قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي ارتباط نسبت دور کمر به باسن با دیابت نوع دو و بیماری های قلبی – عروقی

ارتباط نسبت دور کمر به باسن با دیابت نوع دو و بیماری های قلبی – عروقی

📌در پژوهشی که در ژورنال انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده، محققان به دنبال پاسخ این پرسش بودند که آیا شواهد ژنتیکی برای ارتباط بین نسبت دور کمر به باسن و دیابت نوع دو و بیماری عروق کرونر قلب وجود دارد یا خیر.
یافته های این مطالعه نشان داد که افزایش نسبت دور کمر به باسن به نحو شاخصی با دیابت نوع دو و بیماری های قلبی – عروقی مرتبط است.
این یافته ها به این معنا است چاقی شکمی یا به عبارت دیگر افزایش چربی شکمی می‌تواند باعث بروز دیابت نوع دو و بیماری قلبی – عروقی گردد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

مصرف لبنیات پرچرب ارتباطی با بروز بیماری‌های قلبی و عروقی ندارد!مصرف لبنیات پرچرب ارتباطی با بروز بیماری‌های قلبی و عروقی ندارد!

▫️یک مطالعه بزرگ و بی‌سابقه چندملیتی در جهان قاطعانه اعلام کرده است که مصرف لبنیات_پرچرب ارتباطی با بروز بیماری‌های قلبی عروقی و سکته‌های قلبی و مغزی ندارد.
▫️بزرگ‌ترین مطالعه کوهورت آینده‌نگر در زمینه «ارتباط مصرف فرآورده‌های لبنی با مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی» با همکاری موسسه ملی سلامت آمریکا، موسسه تحقیقات سلامت کانادا، دانشگاه مک‌مستر و… انجام شده است.
▫️مطالعه بیش از ۱۳۶ هزار نفر از ملیت‌های مختلف در ۲۱ کشور جهان را تحت بررسی قرار داده و به این یافته مهم رسیده که لبنیات پرچرب نه‌تنها ارتباطی با بیماری‌های قلبی و عروقی ندارند بلکه باید در کشورها به‌ویژه کشورهای کم‌درآمد و دارای درآمد متوسط به مقدار بالا مصرف شود.
– مطالعه جدید تاکید دارد که باید به «سال‌ها تشویق به عدم مصرف لبنیات پرچرب» پایان داده شود.
– دستورالعمل فعلی مصرف لبنیات در طول سال‌های متمادی، «پرهیز از مصرف لبنیات پرچرب برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ‌ومیر ناشی از آن» و مصرف دو وعده و نهایتا ۴ وعده از لبنیات کم‌چرب را توصیه می‌کند.
– مطالعه طولانی‌مدت (۲۰۰۳ تا ۲۰۱۸) پیش رو، شواهد و مدارک مطالعات حاکم بر دستورالعمل «عدم مصرف و یا مصرف حداقلی لبنیات پرچرب» را ناکافی می‌داند.
– این مطالعه، مطالعات قبلی را متهم به «تمرکز بر عوارض احتمالی یک ماده غذایی (اسیدهای چرب اشباع‌شده) و تاثیر آن بر روی یک نشانگر زیستی (چربی خون / LDL) کرده و یادآور می‌شود که محصولات لبنی یک گروه غذایی متنوع هستند و تاثیر آن‌ها بر سلامتی نمی‌تواند در اثرات احتمالی اسیدهای چرب اشباع‌شده خلاصه شود.
– مطالعه، دامنه این یادآوری را وسعت بیشتری هم داده و تاکید کرده است که حتی اسیدهای چرب اشباع‌شده نیز شامل محصولات متنوع هستند و اثرات آن بسته به محتوای یک اسید پرچرب متفاوت است.
▫️مطالعه، طی بررسی‌های صورت گرفته به این یافته رسیده است که خطر سکته مغزی در مناطقی که مصرف بالای لبنیات را شاهد هستند، به‌طور قابل‌توجهی پایین‌تر بوده است و نیز هیچ ارتباطی بین مصرف بالای لبنیات با حمله قلبی یافت نشده است.
▫️نتایج این مطالعه بزرگ جهانی، با اذعان قاطعانه به این‌که مصرف بالای لبنیات (بیش از دو وعده در روز) با فشار خون پایین نیز مرتبط است، تحولی جدید در دستورالعمل فعلی مصرف محصولات لبنی ایجاد می‌کند.
▫️نتایج مهم این مطالعه با مطالعه کوهورت گلستان همخوانی دارد. بر اساس مطالعه کوهورت گلستان، مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی در بین افرادی که محصولات لبنی را در بالاترین میزان، مصرف می‌کردند، کمتر از افرادی بوده است که این محصولات را در کمترین میزان مصرف کرده‌اند.

