قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي تشخیص افتراقی (سایر تشخیص های ) درد سکته قلبی

تشخیص افتراقی (سایر تشخیص های ) درد سکته قلبی

درد سکته قلبی  ممکن است تقلید کننده آمبولی ریه (لخته داخل شریان ریه معادل سکته ریوی)، دایسکشن آئورت ( پرگی ناگهانی رگ اصلی بدن)، پنوموتراکس خودبخودی (پاره شدن الوئول ریه و تجمع هوا در بیرون ریه) و پریکاردیت یا تامپوناد ( تجمع مایع اطراف قلب و غرق شدن قلب) ، دردهای گوارشی بویژه اسپاسم منتشر مری یا دردهای موسکلواسکلتال باشد.

▫️درد پریکاردیت حاد اغلب ویژگی‌ پلورتیک دارد و با حرکات تنفسی و سرفه، شدت می‌یابد و اغلب به شانه، لبه تراپزیوس و گردن انتشار می‌یابد.
▫️درد ایسکمیک هرگز به لبه تراپزیوس منتشر نمی‌شود (مشخصه درد پریکاردیت است).
▫️درد پلورال معمولا شارپ و شبیه چاقو می‌باشد و با هر تنفس به صورت سیکلیک شدت آن افزایش می‌‌یابد.
▫️درد آمبولی ریه اغلب در قسمت لترال قفسه سینه ایجاد شده، پلورتیک بوده و ممکن است با هموپتزی همراه باشد.

1 thought on “تشخیص افتراقی (سایر تشخیص های ) درد سکته قلبی”

  1. آمبولی ریوی مخصوصا نوع ماسیو آن که با افت فشار خون شناسایی می گردد ، از طرفی می تواند موجب نرسیدن خون به عروق شریانی کرونر گردد و از طرفی فشار بطن راست و دهلیز راست بالاست، اگرچه تکست بوک هاریسون تحت عنوان استرین بطن راست صحبت کرده آ ولی می تواند موجب انفارکتوس قلبی گردد.

    [پاسخ]

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

علائم کرونا در زنان باردار ممکن است مدت ها طول بکشد.علائم کرونا در زنان باردار ممکن است مدت ها طول بکشد.

▫️یک بررسی در آمریکا نشان می‌دهد در ۲۵ درصد زنان باردار علائم کرونا ممکن است برای دو ماه یا بیشتر طول بکشد.
▫️پژوهشگران در دانشگاه کالیفرنیا (https://www.ucsf.edu/news/2020/10/418696/covid-19-has-prolonged-effect-many-during-pregnancy) در سانفرانسیسکو و دانشگاه کالیفرنیا در لوس آنجلس در بزرگترین بررسی تا به حال در زنان باردار بستری نشده سیر بالینی و پیامدهای بالینی را در ۵۹۴ زن که آزمایش کرونایشان ذر حین بارداری مثبت شده بود، تجزیه و تحلیل کردند.
▫️نتایج نشان داد که شایع ترین علامت اولیه این زنان سرفه، گلودرد، بدن درد و تب است. نیمی از از زنان مورد بررسی سه هفته پس از شروع بیماری و ۲۵ درصد زنان هشت هفته پس از آن همچنن علامت دار بودند.
– این پژوهشگران می گویند زنان بارداری که به کرونا مبتلا می شوند، باید انتظار طول کشیدن علائمشان را داشته باشند.

📗 Obstetrics & Gynecology (https://journals.lww.com/greenjournal/pages/default.aspx)
@SciJournals

این ۵ بیماری دوران بارداری را جدی بگیریداین ۵ بیماری دوران بارداری را جدی بگیرید

▪️اختلالات قلبی-عروقی:
از علائم این اختلالات می‌توان به تنگی نفس، سرفه‌های شبانه، سرفه‌های خونی و درد قفسه سینه اشاره کرد. اختلالات قلبی در دوران بارداری می‌توانند باعث فشار خون، خونریزی و کم‌خونی در مادر شوند. همچنین مادرانی که اختلالات مادرزادی قلبی دارند، ممکن است این اختلالات را به فرزندان‌شان منتقل کنند.

