قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي فرسودگی شغلی در میان پزشکان

فرسودگی شغلی در میان پزشکان

▫️فرسودگی شغلی در میان پزشکان موضوعی است که از اهمیت ویژه برخوردار است. خودکشی‌هایی که گاه و بیگاه در میان پزشکان رخ می‌دهد نیاز به توجه به این مطلب  را نشان می‌دهد. بیش از ۱۵۰۰۰ پزشک از ۲۹ تخصص مختلف در نظرسنجی Medscape  شرکت کرده و در این مورد سخن گفتند.
▫️فرسودگی چنین تعریف شده است: استرس طولانی‌مدت و لاینحل شغلی که منجر به احساس خستگی و ملال مفرط، دلزدگی و حس جداشدگی و از پای درامدگی شده و فرد عاری از احساس موفقیت و چیرگی بر کار می‌شود. ۴۴ درصد پزشکان از احساس فرسودگی سخن گفته و ۱۱ درصد بیان کرده بودند که افسرده‌اند. افسردگی به معنی بالینی کلمه در ۴ درصد مشاهده شد.
▫️در میان تخصص‌های گوناگون بیشترین فرسودگی متعلق به طب اورژانس ۴۸٪، نورولوژی ۴۸٪، پزشکان خانواده ۴۷٪، متخصصین زنان ۴۷٪ و متخصصین داخلی ۴۷٪ بوده است. کمترین فرسودگی را جراحان پلاستیک ۲۳٪، متخصصین پوست ۳۲٪ و پاتولوژیست‌ها ۳۲٪ داشتند.
▫️در میان زنان و مردان پزشک این نسبت ۵۰٪ در برابر ۳۹٪ بوده است. برخی بیان می‌کنند که این امر بیشتر بیانگر ابراز بیشتر فرسودگی از جانب زنان است و بعضی نیز این را وابسته به مسوولیتهای مضاعف زنان در رسیدگی به امور خانه و بچه‌ها می‌دانند.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

کاهش احتمال دیابت نوع ۲ با افزایش استقامت عضلاتکاهش احتمال دیابت نوع ۲ با افزایش استقامت عضلات

▫️محققان دانشگاه ایالتی آیوا واقع در آمریکا دریافتند افزایش استقامت عضلات می‌تواند موجب کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ شود.
▫️در این تحقیقات که با استفاده از اطلاعات مربوط به ۴۵۰۰ داوطلب انجام گرفت، مشخص شد افزایش حجم متوسط عضلات صرفنظر از وضعیت سلامت قلب و عروق، موجب ۳۲ درصد کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود.
▫️بر اساس این تحقیقات انجام حداقل تمرینات مقاومتی مانند کار با وزنه می‌تواند موجب افزایش حجم عضلات و ممانعت از ابتلا به دیابت نوع ۲ شود اما به دلیل این که هنوز معیار استانداردی برای اندازه‌گیری استقامت عضلات وجود ندارد، نمی‌توان میزان بهینه‌ای از تمرینات را توصیه کرد؛ اما آنچه مسلم است ارتباط افزایش استقامت عضلات با کاهش خطر بروز دیابت است.
▫️در این مطالعه آمده است برای انجام تمرینات استقامتی نیازی به روش‌های پرهزینه و سخت نیست و می‌توان تمرین‌هایی مانند پلانک، لانژ و اسکاوت را در منزل نیز انجام داد و انجام این تمرینات دو تا سه ساعت در هفته کفایت می‌کند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه
Mayo Clinic Proceedings
منتشر شده است.

@SciJournals

داروی پوکی استخوان برای سلامت قلب مفید استداروی پوکی استخوان برای سلامت قلب مفید است

▫️محققان پی بردند داروی پوکی استخوان “آلندرونات” با کاهش ریسک مرگ ناشی از مشکلات قلبی-عروقی، حمله قلبی و سکته مرتبط است.
– در این مطالعه، بیمارانی که از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ دچار شکستگی لگن شده بودند تا اواخر سال ۲۰۱۶ تحت نظر قرار گرفتند. در بین ۳۴,۹۹۱ بیمار، ۴۶۰۲ نفر (۱۳ درصد) در طول مدت بررسی تحت درمان پوکی استخوان قرار گرفتند.
▫️محققان مشاهده کردند مصرف دارو آلندرونات با کاهش ۶۷ درصدی ریسک مرگ ناشی از بیماری قلب و عروق و ۴۵ درصد ریسک کمتر حمله قلبی در طول مدت یک سال بعد مرتبط بود. همچنین ریسک سکته در مدت ۵ سال تا ۱۸ درصد و در مدت ۱۰ سال ۱۷ درصد کاهش یافت. این تاثیرات حفاظتی در مورد سایر گروه درمانی پوکی استخوان مشاهده نشد.
– «چینگ لانگ چونگ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هنگ گنگ، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان می دهد که دارو آلندرونات دارای نقش حفاظتی از قلب و عروق در بیماران دچار شکستگی لگن است.»
▫️محققان عنوان می کنند پزشکان باید تجویز داروی آلندرونات یا سایر بیسفسفونات های حاوی نیتروژن را در مورد بیماران دچار شکستگی لگن بلافاصله بعد از شکستگی شان در نظر بگیرند. چراکه این داروها نه تنها برای استخوان ها مفید است بلکه برای سلامت قلب هم خوب است.