قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي تازه‌ترین دستورالعمل درمان کلسترول بالا

تازه‌ترین دستورالعمل درمان کلسترول بالا

▫️رووس نسخه ۲۰۱۸ این دستورالعمل که از سوی انجمن قلب (AHA) و کالج کاردیولوژی آمریکا (ACC) همراه با چندین گروه دیگر در نشست سالانه این انجمن و نیز شماره نوامبر مجله Circulation منتشر شده و مهم‌ترین تفاوت‌های آن با نسخه پیشین (۲۰۱۳) به‌شرح زیر است:
– تاکید اصلی این دستورالعمل بر لزوم مشاوره با بیماران، ارایه اطلاعات لازم و کمک به آنان برای تصمیم‌گیری در زمینه انتخاب بهترین گزینه درمان است. اصلاح شیوه زندگی، همچنان اساس درمان #کلسترول بالاست.
– ناشتا بودن برای آزمایش #چربی_خون لازم نیست.
– ارزیابی خطر قلبی‌عروقی، یک محاسبه ساده نیست و فرمول واحدی ندارد. علاوه بر عوامل خطرساز مرسوم مانند سیگار و فشار خون، ارزیابی خطر در هر بیمار باید به‌طور شخصی انجام شود و مواردی مانند سابقه خانوادگی بیماری قلبی-‌عروقی آترواسکلروتیک (ASCVD) زودرس، LDL پیوسته ‌بالا (≥۱۶۰ )، بیماری کلیوی مزمن و سابقه پره‌اکلامپسی مورد توجه قرار گیرد.
– در مجموع، ارزیابی خطر شامل سه مرحله برآورد اولیه خطر وقایع قلبی-‌عروقی آترواسکلروتیک، شخصی‌سازی خطر (risk personalization) و در نهایت طبقه‌بندی مجدد است. یکی از ویژگی‌های اصلی دستورالعمل جدید، توجه به شخصی‌سازی خطر است. به‌عنوان مثال، میزان خطر در افراد طبقات اجتماعی-اقتصادی بالا که معمولاً مراجعات پزشکی بیشتری دارند، بیش از میزان واقعی تخمین زده می‌شود. در مقابل، برآورد میزان خطر در افراد طبقات اجتماعی-اقتصادی پایین و نیز مبتلایان به وضعیت‌های التهابی مزمن مانند اچ‌آی‌وی یا بیماری‌های روماتولوژیک کمتر از میزان واقعی است.
– در افرادی که سابقه وقایع قلبی-‌عروقی آترواسکلروتیک متعدد (یا یک واقعه قلبی‌-عروقی آترواسکلروتیک همراه با عوامل خطرساز متعدد) و با وجود درمان حداکثر استاتین، LDL ≥۷۰ دارند، می‌توان ازتیمایب (ezetimibe) را به درمان افزود. اگر LDL همچنان بالا بماند، می‌توان یک مهارکننده PCSK9 (مثل  evolocumab یا alirocumab) به درمان افزود. داده‌ها در زمینه هزینه-اثربخشی این داروها محدود است.
– افزودن ازتیمایب (و سپس یک مهارکننده PCSK9) همچنین در برخی بیماران مبتلا به #هیپرکلسترولمی اولیه شدید توصیه می‌شود.
– این دستورالعمل شامل توصیه‌هایی در زمینه موارد ضرورت و فایده اندازه‌گیری کلسیم شریان کرونری به‌عنوان یکی از ابزارهای ارزیابی خطر وقایع قلبی‌-عروقی آترواسکلروتیک است. همچنین به اهمیت دو آنالیت آزمایشگاهی آپولیپوپروتئین ب (apo B) و LPa نیز توجه شده است. به‌عنوان مثال، در افرادی که در گروه خطر متوسط قرار می‌گیرند، اگر کلسیم شریان کرونری صفر باشد، این افراد در طبقه‌بندی مجدد در گروه کم‌خطر قرار می‌گیرند و درمان استاتین توصیه نمی‌شود. همچنین CAC score > 100 یا apo B > 130 و LP(a) > 50 در مردان باعث بالاتر رفتن آنان در طبقه‌بندی می‌شود.

