قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي تاثیر کافئین بر جذب آهن

تاثیر کافئین بر جذب آهن

▫️به نقل از “هلث لاین”، چندین مطالعه نشان داده اند که قهوه و دیگر نوشیدنی های کافئین‌دار می توانند جذب آهن را کاهش دهند. نتایج یک مطالعه نشان داد که نوشیدن یک فنجان قهوه به همراه همبرگر جذب آهن را تا ۳۹ درصد کاهش می دهد. نوشیدن چای، یکی دیگر از مهارکننده های جذب آهن، با وعده غذایی مشابه جذب آهن را تا ۶۴ درصد کاهش داد.
▫️مطالعه ای دیگر نشان داد که نوشیدن یک فنجان قهوه فوری با وعده غذایی حاوی نان جذب آهن را بین ۶۰ تا ۹۰ درصد کاهش داده است. هرچه قهوه یا چای غلیظ‌تر باشد، جذب آهن نیز هرچه بیشتر کاهش می یابد. با این وجود، به نظر نمی رسد کافئین تنها ماده ای باشد که در جذب آهن اختلال ایجاد می کند. در حقیقت، نتایج یک مطالعه نشان داد که کافئین به تنهایی تنها با ۶ درصد از آهن یک وعده غذایی پیوند تشکیل می دهد. با توجه به این درصد پایین، عوامل دیگری باید در جذب آهن تاثیرگذار باشند.
▫️افزون بر این، مصرف منظم قهوه ممکن است بر سطوح ذخایر آهن بدن نیز تاثیرگذار باشد. نتایج یک مطالعه با حضور شرکت کنندگانی مسن نشان داد که مصرف روزانه قهوه با یک درصد فرتین کمتر مرتبط بوده است. فرتین پروتئینی است که سطوح ذخایر آهن را نشان می دهد. با این وجود، باید به این نکته توجه داشته باشید که اثرات قهوه و کافئین بر جذب آهن به زمان مصرف نیز بستگی دارد. به عنوان مثال، نوشیدن قهوه یک ساعت پیش از یک وعده غذایی اثری بر جذب آهن ندارد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

نتیجه مصرف منظم منابع غذایی غنی از ویتامین C در بزرگسالاننتیجه مصرف منظم منابع غذایی غنی از ویتامین C در بزرگسالان


مطالعه محققان دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند نشان داده است، مصرف منظم منابع غذایی غنی از ویتامین C در بزرگسالان، باعث افزایش احساس سرزندگی و بهبود عملکرد مغز می‌شود.
▫️به گزارش مدیکال‌اکسپرس؛ این مطالعه بر اهمیت مصرف منابع غذایی غنی از ویتامین C و بخصوص کیوی تاکید می‌کند.
– به گفته محققان، کسانی که روزانه دو عدد کیوی مصرف می‌کنند، بعد از دو هفته شاهد تاثیر چشمگیر ویتامین C بر بهبود خلق و خو و بهبود عملکرد مغز خواهند بود.
▫️نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف منابع غذایی غنی از ویتامین C تاثیر بیشتری نسبت به مصرف مکمل‌ها دارد.
▫️ویتامین C تولید هورمون‌ها و انتقال‌دهنده‌های عصبی از جمله آدرنالین، سروتونین و اکسی‌توسین را افزایش می‌دهد و در نتیجه باعث کاهش خستگی، کاهش سطح استرس و بهبود خلق و خو می‌شود. بیشترین تراکم این ویتامین ضروری در مغز یافت می‌‌شود، به ‌ویژه در غده‌ هیپوفیز.

Published in the Journal Nutrients
@SciJournals

طراحی یک تست ژنتیکی برای شناسایی زودهنگام خطر حمله قلبیطراحی یک تست ژنتیکی برای شناسایی زودهنگام خطر حمله قلبی


حق نشر عکسSCIENCE PHOTO LIBRARY

براساس یک مطالعه تازه افرادی که با خطر افزونتر حمله قلبی به دنیا می آیند را می توان با یک تست ژنتیکی که هزینه زیادی نخواهد داشت شناسایی کرد.

