قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي مصرف لبنیات پرچرب ارتباطی با بروز بیماری‌های قلبی و عروقی ندارد!

مصرف لبنیات پرچرب ارتباطی با بروز بیماری‌های قلبی و عروقی ندارد!

▫️یک مطالعه بزرگ و بی‌سابقه چندملیتی در جهان قاطعانه اعلام کرده است که مصرف لبنیات_پرچرب ارتباطی با بروز بیماری‌های قلبی عروقی و سکته‌های قلبی و مغزی ندارد.
▫️بزرگ‌ترین مطالعه کوهورت آینده‌نگر در زمینه «ارتباط مصرف فرآورده‌های لبنی با مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی» با همکاری موسسه ملی سلامت آمریکا، موسسه تحقیقات سلامت کانادا، دانشگاه مک‌مستر و… انجام شده است.
▫️مطالعه بیش از ۱۳۶ هزار نفر از ملیت‌های مختلف در ۲۱ کشور جهان را تحت بررسی قرار داده و به این یافته مهم رسیده که لبنیات پرچرب نه‌تنها ارتباطی با بیماری‌های قلبی و عروقی ندارند بلکه باید در کشورها به‌ویژه کشورهای کم‌درآمد و دارای درآمد متوسط به مقدار بالا مصرف شود.
– مطالعه جدید تاکید دارد که باید به «سال‌ها تشویق به عدم مصرف لبنیات پرچرب» پایان داده شود.
– دستورالعمل فعلی مصرف لبنیات در طول سال‌های متمادی، «پرهیز از مصرف لبنیات پرچرب برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ‌ومیر ناشی از آن» و مصرف دو وعده و نهایتا ۴ وعده از لبنیات کم‌چرب را توصیه می‌کند.
– مطالعه طولانی‌مدت (۲۰۰۳ تا ۲۰۱۸) پیش رو، شواهد و مدارک مطالعات حاکم بر دستورالعمل «عدم مصرف و یا مصرف حداقلی لبنیات پرچرب» را ناکافی می‌داند.
– این مطالعه، مطالعات قبلی را متهم به «تمرکز بر عوارض احتمالی یک ماده غذایی (اسیدهای چرب اشباع‌شده) و تاثیر آن بر روی یک نشانگر زیستی (چربی خون / LDL) کرده و یادآور می‌شود که محصولات لبنی یک گروه غذایی متنوع هستند و تاثیر آن‌ها بر سلامتی نمی‌تواند در اثرات احتمالی اسیدهای چرب اشباع‌شده خلاصه شود.
– مطالعه، دامنه این یادآوری را وسعت بیشتری هم داده و تاکید کرده است که حتی اسیدهای چرب اشباع‌شده نیز شامل محصولات متنوع هستند و اثرات آن بسته به محتوای یک اسید پرچرب متفاوت است.
▫️مطالعه، طی بررسی‌های صورت گرفته به این یافته رسیده است که خطر سکته مغزی در مناطقی که مصرف بالای لبنیات را شاهد هستند، به‌طور قابل‌توجهی پایین‌تر بوده است و نیز هیچ ارتباطی بین مصرف بالای لبنیات با حمله قلبی یافت نشده است.
▫️نتایج این مطالعه بزرگ جهانی، با اذعان قاطعانه به این‌که مصرف بالای لبنیات (بیش از دو وعده در روز) با فشار خون پایین نیز مرتبط است، تحولی جدید در دستورالعمل فعلی مصرف محصولات لبنی ایجاد می‌کند.
▫️نتایج مهم این مطالعه با مطالعه کوهورت گلستان همخوانی دارد. بر اساس مطالعه کوهورت گلستان، مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی در بین افرادی که محصولات لبنی را در بالاترین میزان، مصرف می‌کردند، کمتر از افرادی بوده است که این محصولات را در کمترین میزان مصرف کرده‌اند.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

نقش سیستم ایمنی در تنظیم فشار خوننقش سیستم ایمنی در تنظیم فشار خون

▫️مطالعات جدید محققان دانشگاه ادینبورگ بریتانیا نشان می دهد نوعی سلول ویژه ایمنی نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد. ▫️در این مطالعه محققان نوعی از سلول های سفید خون

رابطه خطی بین کاهش وزن و کاهش هموگلوبین ای وان سی (HbA1C) در دیابت نوع دورابطه خطی بین کاهش وزن و کاهش هموگلوبین ای وان سی (HbA1C) در دیابت نوع دو

محققان در گوتنبرگ سوئد با انجام یک مطالعه مروری بر نتایج حاصل از ۵۸ مقاله شامل ۱۷۲۰۴ بزرگسال، به بررسی تأثیر رژیم‌های کم‌کالری، داروهای لاغری و جراحی لاغری در بزرگسالان