قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي مزایای سلامتی ذرت

مزایای سلامتی ذرت

▫️ذرت یکی از غلات مفید است که کالری، کربوهیدرات، فیبر و پروتئین فراوان و ویتامین و مواد معدنی متوسطی دارد.
– ذرت حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام کاروتنوئید است که با مبارزه با رادیکال های مضر آزاد بدن، در کند کردن روند پیری و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری های مزمن نقش دارد.
▫️فیبر موجود در آن نیز می تواند به هضم غذا کمک کرده و خطر ابتلا به یبوست را کاهش دهد.
▫️براساس برخی مطالعات، مصرف فیبرهای غذایی، خطر بیماری های قلبی عروقی، عفونی و تنفسی را کاهش می دهد. از طرف دیگر، ذرت گلوتن نداشته و بنابراین، افراد مبتلا به سلیاک، به راحتی می توانند از آن استفاده کنند.
▫️روغن ذرت نیز یکی از روغن های مفید است که حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع مانند لینولئیک اسید بوده و ویتامین E، یوبی‌کینون (Q10) و فیتواسترول‌های بالائی دارد.
▫️این روغن همچنین برای کاهش کلسترول خون مفید است. علاوه بر آن، اگرچه محتوای فیبر ذرت پایین است اما می تواند نیازهای پروتئینی افراد گیاه خوار را تا حد زیادی برطرف کند.
▫️همچنین، مطالعات نشان داده اند که ذرت در پیشگیری از سلامت چشم و کیست های گوارشی نقش دارد.
– مصرف این ماده غذائی به صورت پخته یا خام تفاوتی نداشته و می تواند همراه با سالاد، سوپ و … مصرف شود. از نظر حفظ خواص تغذیه ای، می توان ذرت خام را به مدت ۵ روز و ذرت پخته را به مدت ۶ ماه در فریزر نگهداری کرد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

افزایش پلاکت به عنوان نشانگر بالقوه سرطانافزایش پلاکت به عنوان نشانگر بالقوه سرطان

پلاکت یکی از نشانگرهای شناخته شده فاز حاد (Acute phase reactant) است.

یک مطالعه از شماره ماه می British Journal of General Practice نشان می‌دهد ۱۱% مردان و ۶% زنانی که تعداد پلاکت بالا دارند در یک سال آینده دچار سرطان خواهند شد. میزان وقوع سرطان پس از دو سال به سطح پایه (۴% در مردان و ۲% در زنان) بازمی‌گردد. اگر آزمایش دوم پس از ۶ ماه نشان‌دهنده تداوم پلاکت بالا باشد، خطر سرطان در مردان به ۱۸% و در زنان به ۱۰% می‌رسد.

شایع‌ترین سرطان در افرادی که پلاکت بالا دارند، سرطان ریه و کولورکتال است. تقریباً یک‌ سوم مبتلایان به سرطان ریه یا کولورکتال، پیش از تشخیص سرطان، هیچ علامت دیگری به‌جز ترومبوسیتوز (پلاکت بیش از ۴۰۰ هزار در میکرولیتر) نداشته‌اند.

تعداد پلاکت به‌ عنوان یک نشانگر بالقوه سرطان، می‌تواند به تشخیص زودرس در این گروه از بیماران کمک کند.

فلوروکینولون‌ها و خطر پارگی آنوریسم آئورتفلوروکینولون‌ها و خطر پارگی آنوریسم آئورت

▫️اداره غذا و دارو (FDA) در ماه دسامبر اعلام کرد مصرف آنتی‌بیوتیک‌های گروه #فلوروکینولون خطر پارگی آنوریسم آئورت را افزایش می‌دهد. اتخاذ این موضع حاصل موارد گزارش‌شده به این اداره و نیز چهار مطالعه مشاهده‌ای در این زمینه است.
▫️رووس توصیه‌های FDA برای پزشکان به‌شرح زیر است:

– برای بیمارانی که مبتلا به #آنوریسم_آئورت یا در معرض خطر ابتلا به آن هستند (مانند سالمندان، مبتلایان به بیماری آترواسکلروتیک عروق محیطی، پرفشاری، سندرم مارفان، و سندرم اهلرز-دانلوس) فلوروکینولون تجویز نکنید- مگر هیچ گزینه دیگری نباشد.

– به همه بیماران بگویید در صورت بروز نشانه‌های آنوریسم آئورت بلافاصله به پزشک مراجعه کنند ولی بدون اطلاع پزشک، مصرف آنتی‌بیوتیک را متوقف نکنند.

– در صورت بروز نشانه‌های آنوریسم آئورت یا پارگی آن (درد ناگهانی، شدید و مداوم شکم، قفسه سینه یا پشت)، بلافاصله مصرف فلوروکینولون را متوقف کنید

تحقیقات جدید درباره منافع صبحانه و قهوه برای مقابله با دیابتتحقیقات جدید درباره منافع صبحانه و قهوه برای مقابله با دیابت

▫️کسی که بخواهد از ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲ پیشگیری کند نباید بدون خوردن صبحانه سر کار برود. در ضمن “آشامیدن قهوه با صبحانه سالم است”. این‌ها نتایج دو پژوهش درباره دیابت (مرض قند) هستند که به تازگی منتشر شده‌اند.
▫️افرادی که صبحانه نمی‌خورند اغلب در طول روز تغذیه ناسالمی دارند. وقتی گرسنه می‌شوند شیرینی یا غذایی پرکالری می‌خورند. احتمال هم دارد که تمایل بیشتری به مصرف دخانیات داشته باشند.
▫️این‌ها نتایج پژوهشی است که یک تیم تحقیقاتی از مرکز دیابت آلمان در تاریخ نهم نوامبر در مجله تخصصی
“The Journal of Nutrition”
منتشر کرده است.
▫️پژوهشی که “انستیتوی اطلاعات علمی درباره قهوه” انجام داده، می‌گوید که بهترین نوشیدنی برای صبحانه قهوه است. پاسخ این انستیتو چندان غافلگیرکننده نیست، چون به هر حال شش شرکت اروپایی فعال در صنعت قهوه از این انستیتو حمایت مالی می‌کنند. اما گفته می‌شود که این انستیتو به طور مستقل و علمی با دانشگاه‌ها همکاری می‌کند.
▫️در گزارشی که در آغاز ماه اکتبر در نشست انجمن تحقیقات دیابت اروپا عرضه شده، آمده است که قهوه تا ۲۵ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد.
– ماتیاس مارل‌استروم، استاد پزشکی و داروسازی در انستیتوی کارولینسکا در استکهلم، برای تهیه این گزارش ۳۰ پژوهش را بررسی کرده که اطلاعات مربوط به یک میلیون و ۱۸۵ هزار و ۲۱۰ نفر را در بر می‌گیرند.

https://p.dw.com/p/38Laf