قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي واکسن آنفلوآنزا در بیماران مبتلا به فشار خون ضروری است!

واکسن آنفلوآنزا در بیماران مبتلا به فشار خون ضروری است!

▫️مطالعات جدید محققان دانشگاه کپنهاگ در دانمارک نشان می‌دهد واکسن آنفلوآنزا احتمال مرگ زودرس بر اثر حمله قلبی و سکته مغزی را در افرادی که فشار خون بالا دارند، کاهش می‌دهد.
▫️آنفلوآنزا منجر به سرکوبی سیستم ایمنی می‌شود و خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد، از طرفی فشار خون بالا یک عامل خطر برای بیماری‌های قلبی عروقی است.
– محققان بر این باورند که واکسن آنفلوآنزا در کنار راهکارهای مراقبتی، مهمترین عامل برای جلوگیری از بروز این عارضه است، بنابراین می‌تواند از بیماران مبتلا به فشار خون در مقابل بیماری های قلبی عروقی محافظت کند.
▫️این مطالعه با بررسی ۶۰۸ هزار و ۴۵۲ فرد ۱۸ تا ۱۰۰ ساله مبتلا به فشار خون نشان می‌دهد واکسن آنفلوآنزا یک روش مناسب برای جلوگیری از این بیماری و تضعیف سیستم ایمنی است.
– بر اساس این مطالعه، واکسن آنفلوآنزا در بیماران مبتلا به فشار خون، احتمال مرگ به هر دلیل مرتبط با آنفلوآنزا را به میزان ۱۸ درصد، بر اثر سایر بیماری‌های قلبی ۱۶ درصد و بر اثر حمله قلبی و سکته مغزی ۱۰ درصد کاهش می‌دهد.
▫️نتایج این مطالعه در کنگره جهانی قلب و عروق سال ۲۰۱۹ میلادی ارائه شده است.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

کلیاتی درباره دستگاه گردش خونکلیاتی درباره دستگاه گردش خون

قلب انسان در هر روز بیش از صد هزار بار می تپد تا از یک طرف خون سرشار از اکسیژن و مواد غذایی را به بافت ها و اعضای بدن برساند و از طرف دیگر خون بازگشتی از اندام های بدن را برای اکسیژن گیری به ریه ها می رساند.
قلب یک پمپ عضلانی با چهار حفره اصلی شامل یک بطن و یک دهلیز در سمت راست  و یک بطن و یک دهلیز در سمت چپ است. خون بازگشتی از اندام ها و بافت های مختلف بدن توسط وریدها (سیاهرگ ها) وارد دهلیز راست می شود. این خون از دهلیز راست به بطن راست می ریزد و از آنجا از طریق شریان (سرخرگ) ریوی به ریه ها فرستاده می شود.
پس از اکسیژن گیری این خون در ریه ها، خون اکسیژن دار از طریق ورید ریوی وارد دهلیز چپ می شود. با ورود خون به بطن چپ و در اثر انقباض عضله قلب، این خون از راه شریان آئورت و از طریق شاخه های شریانی به بافت های بدن می رود تا اکسیژن خون مورد نیاز سلول ها را تامین کند. براى انجام این وظایف مهم، خود عضله قلب هم نیاز به اکسیژن کافی دارد. درسطح قلب دو شریان اصلی تغذیه کننده عضله قلب به نام شریان های کرونر راست و چپ قرار دارند. شریان کرونر چپ به دو شاخه اصلی تقسیم می شود که این دو شاخه به همراه شریان کرونر راست، خون رسانی به عضله قلب را برعهده دارند.

تحقیق جدید: واکسن سل از افراد مسن در مقابل کرونا محفاظت می کند!تحقیق جدید: واکسن سل از افراد مسن در مقابل کرونا محفاظت می کند!

