قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي عوارض واکسن آنفلوآنزا (سندروم میلر فیشر و بیماری گیلن باره)

عوارض واکسن آنفلوآنزا (سندروم میلر فیشر و بیماری گیلن باره)

به دنبال انتشار مجدد یک متن حاوی غلط های فاحش علمی راجع به یک عارضه بسیار نادر در بیماری آنفولانزا و واکسن آن (سندروم میلر فیشر) که‌ اخیرا هر سال در فصل آنفولانزا در شبکه های اجتماعی میچرخد، مستندات زیر خدمتتان ارایه می‌شود:
1- واکسن آنفلوآنزا جزو امن ترین فراورده های دارویی است. تب خفیف، درد ، تورم و قرمزی در محل تزریق جزو عوارض شایع واکسن است. گاهی سردرد و درد عضلات دیده می شود. واکسن موجود در بازار غیر فعال است و باعث آنفلونزا نمی شود.
– سنکوپ و افت فشار ممکن است بدنبال واکسن همانند سایر واکسن ها روی دهد. بهتر است بعد از تزریق به مدت ۱۵ دقیقه تحت نظر باشند.
– بیماری گیلن باره  به عنوان عارضه واکسن آنفلوآنزا، بسیار نادر است و بین ۱ تا ۲ در یک میلیون تزریق گزارش شده است. این میزان بسیار کمتر از موارد گزارش شده بدنبال بیماری آنفلونزا می باشد.
– واکنش های آلرژیک تهدید کننده حیات بدنبال واکسن نیز بسیار نادر هستند و معمولا چند دقیقه بعد تزریق واکسن روی می دهد.
افراد دارای سابقه آلرژی به تخم مرغ می توانند همانند سایر افراد واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند. (رفرنس ۱).
2- غیر از افزایش خفیف سندرم میلر فیشر (یکی از زیر گروه های بیماری گیلن باره  است) بدنبال واکسن آنفلوآنزا در ۴۰ سال پیش (یک مورد اضافه در ۱۰۰ هزار نفر)، بعد از آن ارتباط واضحا بین این دو مورد نبوده و اگر هم بوده در حد بسیار کم (یک در میلیون) مشاهده شده و مطالعات پیشنهاد میکنند ابتلا به بیماری گیلن  باره بعد از عفونت با خود آنفولانزا محتمل تر از واکسن آن است. همچنین خطر مرگ بدنبال ابتلا به آنفولانزا وجود دارد و واکسن آنفلوآنزا بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا است (رفرنس ۲).
3- تا کنون فقط سه مورد سندرم_گیلن باره بعد واکسن آنفلوآنزا به صورت علمی گزارش شده که آخرین مورد آن در سال ۲۰۱۱ و مرتبط با واکسن جدید آنفولانزای A(H1N1) در یک پیرزن چینی بوده است (رفرنس ۳).

۱-http://www.cdc.gov/flu
www.who.int/topics/influenza
http://emedicine.medscape.com
2- http://www.cdc.gov/flu/protect/vaccine/guillainbarre.htm
3- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21987549
.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

برای داشتن قلبی سالم چقدر بخوابیم؟برای داشتن قلبی سالم چقدر بخوابیم؟

▫️یک بررسی جدید بر روی یازده مطالعه قبلی که کلا بیش از یک میلیون نفر را تحت پوشش داشته نشان داده است که مناسب ترین مدت برای خواب شبانه روزی چیزی بین شش تا هشت ساعت است.
– این بررسی نشان داد در آنهایی که کمتر از شش ساعت در شبانه روز میخوابند احتمال فوت به علت سکته قلبی یا مغزی ۱۱ درصد بیشتر میشود.
▫️همین مطالعه نشان داد در آنهایی که روزی بیش از هشت ساعت میخوابند احتمال فوت به علت سکته قلبی یا مغزی ۳۳ درصد افزایش میابد.
▫️محققان میگویند ما تقریبا یک سوم طول عمرمان را در خواب به سر میبریم ولی متاسفانه اطلاعات ما از تاثیر این نیاز بیولوژیک بر سلامت قلبی عروقی زیاد نیست. با این حال میدانیم خواب میتواند بر متابولیسم قند، فشار خون و روند التهاب در بدن تاثیر داشته باشد و هر سه این عوامل بر روی سلامت قلبی عروقی موثر هستند.
▫️آنها میگویند بررسی انجام شده به توسط آنها نشان داده که میزان خواب در یک محدود شش تا هشت ساعت در شبانه روز مناسب است و خوابدین کمتر یا بیشتر از آن میتواند مضر باشد.

