قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي نگرانی مالی خطر سکته قلبی را ۱۳ برابر افزایش می‌دهد

نگرانی مالی خطر سکته قلبی را ۱۳ برابر افزایش می‌دهد

▫️یک مطالعه که در ماه نوامبر از سوی انجمن کاردیولوژی اروپا و انجمن قلب آفریقا در کنگره قلب آفریقای جنوبی ارایه شد، اثر عوامل روحی- ‌روانی مانند افسردگی، اضطراب، استرس شغلی و نگرانی مالی بر خطر قلبی- ‌عروقی را بررسی کرده است. به‌نظر پژوهشگران توجه بیش از حد به عوامل جسمی باعث می‌شود نقش عوامل روحی‌- روانی دست‌کم گرفته شود. اغلب بیماران پس از سکته قلبی از نظر استرس روحی- ‌روانی طرف مشاوره قرار می‌گیرند، ولی این اقدام بهتر است پیش از وقوع سکته قلبی صورت گیرد.
▫️افراد براساس میزان نگرانی مالی در مقیاس
Likert
به بدون استرس (از عهده مخارج برمی‌آید)، تحت استرس مالی خفیف (از عهده مخارج برمی‌آید ولی نیاز به حمایت دارد)، تحت استرس مالی متوسط (درآمد کافی نیست و کفاف مخارج را نمی‌دهد)، و تحت استرس مالی شدید (فاقد درآمد و نگران مایحتاج اولیه) تقسیم می‌شوند.
▫️افسردگی حتی به میزان خفیف، خطر سکته قلبی را سه‌ برابر افزایش می‌دهد. استرس شغلی متوسط تا شدید، خطر سکته قلبی را بیش از ۵ برابر افزایش می‌دهد. بیشترین خطر متوجه افرادی است که تحت استرس شدید مالی هستند (۱۳ برابر).
پرسش درباره عوامل روحی‌- روانی باید به بخش ثابت ویزیت پزشکی تبدیل شود. همان‌گونه که به بیماران توصیه می‌شود سیگار را ترک کنند، باید روش‌هایی برای مقابله با استرس به آنان آموزش داده شود.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

علائم کرونا در زنان باردار ممکن است مدت ها طول بکشد.علائم کرونا در زنان باردار ممکن است مدت ها طول بکشد.

▫️یک بررسی در آمریکا نشان می‌دهد در ۲۵ درصد زنان باردار علائم کرونا ممکن است برای دو ماه یا بیشتر طول بکشد.
▫️پژوهشگران در دانشگاه کالیفرنیا (https://www.ucsf.edu/news/2020/10/418696/covid-19-has-prolonged-effect-many-during-pregnancy) در سانفرانسیسکو و دانشگاه کالیفرنیا در لوس آنجلس در بزرگترین بررسی تا به حال در زنان باردار بستری نشده سیر بالینی و پیامدهای بالینی را در ۵۹۴ زن که آزمایش کرونایشان ذر حین بارداری مثبت شده بود، تجزیه و تحلیل کردند.
▫️نتایج نشان داد که شایع ترین علامت اولیه این زنان سرفه، گلودرد، بدن درد و تب است. نیمی از از زنان مورد بررسی سه هفته پس از شروع بیماری و ۲۵ درصد زنان هشت هفته پس از آن همچنن علامت دار بودند.
– این پژوهشگران می گویند زنان بارداری که به کرونا مبتلا می شوند، باید انتظار طول کشیدن علائمشان را داشته باشند.

📗 Obstetrics & Gynecology (https://journals.lww.com/greenjournal/pages/default.aspx)
@SciJournals

مصرف متفورمین و کمبود ویتامین ب۱۲مصرف متفورمین و کمبود ویتامین ب۱۲

▫️#متفورمین باعث کاهش جذب روده ای ویتامین  ب۱۲ در بیش از ۳۰ درصد بیماران و کاهش غلظت سرمی این ویتامین در کمتر از ۱۰ درصد بیماران می شود. این کاهش اغلب در اوایل مصرف متفورمین یعنی در ۴-۳ ماه ابتدایی دیده شود ولی علایم ناشی ازکمبود ب۱۲ گاهی ۱۰-۵ سال بعد از شروع مصرف متفورمین در فرد بروز می کند.
– مکانیسم کاهش جذب ویتامین B12 در مصرف کنندگان متفورمین ناشی از تغییر هموستاز کلسیم می باشد.
– دوز و مدت مصرف متفورمین در میزان بروز کمبود ویتامین  B12 موثر است.
– در مصرف کنندگان متفورمین ، توصیه می شود، هموگلوبین، هماتوکریت و گلبول قرمز به صورت پایه و دوره ای به خصوص در صورت بروز درجاتی از نارسایی کلیوی یا علایم آنمی و نوروپاتی بررسی شود. در صورت بروز آنمی حتما باید سطح ویتامین ب۱۲ و فولات چک و در صورت کمبود درمان شوند.
– درمجموع نیازی به درمان پیشگیرانه با ویتامین ب۱۲ در صورت مصرف مزمن با متفورمین نیست.

