قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي لایه های پنهان مصرف بی رویه ویتامینها در جامعه

لایه های پنهان مصرف بی رویه ویتامینها در جامعه

▫️ریزش مو از جمله مسایلیست که با اینکه علل مختلفی دارد از طرف تقریبا همه بیماران ابتدا، به کاهش ویتامین منتسب میگردد! اعتقادی که باعث میشود در اغلب نسخه های ریزش مو حضور یک مولتی ویتامین یا روی و کلسیم ولو که پزشک به آن اعتقادی نداشته باشدگریز ناپذیر باشد!
▫️این  در حالی است  که شایع ترین علت ریزش مو در هر دو  جنس نه کمبود ویتامین و مواد معدنی بلکه ارث و ژنتیک است!
▫️کمبود روی و کلسیم در بسیاری از ریزش های مو مقصر اصلی پنداشته میشود به طوری که بیماران ریزش مو اغلب مدتی آنرا مصرف کرده و بعد که آن را بی حاصل دیده اند به پزشک مراجعه میکنند.
▫️این در حالی است که اولا بعید است با تغذیه عادی در کسی، کمبود روی و کلسیم ایجاد شود ثانیا در صورت وجود کمبود احتمالی روی و کلسیم ،قبل از ریزش مو چندین علامت مهم دیگر روی میدهد که آنها زودتر بیمار را به سمت پزشک می کشاند.
▫️اعتقادات غلطی که تمایل مردم را به مصرف ویتامین بالا میبرد باعث بالا رفتن تقاضای این محصولات میشود .
▫️در این فضای پر تقاضا شرکتهای سازنده دارو بیکار نمینشینند و انواع محصولات را با نامهای فریبنده و جذاب (مثل ویتامین برای مو!) روانه این بازار پر سود میکنند. از آنجا هم که این محصولات OTC هستند اغلب بیمار برای مصرف آنها حتی منتظر تجویز پزشک هم نمی‌شود  و خود سرانه مدتها آن را مصرف میکند و نتیجه البته سود سرشاریست که عاید تولید کنندگان این محصولات میگردد.
اینجاست که ما در فرآیند مصرف بی رویه ویتامین به عامل مهم دیگری بر میخوریم که با اینکه در نگاه اول هیچ توجهی را بر نمی انگیزد و به چشم کسی نمیآید ولی گویا مهمترین و اصلی ترین عامل است.
▫️در حقیقت لایه پنهان مصرف بیش از حد ویتامین، همین انگیزه اقتصادی و مالی شرکتهای دارویی است . اگر ویتامینها در واقعیت خود  برای اغلب مردم سودی ندارند قضیه برای شرکتهای دارویی کاملا بر عکس است و سود کلان است که نصیب آنها میسازد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

خوردنی های مفید برای کنترل قند خونخوردنی های مفید برای کنترل قند خون

انواع حبوبات: همه انواع حبوبات اعم از عدس، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، لوبیا سیاه یا نخود، شاخص گلوکز (شاخص گلیسمی) پایینی دارند و این بدان معناست که کربوهیدرات موجود در خود را به تدریج آزاد می‌کنند.

سیب: بسیاری از افراد تصور می‌کنند هیچ میوه‌ای در رژیم غذایی افراد دیابتی وجود ندارد اما این تصور اشتباه است. میوه‌هایی هم‌چون سیب که شاخص گلیسمی پایینی دارند را می‌توان در رژیم غذایی دیابتی مصرف کرد.

بادام: این نوع از آجیل سرشار از منیزیم است که می‌تواند به بدن شما کمک کند تا انسولین خود را به طور موثرتری مصرف نماید.

اسفناج: هر فنجان از این برگ سبز پخته شده ۲۱ واحد کالری دارد و سرشار از منیزیم مفید برای قند خون و فیبر است.

طراحی یک تست ژنتیکی برای شناسایی زودهنگام خطر حمله قلبیطراحی یک تست ژنتیکی برای شناسایی زودهنگام خطر حمله قلبی


حق نشر عکسSCIENCE PHOTO LIBRARY

براساس یک مطالعه تازه افرادی که با خطر افزونتر حمله قلبی به دنیا می آیند را می توان با یک تست ژنتیکی که هزینه زیادی نخواهد داشت شناسایی کرد.

