قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي برخورد با افت فشار خون

برخورد با افت فشار خون

یه نکته خیلى مهم درباره برخورد با افت فشار خون یادتون بدم، که باعث میشه توى اورژانس و درمانگاه، ذهنتون نظم بگیره و مسیر درست رو برید.

‍♀میدونید که عللِ افت فشار خون خیلى متنوع هستن.

همیشه به محضِ برخورد با بیمارى که دچار کاهش فشار خون (هیپوتانسیون) شده، سریعا به نبض مریض دقت کنید.❣️

با ۲ حالت معمولا مواجه اید:

یا تعداد ضربانش بالاست و تاکیکارده
یا تعداد ضربانش پایینه و برادیکارده

اگه مریضى فشار خونش پایینِ و همزمان تاکیکارده:  یعنى احتمالا با کاهش حجم خون مواجه اید که باعث تحریک سمپاتیک شده…
حالا یا خونریزى کرده که یادتون باشه میتونه خونریزى داخلى باشه و شما واضحا متوجه نشید مثل خونریزى معده، یا مثلا در اثر اسهال و استفراغ، مایعات بدنش رو از دست داده.

بعضى از شوکهاى آنافیلاکسى که در اثر حساسیت شدید پیش میان، یا شوکهاى سپتیک که در اثر عفونت شدید رخ میدن هم معمولا افت فشار با تاکیکاردى میدن

اما اگه مریض فشار خونش پایینِ و همزمان ضربان قلبش هم پایینه:  معمولا تحریک عصب واگ رخ داده، احتمالا با یه مشکل واضح قلبى مواجهید مثلا بلوک گره AV یا برادیکاردى سینوسى یا حتى کم کارى تیرویید که ضربان قلب و فشار خون رو پایین میاره

پس بطور خلاصه، هر زمان با فشار خون پایین مواج شدید، به ضربان قلب دقت کنید:

اگه ضربان قلب بالاست، مشکل معمولا از دست دادن حجم و تحریک سمپاتیک هست

اگه ضربان قلب پایین بود، مشکل معمولا از خود قلب و یا تحریک واگ هست

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

بهبود کلسترول خون (۱)بهبود کلسترول خون (۱)

۱. مصرف فیبر بیشتر: تغییر رژیم غذایی، راهی موثر در کاهش کلسترول است. یکی از این تغییرات، گنجاندن منابع فیبر در رژیم غذایی می باشد. از جمله منابع فیبر می توان به غلات سبوس دار، میوه ها، سبزیجات و حبوبات اشاره نمود.

۲. انتخاب روغن های سالم: استفاده از روغن های جامد باعث افزایش کلسترول LDL می شود. چربی های ترانس نه تنها باعث افزایش کلسترول بد یا LDL می شود بلکه باعث کاهش کلسترول خوب یا HDL نیز می شود. غذاهایی مانند غذاهای سرخ شده، سس مایونز، شیرینی جات، کره، روغن های حیوانی و یا هیدروژنه، از جمله منابع این دو نوع چربی ناسالم می باشد که باید میزان مصرف آنها به حداقل کاهش یابد. از سوی دیگر، مصرف روغن های غیر اشباع در کنار یک رژیم غذایی سالم  می تواند باعث کاهش کلسترول LDL گردد. از جمله منابع این گروه از چربی ها می توان به آووکادو و روغن زیتون.

۳. انتخاب درست از گروه پروتئین ها: گوشت قرمز و شیر پر چرب جزء منابع پروتئین به حساب می آیند ولی آنها حاوی کلسترول بالایی هستند. بنابراین بهتر است به جای استفاده از آنها از سویا یا ماهی استفاده کنیم. برخی از انواع ماهی ها مانند سالمون که سرشار از اسیدهای چرپ امگا-۳ است که می تواند تاثیر مثبتی بر کلسترول داشته باشد. انجمن دیابت آمریکا توصیه می کند در هفته دو بار از ماهی استفاده شود.

بیماران کلیوی مصرف فسفر را محدود کنند!بیماران کلیوی مصرف فسفر را محدود کنند!

▫️افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی باید در استفاده از مواد غذایی حاوی فسفر نیز با احتیاط عمل کنند.
▫️اگر رژیم غذایی فرد مبتلا به نارسایی کلیه از نظر فسفر تنظیم نشود خطر افزایش فسفات خون (هیپرفسفاتمی) و عواقب ناشی از آن وجود دارد مثلاً فسفات اضافی می‌تواند با کلسیم در بافت‌های نرم مانند کلیه نارسا رسوب کند و مشکلات را دو چندان کند.
▫️شکلات ، ذرت برشته، نوشابه های سیاه رنگ حاوی کوال ،کاکائو، ماهی بویژه ماهی سفید ،زرده تخم مرغ ،کله پاچه، شیر،ماست، لوبیا قرمز،عدس،آجیل، فندق،پسته،بادام زمینی حاوی فسفر بالایی هستند . به همین دلیل مصرف محصولات لبنی باید به یک واحد در روز محدود شود.