قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي لایه های پنهان مصرف بی رویه ویتامینها در جامعه

لایه های پنهان مصرف بی رویه ویتامینها در جامعه

▫️ریزش مو از جمله مسایلیست که با اینکه علل مختلفی دارد از طرف تقریبا همه بیماران ابتدا، به کاهش ویتامین منتسب میگردد! اعتقادی که باعث میشود در اغلب نسخه های ریزش مو حضور یک مولتی ویتامین یا روی و کلسیم ولو که پزشک به آن اعتقادی نداشته باشدگریز ناپذیر باشد!
▫️این  در حالی است  که شایع ترین علت ریزش مو در هر دو  جنس نه کمبود ویتامین و مواد معدنی بلکه ارث و ژنتیک است!
▫️کمبود روی و کلسیم در بسیاری از ریزش های مو مقصر اصلی پنداشته میشود به طوری که بیماران ریزش مو اغلب مدتی آنرا مصرف کرده و بعد که آن را بی حاصل دیده اند به پزشک مراجعه میکنند.
▫️این در حالی است که اولا بعید است با تغذیه عادی در کسی، کمبود روی و کلسیم ایجاد شود ثانیا در صورت وجود کمبود احتمالی روی و کلسیم ،قبل از ریزش مو چندین علامت مهم دیگر روی میدهد که آنها زودتر بیمار را به سمت پزشک می کشاند.
▫️اعتقادات غلطی که تمایل مردم را به مصرف ویتامین بالا میبرد باعث بالا رفتن تقاضای این محصولات میشود .
▫️در این فضای پر تقاضا شرکتهای سازنده دارو بیکار نمینشینند و انواع محصولات را با نامهای فریبنده و جذاب (مثل ویتامین برای مو!) روانه این بازار پر سود میکنند. از آنجا هم که این محصولات OTC هستند اغلب بیمار برای مصرف آنها حتی منتظر تجویز پزشک هم نمی‌شود  و خود سرانه مدتها آن را مصرف میکند و نتیجه البته سود سرشاریست که عاید تولید کنندگان این محصولات میگردد.
اینجاست که ما در فرآیند مصرف بی رویه ویتامین به عامل مهم دیگری بر میخوریم که با اینکه در نگاه اول هیچ توجهی را بر نمی انگیزد و به چشم کسی نمیآید ولی گویا مهمترین و اصلی ترین عامل است.
▫️در حقیقت لایه پنهان مصرف بیش از حد ویتامین، همین انگیزه اقتصادی و مالی شرکتهای دارویی است . اگر ویتامینها در واقعیت خود  برای اغلب مردم سودی ندارند قضیه برای شرکتهای دارویی کاملا بر عکس است و سود کلان است که نصیب آنها میسازد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

وضعیت بیماری های قلبی عروقی در ایران و جهانوضعیت بیماری های قلبی عروقی در ایران و جهان

