قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي افزایش خطرابتلای کودکان به بیماری قلبی با مصرف بیش ازحد فست فود

افزایش خطرابتلای کودکان به بیماری قلبی با مصرف بیش ازحد فست فود

▫️محققان بریتانیائی با بررسی وضعیت سلامت ۱۹۰۰ کودک ۹ تا ۱۰ ساله دریافتند مصرف بیش از حد فست فود منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت در بزرگسالی می‌شود.
▫️بر اساس این تحقیقات کودکانی که به طور مستمر از فست فود استفاده می‌کنند حجم چربی بالاتری داشته و میزان کلسترول خون آن‌ها نیز در مقایسه با کودکانی که به ندرت از فست فود استفاده می‌کنند، بالاتر است. همچنین این کودکان در رژیم غذایی خود مقدار بیشتری کالری مصرف می‌کنند و کمتر به سراغ مواد معدنی و ویتامین‌ها می‌روند.
▫️از آنجا که این تحقیقات بر اساس مصاحبه انجام شده است، امکان اثبات یک رابطه علت و معلولی را فراهم نمی‌کند، با وجود این نشان می‌دهد کودکانی که به طور مستمر از فست فود استفاده می‌کنند بیش از سایرین در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت قرار دارند.
▪️گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Archives of Disease in Childhood منتشر شده است.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

فواید شکلاتفواید شکلات

▫️تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده، مصرف شکلات از ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی و ضربان نامنظم قلب جلوگیری می کند.
▫️نتایج برخی مطالعات نشان داده، شکلات تلخ فواید بیشتری نسبت به سایرین دارد. شکلات تلخ بیشترین محتوای کاکائو را داشته و از بالاترین میزان آنتی اکسیدان ها به خصوص فلاوونوئیدها، برخوردار بوده که می تواند از برخی آسیب های سلولی جلوگیری کند.
▫️علاوه بر این بررسی ها نشان داده، مصرف شکلات همراه با چای و قهوه که سرشار از آنتی اکسیدان پلی فنول اند، فوایدی نیز برای کاهش خطر کاردیومتابولیک دارد. کاردیومتابولیک احتمال ابتلاء فرد به دیابت، بیماری قلبی و سکته مغزی را نشان می دهد.
▫️شکلات با بهبود سطح آنزیم های کبدی و محافظت در برابر مقاومت به انسولین خطر کاردیومتابولیک را کاهش می دهد. علاوه بر این، مصرف شکلات ضربان قلب را منظم کرده و این وضعیت خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را تا ۲۰ درصد کاهش می دهد.
البته ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که مصرف بیش از حد شکلات با توجه به مقادیر بالای قند و چربی آن به پوسیدگی دندان و چاقی منجر می شود.
به منظور پیشگیری از عوارض مصرف بی رویه شکلات، متخصصان تغذیه مصرف متعادل آن را توصیه کرده اند.
Honor Whiteman. Chocolate may cut risk of irregular heartbeat by a fifth.” Medical News Today. MediLexicon, Intl., 24 May 2017

لوزارتانلوزارتان

▫️لوزارتان مانع از باریک شدن عروق خونی می شود در نتیجه به کاهش فشار خون و بهبود جریان خون می انجامد. لوزارتان هم چنین ریسک بروز سکته را در برخی افراد مبتلا به بیماری های قلبی کاهش می دهد. در افراد دیابتی که به فشار خون بالا دچارند استفاده از لوزارتان می تواند آسیب کلیوی را کاهش دهد.
▪️مکانیسم اثر:
لوزارتان آنتاگونیست رسپتور آنژیوتانسین II می باشد و اثرات آن را روی بافت های مختلف بدن از جمله عضلات صاف جدار عروق مهار می کند.
▪️موارد مصرف، روش و دوزاژ:
▫️درمان فشار خون بالا
▫️بالغین: ابتدا ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم لوزارتان روزانه تجویز می شود. دوز نگهدارنده آن ۲۵ تا ۱۰۰ میلی گرم یک یا دو بار در روز می باشد.
▫️کاهش خطر رویدادهای عروقی مغزی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا و هیپرتروفی بطن چپ
بالغین:
– ابتدا ۵۰ میلی گرم لوزارتان خوراکی روزانه تجویز می شود و سپس بسته به میزان کنترل فشار خون تنظیم دوز انجام می گردد. همره با لوزارتان روزانه ۱۲.۵ میلی گرم هیدروکلروتیازید نیز تجویز می شود.
▪️نکات با اهمیت:
شایع ترین اثرات جانبی لوزارتان عبارت است از: علائم شبه آنفلوآنزا، سرفه خشک، کرامپ های عضلانی، درد در پاها و کمر، احساس خستگی، بی خوابی.
دوز روزانه لوزارتان بر اساس بیماری و وضعیت بیمار تعیین می شود.
دوز مصرفی لوزارتان در افراد مبتلا به بیماری های کبدی باید تعدیل شود.
داروهای دیورتیک، سایر داروهای کاهنده فشار خون، لیتیم، سلکوکسیب، آسپرین و سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن می تواند در جذب لوزاتان تاثیر داشته باشد.