▫️محققان هندی در تازه‌ترین بررسی (https://www.livemint.com/news/india/bcg-vaccine-may-provide-the-elderly-immunity-against-covid-11603941237542.html) خود دریافتند، واکسن سل که در درجه اول محافظت در برابر این بیماری را فراهم می‌کند، برای در امان ماندن افراد مسن از بیماری کووید ۱۹ نیز مفید است.
▫️دانشمندان شورای تحقیقات پزشکی هند (ICMR) تاثیر واکسیناسیون سل بر فراوانی سلول های ایمنی شامل سلول تی، سلول بی، سلول های مونوسیت (گلبول های سفید خون)، زیرمجموعه سلول های دندریتیک (تولیدکننده آنتی ژن) و میزان کل آنتی بادی در گروهی از افراد مسن سالم ۶۰ تا ۸۰ ساله، یک ماه پس از واکسیناسیون به عنوان بخشی از یک مطالعه بالینی برای درک تاثیر آن بر بیماری کووید-۱۹ ارزیابی کردند.
▫️درنهایت مشخص شد واکسن سل (BCG) که در درجه اول محافظت در برابر سل (TB) را فراهم می کند، برای در امان ماندن افراد مسن از بیماری کووید ۱۹ نیز مفید است.

@SciJournals

مصرف زیاد ویتامین سبب پوسته شدن اطراف ناخن می شود!مصرف زیاد ویتامین سبب پوسته شدن اطراف ناخن می شود!

▫️پوسته شدن اطراف ناخن « ناخن ریش» معمولا یک عارضه بی خطر است، ولی گاهی می تواند نشانه زیاده روی در مصرف ویتامین A باشد.
▫️پوست پوست شدن اطراف ناخن معمولا به دلیل کم آبی لایه شاخی (stratum corneum) پوست است. این لایه خارجی ترین لایه سطح روپوست (اپیدرمیس) است. این لایه به طور مکانیکی با دنیای خارجی و اجسام مختلف در تماس است و بر اثر اصطکاک با عوامل خارجی نازک و حساس می شود وگاهی این حساسیت منجر به خشکی، پوسته شدن، خراش و خونریزی این لایه می شود. خارش و قرمزی از دیگر علایم این عارضه هستند.
▫️پوسته شدن اطراف ناخن دلایل متفاوتی دارد که می تواند شامل استفاده از موادشوینده،‌ آب و هوای سرد و خشک زمستانی یا کمبود ویتامین باشد. از طرفی افزایش مصرف ویتامین نیز می تواند عامل ناخن ریش باشد. مطالعات نشان می دهد کمبود ویتامین هایB3 یا B7 یا مسمومیت ویتامین A ( استفاده بیش از حد از این ویتامین )مهمترین دلایل این عارضه هستند.
▪️مصرف بیش از اندازه ویتامین A یا رتینول
ویتامین A یک آنتی اکسیدان محافظ پوست، بهبود دهنده زخم و عامل رشد و ترمیم پوست است. این ویتامین در دو شکل بتاکاروتن و ویتامین A فعال وجود دارد. ویتامین A فعال رتینول نیز نامیده می شود. مصرف بیش از اندازه این ویتامین می تواند منجر به پوست پوست شدن اطراف ناخن شود.
▪️کمبود ویتامین B3 یا نیاسین
▫️ویتامین B3 یا نیاسین یکی از مهمترین نیازهای پوست است. کمبود این ویتامین می تواند به عارضه ای به نام پلاگرا منجر شود. پلاگرا شامل التهاب پوست، زخم و ترک خوردگی پوست است. این حالت گاهی در لب ها و زبان هم دیده می شود. کمبود ویتامین مهمترین دلیل پلاگراست، ولی اسهال طولانی، مصرف الکل و داروهای مختلف نیز می توانند منجر به این عارضه شوند.
▪️ویتامین B7 یا بایوتین
ویتامین B7‌ یکی از ویتامین های لازم برای سلامت پوست و ناخن است. گاهی این ویتامین با علامت مستعار H نیز شناخته می شود. خشک پوست و مو، ریزش مو، ترک خوردن دهان، خستگی، افسردگی، بی اشتهایی و بی خوابی از مهمترین علایم کمبود این ویتامین هستند.