قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي آیا مصرف روزانه آسپرین برای افراد مسن مفید است؟

آیا مصرف روزانه آسپرین برای افراد مسن مفید است؟

▫️یک مطالعه جدید نشان داده که در افراد با سن بالای ۷۰ سال که سالم هستند و یک زندگی مستقل دارند مصرف آسپرین تاثیری در بهبود سلامتی ندارد.
▫️خیلی از پزشکان به افراد در سنین میانسالی یا بالاتر توصیه میکنند روزی یک قرض آسپرین با دوز کم موسوم به آسپرین بچه استفاده کنند به این امید که در سنین بالاتر سالم تر باشند. این توصیه بر این مبنای علمی استوار است که آسپرین یک دارو با اثرات رقیق کننده خون و اثرات ضد التهابی است و ممکن است بتواند ریسک دمانس یا زوال عقل در سنین بالا را کم کند.
▫️ولی حالا این مطالعه جدید میگوید مصرف طولانی آسپرین نمیتواند تضمین کننده یک زندگی طولانی و سالم باشد و حتی ممکن است تاثیرات منفی مانند افزایش احتمال خونریزی گوارشی یا مغزی را به همراه داشته باشد.
▫️در یک مطالعه جدید محققان بیش از ۱۹ هزار نفر با سن متوسط ۷۴ سال و به ظاهر سالم در استرالیا و ایالات متحده را مورد بررسی قرار دادند. به تعدادی از آنها بصورت روزانه آسپرین دادند و به تعداد دیگر هم دارونما دادند.
▫️نتیجه تحقیق این بود که مصرف روزانه یکصد میلیگرم آسپرین در روز در افراد مسن سالم نمیتواند شانس داشتن یک زندگی طولانی تر بدون ابتلا به زوال عقل یا ناتوانی های دیگر را بیشتر کند. حتی در گروهی که آسپرین مصرف کرده بودند احتمال بروز خونریزی گوارشی و مغزی افزایش هم پیدا کرده بود.
▫️بنابراین محققان به افراد مسنی که سالم هستند توصیه نمیکنند آسپرین مصرف کنند ولی اگر از قبل به هر دلیلی از آسپرین استفاده میکنند نباید بدون مشورت با پزشک مصرف آن را سر خود قطع کنند.
▫️نتایج این مطالعه در شماره سپتامبر ۲۰۱۸ مجله
New England Journal of Medicine
منتشر شده است.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

 آیا مصرف ویتامین «دی» خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش می‌دهد؟ آیا مصرف ویتامین «دی» خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش می‌دهد؟

▫️سایت خبری هلث لاین (Healthline) در مقاله مفصلی، تاثیر مصرف ویتامین «د» (یا دی (https://gdb.voanews.com/DBDE7D18-DF6D-488A-920A-A96DA5120C7E_w1023_r1_s.jpg)) در کاهش خطر ابتلا به ویروس کرونا را بررسی‌ کرده است
– ویتامین «د» یک ویتامین محلول در چربی است که نقش مهمی در بسیاری از کارکردهای حیاتی بدن دارد.
– این ماده مفید برای سلامتی سیستم ایمنی بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است، به همین دلیل این پرسش برای بسیاری مطرح است که آیا مصرف آن می تواند خطر ابتلا به کووید ۱۹ را کاهش دهد.
▫️هر چند که پژوهش های پزشکی (https://t.me/SciJournals/10864) نشان نمی دهد که مصرف ویتامین «د» خطر ابتلا به ویروس کرونا را کاهش می دهد ولی به دلایل مختلفی می تواند مفید باشد یا حداقل مصرف آن ضرری ندارد.
– کمبود این ویتامین موجب تضعیف عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود و خطر ابتلا به بیماری های تنفسی را افزایش می دهد.
▫️برخی از مطالعات نشان می دهد که مکمل های ویتامین «د» می تواند سیستم دفاعی بدن را تقویت کند ‌و به صورت کلی محافظ در برابر عفونت های تنفسی محسوب می شود.
▫️یک‌ بررسی جدید (https://t.me/SciJournals/10864) روی بیش از ۱۱ هزار نفر در ۱۴ کشور جهان نشان می دهد، مصرف مکمل این ویتامین خطر ابتلا به عفونت های حاد تنفسی را، هم در میان افرادی که کمبود ویتامین «د» دارند و هم دیگران، کاهش می دهد.
▫️پژوهش ها نشان می دهد که مکمل های ویتامین «د» باعث کاهش مرگ و میر در بزرگسالانی می شود که بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های مختلف تنفسی هستند

بهبود کلسترول خون (۲)بهبود کلسترول خون (۲)

۴. کاهش وزن: کاهش وزن در صورت وجود اضافه وزن، باعث کاهش تری گلیسرید، کلسترول LDL و کلسترول کل می گردد. همینطور به ازای هر ۳ کیلوگرم کاهش وزن، کلسترول خوب به میزان یک واحد افزایش می یابد.
5. ترک سیگار: با وجود دشواری ترک دخانیات، ولی از آنجا که سیگار کشیدن خطر بروز انواع عوارض دیابت را، مانند حمله قلبی، سکته مغزی، آسیب اعصاب و بیماری کلیوی، افزایش می دهد. در حقیقت خطر مرگ دیابتی های سیگاری به دلیل بیماری های قلبی-عروقی سه برابر بیشتر از دیابتی های غیر سیگاری است؛ این در حالی است که پس از ترک سیگار، کلسترول HDL به میزان ۱۰% افزایش می یابد.
6. ورزش: شروع ورزش در افرادی که چندان فعال نبوده اند، در ماه اول باعث افزایش ۵ درصدی کلسترول HDL می شود. ورزش منظم همچنین باعث کاهش کلسترول LDL می گردد. انجام ورزشهایی که ضربان قلب را تا حدی افزایش می دهند مانند دویدن، شنا کردن، پیاده روی تند، به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در اکثر روزهای هفته (سه تا پنج روز) می تواند شروع خوبی برای این مسئله باشد. حتی اگر این ۳۰ دقیقه به صورت پیوسته نبوده و در دو بخش ۱۵ دقیقه ای انجام شود نیز می تواند همچنان مفید باشد.

علائم حمله قلبی در زنانعلائم حمله قلبی در زنان

حمله‌ قلبی در زنان، به جای داشتن درد قفسه سینه، معمولا با این علائم پنهان همراه است

👈 خستگی غیرطبیعی، حالت‌تهوع، اختلالات خواب، سوء‌هاضمه، اضطراب، درد در بازو، گردن، فک و شانه