قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي داروهای لاغری ممکن است به پیشگیری و درمان دیابت کمک کنند!

داروهای لاغری ممکن است به پیشگیری و درمان دیابت کمک کنند!

▫️نتایج یک آزمایش بالینی اخیر که در ژورنال
The Lancet
منتشر شده است، نشان میدهد که داروهای کاهش وزن ممکن است در پیشگیری و درمان دیابت موثر واقع شوند.
▫️به گفته‌ی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها (CDC) بیش از ۳۰ میلیون نفر یا ۹ درصد از جمعیت ایالات متحده دچار دیابت هستند.
– به طور کلی، اکنون بیش از ۱۰۰ میلیون بزرگسال یا یک سوم از کل بزرگسالان دیابت یا پیش دیابت دارند.
– از گزینه‌های درمانی موجود برای این بیماری می‌توان به داروهای خوراکی مانند متفورمین، انواع مختلف انسولین و جراحی‌های کاهش وزن اشاره کرد.
▫️داروی کاهش دهنده وزن به نام لورکاسین (lorcaserin) در یک کارآزمایی بالینی که توسط محققان بیمارستان
Brigham و BWH
در بوستون انجام شد، شواهدی از کاهش عوارض بیماری دیابت را نشان داد.
▪️آزمایش‌ها نشان داد که:
– لورکاسین به میزان ۱۹ درصد خطر ابتلا به دیابت را در افراد مبتلا به پیش دیابت کاهش می‌دهد.
– ۲ درصد از افراد مبتلا به پیش دیابت که لورکاسین را مصرف می‌کردند در مقایسه با ۷.۶ درصد گروه دارونما بازگشت سطح قند خون به حالت عادی را داشتند.
– همچنین، ۷.۱ درصد از افرادی که دیابت داشتند و دارو مصرف کرده بودند در مقایسه با ۶ درصد از بیماران که دارونما را مصرف کردند در میزان هیپرگلیسمی خود بهبودی چشمگیری داشتند.
– این دارو همچنین ۲۱ درصد خطر عوارض دیابت مانند میکروآلبومینوری، رتینوپاتی دیابتی و نوروپاتی دیابتی را کاهش داد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

راه اندازی کانال “قلب و زندگی” در آپاراتراه اندازی کانال “قلب و زندگی” در آپارات

کانال دکتر مصطفی بیات

متخصص بیماری‌های داخلی
فوق تخصص قلب و عروق
فلوشیپ انترونشن

در پلتفرم آپارت راه اندازی شد

لینک آدرس کانال

اولین پست منتشره در کانال تحت عنوان

آنژین عروق ریز

در این لینک در دسترس علاقمندان میباشد.

 

