قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي فرسودگی شغلی در میان پزشکان

فرسودگی شغلی در میان پزشکان

▫️فرسودگی شغلی در میان پزشکان موضوعی است که از اهمیت ویژه برخوردار است. خودکشی‌هایی که گاه و بیگاه در میان پزشکان رخ می‌دهد نیاز به توجه به این مطلب  را نشان می‌دهد. بیش از ۱۵۰۰۰ پزشک از ۲۹ تخصص مختلف در نظرسنجی Medscape  شرکت کرده و در این مورد سخن گفتند.
▫️فرسودگی چنین تعریف شده است: استرس طولانی‌مدت و لاینحل شغلی که منجر به احساس خستگی و ملال مفرط، دلزدگی و حس جداشدگی و از پای درامدگی شده و فرد عاری از احساس موفقیت و چیرگی بر کار می‌شود. ۴۴ درصد پزشکان از احساس فرسودگی سخن گفته و ۱۱ درصد بیان کرده بودند که افسرده‌اند. افسردگی به معنی بالینی کلمه در ۴ درصد مشاهده شد.
▫️در میان تخصص‌های گوناگون بیشترین فرسودگی متعلق به طب اورژانس ۴۸٪، نورولوژی ۴۸٪، پزشکان خانواده ۴۷٪، متخصصین زنان ۴۷٪ و متخصصین داخلی ۴۷٪ بوده است. کمترین فرسودگی را جراحان پلاستیک ۲۳٪، متخصصین پوست ۳۲٪ و پاتولوژیست‌ها ۳۲٪ داشتند.
▫️در میان زنان و مردان پزشک این نسبت ۵۰٪ در برابر ۳۹٪ بوده است. برخی بیان می‌کنند که این امر بیشتر بیانگر ابراز بیشتر فرسودگی از جانب زنان است و بعضی نیز این را وابسته به مسوولیتهای مضاعف زنان در رسیدگی به امور خانه و بچه‌ها می‌دانند.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

خوردنی های مفید برای کنترل قند خونخوردنی های مفید برای کنترل قند خون

انواع حبوبات: همه انواع حبوبات اعم از عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سیاه یا نخود، شاخص گلوکز (شاخص گلیسمی) پایینی دارند و این بدان معناست که کربوهیدرات موجود در خود را به تدریج آزاد می‌کنند.

سیب: بسیاری از افراد تصور می‌کنند هیچ میوه‌ای در رژیم غذایی افراد دیابتی وجود ندارد اما این تصور اشتباه است. میوه‌هایی هم‌چون سیب که شاخص گلیسمی پایینی دارند را می‌توان در رژیم غذایی دیابتی مصرف کرد.

بادام: این نوع از آجیل سرشار از منیزیم است که می‌تواند به بدن شما کمک کند تا انسولین خود را به طور موثرتری مصرف نماید.

اسفناج: هر فنجان از این برگ سبز پخته شده ۲۱ واحد کالری دارد و سرشار از منیزیم مفید برای قند خون و فیبر است.