تست موسوم به “نمره خطر ژنومی” (جی آر اس) در بریتانیا حدود ۴۰ پوند هزینه خواهد داشت که به گفته محققان امکان همگانی کردن آن را پدید می آورد.

این مشکلات ژنتیکی می تواند توضیح دهد که چرا افراد ظاهرا سالم که نشانه هایی مثل کلسترول بالا در آنها دیده نمی شود دچار حمله قلبی می شوند.

کارشناسان می گویند که هنوز مطالعات بیشتری برای انجام تست ژنتیکی در عموم لازم است.

شناسایی زودهنگام خطر

به لحاظ نظری “جی آر اس” می تواند در هر سنی حتی نوزادی انجام شود چون دی ان ای که حاوی ژن هاست در طول زمان تغییر نمی کند.

این تست به جای جستجو برای یافتن یک ژن خاص موروثی، به دنبال الگویی از ژن های خطرزا می گردد.

محققان در این مطالعه می گویند که این تست را می توان با یک نمونه برداری ساده از بزاق دهان انجام داد.

آنها این تست را با تحلیل اطلاعات ژنتیکی ۵۰۰ هزار فرد ۴۰ تا ۶۹ ساله که در “بیوبانک بریتانیا” نگهداری می شود طراحی کردند. ۲۲ هزار نفر از این افراد دچار بیماری های قلبی و عروق بودند.

دکتر مایکل اینوی از دانشگاه کمبریج که نویسنده اصلی این گزارش است گفت تقریبا نیمی از موارد بیماری های قلبی و عروق (سی اچ دی) موروثی است و نیم دیگر ناشی از عادات و محیط زندگی است.

او می گوید دانشمندان تاکنون درباره ریشه ژنتیکی این مشکل چیز زیادی نمی دانستند.

بیماری های قلبی و عروقی علت عمده مرگ در جهان است به طوری که فقط در بریتانیا سالانه جان ۶۶ هزار نفر را می گیرد.

متخصصان می گویند این بیماری چند دهه پیش از ظهور علائم شروع می شود، به همین دلیل شناسایی افراد در معرض خطر می تواند به مداخله زودهنگام منجر شود.

این مطالعه با هدایت محققان از دانشگاه های کمبریج و لستر و موسسه قلب و دیابت بیکر در استرالیا انجام شد.

بخشی از منابع مالی مطالعه را موسسه قلب بریتانیا تامین کرده و نتایج آن در ژورنال کالج آمریکایی کاردیولوژی چاپ شده است.

بازنشر از bbc

افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی با افزایش هورمون تیروئیدافزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی با افزایش هورمون تیروئید

تازه‌های پزشکی

▫️نتایج یک مطالعه نشان می دهد که بالا و یا حتی اندکی بیش از نرمال بودن سطح یک هورمون تیروئید به نام FT4 ، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.
نتایج مطالعه محققان هلندی نشان می دهد که غده کوچک تیروئید تاثیر زیادی بر سلامت قلب دارد.
▫️محققان دانشگاه اراسموس در روتردام در جریان این مطالعه متوجه شدند که افراد میانسال و مسن تر که سطح هورمون تیروئید در خون آنها بالاست، با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی و مرگ و میر روبرو هستند.
▫️این محققان متوجه شدند که بالا بودن هورمون تیروئید موسوم به تیروکسین آزاد یا FT4 احتمال رسوب کلسیم را در عروق کرونر قلب افزایش می دهد و همچنین با افزایش ۸۷ درصدی خطر ابتلا به سکته قلبی یا سکته مغزی و افزایش دو برابری مرگ و میر ناشی از یکی از این بیماری ها، ارتباط دارد.
▫️به گفته محققان، سطوح بالای FT4 نشانه بیش فعالی تیروئید است، این هورمون در غده تیروئید که در جلوی گردن قرار دارد، تولید می شود و به کنترل میزان مصرف انرژی توسط بدن کمک می کند.