لوزارتان

▫️لوزارتان مانع از باریک شدن عروق خونی می شود در نتیجه به کاهش فشار خون و بهبود جریان خون می انجامد. لوزارتان هم چنین ریسک بروز سکته را در برخی افراد مبتلا به بیماری های قلبی کاهش می دهد. در افراد دیابتی که به فشار خون بالا دچارند استفاده از لوزارتان می تواند آسیب کلیوی را کاهش دهد.
▪️مکانیسم اثر:
لوزارتان آنتاگونیست رسپتور آنژیوتانسین II می باشد و اثرات آن را روی بافت های مختلف بدن از جمله عضلات صاف جدار عروق مهار می کند.
▪️موارد مصرف، روش و دوزاژ:
▫️درمان فشار خون بالا
▫️بالغین: ابتدا ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم لوزارتان روزانه تجویز می شود. دوز نگهدارنده آن ۲۵ تا ۱۰۰ میلی گرم یک یا دو بار در روز می باشد.
▫️کاهش خطر رویدادهای عروقی مغزی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا و هیپرتروفی بطن چپ
بالغین:
– ابتدا ۵۰ میلی گرم لوزارتان خوراکی روزانه تجویز می شود و سپس بسته به میزان کنترل فشار خون تنظیم دوز انجام می گردد. همره با لوزارتان روزانه ۱۲.۵ میلی گرم هیدروکلروتیازید نیز تجویز می شود.
▪️نکات با اهمیت:
شایع ترین اثرات جانبی لوزارتان عبارت است از: علائم شبه آنفلوآنزا، سرفه خشک، کرامپ های عضلانی، درد در پاها و کمر، احساس خستگی، بی خوابی.
دوز روزانه لوزارتان بر اساس بیماری و وضعیت بیمار تعیین می شود.
دوز مصرفی لوزارتان در افراد مبتلا به بیماری های کبدی باید تعدیل شود.
داروهای دیورتیک، سایر داروهای کاهنده فشار خون، لیتیم، سلکوکسیب، آسپرین و سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن می تواند در جذب لوزاتان تاثیر داشته باشد.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

ورزش ریسک مرگ زودهنگام را در زنان کاهش می دهدورزش ریسک مرگ زودهنگام را در زنان کاهش می دهد

▫️به گفته محققان، ورزش به هر شکلی یک داروی عالی برای افرادی است که می خواهند از مشکلات متعدد سلامت دور بمانند.
▫️محققان عنوان می کنند فعالیت فیزیکی ریسک مرگ به هر دلیلی را در زنان مسن تا ۷۰ درصد کاهش می دهد.
▫️عدم ورزش یا تحرک فیزیکی همانند سیگار کشیدن سالانه موجب مرگ جمعیت زیادی می شود. طبق دستورالعمل های فعلی، حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت فیزیکی در حد متوسط در هفته یا ۷۵ دقیقه فعالیت فیزیکی هوازی با شدت بالا (یا تلفیق هر دو) و ورزش های تقویت کننده ماهیچه دو روز یا بیشتر در هفته توصیه می شود.
▫️فعالیت فیزیکی در حد متوسط تا شدید (مثل پیاده روی تند) با کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی مرگ در پایان چهار سال مطالعه در بین زنان دارای بیشترین تحرک فیزیکی در مقایسه با زنان دارای حداقل تحرک مرتبط بود.

 

مطالعات اخیر محققان انجمن قلب اروپا نشان می‌دهد میکروارگانیسم‌ها در حمله قلبی نقش دارند.مطالعات اخیر محققان انجمن قلب اروپا نشان می‌دهد میکروارگانیسم‌ها در حمله قلبی نقش دارند.

▫️مطالعات نشان می‌دهد برخلاف باکتری‌های روده، باکتری‌های موجود در پلاک‌های عروق کرونر قلب التهابی هستند و باکتری‌های روده بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونری (حمله قلبی) با افرادی که آنژین پایدار (stable angina) دارند متفاوت است.
▫️محققان ۳۰ بیمار مبتلا به سندرم حادکرونری و آنژین پایدار را مورد بررسی قرار دادند. باکتری‌های روده از نمونه مدفوع و باکتری‌های پلاک‌ کرونری از بالن‌های آنژیوپلاستی استخراج شد.
– مقایسه میکروب‌های مدفوع و پلاک‌های کرونری ترکیبات متفاوتی را نشان می‌دهد. باکتری‌های مدفوع ترکیبات ناهمگونی دارد و حاوی باکتری‌های
Bacteroidetes و Firmicutes
است.
▫️پلاک‌های کرونری میکروب‌هایی با خاصیت التهابی هستند که به باکتری‌های
Actinobacteria و Proteobacteria
تعلق دارند.
▫️ادامه مطالعات نشان می‌دهد ساختار و آرایش میکروب‌های روده در افراد مبتلا به آنژین پایدار و سندرم حاد کرونر متفاوت است؛ از طرفی مواد شیمیایی که توسط این باکتری‌ها تولید می‌شود می‌تواند به بی‌ثباتی پلاک‌ها و  بروز حمله قلبی منجر شود.
نتایج این مطالعه در کنگره جهانی قلب و عروق ارائه شده است.

بیماران کلیوی مصرف فسفر را محدود کنند!بیماران کلیوی مصرف فسفر را محدود کنند!

▫️افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی باید در استفاده از مواد غذایی حاوی فسفر نیز با احتیاط عمل کنند.
▫️اگر رژیم غذایی فرد مبتلا به نارسایی کلیه از نظر فسفر تنظیم نشود خطر افزایش فسفات خون (هیپرفسفاتمی) و عواقب ناشی از آن وجود دارد مثلاً فسفات اضافی می‌تواند با کلسیم در بافت‌های نرم مانند کلیه نارسا رسوب کند و مشکلات را دو چندان کند.
▫️شکلات ، ذرت برشته، نوشابه های سیاه رنگ حاوی کوال ،کاکائو، ماهی بویژه ماهی سفید ،زرده تخم مرغ ،کله پاچه، شیر،ماست، لوبیا قرمز،عدس،آجیل، فندق،پسته،بادام زمینی حاوی فسفر بالایی هستند . به همین دلیل مصرف محصولات لبنی باید به یک واحد در روز محدود شود.