روغن پالمروغن پالم

▫️روغن پالم از میوه درخت پالم که نوعی خرما است و در مناطق حاره که در فاصله ۱۰ درجه خط استوا قرار دارند به عمل می آید و از گیاهان بومی آفریقا شمرده می شود.
– گونه آفریقایی آن در غرب آفریقا، بین آنگولا و گامبیا و گونه آمریکایی‌اش در نواحی گرمسیر آمریکای جنوبی و مرکزی یافت می‌شود.
– این گیاه اولین بار در کشورهایی مانند آنگولا و توگو کشت شد و از سال ۱۸۴۸ میلادی کشت آن در کشورهایی مانند مالزی، اندونزی و فیلیپین آغاز شد.
▫️نخل روغنی برای اولین بار در مالزی به عنوان یک گیاه زینتی کاشته شد و هم‌اکنون کاشت آن سنگ ‌بنای بخش کشاورزی این کشور را تشکیل می‌دهد و ۳/۳ میلیون هکتار را زیر کشت خود دارد.
– میوه این درخت به شکل آلو بوده و از دو بخش گوشتی میوه و هسته تشکیل شده که ۴۹ درصد میوه را روغن پالم و ۵۰ درصد از هسته را روغن هسته پالم (Palm kernel Oil) تشکیل می دهد به طوری که این دو روغن از ترکیبی کاملاُ متفاوت برخوردارند.
– هر دو روغن به صورت فیزیکی و نه از طریق حلال های شیمیایی استحصال می شوند.
– روغن پالم از اسیدهای پالمیتیک و اولئیک تشکیل شده و میزان اشباع آن ۵۰ درصد است حال آنکه روغن هسته پالم (پالم کرنل) از اسید لوریک تشکیل شده و میزان اشباع آن بیش از ۸۰ درصد است.
– تولید روغن هسته پالم همراه تولید روغن پالم بوده و مقدار ۱۳-۱۰ تن روغن هسته پالم به ازای هر ۱۰۰ تن روغن پالم تولید می شود. هسته خشک پالم در حدود ۵۳-۴۴ درصد روغن داشته و این روغن شبیه به روغن نارگیل است. بیشترین مصرف روغن هسته پالم در محصولات غذایی نظیر مارگارین و کره قنادی و همچنین در صابون سازی است.
– پالم به دلیل مقاوم بودن در برابر حرارت برای تولید روغن های جامد خوراکی استفاده می شود. این روغن دارای بیشترین میزان اسید چرب اشباع در حدود ۵۰ درصد است.
– امروزه روغن پالم دومین روغن نباتی جهان از نظر تولید به شمار می آید و بالاترین میزان صادرات را در میان روغن های نباتی خوراکی به خود اختصاص داده است. مالزی تولیدکننده و صادر کننده تراز اول روغن پالم در جهان به شمار می رود.
▪️هر گرم روغن پالم ۹ کیلوکالری انرژی تولید می‌کند. از سوی دیگر روغن‌ها منبعی سرشار از ویتامین‌های A,D,E به شمار می‌آیند.
– روغن پالم قرمز که به مقدار کمی فرآوری شده حاوی توکرفرول و توکوتری انول های طبیعی (ویتامین E) و کاروتنوئیدها می باشد که علت رنگ قرمز روغن است.
▫️روغن خام پالم منبعی سرشار از پیش ویتامین A به شکل انواع کاروتنوئید به میزان ۵۰۰ تا ۷۰۰ بخش در میلیون است.
– روغن پالم قرمز حاوی مقداری زیادی آلفا و بتا کاروتن می باشد که حدود ۹۰ درصد کل محتوای کاروتنوئید آن است.
– آلفا کاروتن دارای اثرات ضدسرطان قوی بوده و به طور کلی کاروتنوئیدها فعالیت پیش سازی ویتامین A را دارند.
– در بدن کاروتنوئیدها به ویژه بتا کاروتن می تواند به ویتامین A تبدیل شود و از این رو عملکرد سیستم ایمنی را افزایش داده و از کمبود ویتامین A در بدن جلوگیری می کند.
▫️روغن پالم سرشار از ویتامین E بوده و حاوی هر دو نوع توکوفرول و توکوتری انول به میزان ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ بخش در میلیون است. ویتامین E یکی دیگر از ترکیبات آنتی اکسیدانی مهم در ترکیب روغن پالم است که می توان به کاهش LDL و تری گلیسیرید کمک کرده و سطح کلسترول HDL (کلسترول خوب) را افزایش دهد و خطر حمله قلبی را کاهش  و عملکرد ایمنی و مبارزه با سرطان افزایش می دهد.
▫️روغن پالم مثل همه چربی ها از اسیدهای چرب و گلیسرول تشکیل شده اما برخلاف تمام چربی ها، اسیدهای چرب اشباع فراوانی دارد که در دمای اتاق جامد هستند.
▫️یک سوم روغن مصرفی دنیا پالم است اما در ایران در چند سال گذشته یک دوم روغن مصرفی کشور را پالم تشکیل داده است.
▫️روغن پالم شبیه روغن جامد است و مصرف آن در هیچ جای دنیا ممنوع نیست اما از نظر تغذیه ای توصیه می شود آن را مصرف نکنند، هرچند که این روغن به دلیل بالا بودن پایداری حرارتی در روغن های سرخ کردنی مورد استفاده قرار می گیرد و لذا توصیه این است که مردم روغن پالم و سرخ کردنی را کمتر مصرف کنند.

