قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي متفورمین , قهوه و میکروب معده ؛ جذب B12 و اسید فولیک را مختل می کنند

متفورمین , قهوه و میکروب معده ؛ جذب B12 و اسید فولیک را مختل می کنند

متفورمین بعنوان یک داروی محبوب فوق تخصصین غدد و دیابت محسوب می گردد ولی اگر از عوارض آن غافل شوید از آسیدوز لاکتیک در بیماران کلیوی تا کم خونی شدید مگالوبلاستیک ایجاد می کند.

ویتامین B12 از اهمیت بسیاری برای بدن برخوردار است، اما یکی از ویتامین هایی است که به شدت نادیده گرفته می شود.ویتامین B12 به عنوان ویتامین «انرژی» نیز شناخته می شود. برخی این ویتامین را به عنوان داروی معجزه آسای کاهش وزن در نظر می گیرند و از این رو، در کلینیک های کاهش وزن و اسپاها از محبوبیت قابل توجهی برخوردار شده است.

اما ویتامین B12 به خودی خود یک انرژی‌زای واقعی نیست. با این وجود، اگر کم خونی مگالوبلاستیک (احساس خستگی و ضعف در فرد ایجاد می کند) در شما تشخیص داده شود، افزایش ناگهانی مصرف ویتامین B12 می تواند شرایط را به گونه ای دیگر رقم بزند و ظاهری پر انرژی‌تر به شما ببخشد.

این حالت به واسطه آن رخ می دهد که ویتامین B12 در شکل گیری گلبول های قرمز خون نقشی کلیدی دارد. اکسیژن توسط گلبول های قرمز به نقاط مختلف بدن حمل می شود و مشخص است که برای افزایش تحمل و قدرت خود به اکسیژن هر چه بیشتر نیازمند هستیم. خون سرشار از اکسیژن زندگی و انرژی را به شما می بخشد.
👈عملکردهای مهم ویتامین B12 :

۱-ترشح عامل هورمونی آدرنال

۱-گردش خون

۳-شکل گیری گلبول های قرمز خون

۴-سیستم اضطراب سالم

۴-گوارش درست

۶-جذب آهن

۷-سوخت و ساز چربی و کربوهیدارت ها

۸-رشد و توسعه عصبی

۹-سیستم تولید مثل سالم در بانوان

گروه های آسیب پذیر نسبت به کمبود ویتامین B12:
برخی موادغذایی منبع خوبی برای ویتامین B12 هستند، اما در برخی موارد نمی توانند سطح مطلوب و مورد نیاز بدن را تامین کنند. در ادامه گروه هایی که در معرض بیشترین خطر از کمبود این ویتامین قرار دارند و می توانند مصرف مکمل ها را مد نظر قرار دهند را معرفی می کنیم.
افراد ۶۰ ساله یا مسن‌تر که از اسید معده کافی برخوردار نیستند.
بیمارانی که در آنها بیماری های خود ایمنی مانند سلیاک یا بیماری کرون تشخیص داده شده است.
وگان ها و گیاهخوارانی که محصولاتی با منشا حیوانی مصرف نمی کنند.
بیمارانی دیابتی که داروی متفورمین مصرف می کنند. این دارو روی جذب ویتامین B12 تاثیرگذار است.
☠️نشانه های کمبود ویتامین B12:
فرد در باز نگه داشتن چشم ها و حفظ بیداری ناتوان است. این شرایط به دلیل آن رخ می دهد که خون از مقدار اکسیژن کافی برخوردار نیست و انرژی مورد نیاز بدن تامین نمی شود.
فرد احساس بی حسی دارد و حالت سوزن سوزن شدن را تجربه می کند. این شرایط نشان می دهد که فرد با آسیب عصبی که می تواند در نتیجه کمبود ویتامین B12 در بدن رخ دهد، مواجه است.
از دست دادن حافظه یکی دیگر از شرایطی است که می تواند به واسطه کمبود ویتامین B12 در بدن رقم بخورد. این مساله به ویژه در افراد جوان که برای ابتلا به زوال عقل همچنان خیلی جوان هستند، باید مورد توجه قرار بگیرد.
فرد احساس لرزش و سرگیجه می کند که بار دیگر از کمبود اکسیژن در خون حکایت دارد.
زرد شدن پوست که در نتیجه زوال گلبول های قرمز شکل می گیرد. نابودی گلبول های قرمز به پخش شدن رنگدانه ای زرد از آنها منجر می شود. اگر از ویتامین B12 کافی برخوردار نباشید بدن قادر به تولید سلول هایی قوی نیست.
زبان صاف چیزی است که پس از فقدان پرزها و برجستگی های زبان کسب می کنید. این پرزها به شما در تشخیص مزه غذا کمک می کنند. اگر با تشخیص مزه غذاها دچار مشکل شده اید، ممکن است این شرایط در نتیجه کمبود ویتامین B12 شکل گرفته باشد.

