قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي استرس در دوران میانسالی زنان را مستعد بیماری آلزایمر می‌کند!

استرس در دوران میانسالی زنان را مستعد بیماری آلزایمر می‌کند!

▫️مطالعات اخیر محققان دانشکده پزشکی جان هاپکینز در آمریکا نشان می‌دهد تاثیر استرس بر زنان به ویژه در دوران میانسالی، احتمال بروز اختلالات شناختی را افزایش می‌دهد.
▫️احتمال بروز آلزایمر و بیماری‌های شناختی در زنان بیشتر است.
– بر اساس این مطالعه دو سوم مبتلایان به آلزایمر در آمریکا زنان هستند. مطالعات قبلی نشان داد سن نقش مهمی در پاسخ زنان نسبت به استرس دارد و تجربه استرس مزمن در زندگی، باعث ایجاد اختلال حافظه و اختلالات شناختی دیگر می‌شود، ولی بر اساس این مطالعه این مشکلات کوتاه مدت است.
▫️محققان مطالعات جدیدی را در رابطه با استرس و تاثیر آن بر اختلالات شناختی ماندگار آغاز کردند.
– در این مطالعه آمده است استرس نرمال باعث افزایش موقتی هورمون کورتیزول می‌شود و هنگامی‌که استرس از بین می‌رود، سطح هورمون به حالت طبیعی بازمی‌گردد؛ اما با استرس‌های مکرر،‌ پاسخ استرسی افزایش یافته و هورمون در سطح بالایی باقی می‌ماند و این موضوع به هیپوکامپ مغز که مسئول اصلی حافظه است، صدمه وارد می‌کند.
– این مطالعه نشان می‌دهد تاثیر استرس بر زنان به ویژه در دوران میانسالی، احتمال برروز اختلالات شناختی را افزایش می‌دهد؛ ولی چنین ارتباطی در مردان دیده نشده است.
نتایج این مطالعه در نشریه
Geriatric Psychiatry
منتشر شده است.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

تغییر آدرس مطبتغییر آدرس مطب

بدینوسیله به اطلاع عموم علاقمندان می رساند…

مطب دکتر مصطفی بیات، فوق تخصص قلب و عروق

به محل زیر منتقل گردیده است:

پاسداران – نبش بوستان یکم (زمردیان) – ساختمان پزشکان ۲۰۷ – طبقه سوم – واحد ۷

متذکر می گردد که همواره آدرس مطب در صفحه تماس؛ در دسترس و بروز می‌باشد.

آیا مصرف روزانه آسپرین برای افراد مسن مفید است؟آیا مصرف روزانه آسپرین برای افراد مسن مفید است؟

▫️یک مطالعه جدید نشان داده که در افراد با سن بالای ۷۰ سال که سالم هستند و یک زندگی مستقل دارند مصرف آسپرین تاثیری در بهبود سلامتی ندارد.
▫️خیلی از پزشکان به افراد در سنین میانسالی یا بالاتر توصیه میکنند روزی یک قرض آسپرین با دوز کم موسوم به آسپرین بچه استفاده کنند به این امید که در سنین بالاتر سالم تر باشند. این توصیه بر این مبنای علمی استوار است که آسپرین یک دارو با اثرات رقیق کننده خون و اثرات ضد التهابی است و ممکن است بتواند ریسک دمانس یا زوال عقل در سنین بالا را کم کند.
▫️ولی حالا این مطالعه جدید میگوید مصرف طولانی آسپرین نمیتواند تضمین کننده یک زندگی طولانی و سالم باشد و حتی ممکن است تاثیرات منفی مانند افزایش احتمال خونریزی گوارشی یا مغزی را به همراه داشته باشد.
▫️در یک مطالعه جدید محققان بیش از ۱۹ هزار نفر با سن متوسط ۷۴ سال و به ظاهر سالم در استرالیا و ایالات متحده را مورد بررسی قرار دادند. به تعدادی از آنها بصورت روزانه آسپرین دادند و به تعداد دیگر هم دارونما دادند.
▫️نتیجه تحقیق این بود که مصرف روزانه یکصد میلیگرم آسپرین در روز در افراد مسن سالم نمیتواند شانس داشتن یک زندگی طولانی تر بدون ابتلا به زوال عقل یا ناتوانی های دیگر را بیشتر کند. حتی در گروهی که آسپرین مصرف کرده بودند احتمال بروز خونریزی گوارشی و مغزی افزایش هم پیدا کرده بود.
▫️بنابراین محققان به افراد مسنی که سالم هستند توصیه نمیکنند آسپرین مصرف کنند ولی اگر از قبل به هر دلیلی از آسپرین استفاده میکنند نباید بدون مشورت با پزشک مصرف آن را سر خود قطع کنند.
▫️نتایج این مطالعه در شماره سپتامبر ۲۰۱۸ مجله
New England Journal of Medicine
منتشر شده است.

کلیاتی درباره دستگاه گردش خونکلیاتی درباره دستگاه گردش خون

قلب انسان در هر روز بیش از صد هزار بار می تپد تا از یک طرف خون سرشار از اکسیژن و مواد غذایی را به بافت ها و اعضای بدن برساند و از طرف دیگر خون بازگشتی از اندام های بدن را برای اکسیژن گیری به ریه ها می رساند.
قلب یک پمپ عضلانی با چهار حفره اصلی شامل یک بطن و یک دهلیز در سمت راست  و یک بطن و یک دهلیز در سمت چپ است. خون بازگشتی از اندام ها و بافت های مختلف بدن توسط وریدها (سیاهرگ ها) وارد دهلیز راست می شود. این خون از دهلیز راست به بطن راست می ریزد و از آنجا از طریق شریان (سرخرگ) ریوی به ریه ها فرستاده می شود.
پس از اکسیژن گیری این خون در ریه ها، خون اکسیژن دار از طریق ورید ریوی وارد دهلیز چپ می شود. با ورود خون به بطن چپ و در اثر انقباض عضله قلب، این خون از راه شریان آئورت و از طریق شاخه های شریانی به بافت های بدن می رود تا اکسیژن خون مورد نیاز سلول ها را تامین کند. براى انجام این وظایف مهم، خود عضله قلب هم نیاز به اکسیژن کافی دارد. درسطح قلب دو شریان اصلی تغذیه کننده عضله قلب به نام شریان های کرونر راست و چپ قرار دارند. شریان کرونر چپ به دو شاخه اصلی تقسیم می شود که این دو شاخه به همراه شریان کرونر راست، خون رسانی به عضله قلب را برعهده دارند.