راهکارهای جدید در مورد کاربرد آسپیرین برای پیشگیری اولیه از بیماریهای قلبیراهکارهای جدید در مورد کاربرد آسپیرین برای پیشگیری اولیه از بیماریهای قلبی

۱.کالج متخصصان قفسه سینه امریکا درسال ۲۰۱۲:

برای افراد ۵۰سال و بیشتر بدون بیماریهای قلبی عروقی علامتدار پیشنهاد میشود.

۲.انجمن قلب امریکا درسال ۲۰۰۲:

در بیماران با خطر بیماری کرونری بالا به ویژه اگر خطر ۱۰ساله بیش از ۱۰درصد باشه ممکن است درنظر گرفته شود.دربیمارانی که خطر خونریزی گوارشی یا سکته مغزی هموراژیک درانها بالاست استفاده نمیشود.

۳.انجمن قلب امریکا درسال ۲۰۱۱:

استفاده روتین به منظور پیشگیری از انفارکتوس میوکارد درزنان سالم زیر۶۵ سال توصیه نمیشود.درزنان ۶۵ سال وبیشتر درصورتی که فشارخون کنترل باشد ونفع حاصل از پیشگیری از سکته مغزی ایسکمیک وانفارکتوس میوکارد مهمتر از خطر خونریزی گوارشی یا سکته مغزی هموراژیک باشه میتواند مفید باشد.

۴.انجمن قلب کانادا درسال ۲۰۱۱:

برای استفاده روتین توصیه نمیشود. ممکن است تنها درموارد خاصی که خطر بیماری قلبی عروقی بالا و خطر خونریزی پایین است به کار رود.

۵.انجمن کاردیولوژی اروپا درسال ۲۰۱۲:

در بیمارانی که شواهد واضحی از بیماری قلبی عروقی یا بیماری عروق مغزی ندارند،توصیه نمیشود.

۶.انجمن دیابت امریکا درسال ۲۰۱۳:

در مبتلایان به دیابت باخطر قلبی عروقی بالا ( خطر ده ساله بیش از ۱۰%؛ معمولا مردان بالای ۵۰سال یا زنان بالای ۶۰سال که یک یا چند عامل خطر قلبی عروقی دارند و در معرض خطر خونریزی نیستند) تجویز آسپیرین منطقی و معقول است.در مبتلایان به دیابت با خطر ۱۰ساله قلبی عروقی متوسط یا بیماران مسن تری که عامل خطر ندارند ودرمعرض خطر خونریزی نیستند ممکن است در نظر گرفته شود. در مبتلایان به دیابت با خطر ۱۰ساله قلبی عروقی پایین ( خطر ده ساله کمتر از ۵%، معمولا زیر ۵۰سال و زنان زیر ۶۰ سالی که عامل خطر دیگری برای بیماریهای قلبی عروقی ندارند) توصیه نمی شود.

✔️ نتیجه نهایی:

بر اساس شواهد موجود،سازمان غذا دارو امریکا، اخیرا یک راهنما منتشر کرده که از آسپیرین برای پیشگیری اولیه حمایت نمیکند و بیماران را نسبت به خطر خونریزی اگاه کرده است. به علاوه،راهکارهای جدید وهیات های اجماع در استفاده از آسپیرین، برای پیشگیری اولیه اتفاق نظر ندارند واین امر چالشی برای پزشکان شده است که درنهایت کدام بیمار سود میبرد.یک پیام در اغلب راهکارهای جدید واضح وروشن است:

استفاده روتین از آسپیرین برای پیشگیری اولیه از بیماریهای قلبی توصیه نمیشود. کارازمایی های درجریان ممکن است این معما را حل کنند.