کلگزان

🔴نام تجاری انوکساپارین سدیم کلگزان است که از نوع وزن مولکولی پایین بشمار میرود برحسب وزن بیمار بصورت 1mg/kg روزانه یا دوبار در روز تزریق میشود

🔴هنگام تزریق آمپول کلگزان برخلاف هپارین از آزمایشات CBC و تست گایاک و آزمایش ادرار استفاده میشود

📝 عوارض جانبی کلگزان:

❌تحریک و قرمزی وکبودی درمحل تزریق
❌افزایش خونریزی قاعدگی
❌مدفوع خونی
❌آنمی
❌خونریزی ازبینی
❌سردرد

📝 موارد منع مصرف:

⭕️درخونریزی های شدید
⭕️درحاملگی های تهدید به سقط
⭕️حساسیت به هپارین

📝 نحوه تزریق آمپول کلگزان:

🔵پوست را به آرامی بین دوانگشت گرفته تا یک چین پوستی ایجاد شود

🔵سرنگ را بصورت ۹۰ درجه تا انتهای نیدل وارد نموده دارو را به آهستگی تزریق کنید و در حین تزریق چین را ول نکنید

🔵پس از اتمام تزریق محل تزریق را ماساژ ندهید

🔵تزریق بصورت زیرجلدی در فاصله ۵ سانتی اطراف ناف ازسمت راست یا چپ تا پهلوها انجام میشود

🔵سرنگ را بصورت طولی نگه داشته وحباب هوا را خارج نکنید

📝 موارد استفاده داروی کلگزان بصورت پروفیلاکسی:

ترومبوز ورید عمقی
آمبولی ریه
انفارکتوس میوکارد
انژین ناپایدار

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

افزایش خطرابتلای کودکان به بیماری قلبی با مصرف بیش ازحد فست فودافزایش خطرابتلای کودکان به بیماری قلبی با مصرف بیش ازحد فست فود

▫️محققان بریتانیائی با بررسی وضعیت سلامت ۱۹۰۰ کودک ۹ تا ۱۰ ساله دریافتند مصرف بیش از حد فست فود منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت در بزرگسالی می‌شود.
▫️بر اساس این تحقیقات کودکانی که به طور مستمر از فست فود استفاده می‌کنند حجم چربی بالاتری داشته و میزان کلسترول خون آن‌ها نیز در مقایسه با کودکانی که به ندرت از فست فود استفاده می‌کنند، بالاتر است. همچنین این کودکان در رژیم غذایی خود مقدار بیشتری کالری مصرف می‌کنند و کمتر به سراغ مواد معدنی و ویتامین‌ها می‌روند.
▫️از آنجا که این تحقیقات بر اساس مصاحبه انجام شده است، امکان اثبات یک رابطه علت و معلولی را فراهم نمی‌کند، با وجود این نشان می‌دهد کودکانی که به طور مستمر از فست فود استفاده می‌کنند بیش از سایرین در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت قرار دارند.
▪️گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Archives of Disease in Childhood منتشر شده است.

اندیکاسیون متفورمین در دیابتِ بارداریاندیکاسیون متفورمین در دیابتِ بارداری

🔻با بررسی مطالعاتی که به مقایسه ی داروهای ضد دیابت خوراکی و انسولین در دیابت بارداری پرداخته اند، می توان نتیجه گرفت که هر دو رویکرد موثر هستند.

🔻سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) درمان خوراکی را برای دیابت بارداری تصویب نکرده است و انجمن دیابت امریکا (ADA) نیز انسولین را پیشنهاد می دهد. با این حال اگر درمان تغذیه ای شکست بخورد و یا بیمار از پذیرفتن انسولین امتناع ورزد، درمان با دارو های خوراکی انتخاب بعدی است.

🔻در مقایسه بین متفورمین و #گلیبنکلامید، متفورمین بیش از گلیبنکلامید از جفت عبور می کند و در مورد ایمنی آن در بارداری اطلاعاتی در دست نیست. با این حال، طبق کارآزمایی های بالینی انجام شده، درمان با متفورمین در دوماهه دوم و سوم در مطالعات بی خطر بوده است. البته حدود یک سوم این افراد به دوز مکمل انسولین نیز نیاز پیدا می کنند.

🔻در بیماران دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS، متفورمین تا زمان باردار شدن تجویز می شود و درصورت باردار شدن نیازی به ادامه ندارد.

✏️UpToDate, 2018
✏️ American Diabetes Association, 2018
✏️PSAP, 2017
✏️ADA, 2018

✍️ دکتر ساره رزاززاده
دستیار تخصصی فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

فواید شکلاتفواید شکلات

▫️تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده، مصرف شکلات از ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی و ضربان نامنظم قلب جلوگیری می کند.
▫️نتایج برخی مطالعات نشان داده، شکلات تلخ فواید بیشتری نسبت به سایرین دارد. شکلات تلخ بیشترین محتوای کاکائو را داشته و از بالاترین میزان آنتی اکسیدان ها به خصوص فلاوونوئیدها، برخوردار بوده که می تواند از برخی آسیب های سلولی جلوگیری کند.
▫️علاوه بر این بررسی ها نشان داده، مصرف شکلات همراه با چای و قهوه که سرشار از آنتی اکسیدان پلی فنول اند، فوایدی نیز برای کاهش خطر کاردیومتابولیک دارد. کاردیومتابولیک احتمال ابتلاء فرد به دیابت، بیماری قلبی و سکته مغزی را نشان می دهد.
▫️شکلات با بهبود سطح آنزیم های کبدی و محافظت در برابر مقاومت به انسولین خطر کاردیومتابولیک را کاهش می دهد. علاوه بر این، مصرف شکلات ضربان قلب را منظم کرده و این وضعیت خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را تا ۲۰ درصد کاهش می دهد.
البته ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که مصرف بیش از حد شکلات با توجه به مقادیر بالای قند و چربی آن به پوسیدگی دندان و چاقی منجر می شود.
به منظور پیشگیری از عوارض مصرف بی رویه شکلات، متخصصان تغذیه مصرف متعادل آن را توصیه کرده اند.
Honor Whiteman. Chocolate may cut risk of irregular heartbeat by a fifth.” Medical News Today. MediLexicon, Intl., 24 May 2017