قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي تجویز کلشی سین بعد از جراحی قلب

تجویز کلشی سین بعد از جراحی قلب

🔻کلشی سین در کاهش بروز سندرم متعاقب آسیب قلبی* بسیار موثر است. همچنین کلشی سین احتمالا باعث کاهش فیبریلاسیون دهلیزی بعد از عمل قلب باز می شود. البته عوارض آن مشکل ساز است.

🔻برای اغلب افرادی که تحت عمل جراحی قلب قرار می گیرند، یک دوره ۳ ماهه کلشی سین از  ۳-۱ روز بعد عمل توصیه می شود.

🔻دوز آن نیم  میلی گرم (شش دهم میلی گرم در بعضی کشورها) دوبار در روز برای افراد بیش از ۷۰ کیلوگرم و یک بار در روز برای افراد کمتر از ۷۰ کیلوگرم می باشد. تجویز دوز بارگیری ضرورتی ندارد.

🔻تجویز این دارو بهمراه آسپرین، یا ایبوبروفن یا ایندومتاسین در پیشگیری و درمان پریکاردیت حاد منجر به کاهش علایم، کاهش میزان عود پریکاردیت و عوارض کمتر، می گردد.

🔻در #پریکاردیت راجعه بهتر است دو بار در روز تجویز شود، که به این شکل عوارض گوارشی کمتر و پذیرش بیمار بهتر خواهد بود.

*در نتیجه آسیب پریکاردیوم درحین عمل جراحی قلب، ممکن است پریکاردیت با یا بدون افیوژن ایجاد شود.

✏️UpToDate, 2017
✏️۲۰۱۵ ESC Guidelines for the diagnosis and management of pericardial diseases.
✏️Curr Opin Cardiol. 2012 May;27(3):308-17.

✍️دکتر فانک فهیمی

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

بهبود کلسترول خون (۲)بهبود کلسترول خون (۲)

۴. کاهش وزن: کاهش وزن در صورت وجود اضافه وزن، باعث کاهش تری گلیسرید، کلسترول LDL و کلسترول کل می گردد. همینطور به ازای هر ۳ کیلوگرم کاهش وزن، کلسترول خوب به میزان یک واحد افزایش می یابد.
5. ترک سیگار: با وجود دشواری ترک دخانیات، ولی از آنجا که سیگار کشیدن خطر بروز انواع عوارض دیابت را، مانند حمله قلبی، سکته مغزی، آسیب اعصاب و بیماری کلیوی، افزایش می دهد. در حقیقت خطر مرگ دیابتی های سیگاری به دلیل بیماری های قلبی-عروقی سه برابر بیشتر از دیابتی های غیر سیگاری است؛ این در حالی است که پس از ترک سیگار، کلسترول HDL به میزان ۱۰% افزایش می یابد.
6. ورزش: شروع ورزش در افرادی که چندان فعال نبوده اند، در ماه اول باعث افزایش ۵ درصدی کلسترول HDL می شود. ورزش منظم همچنین باعث کاهش کلسترول LDL می گردد. انجام ورزشهایی که ضربان قلب را تا حدی افزایش می دهند مانند دویدن، شنا کردن، پیاده روی تند، به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در اکثر روزهای هفته (سه تا پنج روز) می تواند شروع خوبی برای این مسئله باشد. حتی اگر این ۳۰ دقیقه به صورت پیوسته نبوده و در دو بخش ۱۵ دقیقه ای انجام شود نیز می تواند همچنان مفید باشد.

بر اساس نتایج یک مطالعه؛ ماسک، حجم ابر ذرات کرونای ناشی از سرفه را ۲۳ برابر کوچک‌تر می‌کند!بر اساس نتایج یک مطالعه؛ ماسک، حجم ابر ذرات کرونای ناشی از سرفه را ۲۳ برابر کوچک‌تر می‌کند!

