روز: خرداد ۲۳, ۱۳۹۸

رابطه خطی بین کاهش وزن و کاهش هموگلوبین ای وان سی (HbA1C) در دیابت نوع دورابطه خطی بین کاهش وزن و کاهش هموگلوبین ای وان سی (HbA1C) در دیابت نوع دو

محققان در گوتنبرگ سوئد با انجام یک مطالعه مروری بر نتایج حاصل از ۵۸ مقاله شامل ۱۷۲۰۴ بزرگسال، به بررسی تأثیر رژیم‌های کم‌کالری، داروهای لاغری و جراحی لاغری در بزرگسالان دچار چاقی و اضافه‌وزن مبتلا به دیابت نوع ۲ پرداختند.
این محققان یک رابطه خطی برای اثر کاهش وزن بر هموگلوبین ای وان سی (HbA1C) در یک بازه زمانی ۳ تا ۶ ماه مشاهده نمودند، به این ترتیب که به ازای هر ۱ کیلوگرم کاهش وزن به طور میانگین HbA1C به میزان یک دهم درصد کاهش می‌یابد. علاوه بر این کاهش نیاز به دارو هم‌زمان با کاهش وزن مشاهده شد.
بنابراین کاهش وزن یکی از توصیه‌های اصلی برای کنترل مناسب‌تر قند خون در بزرگسال مبتلا به دیابت نوع دو دچار اضافه‌وزن و چاقی به حساب می‌آید.

ارتباط نمک مصرفی با نارسایی قلبیارتباط نمک مصرفی با نارسایی قلبی

مدت‌ها است که مصرف زیاد نمک در رژیم
غذایی به عنوان عاملی برای ابتلا به فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی و همچنین افزایش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی مطرح است؛ اما تعیین مقدار ایده‌آل مصرف نمک در رژیم غذایی بحث انگیز بوده زیرا برخی تحقیقات نشان داده‌اند که خطر بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و حملات قلبی در افراد سالمی که نمک بسیار کمی مصرف کرده‌اند.
در این مطالعه ارتباط بین میزان نمک دریافتی و نارسایی عملکرد قلب در حدود ۳۰۰۰ فرد بزرگسال مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد که مصرف روزانه بیش از ۳/۷ گرم سدیم، معادل دو قاشق چای‌خوری نمک، با آسیب ساختار قلب و اختلال عملکردی آن همراه است.
بنابراین توصیه می‌شود به منظور حفظ سلامت قلب، مصرف نمک روزانه به کمتر از ۲ قاشق چای‌خوری محدود شده و به میزان نمک موجود در غذاها توجه شود.

نکته های ضروری برای کنترل دیابتنکته های ضروری برای کنترل دیابت

از روش بشقاب سلامت استفاده کنید تا وعده غذایی سالم و خوشمزه ای را برای خود بسازید. این قانون به شما کمک می کند تا وزن و قند خود را کنترل کنید و مصرف غذاهای غیر نشاسته ای خود را افزایش دهید.
بشقاب خود را به دو نیمه تقسیم کنید. یک قسمت آن را با سبزیجات غیر نشاسته ای مثل اسفناج، بروکلی و .. پر کنید. حالا نصف دیگر بشقاب خود را به دو قسمت تقسیم کنید یک قسمت آن را به غذاهای نشاسته ای مثل نان، برنج یا ماکارونی و قسمت دیگر آن را به غذاهای پروتئینی مثل تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ یا ماهی اختصاص دهید. شما می توانید یک لیوان شیر کم چرب و یک واحد میوه را هم در کنار بشقاب غذای خود داشته باشید.

بهبود کلسترول خون (۲)بهبود کلسترول خون (۲)

۴. کاهش وزن: کاهش وزن در صورت وجود اضافه وزن، باعث کاهش تری گلیسرید، کلسترول LDL و کلسترول کل می گردد. همینطور به ازای هر ۳ کیلوگرم کاهش وزن، کلسترول خوب به میزان یک واحد افزایش می یابد.
5. ترک سیگار: با وجود دشواری ترک دخانیات، ولی از آنجا که سیگار کشیدن خطر بروز انواع عوارض دیابت را، مانند حمله قلبی، سکته مغزی، آسیب اعصاب و بیماری کلیوی، افزایش می دهد. در حقیقت خطر مرگ دیابتی های سیگاری به دلیل بیماری های قلبی-عروقی سه برابر بیشتر از دیابتی های غیر سیگاری است؛ این در حالی است که پس از ترک سیگار، کلسترول HDL به میزان ۱۰% افزایش می یابد.
6. ورزش: شروع ورزش در افرادی که چندان فعال نبوده اند، در ماه اول باعث افزایش ۵ درصدی کلسترول HDL می شود. ورزش منظم همچنین باعث کاهش کلسترول LDL می گردد. انجام ورزشهایی که ضربان قلب را تا حدی افزایش می دهند مانند دویدن، شنا کردن، پیاده روی تند، به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در اکثر روزهای هفته (سه تا پنج روز) می تواند شروع خوبی برای این مسئله باشد. حتی اگر این ۳۰ دقیقه به صورت پیوسته نبوده و در دو بخش ۱۵ دقیقه ای انجام شود نیز می تواند همچنان مفید باشد.

بهبود کلسترول خون (۱)بهبود کلسترول خون (۱)

۱. مصرف فیبر بیشتر: تغییر رژیم غذایی، راهی موثر در کاهش کلسترول است. یکی از این تغییرات، گنجاندن منابع فیبر در رژیم غذایی می باشد. از جمله منابع فیبر می توان به غلات سبوس دار، میوه ها، سبزیجات و حبوبات اشاره نمود.

۲. انتخاب روغن های سالم: استفاده از روغن های جامد باعث افزایش کلسترول LDL می شود. چربی های ترانس نه تنها باعث افزایش کلسترول بد یا LDL می شود بلکه باعث کاهش کلسترول خوب یا HDL نیز می شود. غذاهایی مانند غذاهای سرخ شده، سس مایونز، شیرینی جات، کره، روغن های حیوانی و یا هیدروژنه، از جمله منابع این دو نوع چربی ناسالم می باشد که باید میزان مصرف آنها به حداقل کاهش یابد. از سوی دیگر، مصرف روغن های غیر اشباع در کنار یک رژیم غذایی سالم  می تواند باعث کاهش کلسترول LDL گردد. از جمله منابع این گروه از چربی ها می توان به آووکادو و روغن زیتون.

۳. انتخاب درست از گروه پروتئین ها: گوشت قرمز و شیر پر چرب جزء منابع پروتئین به حساب می آیند ولی آنها حاوی کلسترول بالایی هستند. بنابراین بهتر است به جای استفاده از آنها از سویا یا ماهی استفاده کنیم. برخی از انواع ماهی ها مانند سالمون که سرشار از اسیدهای چرپ امگا-۳ است که می تواند تاثیر مثبتی بر کلسترول داشته باشد. انجمن دیابت آمریکا توصیه می کند در هفته دو بار از ماهی استفاده شود.