قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي آیا مبتلایان به دیابت می‌توانند هندوانه بخورند؟

آیا مبتلایان به دیابت می‌توانند هندوانه بخورند؟

▫️اگر‌چه هندوانه میوه‌ی مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت است و جزء رژیم آن‌هاست. چقدر خوردن هندوانه برای این افراد به چندین عامل بستگی دارد. این افراد بایستی غذا‌های مناسب برای حفظ قند خون‌شان را بشناسند و مصرف کنند.
▫️یک فنجان هندوانه‌ی خرد شده ۱۲ گرم کربوهیدرات دارد. انجمن دیابت آمریکا برای وعده‌های اصلی تا ۶۰ گرم و برای میان‌وعده‌ها ۲۰ گرم کبوهیدرات توصیه می‌کند.
هندوانه منبعی عالی از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. از جمله: ویتامین A، ویتامین C، پتاسیم، منیزیم، ویتامین B۱ و B۶، فیبر، آهن، کلسیم، لیکوپن.
🔻هندوانه دارای اسید آمینه‌ی غیر‌ضروری #سیترولین است که از افزایش فشار خون جلوگیری می‌کند. اگر رژیم غذایی حاوی هندوانه یا عصاره‌ی این میوه باشد مانع افزایش فشار خون می‌شود.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

فواید شکلاتفواید شکلات

▫️تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده، مصرف شکلات از ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی و ضربان نامنظم قلب جلوگیری می کند.
▫️نتایج برخی مطالعات نشان داده، شکلات تلخ فواید بیشتری نسبت به سایرین دارد. شکلات تلخ بیشترین محتوای کاکائو را داشته و از بالاترین میزان آنتی اکسیدان ها به خصوص فلاوونوئیدها، برخوردار بوده که می تواند از برخی آسیب های سلولی جلوگیری کند.
▫️علاوه بر این بررسی ها نشان داده، مصرف شکلات همراه با چای و قهوه که سرشار از آنتی اکسیدان پلی فنول اند، فوایدی نیز برای کاهش خطر کاردیومتابولیک دارد. کاردیومتابولیک احتمال ابتلاء فرد به دیابت، بیماری قلبی و سکته مغزی را نشان می دهد.
▫️شکلات با بهبود سطح آنزیم های کبدی و محافظت در برابر مقاومت به انسولین خطر کاردیومتابولیک را کاهش می دهد. علاوه بر این، مصرف شکلات ضربان قلب را منظم کرده و این وضعیت خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را تا ۲۰ درصد کاهش می دهد.
البته ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که مصرف بیش از حد شکلات با توجه به مقادیر بالای قند و چربی آن به پوسیدگی دندان و چاقی منجر می شود.
به منظور پیشگیری از عوارض مصرف بی رویه شکلات، متخصصان تغذیه مصرف متعادل آن را توصیه کرده اند.
Honor Whiteman. Chocolate may cut risk of irregular heartbeat by a fifth.” Medical News Today. MediLexicon, Intl., 24 May 2017

دستورالعمل درمانی انجمن قلب و انجمن آترواسکلروزیس اروپا جهت کنترل دیس لیپیدمیدستورالعمل درمانی انجمن قلب و انجمن آترواسکلروزیس اروپا جهت کنترل دیس لیپیدمی

سطح هدف LDL:

برای بیمارانی که در ریسک بسیار بالایی قرار دارند، توصیه می شود میزان LDL کمتر از ۷۰mg/dL حفظ شده و یا در شرایطی که LDL پایه بیمار mg/dL ۱۳۵-۷۰ است، حداقل ۵۰٪‏ کاهش یابد.

بیماران با ریسک بسیار بالا شامل:
– بیماری قلبی عروقی شناخته شده
– دیابت و آسیب ارگانی
– نارسایی شدید کلیوی

برای بیمارانی که در ریسک بالایی قرار دارند، توصیه می شود میزان LDL کمتر از ۱۰۰mg/dL حفظ شده و یا در شرایطی که LDL پایه بیمار mg/dL ۲۰۰-۱۰۰ است، حداقل ۵۰٪‏ کاهش یابد.

بیماران با ریسک بالا شامل:
-دیابت
– نارسایی کلیه

ESC/EAS Guidelines for the management of dyslipidaemias. 2016 Oct 27;38(29):2245-55.

✍دکتر بیتا شهرامی
دستیار تخصصی فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی تهران

توصیه های مهم برای زندگی سالمتوصیه های مهم برای زندگی سالم

⛔️ از مصرف غذا های فرآیند شده  از جمله سوسیس، کالباس، پیتزا، سیب زمینی های سرخ شده، سس گوجه فرنگی، گوشت های نمک زده، کنسروها و سوپ های آماده تا حد ممکن پرهیز کنید

✅ از غذاهای خانگی استفاده کنید: پختن غذاها در منزل باعث کنترل نمک در هنگام پخت می شود

✅ سبزی ها و میوه ها به طور طبیعی سدیم کمتری دارند بهتر است در کنار هر وعده غذایی از سبزی ها استفاده شود و در میان وعده از میوه ها استفاده شود

🍲  هنگام آماده کردن غذا سعی کنید به آن نمک نزنید

🍀🌿 نمک را از روی میز غذا حذف و از پودر سیر، سبزیجات خشک، ‌آب لیموی تازه یا لیمو ترش، رزماری، زنجبیل، فلفل سیاه و قرمز  و ادویه ها در غذا استفاده کنید

🍲 نمک را کم کم کاهش دهید. سعی کنید ذائقه فرزندانتان را از همان کودکی به غذاهای کم نمک عادت دهید.