قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي تحقیق جدید: واکسن سل از افراد مسن در مقابل کرونا محفاظت می کند!

تحقیق جدید: واکسن سل از افراد مسن در مقابل کرونا محفاظت می کند!

▫️محققان هندی در تازه‌ترین بررسی (https://www.livemint.com/news/india/bcg-vaccine-may-provide-the-elderly-immunity-against-covid-11603941237542.html) خود دریافتند، واکسن سل که در درجه اول محافظت در برابر این بیماری را فراهم می‌کند، برای در امان ماندن افراد مسن از بیماری کووید ۱۹ نیز مفید است.
▫️دانشمندان شورای تحقیقات پزشکی هند (ICMR) تاثیر واکسیناسیون سل بر فراوانی سلول های ایمنی شامل سلول تی، سلول بی، سلول های مونوسیت (گلبول های سفید خون)، زیرمجموعه سلول های دندریتیک (تولیدکننده آنتی ژن) و میزان کل آنتی بادی در گروهی از افراد مسن سالم ۶۰ تا ۸۰ ساله، یک ماه پس از واکسیناسیون به عنوان بخشی از یک مطالعه بالینی برای درک تاثیر آن بر بیماری کووید-۱۹ ارزیابی کردند.
▫️درنهایت مشخص شد واکسن سل (BCG) که در درجه اول محافظت در برابر سل (TB) را فراهم می کند، برای در امان ماندن افراد مسن از بیماری کووید ۱۹ نیز مفید است.

@SciJournals

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

ورزش ریسک مرگ زودهنگام را در زنان کاهش می دهدورزش ریسک مرگ زودهنگام را در زنان کاهش می دهد

▫️به گفته محققان، ورزش به هر شکلی یک داروی عالی برای افرادی است که می خواهند از مشکلات متعدد سلامت دور بمانند.
▫️محققان عنوان می کنند فعالیت فیزیکی ریسک مرگ به هر دلیلی را در زنان مسن تا ۷۰ درصد کاهش می دهد.
▫️عدم ورزش یا تحرک فیزیکی همانند سیگار کشیدن سالانه موجب مرگ جمعیت زیادی می شود. طبق دستورالعمل های فعلی، حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت فیزیکی در حد متوسط در هفته یا ۷۵ دقیقه فعالیت فیزیکی هوازی با شدت بالا (یا تلفیق هر دو) و ورزش های تقویت کننده ماهیچه دو روز یا بیشتر در هفته توصیه می شود.
▫️فعالیت فیزیکی در حد متوسط تا شدید (مثل پیاده روی تند) با کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی مرگ در پایان چهار سال مطالعه در بین زنان دارای بیشترین تحرک فیزیکی در مقایسه با زنان دارای حداقل تحرک مرتبط بود.

 