▪️فشار خون در بارداری:
ممکن است بعضی از خانم‌ها قبل از بارداری فشار خون نداشته باشند اما در دوران بارداری به این بیماری مبتلا شوند. بالا رفتن فشار خون خطرناک است و آنها باید حتما تحت مراقبت پزشک قرار بگیرند.
از عوارضی که فشار خون بالا در مادران ایجاد می‌کند می‌توان به زایمان زودرس، تشنج، سکته مغزی، آسیب به کلیه، نارسایی قلبی، سکته قلبی و مرگ اشاره کرد. این عوارض در جنین هم باعث محدودیت رشد و یا حتی مرگ می‌شود

▪️عفونت‌های دستگاه ادراری:
این عفونت‌ ها بیشتر بدون علامت بوده و تنها از طریق آزمایش تشخیص داده می‌شوند. اگر خانم‌های باردار مبتلا به این عفونت‌ها درمان نشوند دچار زایمان زودرس می‌شوند و جنین هم در هنگام تولد دچار کمبود وزن خواهد شد.

▪️بیماری‌های دستگاه گوارش:
بیشترین و شایع‌ترین فرم این بیماری‌ها، حالت تهوع و استفراغ است که تا هفته ۱۶ بارداری ادامه دارد و به دو درجه خفیف و متوسط تقسیم می‌شود. اما در بعضی از موارد استفراغ بسیار شدید می‌شود به‌طوری که بدن دچار کمبود آب و کاهش وزن میگردد. بنابر‌این اگر این اختلال به موقع درمان نشود عوارض شدیدی برای مادر در پی خواهد داشت که از بین آنها می‌توان به آسیب به کلیه، بیماری‌های انعقادی و درگیری کبدی اشاره کرد.

▪️بیماری دیابت:
یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های دوران بارداری است. دیابت عوارض زیادی بر مادر و جنین دارد. احتمال ابتلای مادران دیابتی به فشار خون بارداری بسیار زیاد است که باعث زایمان زودرس می‌شود. همچنین دیابت سبب چاق شدن بیش از حد جنین، محدودیت رشد یا مرده‌زایی می‌گردد. عوارض دیگر این بیماری تولد نارس، اختلال در دستگاه تنفسی نوزاد و یا حتی مرگ است. معمولا این نوزادان بعد از تولد دچار افت سریع قند می‌شوند و کمبود کلسیم دارند.

نگرانی مالی خطر سکته قلبی را ۱۳ برابر افزایش می‌دهدنگرانی مالی خطر سکته قلبی را ۱۳ برابر افزایش می‌دهد

▫️یک مطالعه که در ماه نوامبر از سوی انجمن کاردیولوژی اروپا و انجمن قلب آفریقا در کنگره قلب آفریقای جنوبی ارایه شد، اثر عوامل روحی- ‌روانی مانند افسردگی، اضطراب، استرس شغلی و نگرانی مالی بر خطر قلبی- ‌عروقی را بررسی کرده است. به‌نظر پژوهشگران توجه بیش از حد به عوامل جسمی باعث می‌شود نقش عوامل روحی‌- روانی دست‌کم گرفته شود. اغلب بیماران پس از سکته قلبی از نظر استرس روحی- ‌روانی طرف مشاوره قرار می‌گیرند، ولی این اقدام بهتر است پیش از وقوع سکته قلبی صورت گیرد.
▫️افراد براساس میزان نگرانی مالی در مقیاس
Likert
به بدون استرس (از عهده مخارج برمی‌آید)، تحت استرس مالی خفیف (از عهده مخارج برمی‌آید ولی نیاز به حمایت دارد)، تحت استرس مالی متوسط (درآمد کافی نیست و کفاف مخارج را نمی‌دهد)، و تحت استرس مالی شدید (فاقد درآمد و نگران مایحتاج اولیه) تقسیم می‌شوند.
▫️افسردگی حتی به میزان خفیف، خطر سکته قلبی را سه‌ برابر افزایش می‌دهد. استرس شغلی متوسط تا شدید، خطر سکته قلبی را بیش از ۵ برابر افزایش می‌دهد. بیشترین خطر متوجه افرادی است که تحت استرس شدید مالی هستند (۱۳ برابر).
پرسش درباره عوامل روحی‌- روانی باید به بخش ثابت ویزیت پزشکی تبدیل شود. همان‌گونه که به بیماران توصیه می‌شود سیگار را ترک کنند، باید روش‌هایی برای مقابله با استرس به آنان آموزش داده شود.