مصرف لبنیات پرچرب ارتباطی با بروز بیماری‌های قلبی و عروقی ندارد!مصرف لبنیات پرچرب ارتباطی با بروز بیماری‌های قلبی و عروقی ندارد!

▫️یک مطالعه بزرگ و بی‌سابقه چندملیتی در جهان قاطعانه اعلام کرده است که مصرف لبنیات_پرچرب ارتباطی با بروز بیماری‌های قلبی عروقی و سکته‌های قلبی و مغزی ندارد.
▫️بزرگ‌ترین مطالعه کوهورت آینده‌نگر در زمینه «ارتباط مصرف فرآورده‌های لبنی با مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی» با همکاری موسسه ملی سلامت آمریکا، موسسه تحقیقات سلامت کانادا، دانشگاه مک‌مستر و… انجام شده است.
▫️مطالعه بیش از ۱۳۶ هزار نفر از ملیت‌های مختلف در ۲۱ کشور جهان را تحت بررسی قرار داده و به این یافته مهم رسیده که لبنیات پرچرب نه‌تنها ارتباطی با بیماری‌های قلبی و عروقی ندارند بلکه باید در کشورها به‌ویژه کشورهای کم‌درآمد و دارای درآمد متوسط به مقدار بالا مصرف شود.
– مطالعه جدید تاکید دارد که باید به «سال‌ها تشویق به عدم مصرف لبنیات پرچرب» پایان داده شود.
– دستورالعمل فعلی مصرف لبنیات در طول سال‌های متمادی، «پرهیز از مصرف لبنیات پرچرب برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ‌ومیر ناشی از آن» و مصرف دو وعده و نهایتا ۴ وعده از لبنیات کم‌چرب را توصیه می‌کند.
– مطالعه طولانی‌مدت (۲۰۰۳ تا ۲۰۱۸) پیش رو، شواهد و مدارک مطالعات حاکم بر دستورالعمل «عدم مصرف و یا مصرف حداقلی لبنیات پرچرب» را ناکافی می‌داند.
– این مطالعه، مطالعات قبلی را متهم به «تمرکز بر عوارض احتمالی یک ماده غذایی (اسیدهای چرب اشباع‌شده) و تاثیر آن بر روی یک نشانگر زیستی (چربی خون / LDL) کرده و یادآور می‌شود که محصولات لبنی یک گروه غذایی متنوع هستند و تاثیر آن‌ها بر سلامتی نمی‌تواند در اثرات احتمالی اسیدهای چرب اشباع‌شده خلاصه شود.
– مطالعه، دامنه این یادآوری را وسعت بیشتری هم داده و تاکید کرده است که حتی اسیدهای چرب اشباع‌شده نیز شامل محصولات متنوع هستند و اثرات آن بسته به محتوای یک اسید پرچرب متفاوت است.
▫️مطالعه، طی بررسی‌های صورت گرفته به این یافته رسیده است که خطر سکته مغزی در مناطقی که مصرف بالای لبنیات را شاهد هستند، به‌طور قابل‌توجهی پایین‌تر بوده است و نیز هیچ ارتباطی بین مصرف بالای لبنیات با حمله قلبی یافت نشده است.
▫️نتایج این مطالعه بزرگ جهانی، با اذعان قاطعانه به این‌که مصرف بالای لبنیات (بیش از دو وعده در روز) با فشار خون پایین نیز مرتبط است، تحولی جدید در دستورالعمل فعلی مصرف محصولات لبنی ایجاد می‌کند.
▫️نتایج مهم این مطالعه با مطالعه کوهورت گلستان همخوانی دارد. بر اساس مطالعه کوهورت گلستان، مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی در بین افرادی که محصولات لبنی را در بالاترین میزان، مصرف می‌کردند، کمتر از افرادی بوده است که این محصولات را در کمترین میزان مصرف کرده‌اند.