▫️نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد داشتن ماسک بر صورت باعث می‌شود حجم ابرهای حاوی ذرات عفونی ویروس کرونا که بر اثر سرفه کردن ایجاد می‌شوند تا ۲۳ برابر کوچک‌تر شود و در نتیجه خطر انتقال عفونت کاهش یابد.
▫️به گزارش روزنامه دیلی میل (https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-8859379/COVID-19-Cough-clouds-coronavirus-particles-23-TIMES-smaller-wearing-mask.html)، این مطالعه که توسط محققان یک موسسه فناوری در هند انجام شد، نشان می دهد که داشتن یک ماسک جراحی بر صورت در مقایسه با نداشتن ماسک، حجم ابرهای منتشر شده بر اثر سرفه کردن را هفت برابر و ماسک ان- ۹۵ این حجم را ۲۳ برابر کاهش می دهد.
▫️مشروح این مطالعه در مجله
Physics of Fluids
منتشر شده است.

@SciJournals

این ۵ بیماری دوران بارداری را جدی بگیریداین ۵ بیماری دوران بارداری را جدی بگیرید

▪️اختلالات قلبی-عروقی:
از علائم این اختلالات می‌توان به تنگی نفس، سرفه‌های شبانه، سرفه‌های خونی و درد قفسه سینه اشاره کرد. اختلالات قلبی در دوران بارداری می‌توانند باعث فشار خون، خونریزی و کم‌خونی در مادر شوند. همچنین مادرانی که اختلالات مادرزادی قلبی دارند، ممکن است این اختلالات را به فرزندان‌شان منتقل کنند.

▪️فشار خون در بارداری:
ممکن است بعضی از خانم‌ها قبل از بارداری فشار خون نداشته باشند اما در دوران بارداری به این بیماری مبتلا شوند. بالا رفتن فشار خون خطرناک است و آنها باید حتما تحت مراقبت پزشک قرار بگیرند.
از عوارضی که فشار خون بالا در مادران ایجاد می‌کند می‌توان به زایمان زودرس، تشنج، سکته مغزی، آسیب به کلیه، نارسایی قلبی، سکته قلبی و مرگ اشاره کرد. این عوارض در جنین هم باعث محدودیت رشد و یا حتی مرگ می‌شود

▪️عفونت‌های دستگاه ادراری:
این عفونت‌ ها بیشتر بدون علامت بوده و تنها از طریق آزمایش تشخیص داده می‌شوند. اگر خانم‌های باردار مبتلا به این عفونت‌ها درمان نشوند دچار زایمان زودرس می‌شوند و جنین هم در هنگام تولد دچار کمبود وزن خواهد شد.

▪️بیماری‌های دستگاه گوارش:
بیشترین و شایع‌ترین فرم این بیماری‌ها، حالت تهوع و استفراغ است که تا هفته ۱۶ بارداری ادامه دارد و به دو درجه خفیف و متوسط تقسیم می‌شود. اما در بعضی از موارد استفراغ بسیار شدید می‌شود به‌طوری که بدن دچار کمبود آب و کاهش وزن میگردد. بنابر‌این اگر این اختلال به موقع درمان نشود عوارض شدیدی برای مادر در پی خواهد داشت که از بین آنها می‌توان به آسیب به کلیه، بیماری‌های انعقادی و درگیری کبدی اشاره کرد.

▪️بیماری دیابت:
یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های دوران بارداری است. دیابت عوارض زیادی بر مادر و جنین دارد. احتمال ابتلای مادران دیابتی به فشار خون بارداری بسیار زیاد است که باعث زایمان زودرس می‌شود. همچنین دیابت سبب چاق شدن بیش از حد جنین، محدودیت رشد یا مرده‌زایی می‌گردد. عوارض دیگر این بیماری تولد نارس، اختلال در دستگاه تنفسی نوزاد و یا حتی مرگ است. معمولا این نوزادان بعد از تولد دچار افت سریع قند می‌شوند و کمبود کلسیم دارند.