قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي استاتین ها ممکن است خطر ابتلا به سرطان را از طریق مکانیسم های جدا از کلسترول کاهش دهند!

استاتین ها ممکن است خطر ابتلا به سرطان را از طریق مکانیسم های جدا از کلسترول کاهش دهند!

▫️مطالعه ای جدید در eLife (http://dx.doi.org/10.7554/eLife.57191) منتشر شده است ، می گوید داروهای کاهش دهنده کلسترول به نام استاتین ها ممکن است خطر سرطان را از طریق مسیری غیر مرتبط با کلسترول در انسان کاهش دهند.
▫️آزمایشات بالینی قبلاً شواهد قانع کننده ای را نشان داده است که استاتین ها خطر حملات قلبی و سایر بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد.
بیشتر بخوانید (https://t.me/MedicalNewsToday/1457) …

@SciJournals

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

رگورژیتاسیونرگورژیتاسیون

عارضه رگورژیتاسیون دریچه های قلبی با فن فلورامین در چاقی در ۲۳٪؜ مصرف کنندگان دارو مشاهده می شود.

در این وضعیت دریچه بخوبی بسته نمی شود و با انقباض بطن، خون به داخل دهلیز پس می زند.

شب‌ زنده‌داران زودتر می‌میرند!شب‌ زنده‌داران زودتر می‌میرند!

▫️تحقیقات جدید دانشمندان عصب‌شناس حاکی از آن است که شب زنده‌داری مرگ زودرس افراد را به همراه دارد.
– کریستین کونتسین، دانشیار علوم اعصاب دانشگاه نورت‌وسترن شیکاگو در مطالعات جدید خود نشان داده است که خطر مرگ در افرادی که عادت دارند شبها بیدار بمانند در طی شش سال و نیم حدود ۱۰٪ افزایش می‌یابد.
– این تحقیق که بر روی حدود نیم میلیون نفر صورت گرفته نشان می‌دهد که نداشتن خواب شبانه سبب می‌شود تا نظم سیستم فیزیولوژیک بدن افراد بر هم بخورد. شب زنده‌داری همچنین سبب می‌شود تا افراد در ساعات نامناسبی غذا بخورند.
– کریستین کونتسین در این باره به خبرنگاران گفت: «شب بیداری سبب تغییر در عادات غذایی می‌شود. غذا خوردن در ساعات نامناسب سبب می‌گردد تا بدن نتواند قند خون را به درستی تنظیم کند و این مساله با دیابت و بیماری‌های قلبی در ارتباط است.»
– وی به افرادی که عادت دارند شبها را بیدار بمانند توصیه کرده است که تلاش کنند هرشب کمی زودتر به رختخواب بروند تا عادت شب زنده‌داری را به تدریج ترک کنند.

نقش پروبیوتیک ها در سندرم روده تحریک پذیر (IBS*)نقش پروبیوتیک ها در سندرم روده تحریک پذیر (IBS*)

🔻پروبیوتیک ها (probiotics) میکروارگانیسمهایی با ویژگی های سودمند برای میزبان هستند.

🔻بسیاری از محصولات پروبیوتیک تجاری موجود از منابع غذایی بویژه لبنیات بدست آمده اند. اگرچه پروبیوتیک موجود در مواد غذایی حساسیت بالایی به اسید معده دارند و اثرگذاری ازین طریق مورد سوال است.

🔻پره بیوتیک ها (prebiotics) موادغذایی غیرقابل هضمی هستند که به طور اختصاصی روی رشد و فعالیت یک یا چند میکروارگانیسم فلور نرمال تاثیر می گذارند.

🔻سین بایوتیک (synbiotics) به ترکیبی ازین دو عامل گفته می شود.

🔻مطالعات ابتدایی بر روی سویه های پروبیوتیک مشخص ( تنها یا بصورت ترکیبی) درسندرم روده تحریک پذیر (IBS) و سایر بیماریهای سیستم گوارش (IBD، اسهال ناشی از آنتی بیوتیک، کولیت ناشی از توکسین کلستریدیوم دیفیسیل، اسهال عفونی ، انسفالوپاتی کبدی ، آلرژی) موثر بوده اند.

🔻نکته مهم: پروبیوتیک ها از نظر ظرفیت مقاومت در برابر اسید معده و صفرا، قابلیت کلونیزاسیون در بخش انتهایی روده و تاثیر در ترشح سایتوکاینها متفاوتند و بنابراین نمیتوان نتایج حاصل از تجویز یک مکمل پروبیوتیکی (محصولی ترکیبی از میکروارگانیسم ها یا یک نوع سویه، دوز مصرفی و طول دوره درمان) را به کل پروبیوتیک ها تعمیم داد.

🔻مطالعات متعدد در زمینه اثربخشی پروبیوتیکها در IBS، از نظر متدولوژی و مدت درمان محدودیت دارند و شواهد کافی برای اثرگذاری قطعی در نتیجه تجویز پروبیوتیک ارائه نمی کنند.

🔻به نظر میرسد، بیمار مبتلا به IBS با شکایت اسهال، با جایگزنی فلور از دست رفته متعاقب اسهال، سود بیشتری ازین درمان می برد.

🔻سویه هایی که شواهدی از تاثیرگذاری در IBS داشته اند:
✅✅باسیلوس اینفانتیس، که مطالعات قوی تری در موردش وجود دارد ولی دوز-پاسخ مشخصی از مطالعات بدست نیامده است.
✅لاکتوباسیلوس سالیواریس، که در مطالعات نسبت سطح سرمی اینترلوکین ۱۰ به ۱۲ و شرایط پیش التهابی را کاهش داده است.
✅لاکتوباسیلوس پلانتاروم، که سبب تثبیت شرایط بیماری شده و اثر تجویز یکماهه آن، تا یکسال مشاهده شد.

🔻اگرچه این لیست رو به گسترش است و حتی گونه هایی با مهندسی ژنتیکی در حال اضافه شدن هستند که میتوانند موادی با خاصیت تعدیل کنندگی سیتم ایمنی آزاد کنند.

🔻در حال حاضر ترجیح بر آن است که در درمان با رژیم پروبیوتیک، به جای استفاده از ترکیب میکروارگانیسمهای مختلف ، تنها فلور خاصی که تحت تاثیر قرار گرفته جایگزین شود، زیرا مطالعاتی که از فرآورده های ترکیبی استفاده کرده بودند تاثیر مضاعفی ندیدند.

🔻پره بیوتیک ها: فیبر و از دسته کربوهیدراتهای غیرقابل هضم هستند
ولی میتوانند اسید چرب، ترکیبات فنولی و فیتوشیمیایی نیز باشند. ترکیباتی که بیشتر استفاده می شوند اولیگوساکاریدهای تخمیر پذیر اینولین، فروکتواولیگوساکارید (FOS)، گالاکتواولیگوساکارید (GOS) و لاکتولوز هستند.

🔻اگرچه در یک مطالعه استفاده از سین بیوتیک با اجزای مشخص نسبت به استفاده از پروبیوتیک سبب بهبود نسبی IBS شده است، شواهد کافی از اثرگذاری قطعی وجود ندارد.
*Irritable bowel syndrome

✏️UpToDate, 2018

✍🏼دکتر زهره لبّانی مطلق
دستیاران تخصصی فارماکوتراپی (داروسازی بالینی) دانشگاه علوم پزشکی تهران