قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي استرس در دوران میانسالی زنان را مستعد بیماری آلزایمر می‌کند!

استرس در دوران میانسالی زنان را مستعد بیماری آلزایمر می‌کند!

▫️مطالعات اخیر محققان دانشکده پزشکی جان هاپکینز در آمریکا نشان می‌دهد تاثیر استرس بر زنان به ویژه در دوران میانسالی، احتمال بروز اختلالات شناختی را افزایش می‌دهد.
▫️احتمال بروز آلزایمر و بیماری‌های شناختی در زنان بیشتر است.
– بر اساس این مطالعه دو سوم مبتلایان به آلزایمر در آمریکا زنان هستند. مطالعات قبلی نشان داد سن نقش مهمی در پاسخ زنان نسبت به استرس دارد و تجربه استرس مزمن در زندگی، باعث ایجاد اختلال حافظه و اختلالات شناختی دیگر می‌شود، ولی بر اساس این مطالعه این مشکلات کوتاه مدت است.
▫️محققان مطالعات جدیدی را در رابطه با استرس و تاثیر آن بر اختلالات شناختی ماندگار آغاز کردند.
– در این مطالعه آمده است استرس نرمال باعث افزایش موقتی هورمون کورتیزول می‌شود و هنگامی‌که استرس از بین می‌رود، سطح هورمون به حالت طبیعی بازمی‌گردد؛ اما با استرس‌های مکرر،‌ پاسخ استرسی افزایش یافته و هورمون در سطح بالایی باقی می‌ماند و این موضوع به هیپوکامپ مغز که مسئول اصلی حافظه است، صدمه وارد می‌کند.
– این مطالعه نشان می‌دهد تاثیر استرس بر زنان به ویژه در دوران میانسالی، احتمال برروز اختلالات شناختی را افزایش می‌دهد؛ ولی چنین ارتباطی در مردان دیده نشده است.
نتایج این مطالعه در نشریه
Geriatric Psychiatry
منتشر شده است.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

کنترل فشارخون بالا با رژیم غذایی کم سدیمکنترل فشارخون بالا با رژیم غذایی کم سدیم

تازه‌های پزشکی


▫️طبق نتایج یک مطالعه جدید، افراد مبتلا به فشارخون بالا با پیروی از رژیم غذایی حاوی سدیم پایین سریع تر بهبود می یابند.
▫️به گفته محققان مرکز پزشکی دیکونز بوستون، تلفیق مصرف کم سدیم همراه با رژیم غذایی DASH (رژیم غذایی مخصوص افراد مبتلا به فشارخون بالا) یا هر یک از این رژیم غذایی به تنهایی می تواند به کاهش فشارخون در افراد مبتلا به این بیماری کمک کند.
▫️در رژیم غذایی DASH بر دریافت میزان مناسب مواد خوراکی و مغذی نظیر میوه، سبزیجات، و غلات کامل در کنار لبنیات کم چرب یا فاقد چربی، ماهی، مرغ، حبوبات، دانه ها و مغزیجات آجیلی به منظور کاهش فشارخون بالا و کنترل آن تاکید می شود.

ارتباط میان سردرد و یائسگیارتباط میان سردرد و یائسگی

▫️یائسگی یا همان توقف چرخه تخمک گذاری، به معنای خاتمه دوران باروری خانم هاست. در این دوران که معمولاً در سنین بین ۴۰ و ۵۸ سالگی اتفاق می افتد، تغییرات هورمونی زیادی مانند کاهش تولید استروژن و پروژسترون در بدن خانم ها مشاهده می شود.
▫️به همین دلیل، هنگامی که یک خانم وارد مرحله یائسگی می شود، علائم مختلفی مانند گرفتگی، سردرد، اختلالات خلقی، اضطراب، درد مفاصل، اختلالات خواب و … را تجربه می کند. سردرد از جمله مسائل مهمی است که برخی از خانم ها در این مرحله از زندگی آن را تجربه می کنند.
▫️در تحقیقات جدید مشخص شده که بروز سردردهای بدون سابقه در سنین نزدیک به یائسگی می تواند نشانه ای از شروع این مرحله باشد. در صورت تداوم سردرد یا افزایش شدت آن، باید به پزشک مراجعه شود.
▫️استامینوفن، آسپیرین، ایبوپروفن و ناپروکسن داروهای رایجی هستند که نیاز به نسخه نداشته و به صورت معمول برای درمان سردرد استفاده می شوند.
▫️علاوه بر مصرف مسکن ها، فعالیت های کاهنده استرس مانند یوگا و مدیتیشن نیز در رفع سردرد مؤثرند.
▫️استفاده از کیسه یخ باعث تسکین درد می شود. در برخی موارد نیز از درمان های هورمونی برای رفع این مشکل استفاده می شود.
▫️با توجه به تحقیقات انجام شده در مؤسسه سلامت هاروارد، حدود ۹۵ درصد از سردردها به دلیل مسائل روزمره ای مانند استرس، خستگی، تغییرات آب و هوا و … رخ می دهند. با توجه به علت سردرد، علائم، شدت و عوارض آن متفاوت است. برخی از سردردها را می توان با تغییر در شیوه زندگی یا مصرف دارو درمان کرد و در برخی موارد نیز درمان سردرد بسیار دشوار است.