روغن پالمروغن پالم

▫️روغن پالم از میوه درخت پالم که نوعی خرما است و در مناطق حاره که در فاصله ۱۰ درجه خط استوا قرار دارند به عمل می آید و از گیاهان بومی آفریقا شمرده می شود.
– گونه آفریقایی آن در غرب آفریقا، بین آنگولا و گامبیا و گونه آمریکایی‌اش در نواحی گرمسیر آمریکای جنوبی و مرکزی یافت می‌شود.
– این گیاه اولین بار در کشورهایی مانند آنگولا و توگو کشت شد و از سال ۱۸۴۸ میلادی کشت آن در کشورهایی مانند مالزی، اندونزی و فیلیپین آغاز شد.
▫️نخل روغنی برای اولین بار در مالزی به عنوان یک گیاه زینتی کاشته شد و هم‌اکنون کاشت آن سنگ ‌بنای بخش کشاورزی این کشور را تشکیل می‌دهد و ۳/۳ میلیون هکتار را زیر کشت خود دارد.
– میوه این درخت به شکل آلو بوده و از دو بخش گوشتی میوه و هسته تشکیل شده که ۴۹ درصد میوه را روغن پالم و ۵۰ درصد از هسته را روغن هسته پالم (Palm kernel Oil) تشکیل می دهد به طوری که این دو روغن از ترکیبی کاملاُ متفاوت برخوردارند.
– هر دو روغن به صورت فیزیکی و نه از طریق حلال های شیمیایی استحصال می شوند.
– روغن پالم از اسیدهای پالمیتیک و اولئیک تشکیل شده و میزان اشباع آن ۵۰ درصد است حال آنکه روغن هسته پالم (پالم کرنل) از اسید لوریک تشکیل شده و میزان اشباع آن بیش از ۸۰ درصد است.
– تولید روغن هسته پالم همراه تولید روغن پالم بوده و مقدار ۱۳-۱۰ تن روغن هسته پالم به ازای هر ۱۰۰ تن روغن پالم تولید می شود. هسته خشک پالم در حدود ۵۳-۴۴ درصد روغن داشته و این روغن شبیه به روغن نارگیل است. بیشترین مصرف روغن هسته پالم در محصولات غذایی نظیر مارگارین و کره قنادی و همچنین در صابون سازی است.
– پالم به دلیل مقاوم بودن در برابر حرارت برای تولید روغن های جامد خوراکی استفاده می شود. این روغن دارای بیشترین میزان اسید چرب اشباع در حدود ۵۰ درصد است.
– امروزه روغن پالم دومین روغن نباتی جهان از نظر تولید به شمار می آید و بالاترین میزان صادرات را در میان روغن های نباتی خوراکی به خود اختصاص داده است. مالزی تولیدکننده و صادر کننده تراز اول روغن پالم در جهان به شمار می رود.
▪️هر گرم روغن پالم ۹ کیلوکالری انرژی تولید می‌کند. از سوی دیگر روغن‌ها منبعی سرشار از ویتامین‌های A,D,E به شمار می‌آیند.
– روغن پالم قرمز که به مقدار کمی فرآوری شده حاوی توکرفرول و توکوتری انول های طبیعی (ویتامین E) و کاروتنوئیدها می باشد که علت رنگ قرمز روغن است.
▫️روغن خام پالم منبعی سرشار از پیش ویتامین A به شکل انواع کاروتنوئید به میزان ۵۰۰ تا ۷۰۰ بخش در میلیون است.
– روغن پالم قرمز حاوی مقداری زیادی آلفا و بتا کاروتن می باشد که حدود ۹۰ درصد کل محتوای کاروتنوئید آن است.
– آلفا کاروتن دارای اثرات ضدسرطان قوی بوده و به طور کلی کاروتنوئیدها فعالیت پیش سازی ویتامین A را دارند.
– در بدن کاروتنوئیدها به ویژه بتا کاروتن می تواند به ویتامین A تبدیل شود و از این رو عملکرد سیستم ایمنی را افزایش داده و از کمبود ویتامین A در بدن جلوگیری می کند.
▫️روغن پالم سرشار از ویتامین E بوده و حاوی هر دو نوع توکوفرول و توکوتری انول به میزان ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ بخش در میلیون است. ویتامین E یکی دیگر از ترکیبات آنتی اکسیدانی مهم در ترکیب روغن پالم است که می توان به کاهش LDL و تری گلیسیرید کمک کرده و سطح کلسترول HDL (کلسترول خوب) را افزایش دهد و خطر حمله قلبی را کاهش  و عملکرد ایمنی و مبارزه با سرطان افزایش می دهد.
▫️روغن پالم مثل همه چربی ها از اسیدهای چرب و گلیسرول تشکیل شده اما برخلاف تمام چربی ها، اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارد که در دمای اتاق جامد هستند.
▫️یک سوم روغن مصرفی دنیا پالم است اما در ایران در چند سال گذشته یک دوم روغن مصرفی کشور را پالم تشکیل داده است.
▫️روغن پالم شبیه روغن جامد است و مصرف آن در هیچ جای دنیا ممنوع نیست اما از نظر تغذیه ای توصیه می شود آن را مصرف نکنند، هرچند که این روغن به دلیل بالا بودن پایداری حرارتی در روغن های سرخ کردنی مورد استفاده قرار می گیرد و لذا توصیه این است که مردم روغن پالم و سرخ کردنی را کمتر مصرف کنند.

شیوع «آنفلوآنزای معده» در فصل بهارشیوع «آنفلوآنزای معده» در فصل بهار

▫️برخی بیماری‌ها مانند آنفلوآنزای معده با گرم‌شدن هوا شیوع بیشتری پیدا می‌کند و افراد مستعد را در معرض خطر قرار می‌دهد.
▫️به گزارش روز شنبه پایگاه خبری کلینیک مایو، آنفلوآنزای معده یا گاستروانتریت ویروسی، به التهاب و عفونت روده و معده گفته می‌شود و برخلاف نامش هیچ ارتباطی با آنفلوآنزا ندارد.
– این عارضه بر اثر ویروس‌های مختلفی از جمله نورو ویروس، روتاویروس و آدنوویروس ایجاد می‌شود.
– تماس با فرد آلوده و مصرف آب و غذای آلوده مهمترین عامل انتقال این ویروس است.
– استفاده از ظروف و فضاهای مشترک مانند استخر و غذای بیرون از منزل نیز از دیگر راه های انتقال هستند.
– احساس درد در ناحیه شکم (روده و معده)، باد گلو، نفخ، اسهال، مدفوع سبزرنگ، سوء هاضمه، حالت تهوع، استفراغ، کاهش آب بدن، لرز، خشکی دهان، انسداد معده، احساس تشنگی بیش از حد، خشکی دهان، تب، ضعف، کاهش اشتها، تعریق، سردرد، کاهش ادرار و کاهش وزن از مهمترین علایم این بیماری هستند.
▫️معمولا هیچ درمان پزشکی برای این عارضه وجود ندارد و بیمار پس از حدود ۱۰ روز بهبود می‌یابد. ولی چند روش برای تسریع در بهبود بیماری وجود دارد که شامل شستن مرتب دست، شستن ظروف و سطوحی است که با گوشت نپخته در تماس بوده، ضدعفونی کردن سطوح، اجتناب از مصرف آب آلوده، طبخ مواد در مدت زمان بیشتر، نوشیدن مایعات به ویژه آب، مصرف سوپ و غذاهای سبک می‌شود.