قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي مزایای سلامتی ذرت

مزایای سلامتی ذرت

▫️ذرت یکی از غلات مفید است که کالری، کربوهیدرات، فیبر و پروتئین فراوان و ویتامین و مواد معدنی متوسطی دارد.
– ذرت حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام کاروتنوئید است که با مبارزه با رادیکال های مضر آزاد بدن، در کند کردن روند پیری و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری های مزمن نقش دارد.
▫️فیبر موجود در آن نیز می تواند به هضم غذا کمک کرده و خطر ابتلا به یبوست را کاهش دهد.
▫️براساس برخی مطالعات، مصرف فیبرهای غذایی، خطر بیماری های قلبی عروقی، عفونی و تنفسی را کاهش می دهد. از طرف دیگر، ذرت گلوتن نداشته و بنابراین، افراد مبتلا به سلیاک، به راحتی می توانند از آن استفاده کنند.
▫️روغن ذرت نیز یکی از روغن های مفید است که حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع مانند لینولئیک اسید بوده و ویتامین E، یوبی‌کینون (Q10) و فیتواسترول‌های بالائی دارد.
▫️این روغن همچنین برای کاهش کلسترول خون مفید است. علاوه بر آن، اگرچه محتوای فیبر ذرت پایین است اما می تواند نیازهای پروتئینی افراد گیاه خوار را تا حد زیادی برطرف کند.
▫️همچنین، مطالعات نشان داده اند که ذرت در پیشگیری از سلامت چشم و کیست های گوارشی نقش دارد.
– مصرف این ماده غذائی به صورت پخته یا خام تفاوتی نداشته و می تواند همراه با سالاد، سوپ و … مصرف شود. از نظر حفظ خواص تغذیه ای، می توان ذرت خام را به مدت ۵ روز و ذرت پخته را به مدت ۶ ماه در فریزر نگهداری کرد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

توصیه های لازمه در مصرف داروی وارفارین(کومادین)توصیه های لازمه در مصرف داروی وارفارین(کومادین)

اهم تداخلات غذایی:
-مصرف فیبرهای گیاهی و غذاهای حجیم همراه با قرص خوراکی وارفارین، موجب کاهش سرعت و بعضا مقدار جذب این دارو می‏گردد. به طور کلی مصرف وارفارین با معده خالی به همراه آب فراوان مناسب‏تر است.
-مکانیسم اثر وارفارین از طریق اثر بر مسیر ویتامین K می‏باشد، لذا مصرف مقادیر بالای غذاهای حاوی این ویتامین موجب کمتر شدن اثر این دارو میشود. این غذاها عموما شامل گیاهان خام یا پخته همچون اسفناج، کرفس، بروکلی، خیار با پوست و یا خورش قرمه سبزی و در مقادیر کمتر، سبزی خوردن، کاهو و مارچوبه همچنین جگر می‏شود. لازم به ذکر است که مصرف یک وعده از این غذاها در اثر دارو چندان قابل ملاحظه نیست، ولی مثلا مصرف ۳-۴ وعده در هفته از این مواد باعث تغییرات محسوس در اثرات دارو می‏شود.
-روغنهای گیاهی مخصوصا آفتابگردان، سویا و کانولا منابع غنی ویتامین K هستند. حتی‏الامکان از مصرف اجتناب شود.
-زنجبیل، زردچوبه، پیاز و سیر با توجه به اثر ضد انعقادی در خون، موجب افزایش احتمال خونریزی در اثر وارفارین می‏شوند. در مصرف این مواد با وارفارین بسیار احتیاط شود.
-چای سبز اثر وارفارین را خنثی میکند و جزو موارد منع مصرف است.
-سویا باعث کم شدن اثر وارفارین و بالارفتن اثر لخته شدن خون می‏شود. احتیاط فراوان مصرف.
-مصرف گریپ فروت در مقادیر زیاد یا به صورت مداوم، به دلیل مهار آنزیمهای کبدی باعث افزایش اثر وارفارین و احتمال خونریزی می‏شود.
-دارو های زیر سوخت و ساز کبدی وارفارین را کم میکنند:
کلرامفنیکل، آمیو دارون، لوستاتین، سایمتدین، فنیل بوتازون، کینیدین، کوتریموکسازول.
توصیه ها:
-در طی درمان با این دارو شیردهی باید قطع گردد و در حاملگی ممنوعیت مصرف دارد.
-خونریزی از لثه و رحم و مدفوع و ادرار و کبودی های بدن و اسهال و تب و کهیر حتما به بزشک معالج گزارش گردد.
-درفشارخون های متوسط و شدید و بیماریهای خونریزی دهنده ممنوعیت مصرف دارد.
-قرص ها در ظرف در بسته نگهداری گردد.
-سعی کنید از تمامی تزریق های عضلانی با هماهنگی پزشک معالج اجتناب نمائید احتمال خونریزی و کبودی محل تزریق وجود دارد.
-از انجام فعالیت های خطرناک : فوتبال و کوه نوردی و …. پرهیز نمائید.
-کارت شناسایی که در آن مصرف وارفارین ذکر شده است را همیشه به همراه داشته باشید.
-به جراحان و دندان پزشکان و کادر درمان در هنگام مراجعه مصرف وارفارین را یاداور شوید.
-درموعد تعیین شده توسط پزشک آزمایشات لازمه را حتما انجام دهید اهم آزمایشات عبارتند از: ALT .  AST . PT . PTT . INR
-شما میتوانید آزمایشات خود را در چنین جدولی ثبت و نگهداری کرده و در هنگام مراجعه به پزشک ارائه  نمائید تا میزان دقیق مصرف دارو را مشخص نمایند :
تاریخ:
وPT:
وPTT:
وINR:
میزان مصرف وارفارین:
توضیحات:

ارتباط نمک مصرفی با نارسایی قلبیارتباط نمک مصرفی با نارسایی قلبی

مدت‌ها است که مصرف زیاد نمک در رژیم
غذایی به عنوان عاملی برای ابتلا به فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی و همچنین افزایش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی مطرح است؛ اما تعیین مقدار ایده‌آل مصرف نمک در رژیم غذایی بحث انگیز بوده زیرا برخی تحقیقات نشان داده‌اند که خطر بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و حملات قلبی در افراد سالمی که نمک بسیار کمی مصرف کرده‌اند.
در این مطالعه ارتباط بین میزان نمک دریافتی و نارسایی عملکرد قلب در حدود ۳۰۰۰ فرد بزرگسال مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد که مصرف روزانه بیش از ۳/۷ گرم سدیم، معادل دو قاشق چای‌خوری نمک، با آسیب ساختار قلب و اختلال عملکردی آن همراه است.
بنابراین توصیه می‌شود به منظور حفظ سلامت قلب، مصرف نمک روزانه به کمتر از ۲ قاشق چای‌خوری محدود شده و به میزان نمک موجود در غذاها توجه شود.