قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي آیا بداخلاق ها زودتر می میرند؟

آیا بداخلاق ها زودتر می میرند؟


▫️استرس های روحی و جسمی ناشی از عصبانت و بداخلاقی اثرات منفی زیادی بر سلامتی دارند؛ مطالعات متعدد نشان می دهد که این اثرات می توانند به مرگ زودهنگام منجر شوند.
▪️محققان دانشگاه ایالتی آیووا در مطالعه بر مردان ۲۰ تا ۴۰ ساله متوجه شدند که احتمال مرگ مردان عصبانی در قیاس با افراد آرام تر در ۳۵ سال بعدی زندگی، یک و نیم برابر بیشتر بود.
▫️محققان این افزایش را ناشی از فاکتورهایی می دانند که استرس را با آسیب فیزیولوژی ارتباط می دهند. از سوی دیگر آزادسازی مکرر آدرنالین در طول دوره های استرس به دی.ان.ای آسیب می زند که می تواند به ابتلا به بیماری های تهدید کننده حیات مانند مولتیپل اسکلروزیس یا MS منجر شود.
▪️عصبانیت واکنش افزایش یافته ای را در ناحیه آمیگدال – بخشی از مغز که با غرایز بقا ارتباط دارد- ایجاد می کند.
▫️احساسات عصبی باعث می شوند که آمیگدال اضطراب افزایش یافته ای را به سایر قسمت های مغز و بدن انتقال دهد و در نتیجه جریان خون به اندام ها و قلب افزایش یابد. این کار استراحت را تقریبا غیر ممکن می سازد.
▪️به گفته محققان علوم اعصاب دانشگاه ماساچوست، افرادی که در معرض تحریکات ناشی از خشم قرار دارند، صرف نظر از چگونگی ایجاد این احساس، بیشتر احتمال دارد که بیخوابی را تجربه کنند.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

این ۵ بیماری دوران بارداری را جدی بگیریداین ۵ بیماری دوران بارداری را جدی بگیرید

▪️اختلالات قلبی-عروقی:
از علائم این اختلالات می‌توان به تنگی نفس، سرفه‌های شبانه، سرفه‌های خونی و درد قفسه سینه اشاره کرد. اختلالات قلبی در دوران بارداری می‌توانند باعث فشار خون، خونریزی و کم‌خونی در مادر شوند. همچنین مادرانی که اختلالات مادرزادی قلبی دارند، ممکن است این اختلالات را به فرزندان‌شان منتقل کنند.

▪️فشار خون در بارداری:
ممکن است بعضی از خانم‌ها قبل از بارداری فشار خون نداشته باشند اما در دوران بارداری به این بیماری مبتلا شوند. بالا رفتن فشار خون خطرناک است و آنها باید حتما تحت مراقبت پزشک قرار بگیرند.
از عوارضی که فشار خون بالا در مادران ایجاد می‌کند می‌توان به زایمان زودرس، تشنج، سکته مغزی، آسیب به کلیه، نارسایی قلبی، سکته قلبی و مرگ اشاره کرد. این عوارض در جنین هم باعث محدودیت رشد و یا حتی مرگ می‌شود

▪️عفونت‌های دستگاه ادراری:
این عفونت‌ ها بیشتر بدون علامت بوده و تنها از طریق آزمایش تشخیص داده می‌شوند. اگر خانم‌های باردار مبتلا به این عفونت‌ها درمان نشوند دچار زایمان زودرس می‌شوند و جنین هم در هنگام تولد دچار کمبود وزن خواهد شد.

▪️بیماری‌های دستگاه گوارش:
بیشترین و شایع‌ترین فرم این بیماری‌ها، حالت تهوع و استفراغ است که تا هفته ۱۶ بارداری ادامه دارد و به دو درجه خفیف و متوسط تقسیم می‌شود. اما در بعضی از موارد استفراغ بسیار شدید می‌شود به‌طوری که بدن دچار کمبود آب و کاهش وزن میگردد. بنابر‌این اگر این اختلال به موقع درمان نشود عوارض شدیدی برای مادر در پی خواهد داشت که از بین آنها می‌توان به آسیب به کلیه، بیماری‌های انعقادی و درگیری کبدی اشاره کرد.

▪️بیماری دیابت:
یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های دوران بارداری است. دیابت عوارض زیادی بر مادر و جنین دارد. احتمال ابتلای مادران دیابتی به فشار خون بارداری بسیار زیاد است که باعث زایمان زودرس می‌شود. همچنین دیابت سبب چاق شدن بیش از حد جنین، محدودیت رشد یا مرده‌زایی می‌گردد. عوارض دیگر این بیماری تولد نارس، اختلال در دستگاه تنفسی نوزاد و یا حتی مرگ است. معمولا این نوزادان بعد از تولد دچار افت سریع قند می‌شوند و کمبود کلسیم دارند.

