قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي نتایج تحقیق تازه؛ دانشمندان سن اوج کارایی مغز را کشف کردند!

نتایج تحقیق تازه؛ دانشمندان سن اوج کارایی مغز را کشف کردند!

▫️تیمی مرکب از سه موسسه دانشگاهی در اروپا طی تحقیقی سن اوج کارآیی مغز را دریافته‌اند. بنابر نتایج این پژوهش (https://bit.ly/3obGpgA)، توانایی‌‌های رفتاری مغز انسان در ۳۵ سالگی به اوج خود می‌رسد و سپس از سن ۴۵ سالگی افت می‌کند.

▫️دانشمندان از سه موسسه پلی‌تکنیک پاریس، دانشگاه اراسموس روتردام و دانشگاه ماکسیمیلانس مونیخ در این تحقیق برای دریافتن سن بهینه مغز عملکرد ۲۴ هزار شطرنج‌باز حرفه‌ای را در ۱۲۵ سال (از ۱۸۹۰ تا ۲۰۱۴) مورد بررسی قرار دادند.

@SciJournals

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

مت‎آمفتامین یا “شیشه” – آنچه دانستنش نیاز است!مت‎آمفتامین یا “شیشه” – آنچه دانستنش نیاز است!

▫️مت‎آمفتامین یک ماده مخدر محرک روان بسیار اعتیادآور و شبیه به آمفتامین است. مت‎آمفتامین به خاطر اثرات نشئه‎آور آن که شبیه به اثرات کوکائین است مصرف می‎شود.
▫️مت‎آمفتامین میزان طبیعی تولید دوپامین و نوراپی‌نفرین را در مغز افزایش می‌دهد.
– اثرات ناشی از مصرف مت‎آمفتامین بیش از کوکائین ادامه پیدا می‎کند، ارزان‎تر از آن است و تولید آن یا ترکیبات عموماً در دسترس آسان‌تر است.
– نام‌های خیابانی مت‎آمفتامین شامل گچ، کرانک، یخ، کریستال، مت، شیشه، و شتاب است.
▫️آمفتامین که در قرن نوزدهم کشف شد ابتدا به عنوان یک دکونژستانت بینی و تحریک کننده سیستم تنفسی مورد استفاده قرار می‌گرفت.
– در طول جنگ جهانی دوم مت‎آمفتامین – که از نظر ساختار شبیه به آمفتامین است – برای حفظ هشیاری در نیروهای نظامی و تقویت استقامت و خلق و خوی سربازان به کار می‎رفت.
– در همان زمان ویژگی بسیار اعتیادآور مت‎آمفتامین آشکار شد. در سال‌های ۱۹۷۰ میلادی این ماده مخدر به فهرست II جدول‎بندی مواد تحت کنترل اضافه شد. مت‎آمفتامین جز در شرایط تجویز از سوی پزشک برای موارد بسیار معدودی از اختلالات پزشکی ماده‎ای است که تولید و مصرف آن غیر قانونی محسوب می‌شود.
▫️تولید مت‎آمفتامین آسان بوده و ماده مخدر نیرومندی است، بنابراین کماکان به عنوان یک ماده مخدر دارای سوءمصرف جدی باقی می‎ماند. مصرف درازمدت این ماده مخدر با اثرات ویرانگر بر روی مصرف کننده و جامعه همراه است.
مت‎آمفتامین یک پودر کریستالی سفید رنگ، فاقد بو، و تلخ مزه است که به آسانی در آب یا الکل حل می‎شود.
آمفتامین برای درمان برخی اختلالات پزشکی شامل موارد زیر تجویز می‌گردد:
ا• چاقی
اا• ADHD
ااا• نارکولپسی (به صورت فاقد برچسب)
▫️مت‎آمفتامین که ماده مخدری با مواد مشابه است به طور غیر قانونی برای اثرات لذت‎بخش آن مورد استفاده قرار می‎گیرد. کاربرد نادرست آن می‎تواند خطرناک و حتی کشنده باشد.
▫️اثرات لذت‌بخش مت‎آمفتامین هنگامی بروز می‌نماید که بدن مقادیر بسیار بالایی از نوروترانسمیتر دوپامین را آزاد می‎کند. دوپامین یکی از مواد شیمیایی مغز است که در انگیزش، لذت، و عملکرد حرکتی نقش دارد.
– همانند بسیاری از مواد محرک موارد سوء مصرف مت‎آمفتامین در الگوی موسوم به “عیاشی و سقوط” بروز می‌یابد. مصرف کننده سعی می‌کند تا برای حفظ حالت نشئگی پیش از زائل شدن اثرات دوز قبلی مقدار بیشتری از ماده مخدر را مصرف کند.
– این ماده مخدر بر روی بخش‌هایی از مغز عمل می‌کند که در سیستم پاداش دخالت دارند، و این موضوع فرد را به مصرف دوزهای بیشتر آن تشویق و وسوسه می‌کند.

داروهای کاهش فشار خون – بخش دومداروهای کاهش فشار خون – بخش دوم

▪️مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE)

از داروهای کنترل فشار خون مهار کننده های ACE هستند که ذخایر آنژیوتانسین بدن را کاهش میدهند. آنژیوتانسین ماده ای است که باعث میشود رگها باریک شوند.
▫️نتیجه نهایی گشادشدن رگها است که باعث کاهش مقاومت در مقابل جریان خون می‌شود و قلب می‌تواند خون را به شکل موثرتری پمپ کند. نمونه‌های این داروها عبارتند از: انالاپریل ، کاپتوپریل، بنازپریل و لیزینوپریل.
▫️در بیماران #دیابتی مبتلا به فشارخون این گروه ‏دارویی با توجه به اثرات مفید ویژه، قدم اول درمانی می باشد. در ۱۰-۵ درصد بیماران ‏مصرف این داروها منجر به سرفه خشک و آزاردهنده می شود. عارضه نادرولی مهم این ‏داروها واکنشهای شدید آلرژی است که به صورت تنگی نفس شدید همراه علائم ‏گوارشی تظاهر می کند.‏

ارتباط نمک مصرفی با نارسایی قلبیارتباط نمک مصرفی با نارسایی قلبی

مدت‌ها است که مصرف زیاد نمک در رژیم
غذایی به عنوان عاملی برای ابتلا به فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی و همچنین افزایش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی مطرح است؛ اما تعیین مقدار ایده‌آل مصرف نمک در رژیم غذایی بحث انگیز بوده زیرا برخی تحقیقات نشان داده‌اند که خطر بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و حملات قلبی در افراد سالمی که نمک بسیار کمی مصرف کرده‌اند.
در این مطالعه ارتباط بین میزان نمک دریافتی و نارسایی عملکرد قلب در حدود ۳۰۰۰ فرد بزرگسال مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد که مصرف روزانه بیش از ۳/۷ گرم سدیم، معادل دو قاشق چای‌خوری نمک، با آسیب ساختار قلب و اختلال عملکردی آن همراه است.
بنابراین توصیه می‌شود به منظور حفظ سلامت قلب، مصرف نمک روزانه به کمتر از ۲ قاشق چای‌خوری محدود شده و به میزان نمک موجود در غذاها توجه شود.