فشار خون بالا در ۴۰ سالگی، مغز را در ۷۰ سالگی کوچک می‌کند!فشار خون بالا در ۴۰ سالگی، مغز را در ۷۰ سالگی کوچک می‌کند!

▫️پژوهش جدید “کالج دانشگاهی لندن” (UCL) نشان می‌دهد افرادی که در حدود ۴۰ سالگی به فشار خون بالا مبتلا می‌شوند، در ۷۰ سالگی مغز کوچکتری خواهند داشت. یافته‌های پژوهش حاکی از این هستند که مراقبت کردن از سلامتی می‌تواند از ابتلا به فراموشی در سنین بالا پیشگیری کند.
– “جاناتان اسکات” (Jonathan Schott)، پژوهشگر کالج دانشگاهی لندن و سرپرست این پژوهش گفت: من باور دارم که فراموشی در حدود ۳۰ درصد از بیماران مبتلا به این بیماری، قابل پیشگیری است.
– پژوهشگران برای پی بردن به میزان اهمیت فشار خون، گروهی از داوطلبان را در سنین ۳۰، ۴۰، ۵۰ و ۶۰ مورد بررسی قرار دادند.
– آنها در این بررسی، اسکن مغز ۵۰۲ شرکت‌کننده را ارزیابی کردند و دریافتند شرکت‌کنندگانی که در سن ۴۳ سالگی فشار خون بالاتری دارند، هنگام رسیدن به ۷۰ سالگی بیش از دیگران در معرض خطر کوچک شدن مغز قرار می‌گیرند.
– به نظر می‌رسد هیپوکامپ که ناحیه مهمی برای یادگیری است، بیشتر از نواحی دیگر مغز، تحت تاثیر فشار خون بالا قرار می‌گیرد و افرادی که بین سنین ۳۶ تا ۴۳ سال فشار خون بالاتری را تجربه می‌کنند، هیپوکامپ کوچکتری دارند.
– اسکات افزود: به نظر می‌رسد که افزایش فشار خون می‌تواند مغز را تا حدود ۴۰ سال بعد تحت تاثیر قرار دهد.
▫️اگرچه نتایج این بررسی، ارتباط نزدیکی را میان فشار خون و کوچک شدن مغز نشان می‌دهد اما پژوهشگران نمی‌توانند این موضوع را با اطمینان تایید کنند. در هر حال این نکته کاملا واضح است که فشار خون بالا، اثر بدی بر مغز دارد و می‌تواند به آسیب دیدن رگ‌های خونی آن منجر شود. بافت مغز در صورت نداشتن ذخیره کافی خون، از بین خواهد رفت.

تجویز کلشی سین بعد از جراحی قلبتجویز کلشی سین بعد از جراحی قلب

🔻کلشی سین در کاهش بروز سندرم متعاقب آسیب قلبی* بسیار موثر است. همچنین کلشی سین احتمالا باعث کاهش فیبریلاسیون دهلیزی بعد از عمل قلب باز می شود. البته عوارض آن مشکل ساز است.

🔻برای اغلب افرادی که تحت عمل جراحی قلب قرار می گیرند، یک دوره ۳ ماهه کلشی سین از  ۳-۱ روز بعد عمل توصیه می شود.

🔻دوز آن نیم  میلی گرم (شش دهم میلی گرم در بعضی کشورها) دوبار در روز برای افراد بیش از ۷۰ کیلوگرم و یک بار در روز برای افراد کمتر از ۷۰ کیلوگرم می باشد. تجویز دوز بارگیری ضرورتی ندارد.

🔻تجویز این دارو بهمراه آسپرین، یا ایبوبروفن یا ایندومتاسین در پیشگیری و درمان پریکاردیت حاد منجر به کاهش علایم، کاهش میزان عود پریکاردیت و عوارض کمتر، می گردد.

🔻در #پریکاردیت راجعه بهتر است دو بار در روز تجویز شود، که به این شکل عوارض گوارشی کمتر و پذیرش بیمار بهتر خواهد بود.

*در نتیجه آسیب پریکاردیوم درحین عمل جراحی قلب، ممکن است پریکاردیت با یا بدون افیوژن ایجاد شود.

✏️UpToDate, 2017
✏️۲۰۱۵ ESC Guidelines for the diagnosis and management of pericardial diseases.
✏️Curr Opin Cardiol. 2012 May;27(3):308-17.

✍️دکتر فانک فهیمی