مشکلات مصرف ریتالین (متیل فنیدات) برای افزایش عملکرد مغزی در امتحاناتمشکلات مصرف ریتالین (متیل فنیدات) برای افزایش عملکرد مغزی در امتحانات

▫️سوء مصرف در درازمدت می تواند به تولرانس و وابستگی روانی به متیل فنیدات و درجات متفاوتی از رفتارهای غیرطبیعی منجر شود.
▫️افراد مصرف کننده ممکن است دچار حملات سایکوز (جنون) شوند که البته با فرم تزریقی بیشتر گزارش شده است.
▫️متعاقب سوء مصرف توسط افراد سالم بمنظور افزایش یادگیری و قدرت حافظه، درصورت قطع مصرف این دارو مراقبت منظم لازم است، چراکه احتمال افسردگی شدید وجود دارد.

آنتی بیوتیک استنشاقی در سینوزیتآنتی بیوتیک استنشاقی در سینوزیت

🔻آنتی بیوتیک های با اثرات وابسته به غلظت جهت مصرف استنشاقی مناسب هستند. این داروها  شامل توبرامایسین، آزترئونام، کلیستین، سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین می باشند.

🔻آنتی بیوتیک های استنشاقی جهت درمان بیماری هایی نظیر سیستیک فیبروزیس، برونشکتازی و پنومونی اکتسابی از ونتیلاتور مورد استفاده قرار می گیرند.

🔻 عوارض گزارش شده از مصرف آنتی بیوتیک استنشاقی شامل سرفه، ویزینگ، هموپتیزی و دیس پنه می باشد. سمیت فرآورده های استنشاقی نادر است، اما گزارشاتی از سطوح بالای غلظت تراف و عوارض کلیوی و شنوایی از #آمینوگلیکوزیدها در بیماران رینوسینوزیت مزمن وجود دارد. عوارض کلیوی با مصرف #کلیستین استنشاقی نیز گزارش شده است.

🔻#توبرامایسین استنشاقی بدلیل داشتن پرزرواتیو، محرک مجاری تنفسی بوده و ممکن است سبب برونکواسپاسم گردد.

🔻فلوروکینولون های استنشاقی بدلیل عوارض و قیمت بالا ، هیچگاه نباید بعنوان خط اول در بیماران سینوزیت حاد باکتریال بدون آلرژی به پنی سیلین ها مصرف شوند.

🔻شواهد اندکی از کارایی و سمیت آنتی بیوتیک های استنشاقی در درمان سینوزیت در دسترس است. تاکنون هیچ گایدلاین درمانی به برتری آنتی بیوتیک یا ضد قارچ استنشاقی در مقایسه با انواع سیستمیک آنتی بیوتیک ها و یا استروئیدهای نازال اشاره نکرده است.

🔻میزان رسیدن به محل اثر در آنتی بیوتیک های استنشاقی محدود بوده و دارو به طور عمده نمی تواند به محل هدف خود در سینوس ها، middle meatus و نواحی فوقانی و خلفی بینی راه پیدا کند و در قسمت ابتدایی حفره بینی بیماران سینوزیتی دپوزیت می گردد.

🔻 در بیماران با رینوسینوزیت مزمن، مزیتی درخصوص مصرف آنتی بیوتیک های استنشاقی مانند اسپری نئومایسین و توبرامایسین  نبولایز نسبت به استروئید استنشاقی همراه با شستشو با سالین گزارش نشده است. هرچند مطالعه کوچکی تاثیر #موپیروسین استنشاقی را در زدودن بیوفیلم ناشی از استافیلوکوک اورئوس نشان داده است.

🔻از بین داروهای ضد قارچ استنشاقی، تنها کارایی و تاثیرات #آمفوتریسین B در رینوسینوزیت مزمن مورد بررسی قرار گرفته است که توانسته سبب کاهش ضخامت لایه موکوزال گردد. ولی تاثیری در بهبود کیفیت زندگی، کاهش شدت نشانه ها و نتایج اندوسکوپی نازال نداشته است.

✏️UpToDate, 2017
✏️Clinical Practice Guideline (Update):Adult Sinusitis, 2015
✏️Respir Care 2015;60(6):762–۷۷۳.

✍🏻دکتر فائزه شادفر
دستیار تخصصی فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی مازندران