https://www.ahajournals.org/doi/pdf/10.1161/CIR.0000000000000624

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

افزایش پلاکت به عنوان نشانگر بالقوه سرطانافزایش پلاکت به عنوان نشانگر بالقوه سرطان

پلاکت یکی از نشانگرهای شناخته شده فاز حاد (Acute phase reactant) است.

یک مطالعه از شماره ماه می British Journal of General Practice نشان می‌دهد ۱۱% مردان و ۶% زنانی که تعداد پلاکت بالا دارند در یک سال آینده دچار سرطان خواهند شد. میزان وقوع سرطان پس از دو سال به سطح پایه (۴% در مردان و ۲% در زنان) بازمی‌گردد. اگر آزمایش دوم پس از ۶ ماه نشان‌دهنده تداوم پلاکت بالا باشد، خطر سرطان در مردان به ۱۸% و در زنان به ۱۰% می‌رسد.

شایع‌ترین سرطان در افرادی که پلاکت بالا دارند، سرطان ریه و کولورکتال است. تقریباً یک‌ سوم مبتلایان به سرطان ریه یا کولورکتال، پیش از تشخیص سرطان، هیچ علامت دیگری به‌جز ترومبوسیتوز (پلاکت بیش از ۴۰۰ هزار در میکرولیتر) نداشته‌اند.

تعداد پلاکت به‌ عنوان یک نشانگر بالقوه سرطان، می‌تواند به تشخیص زودرس در این گروه از بیماران کمک کند.

چگونگی تشخیص دیابتچگونگی تشخیص دیابت

به تازگی سعی کردیم در اینجا درباره بیماری دیابت، علل ابتلا به آن و روش‌های درمان و کنترل بیماری دیابت صحبت کنیم، که در این ویدیو به توضیح چگونگی تشخیص آن برای شما عزیزان پرداخته‌ایم.

لینک به پست اینستاگرامی

گره خوردن با خاطرات کودکیگره خوردن با خاطرات کودکی

در حال نوشتن پرونده بیمار قبلی بودم که دیدم سر و صدا از اتاق آنژیوگرافی میاد. رفتم اونجا دیدم بیماری مشغول سر و کله زدن با پرسنل هست که من نمیخوام آنژیو بشم. یک آقایی با سن بالای ۴۰ سال دیابتیک و فشار خون بالا؛ که به تازگی سکته قلبی کرده بود. میرم بالای سرش و میگم:

من دکتر مصطفی بیات هستم و شروع به صحبت میکنم که شما باید آنژیو شوید.

ناگهان مرا نگاه میکند و میگوید:

مصطفی تویی؟ منم حمید.

یادته در مدرسه راهنمایی توحید در اراک چکار می کردیم؟ بعد از ظهرها تیله بازی، فوتبال و هفت سنگ و بعد می رفتیم با سر و صورت خاکی در منزل و مادرهایمان با روی خوش و خندان برایمان شربت درست می کردند.

در کوچه های کودکی در حال دویدن هستم که صدایی مرا از دوران کودکی خارج می کند. صدای پرستارمونه که میگه آقای دکتر مریض رو بخوابونیم؟

نیم ساعت بعد بیمار در اتاق آنژیو بود و رگش با استنت باز شده بود.

بعد از چند روز پسرش با صدایی کودکانه گفت:  عمو جون ممنون که بابام رو خوب کردی.

اونجا بود که فکر کردم علیرغم همه سختی های این رشته بهترین شغل دنیا رو دارم.
از خداوند ممنونم بخاطر انتخاب من برای کمک به مردم.

دکتر مصطفی بیات –  ۲۰ مرداد ۹۷