فنوفیبرات و کاهش ۳۰ درصدی خطر بیماری های قلبی – عروقی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲فنوفیبرات و کاهش ۳۰ درصدی خطر بیماری های قلبی – عروقی در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲

▫️فنوفیبرات، داروی کاهنده چربی خون، خطر بیماری های قلبی – عروقی را در زنان مبتلا به دیابت نوع ۲ تا ۳۰ درصد کاهش می دهد.
▫️براساس یافته های محققان، تجویز داروی فنوفیبرات برای زنان و مردان درمعرض خطر بیماری های قلبی – عروقی نظیر افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، فشارخون بالا و کلسترول بالا موثر است و در نتیجه احتمال مرگ در این افراد را کاهش می دهد. محققان در جدیدترین مطالعه خود با بررسی ۱۰۰۰۰ فرد مبتلا به دیابت در معرض خطر بیماری های قلبی دریافتند که تجویز فنوفیبرات برای این افراد، احتمال بروز این بیماری ها را تا ۳۰ درصد در زنان و ۱۳ درصد در مردان کاهش می دهد.
▫️بیماری های قلبی-عروقی شایع ترین علت مرگ ومیر در میان زنان است و تقریبا سه برابر بیشتر از سرطان پستان موجب مرگ زنان می گردد.

تداخل داروهای گیاهی با سایر داروها را جدی بگیریدتداخل داروهای گیاهی با سایر داروها را جدی بگیرید

▫️داروهای وارفارین یکی از داروهای مورد مصرف بیماری‌های قلبی عروقی است که تداخل آن با گیاهان دارویی اهمیت حیاتی دارند.
زنجبیل یکی از گیاهان دارویی است که از تشکیل لخته در خون جلوگیری می‌کند، لذا باید در مصرف آن مراقب بود که همراه با داروهای شیمیایی مصرف نشود.
مصرف گیاه سیر ثابت شده است که از تشکیل لخته خون پیشگیری می‌کند و کسانی که وارفارین مصرف می‌کنند, نباید بیش از یک حبه مصرف کنند.
🔻چای سبز باعث خنثی شدن اثرات وارفارین می‌شود بنابراین افرادی که جای سبز و وارفارین مصرف می‌کند, باید مدام خون خود را چک کند تا مشکل پیش نیاید.
🔻گیاه گزنه دارای ویتامین k است که اثرات وارفارین را کاهش می‌دهد و بهتر است از مصرف آن پرهیز کرد.
مصرف مداوم گریپ فروت اثر وارفارین را زیاد می‌کند و احتمال خون ریزی را افزایش می‌دهد اگر وارفارین مصرف می‌کنید از آب گریپ فروت خودداری کنید.
🔻گریپ فروت اثر داروهای انتی هیستامین و داروهای آرامبخش و کاهنده کلسترول را نیز  مختل می‌کند و در مصرف آن با این داروها باید خودداری کرد.
🔻مصرف انبه اثر وارفارین را افزایش داده و احتمال خون ریزی را افزایش می‌دهد، پس در مصرف آن احتیاط باید کرد.