تست موسوم به “نمره خطر ژنومی” (جی آر اس) در بریتانیا حدود ۴۰ پوند هزینه خواهد داشت که به گفته محققان امکان همگانی کردن آن را پدید می آورد.

این مشکلات ژنتیکی می تواند توضیح دهد که چرا افراد ظاهرا سالم که نشانه هایی مثل کلسترول بالا در آنها دیده نمی شود دچار حمله قلبی می شوند.

کارشناسان می گویند که هنوز مطالعات بیشتری برای انجام تست ژنتیکی در عموم لازم است.

شناسایی زودهنگام خطر

به لحاظ نظری “جی آر اس” می تواند در هر سنی حتی نوزادی انجام شود چون دی ان ای که حاوی ژن هاست در طول زمان تغییر نمی کند.

این تست به جای جستجو برای یافتن یک ژن خاص موروثی، به دنبال الگویی از ژن های خطرزا می گردد.

محققان در این مطالعه می گویند که این تست را می توان با یک نمونه برداری ساده از بزاق دهان انجام داد.

آنها این تست را با تحلیل اطلاعات ژنتیکی ۵۰۰ هزار فرد ۴۰ تا ۶۹ ساله که در “بیوبانک بریتانیا” نگهداری می شود طراحی کردند. ۲۲ هزار نفر از این افراد دچار بیماری های قلبی و عروق بودند.

دکتر مایکل اینوی از دانشگاه کمبریج که نویسنده اصلی این گزارش است گفت تقریبا نیمی از موارد بیماری های قلبی و عروق (سی اچ دی) موروثی است و نیم دیگر ناشی از عادات و محیط زندگی است.

او می گوید دانشمندان تاکنون درباره ریشه ژنتیکی این مشکل چیز زیادی نمی دانستند.

بیماری های قلبی و عروقی علت عمده مرگ در جهان است به طوری که فقط در بریتانیا سالانه جان ۶۶ هزار نفر را می گیرد.

متخصصان می گویند این بیماری چند دهه پیش از ظهور علائم شروع می شود، به همین دلیل شناسایی افراد در معرض خطر می تواند به مداخله زودهنگام منجر شود.

این مطالعه با هدایت محققان از دانشگاه های کمبریج و لستر و موسسه قلب و دیابت بیکر در استرالیا انجام شد.

بخشی از منابع مالی مطالعه را موسسه قلب بریتانیا تامین کرده و نتایج آن در ژورنال کالج آمریکایی کاردیولوژی چاپ شده است.

بازنشر از bbc

دستورالعمل درمانی انجمن قلب و انجمن آترواسکلروزیس اروپا جهت کنترل دیس لیپیدمیدستورالعمل درمانی انجمن قلب و انجمن آترواسکلروزیس اروپا جهت کنترل دیس لیپیدمی

سطح هدف LDL:

برای بیمارانی که در ریسک بسیار بالایی قرار دارند، توصیه می شود میزان LDL کمتر از ۷۰mg/dL حفظ شده و یا در شرایطی که LDL پایه بیمار mg/dL ۱۳۵-۷۰ است، حداقل ۵۰٪‏ کاهش یابد.

بیماران با ریسک بسیار بالا شامل:
– بیماری قلبی عروقی شناخته شده
– دیابت و آسیب ارگانی
– نارسایی شدید کلیوی

برای بیمارانی که در ریسک بالایی قرار دارند، توصیه می شود میزان LDL کمتر از ۱۰۰mg/dL حفظ شده و یا در شرایطی که LDL پایه بیمار mg/dL ۲۰۰-۱۰۰ است، حداقل ۵۰٪‏ کاهش یابد.

بیماران با ریسک بالا شامل:
-دیابت
– نارسایی کلیه

ESC/EAS Guidelines for the management of dyslipidaemias. 2016 Oct 27;38(29):2245-55.

✍دکتر بیتا شهرامی
دستیار تخصصی فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی تهران