قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي ارتباط نمک مصرفی با نارسایی قلبی

ارتباط نمک مصرفی با نارسایی قلبی

مدت‌ها است که مصرف زیاد نمک در رژیم
غذایی به عنوان عاملی برای ابتلا به فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی و همچنین افزایش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی مطرح است؛ اما تعیین مقدار ایده‌آل مصرف نمک در رژیم غذایی بحث انگیز بوده زیرا برخی تحقیقات نشان داده‌اند که خطر بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و حملات قلبی در افراد سالمی که نمک بسیار کمی مصرف کرده‌اند.
در این مطالعه ارتباط بین میزان نمک دریافتی و نارسایی عملکرد قلب در حدود ۳۰۰۰ فرد بزرگسال مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد که مصرف روزانه بیش از ۳/۷ گرم سدیم، معادل دو قاشق چای‌خوری نمک، با آسیب ساختار قلب و اختلال عملکردی آن همراه است.
بنابراین توصیه می‌شود به منظور حفظ سلامت قلب، مصرف نمک روزانه به کمتر از ۲ قاشق چای‌خوری محدود شده و به میزان نمک موجود در غذاها توجه شود.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

برای داشتن قلبی سالم چقدر بخوابیم؟برای داشتن قلبی سالم چقدر بخوابیم؟

▫️یک بررسی جدید بر روی یازده مطالعه قبلی که کلا بیش از یک میلیون نفر را تحت پوشش داشته نشان داده است که مناسب ترین مدت برای خواب شبانه روزی چیزی بین شش تا هشت ساعت است.
– این بررسی نشان داد در آنهایی که کمتر از شش ساعت در شبانه روز میخوابند احتمال فوت به علت سکته قلبی یا مغزی ۱۱ درصد بیشتر میشود.
▫️همین مطالعه نشان داد در آنهایی که روزی بیش از هشت ساعت میخوابند احتمال فوت به علت سکته قلبی یا مغزی ۳۳ درصد افزایش میابد.
▫️محققان میگویند ما تقریبا یک سوم طول عمرمان را در خواب به سر میبریم ولی متاسفانه اطلاعات ما از تاثیر این نیاز بیولوژیک بر سلامت قلبی عروقی زیاد نیست. با این حال میدانیم خواب میتواند بر متابولیسم قند، فشار خون و روند التهاب در بدن تاثیر داشته باشد و هر سه این عوامل بر روی سلامت قلبی عروقی موثر هستند.
▫️آنها میگویند بررسی انجام شده به توسط آنها نشان داده که میزان خواب در یک محدود شش تا هشت ساعت در شبانه روز مناسب است و خوابدین کمتر یا بیشتر از آن میتواند مضر باشد.

لوزارتانلوزارتان

▫️لوزارتان مانع از باریک شدن عروق خونی می شود در نتیجه به کاهش فشار خون و بهبود جریان خون می انجامد. لوزارتان هم چنین ریسک بروز سکته را در برخی افراد مبتلا به بیماری های قلبی کاهش می دهد. در افراد دیابتی که به فشار خون بالا دچارند استفاده از لوزارتان می تواند آسیب کلیوی را کاهش دهد.
▪️مکانیسم اثر:
لوزارتان آنتاگونیست رسپتور آنژیوتانسین II می باشد و اثرات آن را روی بافت های مختلف بدن از جمله عضلات صاف جدار عروق مهار می کند.
▪️موارد مصرف، روش و دوزاژ:
▫️درمان فشار خون بالا
▫️بالغین: ابتدا ۲۵ تا ۵۰ میلی گرم لوزارتان روزانه تجویز می شود. دوز نگهدارنده آن ۲۵ تا ۱۰۰ میلی گرم یک یا دو بار در روز می باشد.
▫️کاهش خطر رویدادهای عروقی مغزی در بیماران مبتلا به فشار خون بالا و هیپرتروفی بطن چپ
بالغین:
– ابتدا ۵۰ میلی گرم لوزارتان خوراکی روزانه تجویز می شود و سپس بسته به میزان کنترل فشار خون تنظیم دوز انجام می گردد. همره با لوزارتان روزانه ۱۲.۵ میلی گرم هیدروکلروتیازید نیز تجویز می شود.
▪️نکات با اهمیت:
شایع ترین اثرات جانبی لوزارتان عبارت است از: علائم شبه آنفلوآنزا، سرفه خشک، کرامپ های عضلانی، درد در پاها و کمر، احساس خستگی، بی خوابی.
دوز روزانه لوزارتان بر اساس بیماری و وضعیت بیمار تعیین می شود.
دوز مصرفی لوزارتان در افراد مبتلا به بیماری های کبدی باید تعدیل شود.
داروهای دیورتیک، سایر داروهای کاهنده فشار خون، لیتیم، سلکوکسیب، آسپرین و سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن می تواند در جذب لوزاتان تاثیر داشته باشد.

عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقیعوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی

در حال حاضر بیماریهای قلبی عروقی یک مشکل عمده بهداشتی و اجتماعی بشمار می‌رود که ابعاد آن بسرعت در حال گسترش است. دگرگونی‌های سریع اقتصادی و اجتماعی دهه‌های اخیر سبب شده است که شیوع عوامل خطر این بیماریها افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته باشد. عوامل خطر عبارتند از مجموعه عادات یا ویژگی‌هایی که رابطه مستقیم و تنگاتنگی با بروز بیماری‌ها دارند.
•    عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی به سه دسته ی  کلی تقسیم می شوند:
الف)    عوامل خطر غیر قابل تعدیل
ب)    عوامل خطر رفتاری
ج)    عوامل خطر فیزیولوژیک

الف)    عوامل خطر غیر قابل تعدیل :
عوامل خطر غیر قابل تعدیل عواملی هستند که غیر قابل تغییر و مداخله هستند. این عوامل همراه فرد هستند و فرد و جامعه نمی‌توانند برای تغییر در آن دخالتی بکنند. این عوامل شامل موارد ذیل هستند:
1)    افرادی که دارای سابقه خانوادگی هستند(به ویژه وجود سابقه سکته قلبی در پدریا برادر قبل از ۵۵ سالگی و یا مادر یا خواهر قبل از ۶۵ سالگی)
2)    افرادی که حداقل یکی از اعضای درجه یک خانواده (پدر، مادر، خواهر و برادر) آن ها بیماری فشارخون بالا دارند.
3)    افرادی که حداقل یکی از اعضای درجه یک خانواده آن ها مبتلا به بیماری دیابت نوع ۲ است.
4)     افرادی که حداقل یکی از اعضای درجه یک خانواده آن ها اختلالات چربی خون دارند ( LDL  بالا و HDL  پایین)
5)    سالمندان ۶۰ سال و بالاتر
6)    زنان بعد از سن یائسگی

ب)    عوامل خطر رفتاری:
1)    افرادی که دخانیات(سیگار، قلیان، پیپ،…) مصرف میکنند.
2)    افرادی که در طول زندگی خود از رژیم غذایی نامناسب استفاده می کنند.
3)    افراد با سبک زندگی کم تحرک و فعالیت بدنی ناکافی

ج)    عوامل خطر فیزیولوژیک
1)  افرادی که بدون سابقه ی بیماری در افراد درجه یک خانواده، مبتلا به فشار خون بالا هستند.
2) افرادی که مبتلا به بیماری دیابت(مرض قند) هستند.
3)  افرادی که اضافه وزن و چاقی دارند.
4) مردان با HDL کمتر از ۴۰ و زنان با HDL کمتر از ۵۰ (بدون سابقه ی بیماری در افراد درجه یک خانواده)
5) افرادی که بدون سابقه ی فامیلی ،LDL بالا دارند.
6 ) افرادی که تحت فشارهای روانی(استرس) هستند.

در صورت وجود بیش از یک عامل خطر در فرد، اثرات نامطلوب آن ها تشدید می شود .بنابراین با مشاهده یک یا چند مورد از این عوامل ، مراجعه به پزشک و کنترل آن ها ضروری است تا به این ترتیب، از بروز سکته قلبی جلوگیری شود.