قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي چه غذایی را با چه روغنی بپزیم؟

چه غذایی را با چه روغنی بپزیم؟

🔅 در حال حاضر ۳ نوع روغن در خانه ها پیدا می شود :

🔸 سرخ‌کردنی
🔸 مخصوص پخت‌ و‌ پز
🔸 روغن مخصوص سالاد (زیتون، کنجد یا هسته انگور)

🔅 هر نوع روغنی کاربرد خاص خود را دارد.
مثلا از روغن مخصوص سرخ‌کردن فقط باید برای سرخ کردن استفاده شود یا روغن‌های سالاد را فقط برای طعم دادن به سالاد به کار برد.

🔸سرخ کردن ، به‌خصوص به مدت طولانی و حرارت بالا، ارزش تغذیه‌ای خوراکی‌ها را از بین می‌برد.
🔸مثلا سرخ کردن زیاد سبزی، تقریبا باعث از دست رفتن ویتامین‌های موجود در آن می‌شود .
🔸روغن های مایع معمولی برای پخت‌وپز کاربرد دارند و باید برای پخت برنج و خورش از انواع روغن‌های مایع استفاده کرد.

به‌طور کلی، تمام روغن‌های خوراکی مایع برای پخت غذا مناسب هستند و به ترتیب، استفاده از روغن‌های زیتون، کنجد، کانولا، ذرت، آفتابگردان و سویا برای طبخ غذا توصیه می‌شود.

🔺حواستان باشد که روغن‌های مایع معمولی در مقابل حرارت مقاوم نیستند و به‌همین دلیل برای سرخ‌کردن با مدت طولانی و در درجه حرارت بالا، نباید استفاده شوند چون هنگام سرخ کردن با حرارت بالایی که می‌بینند ، می‌سوزند و ترکیب‌های سرطان‌زایی در آنها ایجاد می‌شود
🔸برای پخت برنج و خورش باید از روغن مایع معمولی استفاده شود. البته روغن زیتون هم برای طبخ برنج مناسب است.

🔸در قنادی‌ها برای تهیه کیک و شیرینی از روغن جامد یا نیمه‌جامد استفاده می‌شود چون باعث ایجاد عطر، طعم، کیفیت بهتر، تردی محصولات تنوری، هوادهی در فراورده‌های خمیری، ورآمدن آنها و مطلوبیت بافت می‌شود.

استفاده از روغن‌های دیگر می‌تواند تاحدی افت کیفیت ظاهری و خوراکی محصولات قنادی را به دنبال داشته باشد .

🔺 به همین دلیل نباید در مصرف کیک و شیرینی زیاده‌روی کنید چون روغن‌های قنادی مقادیر بالایی اسید‌های چرب اشباع دارند که می‌توانند خطر گرفتگی عروق و ابتلا به بیماری‌های قلبی -عروقی را افزایش دهند.

🔅 برای سرخ کردن انواع مواد غذایی  باید از روغن مخصوص سرخ‌کردن استفاده شود.
🔅از روغن زیتون می‌توان برای سرخ کردن سطحی (مثل نیمرو کردن یا تهیه املت) یا تفت دادن مختصر با درجه حرارت ملایم و فقط یکبار استفاده کرد.
🔅روغن کانولا هم دارای خواص تغذیه‌ای بالایی است ولی خواص کیفی آن مانند مقاومت در برابر حرارت و نور، پایین است و برای سرخ کردن‌های عمیق چندان مناسب نیست.

🔅روغن هسته انگور هم به‌دلیل پایین بودن مقاومت در برابر اکسیداسیون و نقطه دود پایین، برای سرخ کردن مناسب نیست.

