به دنبال انتشار مجدد یک متن حاوی غلط های فاحش علمی راجع به یک عارضه بسیار نادر در بیماری آنفولانزا و واکسن آن (سندروم میلر فیشر) که اخیرا هر سال در فصل آنفولانزا در شبکه های اجتماعی میچرخد، مستندات زیر خدمتتان ارایه میشود:
1- واکسن آنفلوآنزا جزو امن ترین فراورده های دارویی است. تب خفیف، درد ، تورم و قرمزی در محل تزریق جزو عوارض شایع واکسن است. گاهی سردرد و درد عضلات دیده می شود. واکسن موجود در بازار غیر فعال است و باعث آنفلونزا نمی شود.
– سنکوپ و افت فشار ممکن است بدنبال واکسن همانند سایر واکسن ها روی دهد. بهتر است بعد از تزریق به مدت ۱۵ دقیقه تحت نظر باشند.
– بیماری گیلن باره به عنوان عارضه واکسن آنفلوآنزا، بسیار نادر است و بین ۱ تا ۲ در یک میلیون تزریق گزارش شده است. این میزان بسیار کمتر از موارد گزارش شده بدنبال بیماری آنفلونزا می باشد.
– واکنش های آلرژیک تهدید کننده حیات بدنبال واکسن نیز بسیار نادر هستند و معمولا چند دقیقه بعد تزریق واکسن روی می دهد.
افراد دارای سابقه آلرژی به تخم مرغ می توانند همانند سایر افراد واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند. (رفرنس ۱).
2- غیر از افزایش خفیف سندرم میلر فیشر (یکی از زیر گروه های بیماری گیلن باره است) بدنبال واکسن آنفلوآنزا در ۴۰ سال پیش (یک مورد اضافه در ۱۰۰ هزار نفر)، بعد از آن ارتباط واضحا بین این دو مورد نبوده و اگر هم بوده در حد بسیار کم (یک در میلیون) مشاهده شده و مطالعات پیشنهاد میکنند ابتلا به بیماری گیلن باره بعد از عفونت با خود آنفولانزا محتمل تر از واکسن آن است. همچنین خطر مرگ بدنبال ابتلا به آنفولانزا وجود دارد و واکسن آنفلوآنزا بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا است (رفرنس ۲).
3- تا کنون فقط سه مورد سندرم_گیلن باره بعد واکسن آنفلوآنزا به صورت علمی گزارش شده که آخرین مورد آن در سال ۲۰۱۱ و مرتبط با واکسن جدید آنفولانزای A(H1N1) در یک پیرزن چینی بوده است (رفرنس ۳).
۱-http://www.cdc.gov/flu
www.who.int/topics/influenza
http://emedicine.medscape.com
2- http://www.cdc.gov/flu/protect/vaccine/guillainbarre.htm
3- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21987549
.