قلب و زندگی؛ مصطفی بیات عمومي ارتباط نمک مصرفی با نارسایی قلبی

ارتباط نمک مصرفی با نارسایی قلبی

مدت‌ها است که مصرف زیاد نمک در رژیم
غذایی به عنوان عاملی برای ابتلا به فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی و همچنین افزایش خطر حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی مطرح است؛ اما تعیین مقدار ایده‌آل مصرف نمک در رژیم غذایی بحث انگیز بوده زیرا برخی تحقیقات نشان داده‌اند که خطر بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا و حملات قلبی در افراد سالمی که نمک بسیار کمی مصرف کرده‌اند.
در این مطالعه ارتباط بین میزان نمک دریافتی و نارسایی عملکرد قلب در حدود ۳۰۰۰ فرد بزرگسال مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد که مصرف روزانه بیش از ۳/۷ گرم سدیم، معادل دو قاشق چای‌خوری نمک، با آسیب ساختار قلب و اختلال عملکردی آن همراه است.
بنابراین توصیه می‌شود به منظور حفظ سلامت قلب، مصرف نمک روزانه به کمتر از ۲ قاشق چای‌خوری محدود شده و به میزان نمک موجود در غذاها توجه شود.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Related Post

«فست فود» می‌تواند یکی از عوامل افسردگی در نوجوانان باشد.«فست فود» می‌تواند یکی از عوامل افسردگی در نوجوانان باشد.

▫️دوران نوجوانی که مرحله گذار فرد از کودکی به بزرگسالی محسوب می شود همیشه با تغییرات زیادی در ظاهر و اخلاق وی همراه است.
– اما چیزی که در سال‌های اخیر بیش از پیش در میان نوجوانان گسترش یافته است، میزان ابتلا به افسردگی است.
– نتیجه مطالعات چند استاد و محقق دانشگاه آلابامای آمریکا نشان می‌دهد برنامه تغذیه‌ای سرشار از «فست‌فود» و کمبود سبزیجات در نوجوانان می‌تواند منجر به افسردگی شود.

تجویز استاتین و ACEI* در دیابت تیپ ۱تجویز استاتین و ACEI* در دیابت تیپ ۱

🔻اگرچه استاتین ها مانند آتورواستاتین و مهارکنندگان آنژیوتانسین مانند کوئیناپریل بطور تئوری در کاهش عوارض میکرووسکولار دیابت مطرح هستند،  اما نتوانستند چه در مصرف تنها چه با هم مانع بروز آلبومینوری و یا کاهش پیشرفت رتینوپاتی در دیابت  تیپ ۱ شوند.
*ACE inhibitors

✏️N Engl J Med. 2017;377(18):1733.
✏️UpToDate, 2018

✍️🏼دکتر فانک فهیمی
استاد گروه فارماکوتراپی (داروسازی بالینی)
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

فواید شکلاتفواید شکلات

▫️تحقیقات اخیر دانشمندان نشان داده، مصرف شکلات از ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی و ضربان نامنظم قلب جلوگیری می کند.
▫️نتایج برخی مطالعات نشان داده، شکلات تلخ فواید بیشتری نسبت به سایرین دارد. شکلات تلخ بیشترین محتوای کاکائو را داشته و از بالاترین میزان آنتی اکسیدان ها به خصوص فلاوونوئیدها، برخوردار بوده که می تواند از برخی آسیب های سلولی جلوگیری کند.
▫️علاوه بر این بررسی ها نشان داده، مصرف شکلات همراه با چای و قهوه که سرشار از آنتی اکسیدان پلی فنول اند، فوایدی نیز برای کاهش خطر کاردیومتابولیک دارد. کاردیومتابولیک احتمال ابتلاء فرد به دیابت، بیماری قلبی و سکته مغزی را نشان می دهد.
▫️شکلات با بهبود سطح آنزیم های کبدی و محافظت در برابر مقاومت به انسولین خطر کاردیومتابولیک را کاهش می دهد. علاوه بر این، مصرف شکلات ضربان قلب را منظم کرده و این وضعیت خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی را تا ۲۰ درصد کاهش می دهد.
البته ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که مصرف بیش از حد شکلات با توجه به مقادیر بالای قند و چربی آن به پوسیدگی دندان و چاقی منجر می شود.
به منظور پیشگیری از عوارض مصرف بی رویه شکلات، متخصصان تغذیه مصرف متعادل آن را توصیه کرده اند.
Honor Whiteman. Chocolate may cut risk of irregular heartbeat by a fifth.” Medical News Today. MediLexicon, Intl., 24 May 2017