🔅 از روغن هسته انگور هم باید فقط برای طعم‌دادن به غذاهای سرد و سالاد استفاده شود.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

فلوروکینولون‌ها و خطر پارگی آنوریسم آئورتفلوروکینولون‌ها و خطر پارگی آنوریسم آئورت

▫️اداره غذا و دارو (FDA) در ماه دسامبر اعلام کرد مصرف آنتی‌بیوتیک‌های گروه #فلوروکینولون خطر پارگی آنوریسم آئورت را افزایش می‌دهد. اتخاذ این موضع حاصل موارد گزارش‌شده به این اداره و نیز چهار مطالعه مشاهده‌ای در این زمینه است.
▫️رووس توصیه‌های FDA برای پزشکان به‌شرح زیر است:

– برای بیمارانی که مبتلا به #آنوریسم_آئورت یا در معرض خطر ابتلا به آن هستند (مانند سالمندان، مبتلایان به بیماری آترواسکلروتیک عروق محیطی، پرفشاری، سندرم مارفان، و سندرم اهلرز-دانلوس) فلوروکینولون تجویز نکنید- مگر هیچ گزینه دیگری نباشد.

– به همه بیماران بگویید در صورت بروز نشانه‌های آنوریسم آئورت بلافاصله به پزشک مراجعه کنند ولی بدون اطلاع پزشک، مصرف آنتی‌بیوتیک را متوقف نکنند.

– در صورت بروز نشانه‌های آنوریسم آئورت یا پارگی آن (درد ناگهانی، شدید و مداوم شکم، قفسه سینه یا پشت)، بلافاصله مصرف فلوروکینولون را متوقف کنید

علائم حمله قلبی زنان چقدر متفاوت از مردان است؟علائم حمله قلبی زنان چقدر متفاوت از مردان است؟

بر اساس آمار انجمن قلب آمریکا، علائم حمله قلبی در زنان متفاوت است.
▪️برخی از شایع‌ترین علائم حمله قلبی در زنان :
– احساس درد در ناحیه فک، گردن، پشت و بازو
درد ناگهانی یا تدریجی در ناحیه فک، گردن، پشت و بازو در زنان می‌تواند یکی از مهم‌ترین علائم این عارضه باشد. درد می‌تواند بین این نواحی یا بخش‌های دیگر بدن باشد و درد شدید هنگام خواب بروز کند.
– عرق سرد
عرق سرد معمولا دلیلی بر شروع آنفلوآنزا یا گرمای بیش از حد بدن قلمداد می‌شود؛ ولی می‌تواند از علائم اولیه حمله قلبی باشد.
– تنگی نفس، احساس سبکی سر و حالت تهوع
▫️این حالت بیشتر در افرادی دیده می‌شود که همراه با تنگی نفس، در قفسه سینه احساس درد ندارند. بر اساس مطالعات منتشر شده در انجمن قلب آمریکا، حدود ۴۲ درصد زنانی که دچار حمله قلبی می‌شوند، از یک ماه قبل علائمی مانند تنگی نفس دارند.
▫️بر اساس مطالعات زنان در دوران یائسگی و پس از آن بیشتر در معرض بیماری‌های قلبی قرار دارند. این امر ناشی از تغییرات هورمونی است و معمولا علائم بیماری در زنان ۵۰ سال به بالا شامل درد در ناحیه معده، گردن، بازو، فک و پشت، قفسه سینه و ضربان نامنظم قلب و تعریق فراوان است.

ضربان قلب بالا و خطرات آنضربان قلب بالا و خطرات آن

بالا بودن ضربان قلب یعنی ضربان قلب بالای ۱۰۰ تپش در دقیقه باشد، این امر در حالت سکون می تواند نشانه مشکلات قلبی و تنفسی باشد. در این پست به “ضربان قلب بالا و خطرات آن” پرداخته‌ایم.✨💓

آگاهی شما، سلامتی شماست.💝
#دکتر_مصطفی_بیات [ #فوق_تخصص_قلب_عروق ]
‌‌
📍پاسداران، بوستان هفتم، پلاک۱۶۷، طبقه۴، واحد ۴۰۳

‌جهت کسب اطلاعات بیشتر، و گرفتن نوبت می‌توانید با شماره‌ زیر تماس بگیرید:
☎️  ۲۲۶۴۳۰۹۱

لینک به پست اینستاگرامی مربوطه