مهمتر از خطر خونریزی گوارشی یا سکته مغزی هموراژیک باشه میتواند مفید باشد.

۴.انجمن قلب کانادا درسال ۲۰۱۱:

برای استفاده روتین توصیه نمیشود. ممکن است تنها درموارد خاصی که خطر بیماری قلبی عروقی بالا و خطر خونریزی پایین است به کار رود.

۵.انجمن کاردیولوژی اروپا درسال ۲۰۱۲:

در بیمارانی که شواهد واضحی از بیماری قلبی عروقی یا بیماری عروق مغزی ندارند،توصیه نمیشود.

۶.انجمن دیابت امریکا درسال ۲۰۱۳:

در مبتلایان به دیابت باخطر قلبی عروقی بالا ( خطر ده ساله بیش از ۱۰%؛ معمولا مردان بالای ۵۰سال یا زنان بالای ۶۰سال که یک یا چند عامل خطر قلبی عروقی دارند و در معرض خطر خونریزی نیستند) تجویز آسپیرین منطقی و معقول است.در مبتلایان به دیابت با خطر ۱۰ساله قلبی عروقی متوسط یا بیماران مسن تری که عامل خطر ندارند ودرمعرض خطر خونریزی نیستند ممکن است در نظر گرفته شود. در مبتلایان به دیابت با خطر ۱۰ساله قلبی عروقی پایین ( خطر ده ساله کمتر از ۵%، معمولا زیر ۵۰سال و زنان زیر ۶۰ سالی که عامل خطر دیگری برای بیماریهای قلبی عروقی ندارند) توصیه نمی شود.

✔️ نتیجه نهایی:

بر اساس شواهد موجود،سازمان غذا دارو امریکا، اخیرا یک راهنما منتشر کرده که از آسپیرین برای پیشگیری اولیه حمایت نمیکند و بیماران را نسبت به خطر خونریزی اگاه کرده است. به علاوه،راهکارهای جدید وهیات های اجماع در استفاده از آسپیرین، برای پیشگیری اولیه اتفاق نظر ندارند واین امر چالشی برای پزشکان شده است که درنهایت کدام بیمار سود میبرد.یک پیام در اغلب راهکارهای جدید واضح وروشن است:

استفاده روتین از آسپیرین برای پیشگیری اولیه از بیماریهای قلبی توصیه نمیشود. کارازمایی های درجریان ممکن است این معما را حل کنند.

چه غذایی را با چه روغنی بپزیم؟چه غذایی را با چه روغنی بپزیم؟

🔅 در حال حاضر ۳ نوع روغن در خانه ها پیدا می شود :

🔸 سرخ‌کردنی
🔸 مخصوص پخت‌ و‌ پز
🔸 روغن مخصوص سالاد (زیتون، کنجد یا هسته انگور)

🔅 هر نوع روغنی کاربرد خاص خود را دارد.
مثلا از روغن مخصوص سرخ‌کردن فقط باید برای سرخ کردن استفاده شود یا روغن‌های سالاد را فقط برای طعم دادن به سالاد به کار برد.

🔸سرخ کردن ، به‌خصوص به مدت طولانی و حرارت بالا، ارزش تغذیه‌ای خوراکی‌ها را از بین می‌برد.
🔸مثلا سرخ کردن زیاد سبزی، تقریبا باعث از دست رفتن ویتامین‌های موجود در آن می‌شود .
🔸روغن های مایع معمولی برای پخت‌وپز کاربرد دارند و باید برای پخت برنج و خورش از انواع روغن‌های مایع استفاده کرد.

به‌طور کلی، تمام روغن‌های خوراکی مایع برای پخت غذا مناسب هستند و به ترتیب، استفاده از روغن‌های زیتون، کنجد، کانولا، ذرت، آفتابگردان و سویا برای طبخ غذا توصیه می‌شود.

🔺حواستان باشد که روغن‌های مایع معمولی در مقابل حرارت مقاوم نیستند و به‌همین دلیل برای سرخ‌کردن با مدت طولانی و در درجه حرارت بالا، نباید استفاده شوند چون هنگام سرخ کردن با حرارت بالایی که می‌بینند ، می‌سوزند و ترکیب‌های سرطان‌زایی در آنها ایجاد می‌شود
🔸برای پخت برنج و خورش باید از روغن مایع معمولی استفاده شود. البته روغن زیتون هم برای طبخ برنج مناسب است.

🔸در قنادی‌ها برای تهیه کیک و شیرینی از روغن جامد یا نیمه‌جامد استفاده می‌شود چون باعث ایجاد عطر، طعم، کیفیت بهتر، تردی محصولات تنوری، هوادهی در فراورده‌های خمیری، ورآمدن آنها و مطلوبیت بافت می‌شود.

استفاده از روغن‌های دیگر می‌تواند تاحدی افت کیفیت ظاهری و خوراکی محصولات قنادی را به دنبال داشته باشد .

🔺 به همین دلیل نباید در مصرف کیک و شیرینی زیاده‌روی کنید چون روغن‌های قنادی مقادیر بالایی اسید‌های چرب اشباع دارند که می‌توانند خطر گرفتگی عروق و ابتلا به بیماری‌های قلبی -عروقی را افزایش دهند.

🔅 برای سرخ کردن انواع مواد غذایی  باید از روغن مخصوص سرخ‌کردن استفاده شود.
🔅از روغن زیتون می‌توان برای سرخ کردن سطحی (مثل نیمرو کردن یا تهیه املت) یا تفت دادن مختصر با درجه حرارت ملایم و فقط یکبار استفاده کرد.
🔅روغن کانولا هم دارای خواص تغذیه‌ای بالایی است ولی خواص کیفی آن مانند مقاومت در برابر حرارت و نور، پایین است و برای سرخ کردن‌های عمیق چندان مناسب نیست.

🔅روغن هسته انگور هم به‌دلیل پایین بودن مقاومت در برابر اکسیداسیون و نقطه دود پایین، برای سرخ کردن مناسب نیست.

🔅 از روغن هسته انگور هم باید فقط برای طعم‌دادن به غذاهای سرد و سالاد استفاده شود.