هر ساله نزدیک به ۳۲ میلیون مورد سکته قلبی و مغزی در دنیا رخ می دهد که باعث مرگ بیش از ۱۷ میلیون نفر می شود. ۶۰ درصد موارد مرگ در سال ۲۰۰۰ در جهان به علت بیماری های غیرواگیر بوده و برآورد می شود این درصد تا سال ۲۰۲۰ میلادی به ۷۳ درصد برسد. سهم بیماری های قلبی عروقی از این میزان بیش از ۴۸ درصد است. بیش از۲۰ میلیون مورد از ۶۴ میلیون مرگ در سال ۲۰۱۵ مربوط به بیماری های قلبی عروقی خواهد بود و در صورتی که اقدامات مؤثر انجام نشود، انتظار می رود موارد مرگ ناشی از بیماری های مزمن از ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ حدود ۱۷ درصد افزایش یابد و از ۳۵ میلیون مرگ به  ۴۱ میلیون مرگ برسد. موارد مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی در کشورهای توسعه یافته در سالیان اخیر، روند رو به کاهش داشته است، در حالی که این موارد در کشورهای در حال توسعه همچنان سیر صعودی دارد.
گذار اقتصادی، صنعتی شدن و جهانی شدن، سبب تغییراتی در شیوه زندگی شده است که در ایجاد بیماری قلبی عروقی نقش مهمی دارند. این تغییرات شامل مصرف دخانیات،کم تحرکی و رژیم غذایی ناسالم است. از طرفی طول عمر به دلیل کاهش بیماری های واگیر در کشورهای در حال توسعه به سرعت در حال افزایش است و مردم به مدت طولانی تری در معرض این عوامل خطر قرار می گیرند. هر ساله نزدیک به ۳۲ میلیون مورد سکته قلبی و مغزی در دنیا رخ می دهد که باعث مرگ بیش از ۱۷ میلیون نفر می شود.
مهم ترین عوامل خطر بیماری قلبی عروقی عبارتند از:   رژیم غذایی نامناسب (مصرف غذاهای پرچرب، پر انرژی، پرنمک و مصرف کم میوه و سبزی)، چاقی، کم تحرکی، مصرف سیگار و قلیان، فشار خون بالا، اختلال چربی های خون، دیابت و سن بالا. اکثر عوامل اصلی زمینه ساز بیماری های غیرواگیر مزمن شناخته شده اند و در صورت حذف این عوامل تهدید کننده، حداقل ۸۰ درصد بیماری های قلبی، سکته های مغزی، دیابت و بیش از ۴۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری خواهند بود.
در ایران نیز بار بیماری های غیرواگیر بسیار بالاست و بخش بزرگی از منابع نظام سلامت برای درمان آن هزینه می شود. در کشور ما بیماری های قلبی عروقی علت ۳۹.۳  درصد مرگ (اولین علت مرگ و میر) هستند که از این میزان، ۱۹.۵ درصد مربوط به سکته قلبی، ۹.۳ درصد مربوط به سکته مغزی و ۱۰ درصد باقیمانده مربوط به سایر بیماری های قلبی عروقی است. تعداد مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی در ۲۹ استان کشور در سال ۱۳۸۳ نزدیک به ۱۳۸۰۰۰ نفر (۳۷۸ نفر در روز) بوده است و پیش بینی می شود که طی سال های آینده شیوع این بیماری ها افزایش یابد و بار عظیمی را در تمامی ابعاد اعم از اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بر جامعه تحمیل کند. شیوع عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در کشور ما بالاست. این بیماری ها به میزان قابل توجهی قابل پیشگیری هستند و با اجرای مداخلات  مؤثر برای کاهش عوامل خطر آنها می توان مرگ زودرس ناشی از بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و دیابت را کاهش داد.

نان جو برای دیابت مضر است!نان جو برای دیابت مضر است!

▫️حتما شما هم شنیده اید که مصرف نان جو برای دیابتی ها مفید است و شاید هم مبتلایان به دیابت را دیده باشید که سعی می کنند بیشتر این نوع نان را مصرف کنند. جو به تنهایی اثر زیادی در در پایین‌ آوردن قند خون دارد اما آرد جو بر خلاف آرد گندم قابلیت ورآمدن و تبدیل‌ شدن به خمیر را ندارد و از طرفی به تنهایی باعث سفت و سیاه رنگ‌ شدن نان می‌شود و اگر با پوسته‌اش آسیاب شود، طعم نان را تلخ و غیرقابل مصرف می‌کند. به همین دلیل تولیدکنندگان برای تهیه این نان حدود ۲۰ درصد آرد جو را با ۸۰ درصد آرد گندم و روغن مخلوط کرده و برای ایجاد طعم شیرین و رنگ تیره جو از شیره مالت استفاده می‌کنند که همین مواد می تواند قند و کالری این نان را بالا ببرد که برای دیابتی ها مضر است.