دارو درمانی

ریسک فاکتورهای استروک (سکته مغزی)، انفارکتوس میوکارد (سکته قلبی) در مصرف متیل فنیدات (ریتالین)

🔻محرک های سیستم اعصاب مرکزی مانند متیل فنیدات، در برخی بیماران عوارض قلب و عروق جدی ایجاد می کنند.

🔻این عوارض شامل مرگ ناگهانی، آریتمی و انفارکتوس میوکارد در اطفال و نوجوانان و عوارضی مانند مرگ ناگهانی، استروک و انفارکتوس میوکارد در بالغین می باشد.

🔻اگرچه این عوارض هم در بیماران با اختلالات قلبی یا ساختاری اولیه، هم در بیماران بدون سابقه این اختلالات محتمل است، با این وجود در بیمار با اختلال قلبی شناخته شده، کاردیومیوپاتی، اختلالات ریتمیک قلبی جدی باید از این دارو حتی الامکان اجتناب کرد.

🔻بیماران قبل از شروع این دارو باید از نظر مشکلات قلبی بخوبی ارزیابی شوند.

✍️دکتر فانک فهیمی
استاد گروه فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

طراحی یک تست ژنتیکی برای شناسایی زودهنگام خطر حمله قلبیطراحی یک تست ژنتیکی برای شناسایی زودهنگام خطر حمله قلبی


حق نشر عکسSCIENCE PHOTO LIBRARY

براساس یک مطالعه تازه افرادی که با خطر افزونتر حمله قلبی به دنیا می آیند را می توان با یک تست ژنتیکی که هزینه زیادی نخواهد داشت شناسایی کرد.

تست موسوم به “نمره خطر ژنومی” (جی آر اس) در بریتانیا حدود ۴۰ پوند هزینه خواهد داشت که به گفته محققان امکان همگانی کردن آن را پدید می آورد.

این مشکلات ژنتیکی می تواند توضیح دهد که چرا افراد ظاهرا سالم که نشانه هایی مثل کلسترول بالا در آنها دیده نمی شود دچار حمله قلبی می شوند.

کارشناسان می گویند که هنوز مطالعات بیشتری برای انجام تست ژنتیکی در عموم لازم است.

شناسایی زودهنگام خطر

به لحاظ نظری “جی آر اس” می تواند در هر سنی حتی نوزادی انجام شود چون دی ان ای که حاوی ژن هاست در طول زمان تغییر نمی کند.

این تست به جای جستجو برای یافتن یک ژن خاص موروثی، به دنبال الگویی از ژن های خطرزا می گردد.

محققان در این مطالعه می گویند که این تست را می توان با یک نمونه برداری ساده از بزاق دهان انجام داد.

آنها این تست را با تحلیل اطلاعات ژنتیکی ۵۰۰ هزار فرد ۴۰ تا ۶۹ ساله که در “بیوبانک بریتانیا” نگهداری می شود طراحی کردند. ۲۲ هزار نفر از این افراد دچار بیماری های قلبی و عروق بودند.

دکتر مایکل اینوی از دانشگاه کمبریج که نویسنده اصلی این گزارش است گفت تقریبا نیمی از موارد بیماری های قلبی و عروق (سی اچ دی) موروثی است و نیم دیگر ناشی از عادات و محیط زندگی است.

او می گوید دانشمندان تاکنون درباره ریشه ژنتیکی این مشکل چیز زیادی نمی دانستند.

بیماری های قلبی و عروقی علت عمده مرگ در جهان است به طوری که فقط در بریتانیا سالانه جان ۶۶ هزار نفر را می گیرد.

متخصصان می گویند این بیماری چند دهه پیش از ظهور علائم شروع می شود، به همین دلیل شناسایی افراد در معرض خطر می تواند به مداخله زودهنگام منجر شود.

این مطالعه با هدایت محققان از دانشگاه های کمبریج و لستر و موسسه قلب و دیابت بیکر در استرالیا انجام شد.

بخشی از منابع مالی مطالعه را موسسه قلب بریتانیا تامین کرده و نتایج آن در ژورنال کالج آمریکایی کاردیولوژی چاپ شده است.

بازنشر از bbc

داروی پوکی استخوان برای سلامت قلب مفید استداروی پوکی استخوان برای سلامت قلب مفید است

▫️محققان پی بردند داروی پوکی استخوان “آلندرونات” با کاهش ریسک مرگ ناشی از مشکلات قلبی-عروقی، حمله قلبی و سکته مرتبط است.
– در این مطالعه، بیمارانی که از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ دچار شکستگی لگن شده بودند تا اواخر سال ۲۰۱۶ تحت نظر قرار گرفتند. در بین ۳۴,۹۹۱ بیمار، ۴۶۰۲ نفر (۱۳ درصد) در طول مدت بررسی تحت درمان پوکی استخوان قرار گرفتند.
▫️محققان مشاهده کردند مصرف دارو آلندرونات با کاهش ۶۷ درصدی ریسک مرگ ناشی از بیماری قلب و عروق و ۴۵ درصد ریسک کمتر حمله قلبی در طول مدت یک سال بعد مرتبط بود. همچنین ریسک سکته در مدت ۵ سال تا ۱۸ درصد و در مدت ۱۰ سال ۱۷ درصد کاهش یافت. این تاثیرات حفاظتی در مورد سایر گروه درمانی پوکی استخوان مشاهده نشد.
– «چینگ لانگ چونگ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هنگ گنگ، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان می دهد که دارو آلندرونات دارای نقش حفاظتی از قلب و عروق در بیماران دچار شکستگی لگن است.»
▫️محققان عنوان می کنند پزشکان باید تجویز داروی آلندرونات یا سایر بیسفسفونات های حاوی نیتروژن را در مورد بیماران دچار شکستگی لگن بلافاصله بعد از شکستگی شان در نظر بگیرند. چراکه این داروها نه تنها برای استخوان ها مفید است بلکه برای سلامت قلب هم خوب است.

ارتباط نمک مصرفی با نارسایی قلبیارتباط نمک مصرفی با نارسایی قلبی

مدت‌ها است که مصرف زیاد نمک در رژیم
غذایی به عنوان عاملی برای ابتلا به فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی و همچنین افزایش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی مطرح است؛ اما تعیین مقدار ایده‌آل مصرف نمک در رژیم غذایی بحث انگیز بوده زیرا برخی تحقیقات نشان داده‌اند که خطر بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و حملات قلبی در افراد سالمی که نمک بسیار کمی مصرف کرده‌اند.
در این مطالعه ارتباط بین میزان نمک دریافتی و نارسایی عملکرد قلب در حدود ۳۰۰۰ فرد بزرگسال مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد که مصرف روزانه بیش از ۳/۷ گرم سدیم، معادل دو قاشق چای‌خوری نمک، با آسیب ساختار قلب و اختلال عملکردی آن همراه است.
بنابراین توصیه می‌شود به منظور حفظ سلامت قلب، مصرف نمک روزانه به کمتر از ۲ قاشق چای‌خوری محدود شده و به میزان نمک موجود در غذاها توجه شود.