پزشک خوب یعنی چه؟پزشک خوب یعنی چه؟

-پزشک خوب پزشکی است که مطبش غلغله باشد ولی لازم به وقت گرفتن نباشد و آدم اصلا معطل نشود و هر وقت دلش خواست زود معاینه بشود.
-پزشک خوب پزشکی است که مریض قبل از ما را دو دقیقه ای راه بیاندازد و طولش ندهد ولی به ما که رسید یک ساعت وقت بگذارد و تمام مشکلات خودمان و همراهمان و فامیلمان را حل کند.
– پزشک خوب پزشکی است که پوز داشته باشد ولی فقط پانصد تومان بگیرد و البته سر و ظاهرش شیک باشد و دندان های مرتب و مطب درست و درمان بالاشهری داشته باشد.
– پزشک خوب پزشکی است که منشی اش را بخاطر ما دعوا کند و ما هم بتوانیم هر چقدر دلمان خواست منشی را فحش بدهیم.
-پزشک خوب پزشکی است که فوق تخصص تمام رشته ها از امریکا باشد و با یک مراجعه تمام بیماریها را بدون قرص و دوا و آزمایش حل کند و توی دفترچه ی همسایه ب کمپلکس بنویسد و به داروخانه بگوید که حتما بیمه حساب بشود.
-پزشک خوب پزشکی است که توی بیمارستان دولتی بدون هیچ امکاناتی آدم را درمان کند وگرنه اگر امکانات و وسایل باشد که همه افلاطون می شوند.
-پزشک خوب پزشکی است که آدم هر طور دلش خواست زندگی کند و هر چیز که دلش خواست بخورد ولی با یک نسخه آدم را بهتر از روز اولش بکند.
-پزشک خوب باید در تمام ساعات شبانه روز دم دست باشد و با یک تلفن کار آدم را راه بیاندازد.
-پزشک خوب مواظب بابابزرگ پیر آدم است و عید که می خواهیم به مسافرت برویم شب تا صبح توی بیمارستان مثل پروانه دور سرش می چرخد.
-پزشک خوب هووی آدم را ناکار می کند و مهر آدم را به دل شوهرش می اندازد.
– پزشک خوب کاری می کند که ابعاد آدم مناسب شود و قوت آدم مثل بیست سالگی بشود
-پزشک خوب باید لوطی باشد و اگر به بچه تریاک  یا به مادربزرگ عنبرنسارا خوراندیم و مسمومشان کردیم باید گردن بگیرد و بگوید خطا از من بود.
-پزشک خوب جنبه ی شوخی دارد و به حرف های ما گوش می کند و می خندد و آخرسر بدون هیچ چشمداشتی هر چقدر خواستیم استعلاجی می نویسد.
-افسوس که در این دوره و زمانه پزشک خوب گیر نمی آید و همه تقلبی شده اند… یادش بخیر قدیم… یادش بخیر…

لوزارتانلوزارتان

▫️لوزارتان مانع از باریک شدن عروق خونی می شود در نتیجه به کاهش فشار خون و بهبود جریان خون می انجامد. لوزارتان هم چنین ریسک بروز سکته را در برخی افراد مبتلا به بیماری های قلبی کاهش می دهد. در افراد دیابتی که به فشار خون بالا دچارند استفاده از لوزارتان می تواند آسیب کلیوی را کاهش دهد.
▪️مکانیسم اثر:
لوزارتان آنتاگونیست رسپتور آنژیوتانسین II می باشد و اثرات آن را روی بافت های مختلف بدن از جمله عضلات صاف جدار عروق مهار می کند.
▪️موارد مصرف، روش و دوزاژ:
▫️درمان فشار خون بالا
▫️بالغین: ابتدا ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم لوزارتان روزانه تجویز می شود. دوز نگهدارنده آن ۲۵ تا ۱۰۰ میلی گرم یک یا دو بار در روز می باشد.
▫️کاهش خطر رویدادهای عروقی مغزی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا و هیپرتروفی بطن چپ
بالغین:
– ابتدا ۵۰ میلی گرم لوزارتان خوراکی روزانه تجویز می شود و سپس بسته به میزان کنترل فشار خون تنظیم دوز انجام می گردد. همره با لوزارتان روزانه ۱۲.۵ میلی گرم هیدروکلروتیازید نیز تجویز می شود.
▪️نکات با اهمیت:
شایع ترین اثرات جانبی لوزارتان عبارت است از: علائم شبه آنفلوآنزا، سرفه خشک، کرامپ های عضلانی، درد در پاها و کمر، احساس خستگی، بی خوابی.
دوز روزانه لوزارتان بر اساس بیماری و وضعیت بیمار تعیین می شود.
دوز مصرفی لوزارتان در افراد مبتلا به بیماری های کبدی باید تعدیل شود.
داروهای دیورتیک، سایر داروهای کاهنده فشار خون، لیتیم، سلکوکسیب، آسپرین و سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن می تواند در جذب لوزاتان تاثیر داشته باشد.