قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي قلیان عملکرد عروق خونی را مختل می کند!

قلیان عملکرد عروق خونی را مختل می کند!

▫️نتایج مطالعات جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس تاییید می کند که قلیان مانند سیگار عملکرد عروق خونی را مختل می کند و به هیچ عنوان جایگزین سالمی برای سیگار نیست.
▫️مطالعات اخیر محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می دهد که قلیان علاوه بر اینکه تمام مواد سمی حاصل از تنباکو و نیکوتین را وارد بدن می کند، فرد را در معرض مونو اکسید کربن حاصل از احتراق زغال چوب نیز قرار می دهد.
▫️در این مطالعه محققان داوطلبان را قبل و بعد از مصرف قلیان مورد بررسی دقیق قرار دادند و سطح نیکوتین موجود در خون، مونواکسیدکربن استشمام شده و انقباض عروق خونی را اندازه گیری کردند، علاوه بر این موارد عملکرد لایه درونی عروق خونی نیز مورد توجه قرار گفت. همزمان تمام این موارد در داوطلبان دیگری هم که سیگار کشیده بودند اندازه گیری شد.
▫️نتایج نشان داد سطح نیکوتین خون هر دو گروه مشابه است، در حالی که میزان مونواکسیدکربن گروهی که قلیان کشیدند ۹ تا ۱۰ برابر بیشتر است. از طرفی ادامه مطالعات نشان می دهد سیگار و قلیان هردو سبب کاهش عملکرد عروق خونی می شوند.
▫️این مطالعه نشان می دهد مصرف قلیان همانند سیگار اثرات زیانباری بر سلامت سیستم قلب و عروق دارد و به هیچ عنوان جایگزین سالمی برای سیگار نیست.
▪️نتایج این مطالعه در جلسه انجمن قلب آمریکا در شیکاگو ارایه شده است.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

رابطه خطی بین کاهش وزن و کاهش هموگلوبین ای وان سی (HbA1C) در دیابت نوع دورابطه خطی بین کاهش وزن و کاهش هموگلوبین ای وان سی (HbA1C) در دیابت نوع دو

محققان در گوتنبرگ سوئد با انجام یک مطالعه مروری بر نتایج حاصل از ۵۸ مقاله شامل ۱۷۲۰۴ بزرگسال، به بررسی تأثیر رژیم‌های کم‌کالری، داروهای لاغری و جراحی لاغری در بزرگسالان دچار چاقی و اضافه‌وزن مبتلا به دیابت نوع ۲ پرداختند.
این محققان یک رابطه خطی برای اثر کاهش وزن بر هموگلوبین ای وان سی (HbA1C) در یک بازه زمانی ۳ تا ۶ ماه مشاهده نمودند، به این ترتیب که به ازای هر ۱ کیلوگرم کاهش وزن به طور میانگین HbA1C به میزان یک دهم درصد کاهش می‌یابد. علاوه بر این کاهش نیاز به دارو هم‌زمان با کاهش وزن مشاهده شد.
بنابراین کاهش وزن یکی از توصیه‌های اصلی برای کنترل مناسب‌تر قند خون در بزرگسال مبتلا به دیابت نوع دو دچار اضافه‌وزن و چاقی به حساب می‌آید.

کانال “قلب و زندگی” در یوتیوبکانال “قلب و زندگی” در یوتیوب

بدینوسیله به آگاهی بازدیدکنندگان گرامی می رساند:

کانال دکتر مصطفی بیات

متخصص بیماری‌های داخلی
فوق تخصص قلب و عروق
فلوشیپ انترونشن

در پلتفرم یوتیوب/youtube راه اندازی شد

لینک آدرس کانال

اولین پست منتشره در کانال تحت عنوان

آنژین عروق ریز

در این لینک در دسترس علاقمندان میباشد.

 

گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری های قلبی را از طریق باکتری های روده ای افزایش می دهد!گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری های قلبی را از طریق باکتری های روده ای افزایش می دهد!

▫️محققان موفق به کشف دلایلی شدند که نشان می دهد رژیم غذایی گوشت قرمز چگونه با باکتری های روده ای در ارتباط است و می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد.
– آن ها پی بردند افرادی که گوشت قرمز را در وعده های اصلی، در طول یک ماه مصرف می کنند سطوح بالایی از TMAO را دو تا سه برابر بیشتر از افرادی که پروتئین را از گوشت سفید یا منبع دیگری دریافت کردند نشان می دهد.
– باکتری های روده TMAO را در طول هضم بعضی مواد غذایی به صورت محصول جانبی تولید می کند.
– مطالعات قبلی نشان دادند که افزایش تجمع
Trimethylamine N-oxide (TMAO)
احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و مسدود شدن شریان ها را افزایش می دهد.
▫️در مطالات  اخیر محققان
Cleveland clinic
در اوهایو دو مکانیسمی در رژیم غذایی از گوشت قرمز را کشف  کردند که موجب افزایش TMAO می شود.
– گوشت قرمز نه تنها موجب افزایش تولید
TMAO
توسط باکتری های روده می شود بلکه از حذف آن توسط کلیه ها نیز جلوگیری می کند.