قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي فرسودگی شغلی در میان پزشکان

فرسودگی شغلی در میان پزشکان

▫️فرسودگی شغلی در میان پزشکان موضوعی است که از اهمیت ویژه برخوردار است. خودکشی‌هایی که گاه و بیگاه در میان پزشکان رخ می‌دهد نیاز به توجه به این مطلب  را نشان می‌دهد. بیش از ۱۵۰۰۰ پزشک از ۲۹ تخصص مختلف در نظرسنجی Medscape  شرکت کرده و در این مورد سخن گفتند.
▫️فرسودگی چنین تعریف شده است: استرس طولانی‌مدت و لاینحل شغلی که منجر به احساس خستگی و ملال مفرط، دلزدگی و حس جداشدگی و از پای درامدگی شده و فرد عاری از احساس موفقیت و چیرگی بر کار می‌شود. ۴۴ درصد پزشکان از احساس فرسودگی سخن گفته و ۱۱ درصد بیان کرده بودند که افسرده‌اند. افسردگی به معنی بالینی کلمه در ۴ درصد مشاهده شد.
▫️در میان تخصص‌های گوناگون بیشترین فرسودگی متعلق به طب اورژانس ۴۸٪، نورولوژی ۴۸٪، پزشکان خانواده ۴۷٪، متخصصین زنان ۴۷٪ و متخصصین داخلی ۴۷٪ بوده است. کمترین فرسودگی را جراحان پلاستیک ۲۳٪، متخصصین پوست ۳۲٪ و پاتولوژیست‌ها ۳۲٪ داشتند.
▫️در میان زنان و مردان پزشک این نسبت ۵۰٪ در برابر ۳۹٪ بوده است. برخی بیان می‌کنند که این امر بیشتر بیانگر ابراز بیشتر فرسودگی از جانب زنان است و بعضی نیز این را وابسته به مسوولیتهای مضاعف زنان در رسیدگی به امور خانه و بچه‌ها می‌دانند.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

کروناویروس (Covid-19) و بارداریکروناویروس (Covid-19) و بارداری

▫️در حاضر شواهد بسیار محدودی در مورد تأثیر کرونا-ویروس روی خانمهای باردار و‌ جنین وجود دارد. تغییرات فیزیولوژیک و ایمونولوژیک در دوران بارداری ممکن است افراد باردار را در ریسک بیشتری قرار دهد.

▫️مطالعه مروری‌ موجود از تاریخ هشتم مارس شواهد منتشر شده تا این تاریخ را جمع بندی کرده است. طبق این مطالعه از ۱۹ مورد خانم باردار مبتلا به کروناویروس، ۱۶٪ بدون علامت و یک مورد بستری در ICU بودند.

▫️۹۰ درصد این خانمها به روش سزارین زایمان کردند که ۴۲ درصد موارد پره ترم (زایمان زودرس) بوده است.

▫️تا کنون موردی از مرگ و‌میر مادر با COVID-19 رسما گزارش نشده است. گرچه مواردی بوده است. میزان مرگ و‌میر مادر با سارس (SARS) ۱۵ درصد و با مرس (MERS) ۲۷ درصد گزارش شده است.

▫️تا این لحظه سقط جنین در خانمهای باردار آلوده به COVID-19 گزارش نشده است.

▫️طبق مطالعه مروری ۱۵ نوزاد تست شده از مادران آلوده، تست منفی داشته اند. همچنین نمونه های مایع آمنیوتیک این بیماران منفی بوده است.
– در حال حاضر شواهدی از انتقال مادر به جنین موجود نیست. (گزارشات موردی از برخی خبرگزاری ها تا کنون ۲ مورد تست مثبت نوزاد پس از تولد را اعلام‌ کرده اند که علت انتقال هنوز مشخص نیست.)

▫️در مورد شیردهی اطلاعاتی موجود نمی باشد. مرکز بیماری های واگیردار بدلیل احتمال خطر احتمال انتقال ویروس از طریق قطرات تنفسی، توصیه به احتیاط در شیردهی می کند. منابع چینی توصیه به منع شیردهی توسط مادران آلوده به COVID-19 کرده اند.

▫️داده رسمی ای از ایران در این زمینه منتشر نشده و احتمال تغییر آمار اعلام شده با گذر زمان وجود خواهد داشت.

@SciJournals

افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی با افزایش هورمون تیروئیدافزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی با افزایش هورمون تیروئید

▫️نتایج یک مطالعه نشان می دهد که بالا و یا حتی اندکی بیش از نرمال بودن سطح یک هورمون تیروئید به نام FT4 ، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.
نتایج مطالعه محققان هلندی نشان می دهد که غده کوچک تیروئید تاثیر زیادی بر سلامت قلب دارد.
▫️محققان دانشگاه اراسموس در روتردام در جریان این مطالعه متوجه شدند که افراد میانسال و مسن تر که سطح هورمون تیروئید در خون آنها بالاست، با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی و مرگ و میر روبرو هستند.
▫️این محققان متوجه شدند که بالا بودن هورمون تیروئید موسوم به تیروکسین آزاد یا FT4 احتمال رسوب کلسیم را در عروق کرونر قلب افزایش می دهد و همچنین با افزایش ۸۷ درصدی خطر ابتلا به سکته قلبی یا سکته مغزی و افزایش دو برابری مرگ و میر ناشی از یکی از این بیماری ها، ارتباط دارد.
▫️به گفته محققان، سطوح بالای FT4 نشانه بیش فعالی تیروئید است، این هورمون در غده تیروئید که در جلوی گردن قرار دارد، تولید می شود و به کنترل میزان مصرف انرژی توسط بدن کمک می کند.

نیتروگلیسرین (TNG)نیتروگلیسرین (TNG)

▫️از دسته دارویی نیترات ها می باشد که با آزاد کردن گاز NO سبب شل کردن عضلات صاف عروق و در نتیجه گشادی عروق و افت فشار خون می شود.
▫️یکی از اندیکاسیون های اصلی آن هایپرتانسیون می باشد
▪️عوارض آن را با رمز هفت به ذهن بسپارید
ه: هیپوتاسیون و هدک (headache)
ف: فلاشینگ (گرگرفتگی)
ت: تاکیکاردی رفلکسی و تهوع

▪️نکته: تی ان جی با گشادی عروق مننژ سبب سردرد می شود .
▪️نکته: مهمترین تداخل تی ان جی با داروهای مهارکننده فسفو دی استراز تیپ ۵ (سیلدنافیل ،تادالافیل و….) می باشد
▫️از  تجویز همزمان تی ان جی با سیلدنافیل (ویاگرا) اجتناب شود زیرا تجویز همزمان سبب هیپوتانسیون شدید و حتی مرگ میشود
▫️قبل از تزریق تی ان جی حتما فشار خون بیمار را کنترل نمایید اگر فشار خون بیمار کمتر یا مساوی ۹۰میلی متر جیوه بود از دادن دارو خودداری نمایید.
▫️تی ان جی با سرم نرمال سالین و دکستروز ۵%، رینگر و رینگرلاکتات  سازگاری دارد.