قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي نتایج تحقیق تازه؛ دانشمندان سن اوج کارایی مغز را کشف کردند!

نتایج تحقیق تازه؛ دانشمندان سن اوج کارایی مغز را کشف کردند!

▫️تیمی مرکب از سه موسسه دانشگاهی در اروپا طی تحقیقی سن اوج کارآیی مغز را دریافته‌اند. بنابر نتایج این پژوهش (https://bit.ly/3obGpgA)، توانایی‌‌های رفتاری مغز انسان در ۳۵ سالگی به اوج خود می‌رسد و سپس از سن ۴۵ سالگی افت می‌کند.

▫️دانشمندان از سه موسسه پلی‌تکنیک پاریس، دانشگاه اراسموس روتردام و دانشگاه ماکسیمیلانس مونیخ در این تحقیق برای دریافتن سن بهینه مغز عملکرد ۲۴ هزار شطرنج‌باز حرفه‌ای را در ۱۲۵ سال (از ۱۸۹۰ تا ۲۰۱۴) مورد بررسی قرار دادند.

@SciJournals

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

نتایج آنالیز ۱۴۱ مطالعه کوهورت در مورد پیامدهای تعداد کم سیگارنتایج آنالیز ۱۴۱ مطالعه کوهورت در مورد پیامدهای تعداد کم سیگار

🔻کشیدن فقط  یک  نخ سیگار در روز، بیشتر از آنچه قبلا انتظار میرفت، منجر به بروز استروک (سکته مغزی) و بیماری های قلبی عروقی (*CHD) می شود.

🔻در این متاآنالیز نشان داده شد که در خانمهایی که روزانه یک عدد سیگار می کشیدند، ۱۱۹٪ خطر ابتلا به CHD و ۴۶٪ خطر ابتلا به سکته مغزی و در مردانی که روزانه یک عدد سیگار می کشیدند، ۷۴٪ خطر ابتلا به CHD و ۳۰٪ خطر سکته مغزی افزایش یافت.

🔻نکته جالب نتیجه این تحقیق این بود که ریسک  بروز این دو پیامد در افراد با مصرف روزانه ۲۰سیگار تنها دوبرابر افراد با مصرف روزانه یک نخ سیگار،  بود.

✍️🏼دکتر رضا گنجی
استادیار گروه فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز

توصیه های لازمه در مصرف داروی وارفارین(کومادین)توصیه های لازمه در مصرف داروی وارفارین(کومادین)

اهم تداخلات غذایی:
-مصرف فیبرهای گیاهی و غذاهای حجیم همراه با قرص خوراکی وارفارین، موجب کاهش سرعت و بعضا مقدار جذب این دارو می‏گردد. به طور کلی مصرف وارفارین با معده خالی به همراه آب فراوان مناسب‏تر است.
-مکانیسم اثر وارفارین از طریق اثر بر مسیر ویتامین K می‏باشد، لذا مصرف مقادیر بالای غذاهای حاوی این ویتامین موجب کمتر شدن اثر این دارو میشود. این غذاها عموما شامل گیاهان خام یا پخته همچون اسفناج، کرفس، بروکلی، خیار با پوست و یا خورش قرمه سبزی و در مقادیر کمتر، سبزی خوردن، کاهو و مارچوبه همچنین جگر می‏شود. لازم به ذکر است که مصرف یک وعده از این غذاها در اثر دارو چندان قابل ملاحظه نیست، ولی مثلا مصرف ۳-۴ وعده در هفته از این مواد باعث تغییرات محسوس در اثرات دارو می‏شود.
-روغنهای گیاهی مخصوصا آفتابگردان، سویا و کانولا منابع غنی ویتامین K هستند. حتی‏الامکان از مصرف اجتناب شود.
-زنجبیل، زردچوبه، پیاز و سیر با توجه به اثر ضد انعقادی در خون، موجب افزایش احتمال خونریزی در اثر وارفارین می‏شوند. در مصرف این مواد با وارفارین بسیار احتیاط شود.
-چای سبز اثر وارفارین را خنثی میکند و جزو موارد منع مصرف است.
-سویا باعث کم شدن اثر وارفارین و بالارفتن اثر لخته شدن خون می‏شود. احتیاط فراوان مصرف.
-مصرف گریپ فروت در مقادیر زیاد یا به صورت مداوم، به دلیل مهار آنزیمهای کبدی باعث افزایش اثر وارفارین و احتمال خونریزی می‏شود.
-دارو های زیر سوخت و ساز کبدی وارفارین را کم میکنند:
کلرامفنیکل، آمیو دارون، لوستاتین، سایمتدین، فنیل بوتازون، کینیدین، کوتریموکسازول.
توصیه ها:
-در طی درمان با این دارو شیردهی باید قطع گردد و در حاملگی ممنوعیت مصرف دارد.
-خونریزی از لثه و رحم و مدفوع و ادرار و کبودی های بدن و اسهال و تب و کهیر حتما به بزشک معالج گزارش گردد.
-درفشارخون های متوسط و شدید و بیماریهای خونریزی دهنده ممنوعیت مصرف دارد.
-قرص ها در ظرف در بسته نگهداری گردد.
-سعی کنید از تمامی تزریق های عضلانی با هماهنگی پزشک معالج اجتناب نمائید احتمال خونریزی و کبودی محل تزریق وجود دارد.
-از انجام فعالیت های خطرناک : فوتبال و کوه نوردی و …. پرهیز نمائید.
-کارت شناسایی که در آن مصرف وارفارین ذکر شده است را همیشه به همراه داشته باشید.
-به جراحان و دندان پزشکان و کادر درمان در هنگام مراجعه مصرف وارفارین را یاداور شوید.
-درموعد تعیین شده توسط پزشک آزمایشات لازمه را حتما انجام دهید اهم آزمایشات عبارتند از: ALT .  AST . PT . PTT . INR
-شما میتوانید آزمایشات خود را در چنین جدولی ثبت و نگهداری کرده و در هنگام مراجعه به پزشک ارائه  نمائید تا میزان دقیق مصرف دارو را مشخص نمایند :
تاریخ:
وPT:
وPTT:
وINR:
میزان مصرف وارفارین:
توضیحات:

نکته های ضروری برای کنترل دیابتنکته های ضروری برای کنترل دیابت

از روش بشقاب سلامت استفاده کنید تا وعده غذایی سالم و خوشمزه ای را برای خود بسازید. این قانون به شما کمک می کند تا وزن و قند خود را کنترل کنید و مصرف غذاهای غیر نشاسته ای خود را افزایش دهید.
بشقاب خود را به دو نیمه تقسیم کنید. یک قسمت آن را با سبزیجات غیر نشاسته ای مثل اسفناج، بروکلی و .. پر کنید. حالا نصف دیگر بشقاب خود را به دو قسمت تقسیم کنید یک قسمت آن را به غذاهای نشاسته ای مثل نان، برنج یا ماکارونی و قسمت دیگر آن را به غذاهای پروتئینی مثل تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ یا ماهی اختصاص دهید. شما می توانید یک لیوان شیر کم چرب و یک واحد میوه را هم در کنار بشقاب غذای خود داشته باشید.