اگر به طور مداوم احساس اضطراب دارید و زیاد گریه می کنید، ممکن است با کمبود ویتامین B12 مواجه شده باشید. این ویتامین در تولید هورمون های مربوط به شادی در مغز یعنی سروتونین و دوپامین مرتبط است.

آسیب عصب بینایی به مشکلات عجیب در بینایی مانند تاری دید و دو بینی منجر می شود. در صورت مواجهه با مشکلات بینایی، سطوح ویتامین بدن خود را آزمایش کنید زیرا ممکن است از ویتامین B12 کافی برخوردار نباشید.
👈دلایل کمبود ویتامین B12 :

ضد اسیدها جذب  B12 را کاهش میدهند .

اکسید نیتروژن یا همان نام گاز خنده  به   B12 بدن آسیب می زند.

میکروب اچ پیلوری به سلول های معده که تولید پروتئین «فاکتور داخلی» که جهت جذبB12لازمست  آسیب می زند.

عمل بای‌پس معده با هدف کاهش وزن می تواند بر جذب  B12 تاثیرگذار باشد.

اگر روزی چهار فنجان قهوه می نوشید، ۱۵ درصد ویتامین B12کمتری نسبت به افراد عادی دارید.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

نکاتی در مورد مصرف تخم مرغنکاتی در مورد مصرف تخم مرغ

▫️تخم مرغ یکی از مواد غذایی مفید است که به تولید سلول های جدید، تشکیل اسیدهای صفراوی حل کننده چربی و جذب ویتامین ها کمک می کند. علاوه بر آن، تخم مرغ حاوی طیف وسیعی از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین های
A، B، B-12، D، فولات و ید
است.
▫️تخم مرغ همچنین غنی از کلسترول است. کلسترول نوعی چربی است که برای ادامه زندگی حیاتی و ضروری بوده و در ساخت سلول های مختلف، بسیاری از هورمون های استروئیدی و به عنوان پیش ساز اصلی اسیدهای صفراوی به کار می رود اما رسوب همین ماده حیاتی در دیواره رگ ها، موجب گرفتگی آن ها می شود.
– از آن جائی که زرده آن دارای سطح بالایی از کلسترول است، یکی از نگرانی ها در مورد مصرف تخم مرغ، افزایش خطر ایجاد مشکلات کلسترول و بیماری های قلبی است.
▫️تحقیقات جدید نشان داده اند که مصرف متعادل آن، اثر ناچیزی بر سطح کلسترول داشته و جای نگرانی ندارد. البته، از آن جائی که تخم مرغ چربی های اشباع نیز دارد، به صورت معمول توصیه شده که بیش از یک عدد در روز مصرف نشود.
▫️نکته دیگر در مورد مصرف تخم مرغ، خود داری از مصرف تخم مرغ خام است. تخم مرغ خام خطر ابتلا به عفونت #سالمونلا را افزایش می دهد. به علاوه، جذب برخی مواد مغذی آن، کاهش یافته یا متوقف خواهد شد.

شیوع «آنفلوآنزای معده» در فصل بهارشیوع «آنفلوآنزای معده» در فصل بهار

▫️برخی بیماری‌ها مانند آنفلوآنزای معده با گرم‌شدن هوا شیوع بیشتری پیدا می‌کند و افراد مستعد را در معرض خطر قرار می‌دهد.
▫️به گزارش روز شنبه پایگاه خبری کلینیک مایو، آنفلوآنزای معده یا گاستروانتریت ویروسی، به التهاب و عفونت روده و معده گفته می‌شود و برخلاف نامش هیچ ارتباطی با آنفلوآنزا ندارد.
– این عارضه بر اثر ویروس‌های مختلفی از جمله نورو ویروس، روتاویروس و آدنوویروس ایجاد می‌شود.
– تماس با فرد آلوده و مصرف آب و غذای آلوده مهمترین عامل انتقال این ویروس است.
– استفاده از ظروف و فضاهای مشترک مانند استخر و غذای بیرون از منزل نیز از دیگر راه های انتقال هستند.
– احساس درد در ناحیه شکم (روده و معده)، باد گلو، نفخ، اسهال، مدفوع سبزرنگ، سوء هاضمه، حالت تهوع، استفراغ، کاهش آب بدن، لرز، خشکی دهان، انسداد معده، احساس تشنگی بیش از حد، خشکی دهان، تب، ضعف، کاهش اشتها، تعریق، سردرد، کاهش ادرار و کاهش وزن از مهمترین علایم این بیماری هستند.
▫️معمولا هیچ درمان پزشکی برای این عارضه وجود ندارد و بیمار پس از حدود ۱۰ روز بهبود می‌یابد. ولی چند روش برای تسریع در بهبود بیماری وجود دارد که شامل شستن مرتب دست، شستن ظروف و سطوحی است که با گوشت نپخته در تماس بوده، ضدعفونی کردن سطوح، اجتناب از مصرف آب آلوده، طبخ مواد در مدت زمان بیشتر، نوشیدن مایعات به ویژه آب، مصرف سوپ و غذاهای سبک می‌شود.